Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αρχαίοι ελληνικοί τάφοι στη Μασσαλία

Ο χώρος του αρχαίου λιμανιού της Μασσαλίας όπου ανασκάφηκαν ελληνικοί τάφοι

Η ανακάλυψη θα δώσει νέα στοιχεία για τους πρώτους κατοίκους της πόλης

Μαρία Θερμού

Τα  λείψανα  μιας αρχαίας ελληνικής  νεκρόπολης.  που χρονολογείται στον 4ο ή 5ο αιώνα π.Χ.  έφεραν στο  φως οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν  ανασκαφές στο αρχαίο λιμάνι της Μασσαλίας. Εως  τώρα  μάλιστα έχουν  ανασκάψει σ΄ αυτή την περιοχή  του λιμανιού τουλάχιστον  έξι σαρκοφάγους  με τεφροδόχους.

«Η  ανακάλυψη  είναι  εντελώς  αναπάντεχη για το συγκεκριμένο  σημείο», δήλωσε  ο Λιονέλ Γκεβαλέ, διευθυντής της Provence de la société Bouygues Immobilier  προσθέτοντας ότι πρόκειται  για ένα πολύ σημαντικό  εύρημα γιατί «μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση όσα γνωρίζαμε ως σήμερα για τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους της Μασσαλίας».

Από την ΚΝΕ και τον Συνασπισμό, στον Σημίτη και τον ΓΑΠ και από αυτούς στον Μάνο και τον Τζήμερο!

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ, ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

«Πραγματικό κίνδυνο» χαρακτήρισε σήμερα η υποψήφια βουλευτής του συνασπισμού «Δράση - Δημιουργία Ξανά»,Αντιγόνη Λυμπεράκη, το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είτε με κυβέρνηση Τσίπρα, είτε με κυβέρνηση Σαμαρά.   

Ωστόσο, η καθηγήτρια Οικονομικών μπορεί σήμερα ενόψει εκλογών να δηλώνει υπέρμαχος του ευρώ, πριν αρκετά χρόνια όμως φώναζε συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μέλος τότε της ΚΝΕ και εν συνεχεία του ΚΚΕ. Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δράσης του μνημονιακών Στέφανου Μάνου- Θάνου Τζήμερου στα νιάτα της ήταν ενεργή για κάτι περισσότερο από 20 χρόνια στο Κομμουνιστικό κόμμα και βρισκόταν στη πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κεφαλαίου.  

Στην Κατερίνη αύριο ο Πάνος Καμμένος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Σας προσκαλούμε την Τρίτη 12 Ιουνίου στις 21.15 στο εκλογικό μας κέντρο - Κύπρου 2
για την ομιλία και την συνέντευξη τύπου που θα δώσει ο Πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνος Καμμένος.

Η συντονιστική επιτροπή Ν. Πιερίας

Αρχαία Ελληνικά στα αγγλικά σχολεία από το 2014!

Τα αρχαία ελληνικά περιλαμβάνονται στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες. Ανάμεσα στις προτεινόμενες ξένες γλώσσες είναι τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και τα μανδαρίνικα. Τραγούδια και ποιήματα θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά εργαλεία που θα φέρουν σε επαφή τους μαθητές με τη γλώσσα, δια μέσου της αποστήθισης.

Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη γάτα του κόσμου! (εικόνες)



Το μέγεθος του συγκεκριμένου γάτου είναι το τριπλάσιο από μια συνηθισμένη γάτα και το βάρος του είναι το ίδιο και ίσως ξεπερνά εκείνο ενός παιδιού ενός έτους.

Αυτός είναι ο Ρούπερτ και δικαιωματικά κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου γάτου.

Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες:

Μηνύσεις κατά Κανέλλη, Δούρου και ΑΝΤ1 κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στην Εισαγγελία, όπου υπέβαλε μήνυση κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα για παράνομη κατακράτηση και σε βάρος του δημοσιογράφου Αντώνη Δελατόλα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, μετέβη το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Αντώνη Δελατόλα για να εντοπιστεί αν έγινε διάλογος με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Ράικου «και να ενημερωθεί η κοινή γνώμη αν ο δημοσιογράφος αποκαλεί την προϊσταμένη «Ελένη μου». Τότε θα διαπιστωθεί αν μιλάμε για προσβολή του θεσμού της δικαιοσύνης».

Στο μεταξύ, για τις 3 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε από το Μονομελές Κακουργιοδικείο η δίκη του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος πολίτη το 2007 στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου από αγνώστους.

Άγριος καυγάς Τσαπανίδου - Βορίδη στον αέρα της εκπομπής! (Video)

Μάκης Βορίδης: "Ότι θέλω θα λέω εγώ! Πιπέρι στο στόμα δεν μου βάζει κανένας!" - Πόπη Τσαπανίδου: "Όχι στο τραπέζι εδώ!"

Μια έντονη λογομαχία μεταξύ του υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Μάκη Βορίδη και την υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέληξε πολύ σύντομα σε μια άγρια αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Βορίδη και της Πόπης Τσαπανίδου.

Oι δυο καλεσμένοι διαφώνησαν έντονα για τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων τους, με την παρουσιάστρια να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Τότε ήταν που ο Μάκης Βορίδης είπε αρχικά στην Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Είναι δυνατόν να οδηγείτε το λαό σε τέτοια παραφροσύνη; Τι ακούμε πια!" και στην Πόπη Τσαπανίδου: "Κι εσείς δεν τους ελέγχετε! Έχουμε μπει σε μια διαδικασία απαράδεκτης ανοχής μιας τρομαχτικής μπουρδολογίας".

ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής - Περιοδείες στον Δήμο Αριστοτέλη - Επίσκεψη Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Χαλκιδική

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αριστοτέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Χαλκιδικής και υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, θα πραγματοποιήσουν περιοδείες στον Δήμο Αριστοτέλη σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/06/2012:
19.00 Πυργαδίκια
20.00 Γομάτι
21.00 Μ. Παναγία

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/06/2012
09.00 Αρναία
10.00 Στανός
11.00 Παλαιοχώρι
12.00 Νεοχώρι
13.00 Βαρβάρα
17.30 Στρατονίκη – Στάγειρα
19.00 Ν.Ρόδα- Ουρανούπολη
20.00 Ιερισσός

ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής: Εκδήλωση των παραγωγικών τάξεων της Χαλκιδικής

κλικ για μεγέθυνση

Ορυχεία «καταπίνουν» τα χωριά της Φλώρινας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΝΗ

Τρία ιστορικά χωριά της Φλώρινας έχουν μετατραπεί εδώ και καιρό σε χωριά-φαντάσματα! Υπάρχουν και δεν υπάρχουν. Τα τρία χωριά είναι οι Αγιοι Ανάργυροι και το Κλειδί στο λεκανοπέδιο του Αμυνταίου και η Αχλάδα στο λεκανοπέδιο της Φλώρινας. Τα χωριά αυτά τα ζώνουν ορυχεία, τα οποία έχουν ανοίξει τομές 100 μέτρων στα σπλάχνα της γης. Τα ορυχεία παράγουν λιγνίτη, τον μαύρο χρυσό, με τον οποίο τροφοδοτούνται όλες οι μεγάλες -τωρινές και παλαιότερες- ατμοηλεκτρικές μονάδες της περιοχής.

Οι δίδυμες μονάδες του Αμυνταίου και ο επιβλητικός ΑΗΣ Μελίτης, ο πιο σύγχρονος, ο πιο παραγωγικός σταθμός της χώρας. Ο πρώτος σταθμός που μπαίνει στο σύστημα παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας, ο πιο φθηνός σταθμός της χώρας, ο πιο κερδοφόρος σταθμός της χώρας.

