Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

1o Σχολείο SWAT "Μακεδονικός Αετός"


Δελτίο τύπου

Κύριοι

Με χαρά και τιμή η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών διοργανώνει στον Πολύγυρο από τις 08/01/2010 έως 10/01/2010 (Παρασκευή-Κυριακή) το 1ο Σχολείο SWAT (Special Weapon and Tactics) "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ" με συμμετοχή τριάντα (30) μελών εφεδροπολεμικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα. Στόχος του σχολείου είναι η εκπαίδευση σε όπλα και τακτικές για μάχες σε κατοικημένες περιοχές από έμπειρους αμερικανούς εκπαιδευτές (SWAT Missuri Police).

Με το πέρας της εκπαίδευσης (Κυριακή 10/01/2010) θα γίνει το απόγευμα στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου η απονομή των διακριτικών σημάτων SWAT παρουσία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Ακολουθεί κοπή πίτας από την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής.

Η είσοδος στην τελετή της Κυριακής είναι ελεύθερη στο κοινό και δωρεάν.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λ.Ε.Δ Χαλκιδικής
Άγγελος Κατσάγγελος

Ευχές από το περιοδικό: Τα πράγματα

κλικ για μεγέθυνση

Ποιός είναι: Ο Λαντάνι βιάζεται να μπει στον Ηρακλή


Λίγες ώρες πριν να μας αποχαιρετήσει το 2009, αποκαλύφθηκε το ονοματεπώνυμο του ισραηλινού επιχειρηματία που θα αποτελέσει σε λίγες ημέρες τον... συμπαίκτη του Αντώνη Ρέμου στην ΠΑΕ Ηρακλής. Περισσότερα όμως στοιχεία για το οικονομικό μέγεθος του Ερέζ Λαντάνι, περί ου ο λόγος, δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, πέρα από όσα έχει πει ο ίδιος στις συναντήσεις που είχε με τους ανθρώπους του Ηρακλή.

Του Δημήτρη Βλάχου
vlachos@makthes.gr

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του ιδίου, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά τα τελευταία χρόνια στο Βέλγιο. Ασχολείται με τις επενδύσεις και αυτήν τη στιγμή κατέχει ένα μεγάλο μέρος των μετοχών σε διάφορες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται μία κλινική, μία κατασκευαστική εταιρεία και μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Επιθυμεί να επεκταθεί επιχειρηματικά στην Ελλάδα και -προφανώς- μέσω του Ηρακλή θα κάνει το πρώτο βήμα.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό των δύο πλευρών, το οποίο υπογράφηκε μέσα στον Δεκέμβριο, προβλέπει ότι ο Λαντάνι για να αποκτήσει το 50% των μετοχών του Ρέμου, θα καταβάλει στα ταμεία της ΠΑΕ ένα ποσό που ξεπερνάει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους ανθρώπους του Ηρακλή ήταν το γεγονός ότι με απαίτηση του ιδίου έγινε σύντμηση των ημερομηνιών καταβολής των χρημάτων.

Η πλευρά του Ηρακλή ζήτησε η καταβολή να γίνει σε τρεις δόσεις, με τελευταία μέσα στον Ιούνιο, αλλά ο Λαντάνι έβαλε και τις τρεις δόσεις μέσα στον Ιανουάριο. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι αν τηρηθεί από μέρους του το προσύμφωνο, τότε στα τέλη Ιανουαρίου θα γίνει κάτοχος του 43% των μετοχών της ΠΑΕ (ακριβώς το ίδιο ποσοστό θα έχει ο Ρέμος) και η κυανόλευκη εταιρεία θα λύσει το οικονομικό της πρόβλημα.

Τα πρώτα χρήματα από την πλευρά του Ισραηλινού αναμένεται να μπουν μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού απαιτείται ένα σεβαστό ποσό για να γίνουν μεταγραφές και να πληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ σε παίκτες και υπαλληλικό προσωπικό. Στη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους Κωφίδη, Πουρσανίδη και Τουμπόγλου, ο Λαντάνι ζήτησε μόνο το νούμερο των χρημάτων που χρειάζονται για να γίνουν μεταγραφές, δεδομένου ότι δεν υπάρχει χρόνος.

Ξεκαθάρισε όμως ότι από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα περίοδο, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο επιλογής παικτών από dvd και πληροφορίες τρίτων. “Κάθε παίκτη θα τον τσεκάρουμε τρεις και τέσσερις φορές πριν να τον επιλέξουμε και αυτός που θα εισηγείται την απόκτησή του, θα έχει την ευθύνη”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιλέξει και τους δύο ανθρώπους του, οι οποίοι θα επανδρώσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο. Ο ένας εξ αυτών έχει άμεση σχέση με τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Πηγή: Μακεδονία

Κασσανδρινοί στρατιώτες στον στρατό του Καποδίστρια το 1830


Ας μάθουμε οι Χαλκιδικιώτες τα ονόματα μερικών συμπατριωτών μας Κασσανδρινών που υπηρέτησαν το 1821 και το 1830 στον ελληνικό στρατό.

Από Άθυτο οι: Γαρόφαλλος Αντωνίου (γεν.1803), Ανδρέας Ιωάννου, Τριαντάφυλλος Γαροφάλλου (γεν.1801), Νικόλαος Γαροφάλλου, Δημήτρης Χριστοδούλου, Αγγελής Χριστοδούλου, Γεώργιος Σπύρου, Αναστάσιος Κυριαζή.

Από Βάλτα (Κασσάνδρεια) οι: Σύρος Δημητρίου, Γεώργιος Γαροφάλλου (γεν.1803), Νικόλαος Παναγιώτου (γεν.1792), Γεώργιος Ρήγα, Ιωάννης Χειμευτού (γεν.1805), Διαμαντής Δημητρίου, Διαμαντής Χριστοδούλου, Αναγνώστης Παπά (γεν.1803).

Από Καλάνδρα οι: Κυπαρίσσης Γιωργάκη, Αλέξης Ξανθόπουλος (γεν.1807), Ιωάννης Κατάκαλου.

Από Καψόχωρα (Πευκοχώρι) οι: Λεμονής Δημητρίου (γεν.1807), Μανόλης Ρήγα (γεν.1806), Μιχάλης Ιωάννου (γεν.1801).

Από Παζαράκια (Καλλιθέα) οι: Ρήγας Γεωργίου, Γεώργιος Θεοδώρου.

Από Παλιούρι οι: Χριστόδουλος Ζαφείρη και ο ιερέας Νικόλαος Τριανταφύλλου.

Από Πολύχρονο οι: Ρήγας Αδάμ, Νικόλαος Ιωάννου (γεν.1805).

Από Τσαπράνι (Σκιώνη) οι : Γεώργιος Ρήγα, Γεώργιος Εμμανουήλ (γεν.1805).

Από Φούρκα οι: Γιωργάκης Ρήγα, Βασιλικός Χρήστου.

Από Αγία Παρασκευή οι: Ιωάννης Δήμου, Τριαντάφυλλος Νικολάου.

Ο Καρατζαφέρης και η ανάσα του λύκου


Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Στην πολιτική ζωή, από το 1974 κι έπειτα, η μοίρα όσων προβάτων το σκάνε από το μαντρί είναι γνωστή: Τα τρώει ο λύκος, σύμφωνα με τη γνωστότερη ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ - Τοσίτσα. Ωστόσο, ο αείμνηστος Αβέρωφ δεν προσδιόρισε πότε ο λύκος τρώει το πρόβατο. Το απέφυγε και έκανε πολύ σωστά, διότι μπορεί ειδικές συνθήκες να επιτρέψουν στο πρόβατο να επιβιώσει ελεύθερο στη Φύση για κάποιο διάστημα. Το τέλος του, όμως, είναι προδιαγεγραμμένο.

