Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Βασιλάκη


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009, ΩΡΑ 11:00
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

Παρουσία έγκριτων νομικών και μηχανικών, του Δήμου Πολυγύρου, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για να δημοσιοποιήσουμε τη δική μας λύση και να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τους συντελεστές δόμησης.

Πριν 10 μήνες περίπου η Πολεοδομία “ανακάλυψε” μετά από 10 χρόνια ότι κακώς εκδίδονται στον Πολύγυρο οικοδομικές άδειες με τους συντελεστές δόμησης των παλαιών πολεοδομικών σχεδίων. Θα πρέπει, κατά τη γνώμη της, να εκδίδονται με τον μέσο συντελεστή δόμησης κατά γειτονιά, σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο του '99.

Η διαφορά μεταξύ παλαιών και νέων συντελεστών είναι περίπου 40%. Δηλαδή απλά ο Πολύγυρος, αν γίνει αποδεκτή η παραπάνω άποψη, υποτιμάται αμέσως οικοπεδικά και οικοδομικά κατά 40% περίπου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δέχθηκε την άποψη της Πολεοδομίας παρά τα τεράστια νομικά επιχειρήματα που την αντικρούουν. Επιδιώκει δε, την επαναφορά των συντελεστών δόμησης στα παλαιά τους μεγέθη με μια επιζήμια σε χρόνο και χρήμα Μελέτη. Κρατά όμηρους τους κατοίκους και την οικονομία του Πολυγύρου σε οικοδομική απραγία για τα προσεχή έτη.

Στην συνέντευξη τύπου θα αναλυθούν όλες οι πτυχές του θέματος και θα παρουσιασθεί η δική μας πρόταση για λύση στο πρόβλημα. Μια λύση που με αδιαλαξία και αλαζονεία αρνήθηκε να συζητήσει η δημοτική αρχή.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε, πιστοί στον όρκο που δώσαμε να προασπίζουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των συνδημοτών μας.

Ο χρόνος, ο τόπος και ο τρόπος θα αποφασισθούν από τη συντονιστική “Επιτροπή για τον Πολύγυρο” και τους συμπολίτες μας.

Δημήτρης Βασιλάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου
Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: