Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε ἡ ἁγιοκατάταξη τοῦ Ἁγίου Γέροντος Πορφυρίου

Ἡ Σύνοδος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως προχώρησε κατὰ τὴ συνεδρίαση τῆς 27ης Νοεμβρίου 2013 στὴν ἁγιοκατάταξη τοῦ Γέροντος Πορφυρίου τοῦ Καυσοκαλυβίτου.

Παραθέτουμε ἀπὸ τὸ βιβλίο: «Βίος καὶ Λόγοι» Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, τῆς Ι.Μονῆς Χρυσοπηγῆς Χανίων σύντομη Βιογραφία τοῦ Ἁγίου Γέροντος Πορφυρίου τοῦ Καυσοκαλυβίτου

Ὁ ὅσιος Γέρων Πορφύριος, κατὰ κόσμον Εὐάγγελος Μπαϊρακτάρης, γεννήθηκε στὶς 7 Φεβρουαρίου 1906, στὴν Εὔβοια, στὸ χωριὸ Ἅγιος Ἰωάννης τῆς ἐπαρχίας Καρυστίας. Οἱ γονεῖς του, Λεωνίδας Μπαϊρακτάρης καὶ Ἑλένη, τὸ γένος Ἀντωνίου Λάμπρου, ἦταν εὐσεβεῖς καὶ φιλόθεοι ἄνθρωποι. Ὁ πατέρας του, μάλιστα, ἦταν ψάλτης στὸ χωριὸ καὶ εἶχε γνωρίσει προσωπικὰ τὸν Ἅγιο Νεκτάριο. Ἡ οἰκογένειά του ἦταν πολυμελὴς καὶ οἱ γονεῖς, φτωχοὶ γεωργοί, δυσκολεύονταν νὰ τὴ συντηρήσουν.

«Πράσινο» για διορισμό επίκουρης ανακρίτριας για τις Σκουριές

Το «πράσινο φως» για τον ορισμό επίκουρης ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου, άναψε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης Παναγής Γιαννάκης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε δεκτό σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Πολυγύρου, η οποία επικαλείτο το βεβαρυμένο έργο της εκεί ανακρίτριας, που πέρα από τις καθημερινές υποθέσεις που χειρίζεται, καλείται να φέρει εις πέρας τις δύο ογκωδέστατες δικογραφίες που συνδέονται με τις αντιδράσεις για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.

Η πρώτη αφορά την εμπρηστική επίθεση του περασμένου Φεβρουαρίου στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, υπόθεση για την οποία κατηγορούνται συνολικά είκοσι άτομα, από τους οποίους έχουν απολογηθεί μόλις οι επτά.

Πέρασε η τροπολογία για τα φάρμακα με 164 «ναι», 72 «όχι» και 10 «παρών»


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης υπερψηφίστηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή η τροπολογία για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων.

Πιο αναλυτικά, σε σύνολο 246 βουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, 164 ψήφισαν «ναι», 72 «όχι» και 10 βουλευτές ψήφισαν «παρών. Η ήττα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πασιφανής καθώς η πλειονότητα των βουλευτών στήριξε με την ψήφο της την τροπολογία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν κατάφερε να βρει συμμάχους στο «όχι».

Ανακοίνωση του τ. Βασιλιά Κωνσταντίνου

Ως´Ελλην, χαίρομαι ιδιαιτέρως διαπιστώνοντας την προσπάθεια για την ανοδική πορεία της Ελληνικής οικονομίας, προκειμένου ο λαός μας, -που τόσα θυσίασε και συνεχίζει να θυσιάζει-, να απεμπλακεί από την σκληρή επιτήρηση των δανειστών.

Λυπήθηκα όμως βαθύτατα όταν τρεις Έλληνες νέοι πλήρωσαν με τη ζωή τους την μισαλλοδοξία και τον τυφλό φανατισμό.

Οποιαδήποτε κομματική παράταξη προβαίνει, -ή ενθαρρύνει άλλους να προβούν-, σε πράξεις που δεν συνάδουν με το Σύνταγμα, θα πρέπει να τίθεται εκτός Κοινοβουλίου. Προτρέπω επίσης από καρδιάς τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα να αφιερωθεί με πάθος στην οριστική εξαφάνιση αυτού του φανατισμού.

Εγκαίνια Μουσείου Μπάσκετ ΧΑΝΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΧΑΝΘ,
8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, 12:00 μ.
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΧΑΝΘ “ ΜΙΜΗΣ ΤΣΙΚΙΝΑΣ”


Η ΧΑΝΘ, πρώτη έφερε, στην Ελλάδα, το 1919 το δημοφιλές άθλημα του Μπάσκετ. Σήμερα, το 2013, πρώτη και πάλι, στα πλαίσια του έργου « Youth Mobilisation – Cultural Heritage and Athletic Valorisation: YMC(H)A», το οποίο υλοποιείται εντός του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013, δημιουργεί το μοναδικό Μουσείο Μπάσκετ στην Ελλάδα, το οποίο ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχθεί τους φίλους του αθλήματος, την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12:00.

Στην τελική ευθεία λοιπόν , βρίσκονται οι εργασίες προκειμένου το άθλημα που πρόσφερε τις πιο ένδοξες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό, να βρει το χώρο που του αρμόζει και που δεν είναι άλλος παρά εκεί που πρωτοεμφανίσθηκε ως άθλημα στη χώρα μας και εκεί που κατασκευάστηκε το πρώτο γήπεδο.

Η Περιφερειακή Παράταξη «Μέτωπο Ανάπτυξης» για την υπόθεση του Γυμναστικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Θεσσαλονίκη 26-11-2013

Θέμα : “Η Περιφερειακή Παράταξη «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» για την υπόθεση του Γυμναστικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «ΗΡΑΚΛΗΣ»:

α) Να τιμωρηθούν και να πληρώσουν οι υπαίτιοι φοροδιαφυγής
β) Το αθλητικό Σωματείο να συνεχίσει απρόσκοπτα την ιστορική διαδρομή και προσφορά του!”

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και το σύνολο των φιλάθλων απαιτούν από την Πολιτεία το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης στον Γυμναστικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης «ΗΡΑΚΛΗΣ»: