Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Πολωνία: Πέθανε ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι

Ο στρατηγός Βόιτσεχ Γιαρουζέλσκι, ο τελευταίος κομμουνιστής ηγέτης της Πολωνίας, πέθανε σήμερα, σε ηλικία 90 ετών, μετά από μακρά ασθένεια.

Ο Γιαρουζέλσκι, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 6 Ιουλίου 1923, θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που επέβαλε στρατιωτικό νόμο στη χώρα του, στις 13 Δεκεμβρίου 1981, σε μια μάταιη προσπάθεια να καταστείλει τη δράση του συνδικάτου Αλληλεγγύη του Λεχ Βαλέσα. Ο ίδιος ωστόσο ήταν ο πρώτος κομμουνιστής ηγέτης της Ευρώπης που ξεκίνησε, οκτώ χρόνια αργότερα, τη διαδικασία μετάβασης της χώρας του προς τη δημοκρατία.

 Ο Γιαρουζέλσκι, μια «αινιγματική» φυσιογνωμία, κρυμμένη συνήθως πίσω από μεγάλα, σκούρα γυαλιά, συνήθιζε να επαναλαμβάνει ότι «μόνο η ιστορία θα τον δικαιώσει».

Νίκη Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά με ψήφους της Χρυσής Αυγής

Πανηγυρικό το κλίμα στον Πειραιά ύστερα  και από  τις δηλώσεις του Βασίλη Μιχαλολιάκου  ο οποίος αποδέχθηκε και επίσημα την απώλεια της Δημαρχίας υπερ του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και του επικεφαλής του Γιάννη Μώραλη.

Ο Γίαννης Μώραλης συγκεντρώνει 55,1% και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος 44,9%

Οπως φαίνεται από την ανάλυση των εκλογικών τμημάτων στα οποία συγκεντρώνει μεγάλο ποσοστό στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή ο Γ.Μώραλης υπερψηφίστηκε σε μεγάλο ποσοστό.

Χιου Τζάκμαν: Έχω ελληνικό αίμα, ο προπάππους μου ήταν από την Ίο

Την βαθιά του επιθυμία  να επισκεφτεί την Ελλάδα για άλλη μια φορά και ειδικά το νησί από όπου έλκει την καταγωγή του, την Ίο, εξέφρασε ο διάσημος Αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν.

Ο Τζάκμαν βρέθηκε στη Μελβούρνη για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας X-men: Days of Future Past όπου υποδύεται και πάλι τον ρόλο του Wolverine.

Κατά το πέρασμά του από το κόκκινο χαλί και ενώ τον αποθέωναν πολυάριθμες θαυμάστριες και θαυμαστές, δεχόταν συγχρόνως και ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Η δημοσιογράφος του Νέου Κόσμου, Μάγια Τζόβιτς (Maja Jovic) του συστήθηκε λέγοντας ότι εκπροσωπεί μια ελληνική εφημερίδα αλλά δεν πρόλαβε καν να του υποβάλει ερώτηση.

Ναός του βασιλιά Πτολεμαίου Β' ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο

Ήταν αφιερωμένος στη θεά Ίσιδα

Η αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή στο Γκάμπα Ελ Νουρ στην περιοχή Μπένι Σουέφ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανασκαφικής περιόδου, η οποία διαρκεί συνήθως από τον Δεκέμβριο μέχρι τις αρχές Μαΐου, αποκάλυψε τα ερείπια ενός ασβεστολιθικού ναού των Πτολεμαίων.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο  υπουργός Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραήμ, ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, δεδομένου ότι είναι ο πρώτος ναός από την εποχή του Πτολεμαίου Β’ που έρχεται στο φως στην περιοχή Μπένι Σουέφ.