Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Περί Δημοψηφίσματος για τους μετανάστες


Είναι πολύ περίεργο, αφού τις υπογραφές τις μαζεύει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για ποιόν λόγο έχει τον ψευδεπίγραφο τίτλο Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας;

Επειδή είναι πολύ σοβαρό το θέμα της υπηκοότητας και ιθαγένειας των μεταναστών, μας προκαλεί εντύπωση για ποιόν λόγο δεν μαζεύουν τις υπογραφές σαν ΛΑ.Ο.Σ. ;

Οι λαϊκισμοί αυτού του είδους οδηγούν μαθηματικά στο ότι ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θα περάσουν αυτό το Νομοσχέδιο χωρίς να κάνουν Δημοψήφισμα. Άμα κάνουν Δημοψήφισμα θα το χάσουν, αυτό το ξέρουν.

Πολύς θόρυβος γίνεται για το τίποτα. Μέσα στις γιορτές δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εξέλιξη.

Εκτός όλων των άλλων έχουν την πλειοψηφία το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. άρα θα το περάσουν. Ποιός τους εμποδίζει; Ο Καρατζαφέρης του ΛΑ.Ο.Σ.;

Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό το Νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό και δεν θα περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Προς τα εκεί πρέπει να κινηθεί, κατά την γνώμη μας, ο Αντώνης Σαμαράς και να μην εμπλακεί καθόλου στην παγίδα που έχουν στήσει διάφοροι μηχανισμοί.

Η συλλογή υπογραφών δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο Μακαριστός Χριστόδουλος είχε μαζέψει 3.100.000 υπογραφές σχετικά με το θέμα των ταυτοτήτων, με αίτημα να γίνει Δημοψήφισμα, που φυσικά δεν έγινε. Άρα λοιπόν ας σκεφτούν πιο ψύχραιμα όλοι οι αγνοί Πατριώτες που έχουν αγανακτήσει και ξεσηκωθεί, εάν υπάρχει νόημα να συνεχίσουν να ζητούν κάτι που δεν θα γίνει ποτέ.

Μήπως πρέπει να κινηθούμε διαφορετικά; Να γίνουν μεγάλες συγκεντρώσεις κατ' αρχήν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν αυτοί. Τα υπόλοιπα είναι απλά λαϊκισμός και τίποτε περισσότερο.

ta-anilia.blogspot.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα χεις μπλέξει..
Άλλο πράγμα η επιτροπη αυτή και άλλο το ΛΑΟΣ.
Και οι δύο βέβαια μαζεύουν υπογραφές αλλά είναι διαφορετικά πράγματα.
Το πολύς ξθόρυβος για το τίποτα είναι απλά μια ηττοπαθεις στάση.
Εχουν γίνει πάρα πολλά αυτές τις μέρες σε ότι αφορά τον επικοινωνιακό τομέα και την ανταπόκριση του κόσμου στο αίτημα για δημοψήφισμα.
Αν κάποιος τους εμποδίσει να το περάσουν έιναι ο Ελληνικός λαός και κανένα κόμμα μόνο του.
Συμφωνώ ότι η κίνηση με τη συλλογή υπογραφών είναι λανθασμένη.
Αλλά η Νέα Δημοκρατία σιωπεί αγαπητέ.
Μακάρι να βγεί και να στηρίξει το αίτημα του ελληνικού λαού και όχι αποκλειστικά του Καρατζαφέρη - άλλωστε η πρωτοβουλία για δημοψήφισμα δεν ανήκει σ αυτόν- αλλά στους blogers.
Μακάρι να καλέσει το κόσμο της η Ν.Δ. σε μια ακομμάτιστη συγκέντρωση με αίτημα το δημοψήφισμα.

blogakias είπε...

Αν ψηφίσουν το νόμο και στο άψε σβήσε πάρουν ιθαγένεια καμιά 500.000, άντε μετά να κάνετε ανάκληση του νόμου... Τι μας λέτε ρε παλικάρια... Βγάλτε λίγο την κομματική τσίμπλα και δείτε τα πράγματα μέσα από το τι συμφέρει την πατρίδα... Όσο για τα περί λαϊκισμού και τα σχετικά, τέτοια έλεγε και ο Κωστάκης και κάνει Πρωτοχρονιά μοναχούλης και ξενιτεμένος...
Άντε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΜΥΑΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ "ΕΘΝΑΡΧΗ"
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