Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Χαλκιδική: Αμφιτρύων Πόλις για τα Special Olympics


Τις αποστολές αθλητών των Special Olympics υποδέχεται από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου η Χαλκιδική, ως Αμφυτρίων Πόλις. Το πρόγραμμα "Host Town" αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 για τους αθλητές που θα έρθουν στην Ελλάδα.

Οι αθλητές που θα φιλοξενηθούν σε 11 ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν σε ένα καινούργιο περιβάλλον, να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα της περιοχής αλλά και να εξασκηθούν στα αθλήματά τους πριν τους Αγώνες.

Η εκδήλωση αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που σηματοδότησε την έναρξη των δραστηριοτήτων των Special Olympics, ήταν για όσους την παρακολούθησαν μια πλούσια σε συναισθήματα εμπειρία όπου κυριάρχησαν οι βασικές αρχές των Αγώνων:

Χαλκιδική: Έκλεβαν λάδι ακόμη και από εκκλησίες!


Εντελώς… αθεόφοβοι ήταν οι  δυο αλλοδαποί που έκλεβαν  ελαιόλαδο όπου το… έβρισκαν, με σκοπό να τα μεταπωλήσουν! Η δράση τους πήρε τέλος  όταν συνελήφθησαν λίγο μετά  την κλοπή… ευλογημένου λαδιού από μια εκκλησία στην Χαλκιδική!
    
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους  δύο Αλβανούς ηλικίας 31 και 45 χρόνων στο χωριό Βράσταμα και, μετά από έρευνα που έκαναν, βρήκαν στην κατοχή τους οκτώ μπουκάλια με συνολικά 8,5 λίτρα ελαιόλαδου. Όπως αποδείχθηκε, το λάδι προερχόταν από τον ναό των Αγίων Αναργύρων Χαλκιδικής, τον οποίο είχαν διαρρήξει λίγο νωρίτερα.

Θεσσαλονίκη: «Θησαυρός» ανακαλύφθηκε στο ΑΠΘ


Ένας "θησαυρός" που εδώ και οχτώ χρόνια θεωρούνταν χαμένος επέστρεψε στη βάση του: ένα μεγάλης ιστορικής αξίας βιβλίο που είχε κλαπεί το 2003, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) βρέθηκε τη Δευτέρα στα σκαλιά του 7ου ορόφου του κτιρίου Διοίκησης "Κ.Καραθεοδωρή".

Το βιβλίο κλάπηκε από τη βιβλιοθήκη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

"Πρόκειται για μια αριθμημένη έκδοση με 200 αντίτυπα, του 1892. Τότε οι ειδικοί που το αποτίμησαν είπαν ότι η χρηματική του αξία κυμαίνονταν από 10.000 με 15.000 δολάρια", τόνισε ο καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλης Μέντζος.

Δελτίο Τύπου Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης – ΛΑ.Ο.Σ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου σε ερώτηση δημοσιογράφου για το άγαλμα των Σκοπίων.

23-06-2011

«Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους Σκοπιανούς, για την τιμή που μας έκαναν, με το να τοποθετήσουν το άγαλμα του στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια και του Φιλίππου στο Μοναστήρι.

Τους ευχαριστούμε επίσης, γιατί κάποιοι στην Ελλάδα αντιλήφθηκαν επιτέλους, ότι πέρα από την σχιζοφρένεια που διακρίνει την ηγεσία των Σκοπίων, ήρθε η ώρα να τιμηθεί και από την Αθήνα ο Έλλην Μέγας Αλέξανδρος του Φιλίππου! Να τιμηθεί επιτέλους με μια τοποθέτηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα.

Οι πεχλιβάνηδες του Σοχού θα παλαίψουν στις 30 Ιουνίου


Ενα παραδοσιακό έθιμο αναβιώνει στις 28,29 και 30 Ιουνίου στο Σοχό με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων. Προκειται για πάλη ανδρών στην ύπαιθρο.

Ειδικότερα στις 30 Ιουνίου στις 20:00, στο αποκορυφωμα των εκδηλώσεων, θα τελεστούν οι τελικοί αγώνες παραδοσιακής πάλης ανδρών και η απονομή επάθλων στους νικητές. Η παράδοση επιβάλλει στους αθλητές που συμμετέχουν από όλες τις χώρες των Βαλκανίων, να αγωνίζονται με δερμάτινο παντελόνι (κισπέτ), αλειμμένοι σε όλο το σώμα με λάδι και ανυπόδητοι.

FT: Ο Βενιζέλος εξόργισε τους ομολόγους του στο Eurogroup!


Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Απόπειρα του Ευάγγελου Βενιζέλου στο πρόσφατο Eurogorup να αναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία επί των νέων μέτρων λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα αποκαλύπτουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Επικαλούμενος Ευρωπαίους αξιωματούχους ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες μεταδίδει ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών πρότεινε στους ομολόγους του αλλαγές στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ και παράλληλα προσπάθησε να αναβάλλει την ψήφιση του μακροπρόθεσμου προγράμματος, επιμένοντας ότι δεν θα μπορούσε να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα για λόγους διαδικαστικούς.

Η στάση του κ. Βενιζέλου φέρεται να προκάλεσε την οργή και την έκπληξη των ομολόγων του που απέρριψαν τα αιτήματά του.

Φανάρια Γερακινής-Πολυγύρου


Εδώ και ένα μήνα περίπου, ο πράσινος σηματοδότης που βρίσκεται στον οριζόντιο βραχίονα πάνω από το οδόστρωμα (όχι αυτός που είναι δίπλα δεξιά), προς την κατεύθυνση Ν.Μουδανιών-Σιθωνίας, στον κόμβο Γερακινής Πολυγύρου, δεν λειτουργεί.   

Έχω περάσει 5-6 φορές σε αυτό το διάστημα και ομολογώ ότι είναι αρκετά επικίνδυνα, αφού δεν γίνεται αντιληπτή η πράσινη ένδειξη απο μακρινή απόσταση, εξαιτίας του καμμένου λαμπτήρα.  Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο κατά τη δύση του ηλίου, όταν οι ακτίνες του ηλιακού φωτός προσπίπτουν απευθείας επάνω στο κρύσταλλο, με αποτέλεσμα σήματα που δεν είναι αναμμένα να φαίνονται ως αναμμένα, και το αντίστροφο.

Θεατρική Παράσταση "Ολόκληρος ο Σαιξπηρ σε μία ώρα" στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου



ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ, 21.00
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα
των Άνταμ Λονγκ, Τζες Ουίνφιλντ και  Ντάνιελ Σίνγκερ

Ξεκίνησε για να κρατήσει μια ώρα… και θριαμβεύει 17 χρόνια! Ο Άκης (Σακελλαρίου), η Ναταλία (Δραγούμη), ο Γεράσιμος (Γεννατάς) και ο Αντώνης (Λουδάρος) ερμηνεύουν για μία ακόμη φορά τα Άπαντα… του Σαίξπηρ, έτσι τουλάχιστον θέλουν να πιστεύουν, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Είναι σίγουροι πως αυτή η φορά τους δίνεται η ευκαιρία να δώσουν άλλη διάσταση στους ρόλους τους…  Το νιώθουν!

Ανακοινώσεις Δήμου Πολυγύρου