Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Εδώ οι Έλληνες πεινάνε και αυτοί τον χαβά τους:46 κόμματα & συνασπισμοί κομμάτων στις Ευρωεκλογές!

Σαράντα έξι κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, καθώς και ένας ανεξάρτητος – μεμονωμένος κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 25 Μαΐου 2014.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στις Ευρωεκλογές ολοκληρώθηκε και η ανακήρυξη των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις Ευρωεκλογές θα γίνει από το Α΄ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 11 Μαΐου 2014.

Τα 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που κατέθεσαν αιτήσεις είναι (σύμφωνα με τη σειρά κατάθεσης των αιτήσεων):

Ουκρανία: «Πολλοί οι νεκροί» στα ανατολικά, συγκρούσεις με τρεις νεκρούς στην Οδησσό

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Ρωσία ο Ομπάμα

Στο χάος βυθίζεται η Ουκρανία, με τις ταραχές στα ανατολικά να διασπείρονται και στην Οδησσό στο νότο την Παρασκευή.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ έκανε λόγο, σε ανακοίνωσή του, για πολλούς νεκρούς, τραυματίες και συλληφθέντες μεταξύ των φιλορώσων αποσχιστών στα ανατολικά.

Φιλορώσοι αποσχιστές κατέρριψαν δύο ελικόπτερα του ουκρανικού στρατού, με δύο Ουκρανούς στρατιωτικούς να χάνουν τη ζωή τους στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως επιβεβαίωσε το Κίεβο.

Αστέριος Ζωγράφος - Ισχυρός Δήμος - Εγκαίνια εκλογικού κέντρου

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Αύριο, Σάββατο 3 Μαΐου 2014, στις 7.30 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια του
Εκλογικού Κέντρου (πίσω από την τ. νομαρχία) του Συνδυασμού Ισχυρός Δήμος με υποψήφιο
Δήμαρχο Πολυγύρου τον Αστέριο Ζωγράφο.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και παρουσία όλων των υποψηφίων συμβούλων ο κ.
Ζωγράφος θα αναφερθεί στο μεγάλο και σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί τα τελευταία τρία
χρόνια στον Δήμο Πολυγύρου και στους βασικούς άξονες δράσης της επόμενης πενταετίας.

Ένα «κλαμπ σάντουιτς ωκεανών» στον Γανυμήδη

Κάτω από το έδαφος του Γανυμήδη πιθανώς να υπάρχει ένα σύστημα ωκεανών φιλόξενο για τη ζωή.

Εντυπωσιακά ευρήματα της NASA στον δορυφόρο του Δία που είναι φιλόξενος για τη ζωή

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Προηγούμενες μελέτες για τον Γανυμήδη, ένα από τους μεγαλύτερους δορυφόρους του Δία, έχουν υποδείξει την ύπαρξη ενός ωκεανού κάτω από την επιφάνεια του.

Ερευνητές της NASA υποστηρίζουν τώρα ότι ο Γανυμήδης δεν διαθέτει ένα αλλά περισσότερους ωκεανούς που χωρίζονται από στρώματα πάγου. Πρόκειται για μια μοναδική γεωλογική δομή στην οποία οι ερευνητές προσέδωσαν τον χαρακτηρισμό «ωκεανοί κλαμπ σάντουιτς».

Δημοσθένης Δαββέτας: Στροφή των νέων στα δεξιά;

Στροφή των νέων στα δεξιά;

Μία πρόσφατη δημοσκόπηση στη Γαλλία δείχνει ότι το 61% των νέων μεταξύ 18 και 25, δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν σε ένα «κίνημα διαμαρτυρίας μεγάλης εμβέλειας». Το περίεργο είναι ότι από αυτή την διαπίστωση υπάρχει ένας άνεμος «δεξιάς» αντίληψης, κάτι που ώθησε τον συγγραφέα Gaël Brustier, να μιλήσει για «πολιτιστική» πλέον κυριαρχία της δεξιάς. Κατά ένα περίεργο και ασυνήθιστο τρόπο, η σημερινή κρίση ωθεί τους νέους, όχι προς τα αριστερά όπως συνηθιζόταν για δεκαετίες πριν αλλά προς τα δεξιά. Πώς εξηγείται  αυτό;

Είναι γνωστό ότι η καρδιά της κρίσης μοιάζει να είναι πάντα συνδεδεμένη με το οικονομικό πρόβλημα. Η εμπειρία ενός παρηκμασμένου καθημερινού βιώματος είναι οδυνηρή. Αυτή η ιδεολογία του μαρασμού ωθεί σε μία ανασύνθεση των κοινωνιών.

Χρυσομάλλης Νίκος: υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία


Ο Χρυσομάλλης Νικόλαος γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 στη Θεσσαλονίκη, καταγόμενος από το Παλαιό Ελευθεροχώρι Πιερίας. Μεγάλωσε στη Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από το 16ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ, και εργάζεται εδώ και 15 και πλέον συναπτά έτη στον ιδιωτικό τομέα, στον κλάδο της υγείας, ως συνεργάτης στο τμήμα πωλήσεων.

Το 1994 υπηρέτησε τη θητεία του στον Ε.Σ., και συγκεκριμένα ως έφεδρος λοχίας στην ΕΛΔΥΚ. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Η πρώτη του επαφή με το κίνημα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή έγινε το 1989, όπου και ασχολείται ενεργά και αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα.

Εγκαίνια εκλογικών κέντρων & παρουσίαση του συνδυασμού "Δημοκρατική Συνεργασία"

κλικ για μεγέθυνση

Επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Όλυνθο


Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
 Απόστολου Τζιτζικώστα στην Όλυνθο και στα Ν. Μουδανιά

Με επίσκεψη στην Όλυνθο και στα Νέα Μουδανιά την Παρασκευή 2 Μαΐου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των περιοδειών του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα συνοδεύεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, υποψήφιους περιφερειακούς Συμβούλους και μέλη της «Αλληλεγγύης».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2 ΜΑΪΟΥ

Νέα δικαίωση για τους Νεάντερταλ

Μεταβάλλεται συνεχώς η εικόνα των Νεάντερταλ που όπως φαίνεται ήταν πολύ πιο προηγμένο είδος από όσο πιστεύαμε

Καινούργια μελέτη αναφέρει ότι είχαν παρόμοια νοημοσύνη και ικανότητες με τον σύγχρονο άνθρωπο

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Μια νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε άλλες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και ανατρέπουν την εικόνα που είχε διαμορφωθεί επί δεκαετίες για τους Νεάντερταλ. Αυτές οι μελέτες αναφέρουν ότι οι Νεάντερταλ ήταν πολύ εξυπνότεροι και ικανότεροι από όσο πιστεύαμε. Η τελευταία κάνει ένα βήμα περισσότερο αφού αναφέρει ότι οι Νεάντερταλ είχαν ίδια επίπεδα νοημοσύνης με τον Homo sapiens ή ανατομικά σύγχρονο άνθρωπο. Επίσης οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι Νεάντερταλ δεν εξαφανίστηκαν αλλά «συγχωνεύθηκαν» με τους σύγχρονους ανθρώπους.