Κατερίνη: Η υποψήφια βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Λεμονιά Γκιμπή προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε η υποψήφια βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Λεμονιά Γκιμπή, την οποία βλέπουμε στη φώτο που τραβήξαμε πριν από λίγο, με τους επίσης προσφάτως προσχωρήσαντες στη ΝΔ, τον υποψήφιο βουλευτή ΛΑΟΣ Πιερίας κ. Τσιουκάνη και τον πρώην πρόεδρο της νομαρχιακής επιτροπής ΛΑΟΣ Πιερίας κ. Δασκάλου. Στην παρέα και ο αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Γιώργος Ίτσιος, καθώς και ο ιδιοκτήτης του καφενείου κ. Καρυπίδης.

Πηγή: Λευτεριά

Έχασε την έδρα του ο φίλος του Αλέξη στη Γαλλία

Κλάφτα Χαράλαμπε
Οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι αναδεικνύονται νικητές του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, αποσπούν ποσοστό μεγαλύτερο από το 46% των ψήφων, σε σχέση με 34% του κεντροδεξιού UMP και αναμένεται να κατακτήσουν τις περισσότερες έδρες στην Εθνοσυνέλευση, μετά τον δεύτερο γύρο της 17ης Ιουνίου.

Παράλληλα, κατακόρυφη άνοδο σημείωσαν τα ποσοστά της Μαρίν Λεπέν, η οποία απέσπασε το 14% των ψήφων, σε σχέση με το 4% που είχε λάβει στις βουλευτικές εκλογές του 2007.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου Ζαν-Λυκ Μελανσόν διεκδικούσε μαζί με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου έδρα στο γαλλικό βορρά.

Πατέρας και γιος πνίγηκαν στη λίμνη Κερκίνη

Διενεργείται προανάκριση

Ένας 73χρονος και ο 37χρονος γιος του βρήκαν τραγικό θάνατο το απόγευμα της Κυριακής στη λίμνη Κερκίνη. Το συμβάν έγινε γνωστό μετά την παρατεταμένη απουσία των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι δύο άνδρες ξεκίνησαν το πρωί για ψάρεμα στη λίμνη Κερκίνη χρησιμοποιώντας μία μεταλλική βάρκα. Οι ώρες περνούσαν, αλλά πατέρας και γιος δεν έδωσαν κανένα σημείο ζωής.

Οι σοροί τους βρέθηκαν στη λίμνη σε σημείο που το βάθος του νερού δεν ξεπερνούσε τα 2,5 μέτρα, με τη μεταλλική βάρκα αναποδογυρισμένη.

Λιτόχωρο : Τους θυμήθηκε η εφορία αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό τους

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να έχεις χάσει τον άνθρωπό σου και να έρχεται το ραβασάκι από την εφορία...

Στο Λιτόχωρο έχουν καταφθάσει ραβασάκια από το ΚΕ.ΠΥ.Ο. που αφορούσαν στην καταβολή του τέλους επιτηδεύματος σε επαγγελματίες που έχουν φύγει από τη ζωή εδώ και κάποια χρόνια.

Πηγή: Λευτεριά

Προκαταρκτική εξέταση για τον Ιφικράτη Αμυρά με μάρτυρα τον Μιχελάκη

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η εισαγγελία για τον Ιφικράτη Αμυρά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ως μάρτυρας θα καταθέσει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης. Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση, να διερευνήσει την υπόθεση και να εξακριβώσει εάν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτών της ληστείας, της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής.

Την ίδια ώρα, με εμφανίσεις στο προσωπικό του blog ο Ιφικράτης Αμυράς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κοπτοραπτική των λεγομένων μου στο συγκεκριμένο βίντεο από το μνημονιακό συρφετό έγινε με σκοπό να κτυπήσουν προεκλογικώς τον ΣΥΡΙΖΑ» και ευχαριστεί την Νέα Δημοκρατία για την διαφήμιση των πολιτικών του απόψεων.

Δελτίο Τύπου του Δήμου Πολυγύρου για τα προνοιακά επιδόματα

κλικ για μεγέθυνση

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου «Τα Αηδόνια»

κλικ για μεγέθυνση