Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Έτσι λειτουργούν οι Δικαστές στις Δημοκρατίες!


Δικαστές, Πολιτικοί και Δημοκρατία!!!

Επισυνάπτω την ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ (με βίντεο, στα Αγγλικά) που αφορά στην επιβολή ποινής 18μηνης φυλάκισης σε Αγγλο Βουλευτή επειδή "δήλωσε ανύπαρκτα έξοδα 20,000 βρετανικών λιρών" (δηλαδή περίπου 23,000 ευρώ!!!)

Η ποινή θα μπορούσε να φτάσει τα 7 χρόνια φυλάκισης αλλά μειώθηε επειδή ο Βουλευτής αναγνώρισε την ένοχή του και είχε και το ελαφρυντικό του "πρότερου έντιμου βίου"...

Όταν έγραφα εδώ στο blog προχτές "ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ το...ανάγνωσμα" για Έλληνες νυν και πρώην πολιτικούς κάτι τέτοιο εννοούσα!!!

Ο Μαυρουδής



Παρουσίαση του Δημοτικού τραγουδιού "Μαυρουδής" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής Βισαλτίας.

Ο Αη Θανάσης αγνώριστος... υπέκυψε στο τσιμέντο...

κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Πραγματικά κρίμα για αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτοί που φτιάξανε αυτή την ανακαίνιση δεν σεβάστηκαν τίποτα, ούτε την παράδοση ούτε και τις μνήμες των Πολυγυρινών. Δεν σεβάστηκαν την παλαιότητα στο εξωκκλήσι. Έτσι ξεφύτρωσε ένας "μοντέρνος" Άη Θανάσης, αγνώριστος και ξένος για εμάς.

Πραγματικά κρίμα... Ένα ακόμη κομάτι του παλαιού Πολυγύρου έφυγε μαζί με την "ανακαίνιση"... Έτσι ο Άη Θανάσης μετατράπηκε σε ένα "μοντέρνο" κατασκεύασμα.

Ίσως αργότερα να έρθει μια γενιά πραγματικών Ελλήνων, που θα σέβεται τα μνημεία μας, για να ξηλώσει τους σοβάδες και να αποκαλυφθεί το πετρόκτιστο εξωκκλήσι. Ως τότε χαιρετίματα...

Α.Σ. ΑΣΤΗΡ: Πρόσκληση σε 4ήμερη εκδρομή σε Σόφια - Μπάνσκο


Ο ΑΣ ΑΣΤΗΡ Αγ. Νικολάου σας προσκαλεί στην 4ήμερη εκδρομή που διοργανώνει στην Βουλγαρία
στις 18/2/11 με προορισμό
ΣΟΦΙΑ-ΜΠΑΝΣΚΟ.

Χαμένη από το '58 ταινία για τη Μονή Δαφνίου επαναπατρίζεται και επαναπροβάλλεται

Η Μονή Δαφνίου

Η πρώτη ελληνική ταινία τέχνης

Αθήνα
Πενήντα οκτώ χρόνια µετά την «εξαφάνισή» της η πρώτη ελληνική και πολυβραβευµένη ταινία τέχνης για τη Μονή Δαφνίου, αυτό το βυζαντινό μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο έχει υιοθετήσει η UNESCO, επιστρέφει στη µεγάλη οθόνη.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, xαμένη για έξι σχεδόν δεκαετίες, η πρώτη ελληνική ταινία τέχνης, αφιερωµένη στη Μονή Δαφνίου, επαναπατρίζεται από το Μόναχο για να προβληθεί και πάλι στις 15 Ιανουαρίου (18:30) στον πύργο Παλατάκι, στο Χαϊδάρι.

Ερωτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου

Κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Απρόοπτο περιστατικό στην Κομοτηνή: Ο τοίχος έκρυβε εκατοντάδες ασημένια νομίσματα


Κατέρρευσε και …ξέρασε το μυστικό του κάτω από τα έκπληκτα μάτια του συνεργείου υδραυλικών
Σε παλιό σπίτι που ο ιδιοκτήτης του άκουγε σχετικές ιστορίες από τον πατέρα του αλλά δεν έδινε ποτέ σημασία

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Αποφάσισε να κάνει κάποιες επισκευές στα υδραυλικά της παλιάς πατρικής του μονοκατοικίας ένας εργαζόμενος στην Κομοτηνή και κάλεσε τον υδραυλικό να αναλάβει την σχετική εργασία. Πήγε ένας παλιννοστούντας μαζί με το βοηθό του συμφώνησαν τη τιμή και ξεκίνησε να σκάβει για να βρει το σημείο που προκαλούσε την μούχλα και την υγρασία στο δωμάτιο.

Όταν λοιπόν ο υδραυλικός άρχισε να σκάβει τον τοίχο για να εντοπίσει τον σωλήνα με την διαρροή,

Βέροια: 280 διατηρητέα αρχοντικά και κτίρια της πόλης


Ξεπερνούν τα 280 τα διατηρητέα αρχοντικά και κτίρια της Βέροιας, τα οποία καθημερινά αποδεικνύουν σε κατοίκους και επισκέπτες την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της μακεδονικής πόλης. Στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα κτίρια που δεν είναι κηρυγμένα, παρ’ όλα αυτά όμως συμβάλλουν στο χαρακτήρα των διατηρητέων τμημάτων που σώζονται έως σήμερα.

Η χριστιανική συνοικία Κυριώτισσα και η εβραϊκή Μπαρμπούτα, που αναπτύχθηκαν την περίοδο της τουρκοκρατίας, είναι οι δύο ιστορικότερες συνοικίες της Βέροιας. Όπως αναφέρει η αρχιτέκτονας και επιστημονική συνεργάτης της δημάρχου Βέροιας, Κλεοπάτρα Θεολογίδου, σ' έναν οδηγό με τίτλο «Περιβαλλοντική Μονοπάτια στη Βέροια: Με έμφαση στην αρχιτεκτονική κληρονομιά», η διατηρητέα περιοχή της Κυριώτισσας είναι από τις πιο καλοδιατηρημένες περιοχές της πόλης, με λαβυρινθώδη στενά δρομάκια και αδιέξοδα, ψηλά κτίρια, αρχοντικά και λαϊκά σπίτια και αυλές με ψηλό περίβολο.

Η Λενιώ - Ταξιάρχης Χαλκιδικής


Τα Φώτα στ Αϊβαλί, Φώτης Κόντογλου


Στά θαλασσινά τα μέρη ρίχνουνε τον Σταυρό, ύστερ' από τη Λειτουργία των Θεοφανίων. Έτσι τον ρίχνανε καί στην πατρίδα μου, κ' ήτανε ένα θέαμα έμορφο και παράξενο.

Ξεκινούσε η συνοδεία από τη μητρόπολη. Μπροστά πηγαίνανε τα ξαφτέρουγα και τα μπαϊράκια, κ' ύστερα πηγαίνανε οι παπάδες με τον δεσπότη, ντυμένοι με τα χρυσά τα άμφια, παπάδες πολλοί κι αρχιμαντρίτες, γιατί η πολιτεία είχε δώδεκα εκκλησίες, και κατά τις επίσημες μέρες στις μικρές ενορίες τελειώνανε γλήγορα τη Λειτουρ­γία και πηγαίνανε οι παπάδες στη μητρόπολη, για να γίνεται η γιορ­τή πιο επίσημη. 

Οι ψαλτάδες ήτανε και κείνοι κάμποσοι κ' οι πιο καλλίφωνοι, και ψέλνανε με μεγαλοπρέπεια βυζαντινά, δηλαδή ελ­ληνικά,

Φωταράδες στο Παλαιόκαστρο

Το έθιμο της Καμήλας στη Γαλάτιστα