Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δημοσιεύτηκε η καταδικαστική απόφαση


Καθαρογράφηκε και δημοσιεύτηκε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, για την υπόθεση της μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, από την εποχή που ήταν ακόμη Νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Στο πολυσέλιδο σκεπτικό της απόφασής του, ο προεδρεύων του δικαστηρίου, εφέτης Κώστας Βαμβακίδης, αναφέρει ότι ο Π. Ψωμιάδης έκανε «κακή χρήση της διακριτικής του εξουσίας και συγκεκριμένα υπερέβη τα ακραία όρια της διακριτικής του ευχέρειας που επέβαλαν οι αρχές του δημοσίου συμφέροντος, της χρηστής διοίκησης, της ισότητας και της εξυπηρέτησης τον έχοντα τον νόμο».

Πολιορκία και ακρότητες στη Βουλή


ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Με εμπρηστικά αντικοινοβουλευτικά συνθήματα πολιόρκησαν τη Βουλή ομάδες "αγανακτισμένων". Φυγαδεύτηκαν μέσω Εθνικού Κήπου 25 βουλευτές

Υβριστικά συνθήματα συνόδευσαν την αποχώρηση των βουλευτών χθες βράδυ από το Kοινοβούλιο

Την είσοδο της Βουλής πολιόρκησαν χθες για πολλές ώρες δεκάδες, αρχικά, και στη συνέχεια εκατοντάδες άτομα εγκλωβίζοντας βουλευτές και υπαλλήλους εντός του κτιρίου. Φωνάζοντας ρυθμικά "Κλέφτες, κλέφτες", "Προδότες", "Θα μπούμε μέσα", "Δεν τα φάγαμε μαζί", "Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί" μια ομάδα διαδηλωτών προέβη σε ακρότητες έξω από το κτίριο της Βουλής, με αποτέλεσμα να δυναμιτιστεί το γιορτινό κλίμα της διαδήλωσης των αγανακτισμένων.

Στην καρδιά της βυζαντινής Θεσσαλονίκης


ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Μία σπάνια «ακτινογραφία» της πολεοδομικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης κατά τη βυζαντινή περίοδο προσφέρει η ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της διάνοιξης της σήραγγας του μετρό: ο κεντρικός οδικός άξονας που έφτανε τα τέσσερα μέτρα πλάτος, βόρεια της σημερινής Εγνατίας, και πολλοί παράδρομοι, καταστήματα και αποθήκες της ακμάζουσας αγοράς της περιοχής Βενιζέλου, τρίκλιτη βασιλική του 5ου αιώνα στο Σιντριβάνι και άλλα δημόσια κτίρια ξεχωρίζουν ανάμεσα στα σημαντικά ευρήματα που έφερε στο φως η 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Αν ο επισκέπτης της Θεσσαλονίκης μπορεί να διακρίνει το ελληνιστικό και ρωμαϊκό παρελθόν της πόλης σε εκτεταμένες νησίδες του σύγχρονου αστικού ιστού (Αρχαία Αγορά, πλατεία Ναυαρίνου), δε συμβαίνει το ίδιο με τη βυζαντινή περίοδο της ζωής της, τα ίχνη της οποίας διασώζονται διάσπαρτα και αποσπασματικά: φυσικά οι ναοί της και τα τείχη, οικοδομικά κατάλοιπα σε υπόγεια πολυκατοικιών και λιγοστά ακόμη μνημεία.

Θεσσαλονίκη: Θα μας... φάνε τα κουνούπια


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Στο μη περαιτέρω χρειάστηκε να φτάσουμε για να αρχίσουν -και πάλι όχι επισήμως- από χτες οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Θεσσαλονίκη. Οι πληθυσμοί των κουνουπιών ήδη είναι σημαντικά αυξημένοι και οι αρμόδιοι, τόσο της «Αναπτυξιακής Εταιρίας Θεσσαλονίκης» (ΑΝΕΘ), όσο και των δήμων, θορυβημένοι από τις συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων και τις επισημάνσεις των επιστημόνων, αποφάσισαν να λειτουργήσουν «νομότυπα» για να μη χάσουν και το τελευταίο χρονικό όριο, προτού οδηγηθούμε σε ένα... εφιαλτικό καλοκαίρι.

Με δεδομένη την απειλή για επανεμφάνιση του θανατηφόρου ιού του Δυτικού Νείλου και τη γραφειοκρατία, το φετινό πρόγραμμα καταπολέμησης λίγο έλειψε να ακυρωθεί προτού καν αρχίσει. Ενώ ο προγραμματισμός άρχισε εγκαίρως (τον προηγούμενο Δεκέμβριο), τελικά έγινε και πάλι το... θαύμα και φτάσαμε τελευταία στιγμή να περιμένουμε κονδύλια, ολοκλήρωση διαδικασιών κ.λπ.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Πρόσκληση για περιβαλλοντική ημερίδα

κλικ για μεγέθυνση

1η Ανθοκομική Έκθεση Ν. Μαρμαρά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μαρμαρά σε συνεργασία με τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Βορείου Ελλάδας  διοργανώνουν την 1η  Ανθοκομική Έκθεση Ν. Μαρμαρά που θα πραγματοποιηθεί από 10 μέχρι 13 Ιουνίου 2011, στο  χώρο  έμπροσθεν της Εθνικής Τράπεζας στην κεντρική προβλήτα του Ν. Μαρμαρά.

Χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους...


Είμαστε χιλιάδες, ναι...Όμως χωρίς σωστή καθοδήγηση τι θα κάνουμε όταν έρθουν τα δύσκολα ???
Δεν σας φαίνεται παράξενο που δεν αντιδρά το κατεστημένο απέναντι σε αυτόν τον ξεσηκωμό ???
Μήπως τον εξυπηρετεί κιόλας ???
Αν ήταν κάποια απεργία αυτού του μεγέθους, νομίζετε ότι τα ΜΑΤ θα καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια ???
Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι και πολιτικάντηδες που εκθειάζουν τώρα αυτόν τον ξεσηκωμό, ήταν κατά των απεργιών των εργαζομένων όταν ζητούσαν τα δίκαια τους....