Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αβραμόπουλος προς Νταβούτογλου: «Μην σκέφτεστε καν τη διχοτόμηση»

Επιστολή - απάντηση του υπουργού Εξωτερικών στην επιστολή του τούρκου ομολόγου του - Απορρίπτει τετραμερή διάσκεψη και επαναλαμβάνει τα κυριαρχικά δικαιώματα Αθήνας και Λευκωσίας με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας

Η Αθήνα απορρίπτει την νέα πρόταση της Άγκυρας για σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης ώστε να προωθηθεί η επίλυση του Κυπριακού. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, σε επιστολή του προς τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, που νωρίτερα είχε προτείνει ακόμη και διχοτόμηση της νήσου αν οι Ελληνοκύπριοι συνεχίσουν, κατά την άποψή του, να μονοπωλούν τα δικαιώματα επί του φυσικού αερίου, υπογραμμίζει ότι τέτοιες σκέψεις δεν πρέπει καν να περνούν από το μυαλό οποιουδήποτε και οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να αφεθούν να συμφωνήσουν μόνοι τους για μία επανενωμένη Κύπρο.

Νταβούτογλου: Διαλέξτε, διχοτόμηση ή κοιτάσματα

«Αν "η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου" πει ότι οι φυσικοί πόροι της ανήκουν επειδή βρίσκονται στη δική της πλευρά, πράγμα που θα σημαίνει ότι έμμεσα λέει ότι ο Βορράς ανήκει στους βόρειους, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε στη βάση της λύσης των δύο κρατών» δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σημειώνοντας πως «η Τουρκία για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια παίρνει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη λύση δύο κρατών»

Ο τούρκος ΥΠΕΞ παρουσίασε τρεις εναλλακτικές λύσεις για το Κυπριακό.

Μιλώντας στην «Haberturk», λέει ότι «θα πρέπει να επιταχυνθεί η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών και οι εμπλεκόμενες πλευρές να συναντηθούν το ταχύτερο και να συζητήσουν για μία ουσιαστική λύση.

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Ι. Ανθόπουλο

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ, επιβλήθηκε από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές στον πρώην υφυπουργό Παιδείας και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Ανθόπουλο, μετά την απολογία του για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε τοκογλυφία.

Ο πρώην βουλευτής κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία με τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς κρατικών λειτουργών, αφού φέρεται να πραγματοποίησε χρηματικές διευκολύνσεις υπέρ της εταιρίας καπνεμπορίου "Οδέττη Πετρίδη".