Ως άνθρωπος της πιάτσας (και αυτοδημιούργητος), ο Γιώργος Καρατζαφέρης τα σκέπτεται όλα αυτά από την πρώτη στιγμή της εκλογής του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της Ν.Δ. Για τον λόγο αυτόν, δεν περιμένει πρώτα να αισθανθεί την καυτή ανάσα του λύκου στον αυχένα και αρχίζει να τρέχει από τώρα.

Ξαναθυμήθηκε τη ρητορική της εθνικιστικής αδιαλλαξίας και της συνωμοσιολογίας και έκανε σημαία του το Μεταναστευτικό, ελπίζοντας ότι έτσι θα παρασύρει τη Ν.Δ. στις θέσεις του. Είναι φανερό όμως ότι η πίεση που αισθάνεται πρέπει να είναι μεγάλη, καθώς εκδηλώνονται τα πρώτα συμπτώματα πανικού. Διότι μόνον ως πανικό μπορώ να εκλάβω την τέλεση τρισάγιου στη μνήμη του Αβέρωφ από εκείνον τον πολιτικό αρχηγό, ο οποίος ονειρευόταν τον Ηλία Ψινάκη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος του...

Ο κύριος λόγος της παράστασης του Γ. Καρατζαφέρη ήταν για να έχει τη δυνατότητα στο τέλος να επισημάνει την απουσία του Αντ. Σαμαρά. (Τα ίδια συνήθιζε κάποτε και ο φουκαράς ο Βασίλης Λεβέντης. Οργάνωνε μνημόσυνα του Γεωργίου Παπανδρέου, ώστε να μπορεί μετά να επικρίνει την απουσία των απογόνων του από την τελετή...) Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η οικογένεια Αβέρωφ είναι πολύ ενοχλημένη από την στάση του Γ. Καρατζαφέρη την οποία χαρακτηρίζει «καπήλευση». Η ενόχλησή της, βέβαια, ουδόλως ενοχλεί τον Γ. Καρατζαφέρη. Τώρα έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει. Τρέχει για τη σωτηρία του σαρκίου του...

Πάντως, για να μην τον αδικώ, υπήρχε και κάτι θετικό στην άτεχνη προσπάθεια του Γ. Καρατζαφέρη να ταυτισθεί με τον Αβέρωφ: Στις δηλώσεις που έκανε, χαρακτήρισε τον Αβέρωφ «μέγα δάσκαλο». Χωρίς πλήρη επίγνωση της σημασίας των λόγων του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε τη μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα δάσκαλο. Διότι όταν ο τελευταίος της τάξης, αυτός που δεν προβιβάστηκε, παραδέχεται τη μεγαλοσύνη του δασκάλου, τότε ο εκπαιδευτικός έχει κάνει άριστα τη δουλειά του...

Πηγή: Καθημερινή

Η Ιωνική Στέγη Ηλιούπολης για τα ΑμεΑ


Οι αξίες της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και του σεβασμού στην διαφορετικότητα του ατόμου κυριάρχησαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Ιωνική Στέγη Ηλιούπολης τον Δεκέμβριο στο Δημαρχιακό Θέατρο του Δήμου Ηλιούπολης.

Η έναρξη του προγράμματος έγινε από την Πρόεδρο και διοργανώτρια της ημερίδας κ.Πίκουλα Αργυρώ ή οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

"τα μέλη της Ιωνικής Στέγης δεν μπορούν να μην συγκινούνται από τα μηνύματα που στέλνονται από τις επετειακές ημερομηνίες εορτασμού των ΑμεΑ του εθελοντισμού και της κακοποίησης κάθε ανθρώπινης οντότητας. Γιατί οι σημερινοί Μικρασιάτες προέρχονται από ανθρώπους που ξεριζώθηκαν βίαια και αθέλητα από την πατρογονική γη της Ιωνίας του 22 και βίωσαν την ανισότητα, την εκμετάλλευση, τη διαφοροποίηση.

Τα βιώματα αυτών είναι εκείνα που μας κάνουν σήμερα εμάς να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι απέναντι στα άτομα που ζουν ή αισθάνονται έλλειψη ίσης μεταχείρισης και στέρησης ίσων ευκαιριών.

Και τώρα αλλά και στο παρελθόν στεκόμαστε δίπλα σε παιδιά και δασκάλους αλλά και στους γονείς του Ειδικού Σχολείου Αθηνών (Ηλιούπολης) και διοργανώνουμε από κοινού την ημερίδα αυτή. Με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία της πόλης μας και να αποδεχθεί να συμβιώσει ομαλά με άτομα που έχουν κάποια μορφή αναπηρίας. Ταυτόχρονα δε να δοθεί η ευκαιρία ενημέρωσης για θέματα ισότητας και ίσων ευκαιριών συνταξιοδότησης και απασχόλησης αλλά και να ενστερνιστούμε όλοι μας τις αρχές τους εθελοντισμού όπως τις βιώνουν και τις υλοποιούν πολλές δεκαετίες μέχρι σήμερα τα μέλη της ΧΕΝ Ελλάδας.

Οι διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου του Ειδικού Σχολείου κ. Νικ.Βοριάς και Ευγ.Φιτσάλη αντίστοιχα, τόνισαν στην ομιλία τους το ρόλο του ειδικού σχολείου στο σημερινό γίγνεσθαι, τα προβλήματα αλλά και τους στόχους και τις επιτυχίες που έχουν συντελεστεί στην πορεία ζωής του αλλά και την ελπίδα τους ότι η κοινωνία συνεχώς ευαισθητοποιείται και συμβάλει στη λύση μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων των παιδιών αυτών.

Η κοινωνική λειτουργός τους Ειδικού Σχολείου Κατ. Πρασίνου αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών για την απόκτηση ίσων ευκαιριών σε άτομα με αναπηρία σε όλους τους τομείς. Και στη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των ΑμεΑ που σε συνδυασμό με την εκπαίδευση των πολιτών εξασφαλίζουν την ισότιμη διαβίωση όλων.

Τέλος ευχαρίστησε την Ιωνική Στέγη Ηλιούπολης και ιδιαίτερα την κυρία Πίκουλα για την έμπρακτη συμπαράστασή της στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηλιούπολης Αθηνών.

Πηγή: Η Διαδρομή

Επιστολή του αρχηγού της Μειοψηφίας του Δήμου Πολυγύρου Κώστα Μπογδάνου


Ευτυχώς που υπάρχουν τα Μέσα Ενημέρωσης και ενημερώθηκαν οι συνδημότες μας αλλά και η Μειοψηφία του Δήμου μας για τη σημερινή (5/1/10) συνάντηση του κ. Δημάρχου με τους Βουλευτές του Νομού!

-Γιατί τόση μυστικότητα;

-Γιατί η ενημέρωση να μην γίνει σε ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως έχει προτείνει η Μειοψηφία;

-Γιατί έστω και σ' αυτήν την "κλειστή" συνάντηση δεν κλήθηκε η Μειοψηφία;

Πολλά τα ερωτηματικά για μια και μόνο απάντηση:

Πρόκειται για μια κίνηση-πρόσχημα, για να δικαιολογηθεί η αδράνεια, η αναβλητικότητα και η απραξία τριών χρόνων.

Ανοιχτά ζητήματα όπως: οι οδικοί άξονες, το Λύκειο Πολυγύρου, το πάρκινκ στο χώρο της Νομαρχίας, το γηροκομείο Πολυγύρου, ο θολωτός αγωγός, η ίδρυση Σχολής τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης υποβαθμίστηκαν και "πνίχτηκαν" για τρία χρόνια!

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου με τη λειτουργία του μας αναγκάζει, κατά παράβαση του θεσμικού μας ρόλου, να καλέσουμε και εμείς τους Βουλευτές του Νομού για να ακούσουν τις "πικρές" αλήθειες!

Κώστας Μπογδάνος


Για ενημέρωση των αναγνωστών του ιστολογίου μας εκτός Χαλκιδικής:
Ο Κώστας Μπογδάνος είναι ο αρχηγός της Μειοψηφίας στον Δήμο Πολυγύρου και έχει υποστηριχτεί από το ΠΑΣΟΚ.

Η κρυφή ατζέντα για το Κυπριακό


Η κρυφή ατζέντα του Γιώργου , των ΗΠΑ και των Βρετανών στο Κυπριακό αρχίζει και βγαίνει στην επιφάνεια.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αφήσει την κυπριακή κυβέρνηση να διαχειρίζεται μόνη και αποκλειστικά το Κυπριακό.

Η θέση αυτή του κύπριου Προέδρου διατυπώθηκε και προς τον τέως και προς τον νυν πρωθυπουργό, παρότι ο τελευταίος έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των ΗΠΑ για στήριξη λύσης που θα είναι παρόμοια με εκείνη του Σχεδίου Ανάν, το οποίο βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών.

Συνεπώς, ο ρόλος των Αθηνών θα είναι επικουρικός στην περίπτωση που υποβληθεί σχέδιο λύσης προς έγκριση. Η τακτική αυτή αφενός βοηθά τον Γ. Παπανδρέου να απεκδύεται των ευθυνών του, αφετέρου του δίδει το δικαίωμα να ενεργεί στο παρασκήνιο χωρίς κόστος.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θέλει να έχει το άλλοθι ότι η Αθήνα δεν εμπλέκεται στο Κυπριακό και ότι το πρόβλημα είναι η Άγκυρα όσον αφορά την εξεύρεση λύσης.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τα νήματα στο Κυπριακό κινούνται από τη Βρετανία, η οποία μοιράζει χαρτί. Θεωρείται η εμπνεύστρια των εντατικών συνομιλιών του Ιανουαρίου προκειμένου να διασωθεί ο κ. Ταλάτ εν όψει των λεγόμενων «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα τον προσεχή Απρίλιο. (σ.σ Κάτι που όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφές προβάδισμα του ψευδοπρωθυπουργού Ντερβίς Έρογλου)

Η εμπλοκή της Βρετανίας, κατά τρόπο που να έχει το πάνω χέρι, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου προς τις ΗΠΑ, καθορίζει τον φιλοβρετανικό και φιλοτουρκικό χαρακτήρα της λύσης στη βάση του Σχεδίου Ανάν.

Οι Βρετανοί υπολογίζουν ότι στην περίπτωση υποβολής σχεδίου λύσης θα έχουν τη στήριξη των ηγεσιών του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ για να δημιουργήσουν πλειοψηφικό ρεύμα στην Κύπρο και τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.

Όμως, όπως και το 2004, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο κυπριακός λαός, ο οποίος είναι αποφασισμένος να αντισταθεί όπως δείχνουν όλες οι σφυγμομετρήσεις, με ποσοστό περί το 76%, όσο δηλαδή ήταν το «όχι» στο Σχέδιο Ανάν, γεγονός που ανησυχεί τους Βρετανούς, των οποίων το επικοινωνιακό χαρτί είναι το σλόγκαν για κυπριακή λύση, η οποία όμως θα έχει τη βρετανική και την τουρκική σφραγίδα.


