Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ύστατο χαίρε στον Ιερισσού Κυρό Νικόδημο (Φωτο)


του Θοδωρή Δούκα
φωτογραφίες Στέλιος Ρήγας, Μαρία Παπαδημητρίου

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης τελέσθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στον Μητροπολιτικό  Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιερισσού κυρού Νικοδήμου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στην ακολουθία  παρέστησαν οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Φιλίππων κ. Προκόπιος, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Γλυφάδας κ. Παύλος και  ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Σερβίας,  επίσκοπος Βρανίων κ. Παχώμιος.

45ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. - Άξιοι


Άξιοι όσοι συμμετείχαν, προσπάθησαν και τερμάτισαν στο 45ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.  Άξιοι όσοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην σούπερ ειδική στην πίστα καρτ. Άξιοι όσοι, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, υπερέβησαν  εαυτό αλλά έχασαν τελικά την μάχη είτε από μηχανική βλάβη είτε από έξοδο. Άξιοι όσοι «πάλεψαν» ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο με το θηρίο και κατάφεραν να τερματίσουν στον Πολύγυρο την Κυριακή το απόγευμα.  Άξιοι όσοι αναμετρήθηκαν με το χρονόμετρο, κέρδισαν την μάχη και κατέκτησαν  πρωτιές και κύπελλα.

Το 45ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. πέρασε στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού  την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, αφήνοντας χώρο στην σκέψη του διοργανωτή και των συν-διοργανωτών να οραματιστούν το 46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Το τελευταίο αντίο στον μακαριστό Μητροπολίτη Νικόδημο


Το τελευταίο αντίο στον ΑΓΑΠΗΤΟ μας Μητροπολίτη κ.κ. Νικόδημο στις 18/9/ 2012 και η ώρα 2:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας που ο ίδιος αναστήλωσε μετά την ολική καταστροφή που υπέστη απο την φωτιά
 Όλοι οι πιστοί παρόντες στο τελευταίο ΑΝΤΙΟ..

Ταινία βάζει φωτιά και στα Βαλκάνια

ΣΛΑΒΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ 7ΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Τηλέμαχος Κόκκος

Όλοι πλέον στην Fyrom ασχολούνται με την πρεμιέρα της ταινίας «Το 3ο ημίχρονο», σε σκηνοθεσία του Darko Mitrovski που πραγματοποιήθηκε στο γειτονικό μας Μοναστήρι και αναζωπυρώνει την ένταση που τον τελευταίο καιρό όλο και μεγαλώνει μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας.

Όπως πληροφορηθήκαμε, τουλάχιστον 30 Βούλγαροι δημοσιογράφοι παρακολούθησαν την ταινία που σημειωτέον είναι υποψήφια για το Σλαβικό Όσκαρ.

Οι Σκοπιανοί στην συνέντευξη προσπάθησαν να κατεβάσουν τους τόνους, λέγοντας πως το νόημα της ταινίας είναι αφιερωμένο στην Αγάπη και στον Άνθρωπο και στον ηρωισμό της ταραγμένης εποχής του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου.

Συλλυπητήρια για την κοίμηση του μακαριστού μητροπολίτη Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου Κυρού Νικοδήμου

ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ
ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολύγυρος Χαλκιδικής  Τ.Κ.  63100
ΑΡΜΟΔΙΟΣ : Ε.Φ. ΥΠΛ/ΓΟΣ ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ Γ.
Τηλ : 6945480763
e-mail – lefed131@gmail.com

Πολύγυρος : 17/09/2012

ΘΕΜΑ: ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓ. ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ ΚΥΡΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ


Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Κυρού Νικοδήμου.