Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Καταγγελία Βελόπουλου: Ενώ έχουμε ιδιόκτητο κτήριο στο Βερολίνο πληρώνουμε 552.000ευρώ ενοίκιο

κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση
κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση
κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση

Από το Ζιβάγκο στο σακίδιο;


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ενώ τελευταία ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος πετάει από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα εντός και εκτός Ευρώπης επιμένοντας «…δεν ζητάμε οικονομική βοήθεια αλλά…πολιτική στήριξη;;;» εντός Ελλάδος αρχίζουν να αυξάνουν τα «κρούσματα» καθηγητών, στελεχών, πολιτικών και άλλων που ακολουθώντας τα ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ (new dressing code) του Υπουργού κ Παπακωνσταντίνου που βγήκε από την θωρακισμένη λιμουζίνα και πήγε στο ECOFIN με το σακίδιο στον ώμο και της κ Μπιρμπίλη που προσήλθε στην τελετή ορκωμοσίας με τα πάνινα και το σακίδιο δημιουργώντας το εύλογο για όλους εμάς τους απλούς (και μη-ΠΑΣΟΚ) ιθαγενείς ερώτημα: να θυμηθούμε το περίφημο «ταγάρι» που είχε γίνει μόδα εντός και εκτός Ελληνικής επικράτειας 40 χρόνια πριν ή μας λένε «κάποτε ζιβάγκο τώρα…σακίδιο;»

Χαλκιδική: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός για δωροδοκία


Συνελήφθη χθες το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, 49χρονος αρχιφύλακας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία κατά συρροή και εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 49χρονος, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τον χειρισμό θεμάτων αλλοδαπών, απαιτούσε και λάμβανε χρήματα από αλλοδαπούς -πολίτες κρατών μελών Ε.Ε.-, προφασιζόμενος την αγορά προβλεπόμενων παραβόλων, για τη χορήγηση βεβαιώσεων εγγραφής, παρά το γεγονός ότι αυτές χορηγούνται ατελώς.

Σε έρευνα που έγινε στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 378 ευρώ. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Επίσκεψη Σαμαρά σε Θεσσαλονίκη και Πολύγυρο


Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Λίγο μετά τις 7 μ.μ. επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. όπου συναντήθηκε με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης του κόμματος. «Είναι τεράστια η χαρά μου που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Αύριο το πρωί ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Χαλκιδική. Στις 10.30 π.μ. θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, στην Καλλιθέα, και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Νομαρχία Χαλκιδικής, τον Δήμο Πολυγύρου, το τοπικό Επιμελητήριο και τη ΝΟΔΕ της Ν.Δ.

Στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη με αγροτοσυνεταιριστές και στις 9.30 το βράδυ θα έχει δείπνο εργασίας με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Το πρωί του Σαββάτου θα μιλήσει στο προσυνέδριο της Ν.Δ., στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Πηγή: Καθημερινή