ΥΓ. Η επίσκεψη του κ.Γ. Παπανδρέου μαζί με τον κ. Δρούτσα ( ο οποίος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με το ...σχέδιο , ο τότε υπουργός εξωτερικών που θα χειριστεί την υπόθεση, προκειμένου να μην εισπράξει έντονα ο κ. Γ. Παπανδρέου το πολιτικό κόστος) στην Βρετανία ένα μήνα μετά τις εκλογές , δεν εντασσόταν στον κύκλο επαφών (όπως ανέφεραν τα δημοσιογραφικά "πτηνά"), τον οποίο είχε δήθεν ανοίξει ο Έλληνας πρωθυπουργός με σκοπό να χτίσει συμμαχίες εν όψει των δύσκολων μηνών που έρχονταν, αλλά στις απευθείας συνομιλίες και σε υψηλό επίπεδο (πράγμα το οποίο απέκρυψαν φυσικά) σχετικά με το Κυπριακό και το νέο σχέδιο τύπου Ανάν που προωθείται!

Πηγή: Politis-gr

Στα Μαντεμοχώρια ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης


Στα Μαντεμοχώρια ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης. Ενημερώθηκε από τους κατοίκους για τις αυθαιρεσίες που προκύπτουν από την σημερινή μεταλλευτική δραστηριότητα, τα προβλήματα που δημιουργούν στον τόπο και τα νέα σχέδια της μεταλλευτικής εταιρείας.

Επίσκεψη που περιελάμβανε πλήρη περιήγηση στην περιοχή πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010 στην περιοχή των Μαντεμοχωρίων και στα μεταλλεία του Στρατονικού Όρους ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, που περιέλαβε:

Την Ολυμπιάδα όπου παρατήρησε τις παλιές εγκαταστάσεις και τις λίμνες τελμάτων, από χώρους θέας.

Από χώρους θέας επίσης, παρατήρησε στο Στρατώνι τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου εμπλουτισμού, ενώ το ίδιο συνέβη και με τις λίμνες αποβλήτων «Καρακόλι» και Σεβαλιέ.

Στη Στρατονίκη ενημερώθηκε από κατοίκους για την κατάσταση που προκαλούν τα φουρνέλα στο χωριό εδώ και δέκα χρόνια, ενώ επισκέφθηκε σπίτι με ρωγμές. Ρωγμές είδε επίσης στην πλατεία και στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και ενημερώθηκε για την κατάστασή του Ναού.

Στη διαδρομή παρατήρησε αυθαίρετες αποθέσεις «στείρων» σε διάφορους χώρους και στάθμευσε στο Παλαιοχώρι όπου η Νομαρχία Χαλκιδικής πραγματοποιεί αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Χαβρία με αυτά τα υλικά. Στα λεγόμενα «στείρα» έχουν εντοπιστεί μεγάλες ποσότητες βαρέων μετάλλων ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Στην Ιερισσό ενημερώθηκε από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου και και τον Σύλλογο Περιβάλλοντος και η επίσκεψη έκλεισε στο δάσος των Σκουριών με αυτοψία στο «όρυγμα» και στην λεγόμενη «διερευνητική στοά», η οποία στην ουσία είναι αποστραγγιστική αφού εξ αιτίας της διάνοιξή της εδώ και 11 χρόνια, σπαταλώνται αδίκως 1,5 εκ. κυβικά μέτρα νερό κατ’ έτος. Εκεί ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Παναγίας και την Επιτροπή Αγώνα για τα σχέδια της μεταλλευτικής εταιρείας.

Ο ευρωβουλευτής σε εκτενείς συζητήσεις με τους κατοίκους δήλωσε την συμπαράσταση του για όσες αυθαιρεσίες προκύπτουν από την σημερινή μεταλλευτική δραστηριότητα και την πλήρη αντίθεσή του στην δημιουργία νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στις Σκουριές αφού αυτό σημαίνει την καταστροφή του παρθένου δάσους και των υδάτινων πόρων. Επισήμανε ακόμα πως μια τέτοια προοπτική βρίσκεται σε αντίφαση με την θέση που υπερασπίζεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν απ’ την κλιματικά αλλαγή της Γης, τόσο ως ενεργός πολίτης όσο και ως ευρωβουλευτής.

