Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Δήμος Πολυγύρου: Σχετικά με τη βελτίωση του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τη βελτίωση του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας

Απάντηση στην επιστολή του Δημάρχου Πολυγύρου, κ. Αστέριου Ζωγράφου, απέστειλε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. με θέμα τη «Βελτίωση του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας». Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ζωγράφος στην από 16-2-2012 επιστολή του εξέφραζε την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για την πορεία του έργου ζητώντας μια επίσημη και έγγραφη απάντηση από την πλευρά της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ.

Στην απάντησή της η εταιρεία (επισυνάπτεται στο δελτίο τύπου) παρουσιάζει την εξέλιξη της πορείας του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό δημοπράτησης 36 εκ. € (με ΦΠΑ) και καταλήγει ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου 2012 θα συναφθεί σύμβαση με την 3η μειοδότρια εταιρεία (ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ) και με προθεσμία περαίωσης των εργασιών 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης,
με δεδομένο τον ήδη θετικό σχετικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αρ. πράξης 106/2012 του Ε΄ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου).

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος τόνισε: «Χαιρετίζουμε την θετική αυτή εξέλιξη της πορείας του έργου «Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος (ΕΟ 16) τμήμα Θέρμη-Γαλάτιστα» έστω και μετά από την τόσο μεγάλη καθυστέρηση και τα κωλύματα που παρουσιάστηκαν.

κλικ για μεγέθυνση

Ελπίζουμε η έγγραφη δέσμευση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. να υλοποιηθεί χωρίς περαιτέρω προβλήματα έτσι ώστε το έργο, που περιμένει όλος ο κόσμος της Χαλκιδικής και το οποίο διεκδικήσαμε και πετύχαμε ως προηγούμενη διοίκηση της Νομαρχίας, να μπορέσει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους χρόνους που αναφέρονται. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση και θα παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις για να παρέμβουμε άμεσα αν χρειαστεί προς όφελος των δημοτών μας και κατ΄ επέκταση των κατοίκων της Χαλκιδικής».

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: