Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Το “όχι” στη συναίνεση και η ώρα της αντεπίθεσης


Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αϊνστάιν για να αντιληφθεί ότι με την στάση του στην χθεσινή συνάντηση με τον Στρος Καν ο Αντώνης Σαμαράς είπε ουσιαστικά όχι στα σενάρια συναίνεσης με την πολιτική του Μνημονίου. Πράγμα που επιβεβαιώνεται, όπως επισημάναμε ήδη, και απο το βαρύ κλίμα που επικράτησε κατά την συνάντησή και από την προκλητική επίθεση του επικεφαλής του ΔΝΤ στη ΝΔ.

Ο Στρος Καν δεν έκρυψε καθόλου και φρόντισε να διατυμπανίσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι κύριος στόχος της επίσκεψής του ήταν να επιτύχει την συναίνεση της αντιπολίτευσης προς το Μνημόνιο. Ήρθε δηλαδή για να βάλει ένα χεράκι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει συνενόχους στην καταστροφική πολιτική της. «Διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «απαιτείται ευρύτερη συναίνεση».

Από την πλευρά της η ΝΔ τον  χρησιμοποίησε ως …διακομεταμιστή του δικού της μηνύματος προς την κυβέρνηση: «Ναι» στις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες οφείλουν να είναι περισσότερο τολμηρές, αλλά «όχι» στην συναίνεση για το Μνημόνιο.

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του Αγ. Νικολάου Χαλκιδικής


Ο ΑΣ ΑΣΤΗΡ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 11/12 και ώρα 18:00 στην πλατεία του χωριού για να στολίσουμε όλοι μαζί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του χωριού μας.

Με συνοδεία χριστουγεννιάτικης μουσικής και τα γέλια των παιδιών, να ζωντανέψουμε την πλατεία μας, να περάσουμε όλοι καλά και ιδιαίτερα τα παιδιά που θα μπορούν φέρνοντας το δικό τους στολίδι να το κρεμάσουν στο Δέντρο και να συμμετάσχουν ενεργά σε όλη τη διαδικασία του στολισμού.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

ΤΟ ΔΣ

Στα…γρήγορα & Πιπεράτα -1-


Παρακολουθήσαμε οι Έλληνες τις πορείες και τα επεισόδια (δεν έδειξαν πολλά) με αφορμή την «επέτειο» της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τους κουκουλοφόρους που μπαινόβγαιναν στο…ΑΣΥΛΟ των Πολυτεχνείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ενώ η 17η Νοεμβρίου πέρασε και φέτος σχεδόν…απαρατήρητη!

Λέτε να ζούμε τη φάση της…υποκατάστασης;)

Πάντως το γνωστό στην υφήλιο «Ελληνικό Πανεπιστημιακό άσυλο» παρέμεινε και φέτος…ΑΣΥΛΟ!

 «Άσυλο στην υφήλιο: τόπος ιερός και απαραβίαστος, καταφύγιο, φιλανθρωπικό ίδρυμα που παρέχει προστασία και ειδική περίθαλψη: π.χ. άσυλο ανιάτων

– Άσυλο στην Ελλάδα: κρησφύγετο κουκουλοφόρων, τόπος παραγωγής και διάθεσης μολότοφ, χώρος βανδαλισμών και, εκ του ασφαλούς, προσβολής εθνικών συμβόλων…»

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για το αν θα τοποθετηθούν διόδια στη Χαλκιδική

κλικ στην ερώτηση για μεγέθυνση

Η Ντόρα χαρακτηρίζει "ένοπλες συγκρούσεις" το 1453 και την Εθνεγερσία του 1821 !!!


Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε χθες, ως κεντρική ομιλήτρια, σε εκδήλωση, του Ινστιτούτου Βab-I-Ali στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα: «Ένα κοινό όραμα για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Μεταξύ άλλων δήλωσε τα παρακάτω:

...
Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητοί φίλοι,

Τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως “η χιλιετία των συγκρούσεων”. Αυτό, βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453, και το 1821.

Εορταστικές εκδηλώσεις στον Πολύγυρο


ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στον Πεζόδρομο (παλιά εμπορική τράπεζα).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί πρωί 8.30-14.00 και απόγευμα 18.00-21.00.


ΟΜΙΛΙΑ: «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ»

Ομιλία με θέμα «Παιδί και διατροφή» οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, στις 11.00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου


Συνεδριάζει την Πέμπτη 9-12-2010 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: "Γνωμοδότηση Δ.Σ. Δήμου Πολυγύρου για το θέμα «Διαβίβαση Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Σ.Δ.Α.) της "ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Μ.Β.Ν. & Ε.Ε." για την επιφανειακή εξόρυξη-εμπλουτισμό και καμίνευση κοιτασμάτων λευκολίθου εντός των οριστικών παραχωρήσεων (Ο.Π.) 20, 21 και 22 στην περιοχή Γερακινής, του Δήμου Πολυγύρου". (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος).

Πρόκληση Τσάμηδων: Θέλουν να γιορτάσουν τη "γενοκτονία τους" στην Ελλάδα το καλοκαίρι


Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι γείτονες της Ελλάδας μας θυμίζουν ότι ζούμε στα Βαλκάνια και όχι στην πολιτισμένη και σύγχρονη Ευρώπη όπως αρκετοί πολιτικοί μας και γραφειοκράτες επιθυμούν.

Πιο συγκεκριμένα σοβαρότατο πρόβλημα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις πρόκειται να προκληθεί εάν τελικά οι «Τσάμηδες» της Αλβανίας πραγματοποιήσουν τις εξαγγελίες τους για τον εορτασμό της «Γενοκτονίας» τους από τους Έλληνες στις 27 Ιουνίου του 1944.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηπειρώτικης εφημερίδας Πρωινός Λόγος οι εκπρόσωποί των «Τσάμηδων» της Αλβανίας δήλωσαν την απόφασή τους να εορτάσουν το 2011 την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα (!), αφού θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα».

Σημειώνεται ότι μέχρι και την προηγούμενη χρονιά η «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» εορτάζονταν στην Κονίσπολη των Αγίων Σαράντα, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με πορεία διαμαρτυρίας, όπου ακούγονταν τα γνωστά συνθήματα σε βάρος της Ελλάδας.

Επ' αόριστον κατάληψη αποφάσισαν, για τα διόδια Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς


Την επ΄ αόριστον κατάληψη στα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς αποφάσισαν πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς αλλά και πολίτες σε ευρεία σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας, ενώ αποφασίστηκε οι κινητοποιήσεις να πραγματοποιηθούν από κοινού με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Φορείς και πολίτες θεωρούν προκλητική την αύξηση κατά 40% του κόστους των διοδίων των Μαλγάρων και εμπαιγμό την πληροφορία ότι ενδέχεται να λειτουργήσουν τα διόδια του Αιγινίου αλλά και τα παράλληλα διόδια της Λεπτοκαρυάς πριν ολοκληρωθούν τα παράλληλα έργα.

Το παρών στη σύσκεψη, που κράτησε περίπου 2,5 ώρες και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας, έδωσε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης,

Κεντρική Μακεδονία: 200.000 στρέμματα στα σχέδια πόλης


Διακόσιες χιλιάδες στρέμματα θέλουν να εντάξουν οι δήμαρχοι στα σχέδια πόλης των ΟΤΑ της Κεντρικής Μακεδονίας, με ένα σημαντικό σύνολο επεκτάσεων (μέσω Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων) να προχωρούν σε επίπεδο θεσμοθέτησης, πλην όμως να καθυστερούν επί πολλά χρόνια να υλοποιηθούν, εξαιτίας της έλλειψης των απαιτούμενων κονδυλίων.

Εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπου οι επεκτάσεις έχουν προχωρήσει και πλέον χτίζεται και ο... τελευταίος αδόμητος χώρος, τα ΓΠΣ των υπόλοιπων δήμων έχουν θεσμοθετηθεί κατά δεκάδες και στη... σειρά έρχονται άλλα 20!

Οι επιστήμονες (χωροτάκτες, πολεοδόμοι) υπολογίζουν πως, εφόσον τελικά ολοκληρωθούν όλα τα ΓΠΣ και προχωρήσουν προς υλοποίηση οι επεκτάσεις, η αύξηση στο δομημένο χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας θα φτάσει περίπου στο 43%.