Το προσωπικό του ενδιαφέρον για την κατάσταση της περιοχής αποκτά ιδιαίτερο βάρος αφού ο Κρίτων Αρσένης έλκει την καταγωγή του από την Μεγάλη Παναγία και τον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής.

Πηγή: stratoniki.wordpress.com

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Κρίτωνας Αρσένης είναι κατά το ήμισυ Χαλκιδικιώτης στην καταγωγή. Η μητέρα του Μαρία Αρσένη, γεννήθηκε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και είχε διατελέσει παλαιότερα Νομάρχης Πιερίας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Κοκκινούλης: "Η Μπακογιάννη πρέπει να φύγει"


"Ο χαμένος των εσωκομματικών εκλογών πρέπει να φύγει και όσο περνάει ο καιρός αυτό φαίνεται αναγκαίο", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 του Πειραιά , ο γαλάζιος αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης και πρόσθεσε ότι στη Λάρισα «υπάρχουν ορισμένοι καλικάντζαροι, ψηφοφόροι της Μπακογιάννη που απεργάζονται σχέδια με ορισμένους άφρονες στην περιφέρεια, προσπαθώντας να υπονομεύσουν τη νέα ηγεσία».

Στον ίδιο ρ/σ, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, εξέφρασε την άποψη ότι «χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Σχετικά με το θέμα της «ιθαγένειας», ο νομάρχης Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι «δεν συμφωνεί απόλυτα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη», ωστόσο «σε εθνικά θέματα, όπως το θέμα των μεταναστών, πρέπει να υπάρχει και δημοψήφισμα». «Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, θέλει πολύ συζήτηση, διάλογο και πάνω απ’ όλα να προσπαθήσουμε να υπάρχει συναίνεση», πρόσθεσε.

Πηγή: Foreign Press

Συγχαίρουμε τους συμπατριώτες μας που επέστρεψαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους


Δεν θυμόμαστε ποτέ μια κυβέρνηση να έχει απογοητεύσει τόσο γρήγορα τους πολίτες και να μην έχει να παρουσιάσει παρά μόνο αρνητικά μέτρα και αποφάσεις στο πρώτο τρίμηνο της θητείας της. Ήταν φυσικό αυτό, αφού πρόκειται για μια κυβέρνηση που κέρδισε την ψήφο των Ελλήνων εξαπατώντας τους και για έναν πρωθυπουργό που ζει στον κόσμο του, χωρίς ελληνική συνείδηση, χωρίς γνώσεις, χωρίς διάθεση για δουλειά παρά μόνο για γυμναστήριο και τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό.

Μια από τις μεγάλες απάτες του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτή με τα τέλη κυκλοφορίας. Προεκλογικά είχε πει ότι θα διατηρούσε το θετικό μέτρο, δηλαδή το bonus - επιδότηση απόσυρσης, και θα καταργούσε το αρνητικό, δηλαδή τα αυξημένα τέλη. Μετεκλογικά έκανε το ακριβώς αντίθετο. Κατήργησε το θετικό μέτρο της επιδότησης και όχι απλά διατήρησε αλλά αύξησε τα χαράτσια - πρόστιμα για όσους είχαν παλαιό αυτοκίνητο.

Επρόκειτο για κουτοπονηριά του αισχίστου είδους. Επρόκειτο για πολιτική αλητεία. Τα μπουμπούκια της κυβέρνησης νόμιζαν ότι θα περνούσε έτσι...

Η αντίδραση των συμπατριωτών μας ήταν εντυπωσιακή και τους συγχαίρουμε! Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες επέστρεψαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, ρίχνοντας χαστουκάρα μεγάλου μεγέθους στο Γιωργάκη, τη Μπιρμπίλη και τον Παπαφοροντίνου, συγγνώμη, Παπακωνσταντίνου... Πρόκειται για δίκαιο σαμποτάζ πρώτου μεγέθους, μια αυθόρμητη αντίδραση του λαού, που θα αφήσει τους πράσινους φορομπήχτες με σημαντικά λιγότερα έσοδα από όσα υπολόγιζαν.

Αισιοδοξούμε ότι ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να απαντά με την ίδια αποφασιστικότητα και οξύνεια σε όλες τις φαεινές ιδέες του Γιωργάκη και των λοιπών αμερικανακίων του. Ώστε σύντομα, εντός του 2010, η επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση να μας αδειάσει τη γωνιά. Για το καλό της πατρίδας και του έθνους. Έτσι ώστε ο Γιωργάκης και η Μπιρμπίλη του να μείνουν με το μόνο που ξέρουν να κάνουν, το γυμναστήριο...

ΥΓ. Του Jeffrey μάλιστα, δεν του φτάνουν το γυμναστήριο της γειτονιάς του, όπου πάει και κάνει pilates, ούτε το γυμναστήριο της Βουλής. Διαβάσαμε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι δημιουργείται στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, υπερσύγχρονο γυμναστήριο 100 τ.μ. στο β΄ όροφο, με όργανα αξίας 250.000 ευρώ...

Κοιτάξτε με τi ασχολείται ο Γιωργάκης ενώ η πατρίδα και ο λαός δοκιμάζονται. Και κρίνετε τη σοβαρότητα του ατόμου...

Πηγή: Πατριωτικός Λόγος

Πιερία: Ο καινούργιος δρόμος Φωτεινών – Φτέρης – Ράχης

Ο καινούργιος δρόμος Φωτεινών – Φτέρης – Ράχης που τελείωσε η ασφαλτόστρωση του, το Φθινόπωρο του 2009 λόγω κακοτεχνίας χάλασε σε 61 σημεία και έχει υποστεί κατολισθήσεις άκρως επικίνδυνες για τους διερχόμενους οδηγούς σε 17 σημεία από την θέση - Στενούρα έως την Ράχη της Φτέρης..


Αιτία της κακοτεχνίας είναι το ότι χρησιμοποίησαν υλικά για την κατασκευή του από τον βυθό της λίμνης όταν καθάριζαν αυτήν.. Δηλαδή λάσπη την οποία ανακάτευαν με λίγο χαλίκι και πίσσα..

Με αυτόν τον τρόπο γλίτωναν και από το πρόβλημα της μεταφοράς και αποθήκευσης της επικίνδυνης λάσπης του βυθού του φράγματος..

Αυτό αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.. Δρόμος 20 χιλ. μέσα σε λίγους μήνες να διαλύεται στην κυριολεξία !

Βέβαια η Νομαρχία και ο εργολάβος το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο του 2009 έσπευσαν να διορθώσουν τον δρόμο.. Όμως λαγάρισαν χωρίς τον ξενοδόχο..
Αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο χάλασε σε 61 σημεία..Τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια; Μάλλον θα διαλυθεί εντελώς..


Νομίζω ότι πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας γιατί εδώ πρόκειται για κατάχρηση χρημάτων του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης..

Προς τους φίλους ορειβάτες και φυσιολάτρες

Επειδή ο δρόμος Φωτεινών - Φτέρης είναι πολύ επικίνδυνος λόγω -17 -κατολισθήσεων για τις οποίες δεν έχει σήμανση όπως θα έπρεπε και επειδή ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να γίνουν καινούργιες, προσέχετε ιδίως όταν οδηγείτε νύχτα ή με ομίχλη...

Ήδη ένα αυτοκίνητο κινδύνεψε να φύγει στον γκρεμό !!!

Τεράστιες πέτρες ξεκολλάνε από τα πρανή του δρόμου και πέφτουν στον δρόμο....

Θεόδωρος Καρακούρης - Πιέριος