Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Οι "Οικολόγοι" ...προτείνουν.!



Οι Οικολόγοι Πράσινοι με ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους αρμόδιους να "...αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αναστείλουν τη λειτουργία της Εγνατίας μέχρι την πλήρη αποπεράτωση του έργου!.."

Αφορμή για την έκκληση είναι ο νέος θάνατος αρκούδας, που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο.

Όπως σημειώνεται μάλιστα στην ανακοίνωση "...είναι ευτυχές ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα, αλλά είναι θέμα χρόνου μέχρι να γίνει κι αυτό αν δεν ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες εργασίες περίφραξης του οδικού άξονα και εξασφάλισης των διόδων προσπέλασης για την άγρια πανίδα!..."


__________________________

Εκτός από την αρκούδα - πολύ λυπηρό - σκοτώθηκαν και άνθρωποι στην Εγνατία κύριοι "Οικολόγοι", αν το έχετε ...ακουστά.!

Πηγή: gianniotis.gr


Τρείς λαλούν και δυο χορεύουν στους Οικολόγους Πράσινους.

Έλα Μαρικάκι... πως κοιμάται ο γέρος με τη γριά...

Τρεμόπουλε σοβαρέψου. Είσαι Ευρωβουλευτής πλέον.

Επιμένει στα περί δημοψηφίσματος ο Γκρούεφσκι



Στα Σκόπια ο πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι επανέλαβε τη θέση του περί δημοψηφίσματος για το όνομα, υπό την προϋπόθεση ότι θα το έχει πρώτα εγκρίνει η Ελλάδα!

"...Όταν έρθει η στιγμή να βρεθεί πρόταση λύσης για την εκκρεμότητα της ονομασίας, αυτή θα τεθεί σε δημοψήφισμα για να αποφανθούν οι πολίτες αν πρέπει να γίνει αποδεκτή ή όχι...", ανέφερε και εκτίμησε ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η χώρα του εισέρχεται στην "τελική φάση" των διαπραγματεύσεων.

"...Είναι γνωστό ότι τασσόμαστε υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, τη στιγμή που θα υπάρξει μια πρόταση η οποία θα ήταν καταρχήν αποδεκτή για την Ελλάδα, ώστε εν συνεχεία να δούμε αν είναι αποδεκτή και από τους πολίτες της Μακεδονίας..." πρόσθεσε ο Ν. Γκρούεφσκι.

Η συνάντηση Νίμιτς με τους δύο διαπραγματευτές στη Γενεύη απασχόλησε το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης των Σκοπίων.

Επισημαίνεται ότι στη συνάντηση αυτή δεν κατατέθηκε νέα πρόταση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και υπό αυτήν την έννοια δεν υπήρξε πρόοδος, καθώς, σύμφωνα με το μεσολαβητή του ΟΗΕ, οι δύο πλευρές "παραμένουν οχυρωμένες στις θέσεις τους".

Aπό την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της πΓΔΜ, Ζόραν Γιόλεφσκι, υποστήριξε ότι "...η συμβιβαστική λύση για το θέμα του ονόματος θα πρέπει να σέβεται την εθνική ταυτότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών της πΓΔΜ...".

Και πρόσθεσε:

"...Δεν θα κοινοποιήσουμε λεπτομέρειες των συνομιλιών, αλλά θα ήθελα να εκφράσω την ετοιμότητα να εργαστούμε σε αυτή τη διαδικασία με το διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και με τους νότιους γείτονές μας, την Ελλάδα, ώστε να εξευρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση..."

ΝΙΚ. Ε. ΣΤΑΥΡΟΥΛΛΑΚΙΣ

Πηγή: gianniotis.gr


Διαβάζετε τι λέει ο Γκρουέφσκι, ότι πρώτα η Ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί την οριστική λύση και μετά θα θέσει το όνομα που θα δεχθεί ήδη η Ελλάδα να το εγκρίνουν οι FYROMιανοί ή όχι...

Το ακούς Ντόρα; Το ακούς Καραμανλή;

Και προπαντώς...

Το ακούς Αντώνη Σαμαρά;

Bolek & Lolek

Ξεσηκωμός για τη σχολή αστυφυλάκων στη Νάουσα.



ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ! -Nέο απρόσμενο χτύπημα για το νομό -Αρχίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις στη Νάουσα -Δηλώσεις οργής των βουλευτών... του νομού

-Σε έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την παραίτησή του αν δεν αρθεί ως την ερχόμενη Τρίτη η απόφαση

Αιφνιδίως, ανακοινώθηκε χθες η αναστολή λειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής της Νάουσας, με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγου Τσιατούρα. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως χθες ενώ και όλοι οι βουλευτές έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν την οργισμένη αντίδρασή τους και να δηλώσουν ότι θα παλέψουν για την ανάκληση της απόφασης.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και του αρμόδιου υφυπουργού κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την αναστολή λειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δήμου, που με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Καραμπατζού συνεδρίασε εκτάκτως χθες το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια για την αιφνιδιαστική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που χαρακτηρίστηκε και προκλητική, αφού είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η πόλη της Νάουσας δοκιμάζεται σκληρά από τη μεγάλη ανεργία (50%) και το κλείσιμο των εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας.

Η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων λειτουργεί από το 2000, είναι διετούς φοίτησης και αποτελεί δημιουργικό κύτταρο που παράγει εκπαιδευτικό έργο και τονώνει την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της πόλης.

Αξίζει να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου κ. Καραμπατζού με το Γραφείο του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Αντ/γου κ. Βασίλη Τσιατούρα, στην οποία επιβεβαιώθηκε ότι η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Σχολής είναι πολιτική και ελήφθη από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων με αρχή το πρωί της Πέμπτης (25/6) με το κλείσιμο του Δημαρχείου, τη συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου και την πορεία διαμαρτυρίας προς το Διοικητήριο της πόλης, στην οποία θα συμμετέχουν οι φορείς της πόλης και πολίτες. Ακόμη, αποφασίσθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους βουλευτές, το Νομάρχη και το Δήμαρχο να έχει άμεσα συνάντηση στο υπουργείο με τον υφ. κ. Μαρκογιαννάκη, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης.

Μάλιστα, σε συνέχεια κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων εκφράστηκε η κοινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υποβάλλει την παραίτησή του, εάν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (30/6) δεν αρθεί η άδικη απόφαση!!

Στη σύσκεψη διαβάστηκαν οι επιστολές των βουλευτών Ημαθίας της Ν.Δ. κ.κ. Μιχ. Χαλκίδη και Ηλία Φωτιάδη, στις οποίες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση, ζητώντας να αρθεί η άδικη απόφαση ενώ διαβάστηκε κι σχετική επερώτηση που κατέθεσε στη βουλή, χθες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τάσος Σιδηρόπουλος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε κι ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος χαρακτήρισε νέο πλήγμα για την πόλη την αναστολή λειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων, και μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του από βουλευτής αν δεν ακυρωθεί η απόφαση!

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους οι Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κάλλης της Ομοσπονδίας Εμπροβιοτεχνών κ. Προύσαλης και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας κ. Τσίτσης.

Τέλος, το θέμα πρόκειται να συζητηθεί μετά από αίτημα του Δημάρχου κ. Καραμπατζού και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Μ. ΧΑΛΚΙΔΗ

«Σήμερα (σ.σ. χθες) έγινε αιφνιδίως γνωστή η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Βασιλείου Τσιατούρα καθώς και του αρμόδιου Υπουργείου για την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων Αστυνομικών Σχολών στην Επικράτεια, μεταξύ αυτών και της Σχολής της Νάουσας.

Η απόφαση αυτή με θλίβει ιδιαίτερα. Η εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος περιοχών οι οποίες ήδη πλήττονται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως η Νάουσα.

Ενημέρωσα ήδη τον Δήμαρχο Νάουσας και το Δημοτικό Συμβούλιο για τις θέσεις μου. Θα προσπαθήσω από την Αθήνα όπου βρίσκομαι να δω πως μπορούμε να προκαλέσουμε την ανάκληση αυτής της αχαρακτήριστα σκληρής και άδικης απόφασης για την πόλη της Νάουσας.

Επιτέλους, είναι τουλάχιστον άχαρο να αναγκαζόμαστε να αναλαμβάνουμε τον ρόλο και τα καθήκοντα των βουλευτών της Αντιπολίτευσης.»

Υπόμνημα από το βουλευτή Η. Φωτιάδη

Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής Η. Φωτιάδης υπέβαλε υπόμνημα προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χ. Μαρκογιαννάκη, με κοινοποίηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο, το δήμαρχο Νάουσα;ς Τ. Καραμπατζό και τον νομάρχη Κ. Καραπαναγιωτίδη. Στο υπόμνημά του ο κ. Φωτιάδης αναφέρει :

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με το παρόν υπόμνημα θα ήθελα να σας μεταφέρω εκ νέου την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια ολόκληρου του κοινωνικού ιστού της πόλης της Νάουσας για τη διαφαινόμενη αναστολή λειτουργίας για ένα χρόνο της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων που εδρεύει σε αυτήν, γεγονός που αφενός υποβαθμίζει το ουσιαστικό και απόλυτα θετικό εκπαιδευτικό έργο της Σχολής και αφετέρου αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα στην χειμαζόμενη οικονομική δραστηριότητα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής για την αντιμετώπιση της οποίας ως Βουλευτής Ημαθίας αλλά και ως Αναπλ. Γεν. Γραμμ. της ΚΟ της ΝΔ έχω δώσει πολλούς και σκληρούς αγώνες όπου και όποτε χρειάστηκε πέρα από κάθε κόστος.

