Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Σαφής υπεροχή Σαμαρά


Δημοσκόπηση της GPO για το Mega δείχνει σαφέστατη υπεροχή Σαμαρά σε ποιοτικά στοιχεία, …:σε επίπεδα αξιοπιστίας, ενότητας, σαφούς πολιτικής ταυτότητας, στοιχεία τα οποία είναι πρώτα στην επιλογη του προέδρου από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά και στο επίπεδο της θετικής γνώμης.

Και στις θετικές γνώμες μέσα στα υπόλοιπα κόμματα υπερτερεί ο Σαμαράς, δείγμα του ότι αυτός έχει μεγαλύτερη εν τέλει παρέμβαση στο υπόλοιπο πολιτικό χάρτη και ότι αυτός εκφράζει τη πραγματική ευρύτητα του κόμματος.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρόεδρος της ΝΔ, οι ψηφοφόροι του κόμματος απαντούν: σε ποσοστό 43,7% η Ντόρα Μπακογιάννη, σε ποσοστό 43% ο Αντώνης Σαμαράς και σε ποσοστό 6,2% ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το 1,1% απαντά άλλος, το 4,1% κανένας και 1,9% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το σύνολο των ψηφορόρων στο ίδιο ερώτημα απαντά σε ποσοστό 40,7% ο Αντώνης Σαμαράς, σε ποσοστό 35,7 την Ντόρα Μπακογιάννη και σε ποσοστό 9,7% τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Στην ερώτηση «Ποιος θα θέλατε να γίνει πρόεδρος της ΝΔ», στους ψηφοφόρους της ΝΔ η κ. Μπακογιάννη συγκντρώνει 42,8%, ο κ. Σαμαράς 42,7%, ο κ. Ψωμιάδης 9,4%, 0,4% απαντά άλλος, 1,6% απαντά κανένας και 3,1% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων η κ. Μπακογιάννη συγκεντρώνει 29,5%, ο κ. Σαμαράς 39,1%, ο κ. Ψωμιάδης 13,9%, άλλος απαντά το 2,1%, Κανένας το 8,7%, δεν γνωρίζω/δεν απαντώ 6,7%.

Στο επόμενο ερώτημα «Ανάμεσα στην Ντ. Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά ποιον θέλετε για πρόεδρο;» στους ψηφοφόρους της ΝΔ περνάει οριακά μπροστά ο κ. Σαμαράς. Συγκεκρεμένα, συγκεντρώνει 46,8%, έναντι 46,5% της αντιπάλου του. Ποσοστό 3,6% απαντά Κανένας και 3,1% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο κ. Σαμαράς διευρύνει το προβάδισμά του: Συγκεντρώνει 51,2%, έναντι 39,1% της κ. Μπακογιάννη.

Στην παράσταση νίκης, τόσο το σύνολο των ψηφοφόρων όσο και οι ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν με διαφορά πως η νικήτρια θα αναδειχθεί η κ. Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, στους ψηφοφόρους της ΝΔ συγκεντρώνει 64,9% έναντι 24% του κ. Σαμαρά και 0,6% του κ. Ψωμιάδη.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση συμμετοχής στη διαδικασία εκλογής προέδρου και συγκεκριμένα στο ερώτημα «Πρόκειται να γραφτείται μέλος για να ψηφίσετε για νέο πρόεδρο» οι ψηφορόροι της ΝΔ απαντούν «Είμαι ήδη μέλος και ναι και μάλλον ναι» σε ποσοστό 50,6%, «όχι και μάλλον όχι» σε ποσοστό 45,8%, ενώ δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 3,6%.

Στην ίδια ερώτηση οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ απαντούν «Είμαι ήδη μέλος και ναι και μάλλον ναι» σε ποσοστό 19,8% και «όχι και μάλλον όχι» σε ποσοστό 80,2%.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων «Είμαι ήδη μέλος και ναι και μάλλον ναι» απαντά το 21%.

Στο ερώτημα «Πόσο σας ενδιαφέρει το θέμα της εκλογής προέδρου στη ΝΔ» οι ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν «Πολύ και αρκετά» σε ποσοστό 79,7%, «Λίγο και καθόλου» σε ποσοστό 19,2%, ενώ «Δεν γνωρίζει/δεν απαντά» το 1,1%.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων «Πολύ και αρκετά» απαντά το 50,6%, «Λίγο και καθόλου» το 49% και «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» το 0,4%.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της έρευνας, διεξήχθη σε πανελλαδικό δείγμα 2.400 ατόμων, από το Σάββατο 7/11 έως τη Δευτέρα 9/11, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Δείτε τους πίνακες εδω: http://troktiko.blogspot.com/2009/11/gpo-mega.html

Πηγή: AntiNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: