Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

To Foreign Press φεύγει, το Insider έρχεται - 25 Φεβρουαρίου


Μετά από δυο και πλέον χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο ήρθε η ώρα για το «Foreign Press» να αλλάξει. Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου μετατρέπεται σε «The Insider», www.theinsider.gr

Όταν ξεκινήσαμε, τον Δεκέμβριο του 2007, δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι το Foreign Press θα είχε τέτοια απήχηση. Εγκαταλείπει τον χώρο του στο blogger, έχοντας αναρριχηθεί στην πρώτη δεκάδα των μεγαλύτερων και δημοφιλέστερων blogs στην Ελλάδα.

Τώρα βέβαια δεν είναι η ώρα για απολογισμούς, καθώς η προσπάθεια για έγκυρη, άμεση και αδέσμευτη ενημέρωση, χωρίς κραυγές και προκαταλήψεις, θα συνεχισθεί στο νέο μας portal – The Insider. (Την Πέμπτη θα υπάρξει αυτόματη μεταφορά του Foreign Press στην νέα διεύθυνση.)

Το ερώτημα είναι εύλογο: Ακόμη ένα ενημερωτικό portal; Τι παραπάνω έχει να προσθέσει σε μια μικρή αγορά σαν την Ελληνική που έχει κατακλυσθεί τελευταία από δεκάδες νέα ενημερωτικά sites;

Σε μια εποχή καθολικής σχεδόν ανυποληψίας και αμφισβήτησης των ελληνικών ΜΜΕ, πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσθέσουμε κάτι διαφορετικό.

Είμαστε μια ομάδα έμπειρων δημοσιογράφων που προέρχονται από μακρόχρονη προϋπηρεσία στο BBC και την «θρυλική» Ελληνική υπηρεσία του BBC. Του παγκόσμιου δημοσιογραφικού οργανισμού δηλαδή, που ταυτίσθηκε με όλες τις μεγάλες ιστορικές στιγμές των τελευταίων 60 χρόνων στην Ελλάδα και τον κόσμο και το όνομα του είναι συνώνυμο με το κύρος και την εγκυρότητα των ειδήσεων.

Έτσι και τώρα, το «The Insider» βασιζόμενο στην ίδια "πλατφόρμα" διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο ανταποκριτών σε όλα τα «θερμά» σημεία του πλανήτη (Αφγανιστάν, Μέση Ανατολή, Βαλκάνια,Τουρκία). Με το νέο portal θα συνεργασθούν κορυφαίοι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Εξασφαλίσαμε επίσης την στήριξη σπουδαίων bloggers που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη ελληνική μπλογκόσφαιρα.

Τέλος, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, ο σχεδιασμός του Portal είναι μοναδικός και ριζοσπαστικός για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς δίνει την δυνατότητα στον αναγνώστη να διαμορφώνει την σελίδα όπως επιθυμεί ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του.

Σε τελική ανάλυση όμως, το εγχείρημα θα κριθεί σε βάθος χρόνου.

Μείνετε μαζί μας. Μια νέα συναρπαστική περιπέτεια ενημέρωσης ξεκινάει.

Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: