Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Οι δέκα αρχαιολογικές αποκαλύψεις του 2012

Αποψη του μινωικού κτιρίου

Από τη Θεσσαλονίκη στην Αρκαδία και από το Διδυμότειχο στην Κρήτη, οι μεγάλες ανασκαφές που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα

Θερμού Μαρία

Ενας χρόνος έντονος και στην Αρχαιολογία, με επεισόδια όχι πάντα θετικά, υπήρξε το 2012. Η μεγάλη κλοπή στην Ολυμπία σημαδεύει τη χρονιά που πέρασε, όσο κι αν τα αρχαία βρέθηκαν τελικώς και επέστρεψαν στη θέση τους. Υπήρξαν πάντως ενδιαφέρουσες εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα. Η επαναλειτουργία του Ακρωτηρίου με το νέο στέγαστρο, μεγάλες αρχαιολογικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που βεβαίως συνεχίζονται, συνέδρια χάρη στα οποία δημοσιοποιήθηκαν νέες ανασκαφές και σπουδαία ευρήματα, η καλή πορεία των αναστηλωτικών έργων στην Ακρόπολη και η άριστη πορεία των έργων του ΕΣΠΑ,

ΥΠΕΚΑ: Σταματήστε να καίτε τζάκια!

Ανησυχία για τα «ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων»

Μαριάννα Τζάννε

Συστάσεις στους πολίτες να επιδείξουν προσοχή στην ποιότητα των ξύλων που καίνε στα τζάκια και να περιορίσουν τη χρήση βιομάζας, εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, με αφορμή την κλιμάκωση του φαινομένου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε, κυρίως στην Αθήνα και σε δύο χρονικές περιόδους, ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Στουρνάρας: «Δεν αποκλείω το ενδεχομένο να πολιτευτώ»

 Ανοιχτό άφησε το ενδεχομένο να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής, ωστόσο δήλωσε πως τον ελληνικό λαό «λίγο τον απασχολεί ποιος θα είναι υποψήφιος».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη σχέση του με την πολιτική, ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να απαντήσει ευθέως, διευκρινίζοντας: «Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε απασχολεί ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Αυτό για το οποίο αγωνιούν είναι το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους».

Σοφία Παπανδρέου υπέρ Παπακωνσταντίνου


 Αντίθετη στη διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι η αδερφή του Γιώργου Παπανδρέου, Σοφία, η οποία με σχόλιό της στο Facebook κάνει λόγο για άδικη απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός κράτησε ουδέτερη στάση.

«Χωρίς καμία απόδειξη δεν διαγράφεις κάποιον από το κόμμα του. Χάθηκε η έννοια της δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης» έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή: NewPost

Ανακοίνωση ΟΑΣΘ για τα δρομολόγια της Δευτέρας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι: ...

«Όπως κάθε χρόνο, τη Δευτέρα 31.12.2012, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα τελευταία δρομολόγια προς κάθε κατεύθυνση θα πραγματοποιηθούν (αναχώρηση από αφετηρία και τέρμα) στις 22.00, με εξαίρεση τα δρομολόγια της γραμμής Νο 78Ν ‘’ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο’’, τα οποία θα εκτελούνται κανονικά από τις 22.00 της 31ης Δεκεμβρίου 2012 έως τις 05.00 της 1ης Ιανουαρίου 2013».