Όπως βεβαίως μπορείτε να αντιληφθείτε, η απουσία για ένα έτος των περίπου 210 πρωτοετών δοκίμων αστυφυλάκων που φοιτούν στη συγκεκριμένη σχολή, θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην οικονομική δραστηριότητα μίας ευρείας σειράς εμπλεκόμενων με την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία και εφοδιασμό της Σχολής επαγγελματικών δραστηριοτήτων ενώ παράλληλα, θα στερήσει περίπου 40 πολύτιμες θέσεις εκπαιδευτών αλλά και βοηθητικού προσωπικού (μαγείρων, καθαριστριών, λαντζιέρων), που προσέφεραν απασχόληση και οικονομικές ανάσες σε μία περίοδο αυξανόμενης ανεργίας και κρίσης.

Η παρούσα εξέλιξη ως εκ τούτου Κύριε Υπουργέ, δε μπορεί παρά να δημιουργεί εύλογες όσο και απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις από τους πολίτες της Νάουσας, τους φορείς της πόλης και εμού προσωπικά, για την αντιμετώπιση που έχει η πόλη από τα αρμόδια κέντρα των αποφάσεων, τα οποία με τους σχεδιασμούς τους αντιβαίνουν την ρητή και εκπεφρασμένη βούληση του Πρωθυπουργού της χώρας του Κώστα του Καραμανλή να στηρίξει την περιφερειακή βιωσιμότητα και ανάπτυξη με κάθε κόστος.

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν, να μεριμνήσετε άμεσα και υπεύθυνα, έτσι ώστε να αρθεί η απόφαση της αναστολής λειτουργίας για ένα χρόνο της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων της Νάουσας, δικαιώνοντας έτσι τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις μίας πόλης, που στη μακρόχρονη ιστορία της έχει προσφέρει τα μέγιστα στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική άνθιση της χώρας μας.

Θα ήθελα λοιπόν να γνωρίζετε ότι η μη άρση της απόφασης αναστολής της Σχολής θα με βρει επικεφαλής του αγώνα που δίνουν οι Ναουσαίοι για την οικονομική αναβάθμιση της πόλης τους. Μιας πόλης που ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας ενδιαφέρθηκε προσωπικά να ενισχύσει με τα ειδικά μέτρα που αποφάσισε και υλοποιεί το Υπουργείο Οικονομίας.

Με εκτίμηση,

ΗΛΙΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ. ΚΟ της ΝΔ

*Ανάλογη ανακοίνωση διαμαρτυρίας εκδόθηκε και από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας της Ν.Δ. Λ. Τσαβδαρίδη.

Πηγή: Ημερησία Βέροιας

Ο Μαρκογιαννάκης ξαναχτύπησε...

Ο Καραμανλής δεν την παλεύει τελικά...


Είχε που είχε πρόβλημα ανεργίας η Νάουσα, θα την αποτελειώσουν...

Καταστροφική χαλαζόπτωση και πλημμύρες στη βόρεια Ελλάδα



Ρεπορτάζ: Χ. Στεφανής

Πλημμύρα στην περιοχή της Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης προκάλεσε ξαφνική καταιγίδα το πρωί της Τετάρτης. Από τη νεροποντή πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια, καλλιέργειες, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Εγνατία Οδό και στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Μεγάλες ζημιές όμως άφησε πίσω της και η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την Τρίτη την Φλώρινα. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ σοβαρές φθορές προκλήθηκαν και σε πολλά αυτοκίνητα.

Χιλιάδες στρέμματα με δενδροκαλλιέργειες, φασόλια και οπωροκηπευτικά στον Νομό, ισοπεδώθηκαν από το χαλάζι. Απελπισμένοι οι παραγωγοί της περιοχής, αδυνατούσαν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής. Το χαλάζι που είχε μέγεθος καρυδιού, άφησε τα έντονα σημάδια του ακόμη και πάνω στα αυτοκίνητα των κατοίκων. Παρόμοιες καταστροφές προκάλεσε χαλαζόπτωση και στο Νομό Καβάλας. Οι αγρότες ζητούν άμεση καταγραφή και αποζημίωση των ζημιών, που προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση.

Πηγή: ALPHA

Για την τρομοκρατία



Εμείς δεν θα δημοσιεύσουμε τίποτα που προβάλει την τρομοκρατία.

Αγαπητοί φίλοι αν θέλετε να διαβάσετε την εγκληματική προκήρυξη, πρέπει να πάτε σε άλλο blog.

Ούτε θα την δημοσιεύσουμε τώρα, αλλά ούτε και στο μέλλον θα δημοσιεύουμε οτιδήποτε προβάλλει την τρομοκρατία.

Δεν θέλουμε να ανήκει η Ελλάδα στις τριτοκοσμικές χώρες, όπου βασιλεύει ο νόμος των όπλων.

Λυπούμαστε πολύ που πολλά blogs έγιναν αναμεταδότες και φερέφωνα των τρομοκρατών.

Οι τρομοκράτες χωρίς προβολή δεν θα έχουν μέλλον. Η αναδημοσίευση τους δυναμώνει.

Οι Έλληνες πάντοτε αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και κανείς δεν έχει δικαίωμα να την στερεί από οποιονδήποτε. Πολύ περισσότερο να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.


Ελευθερία για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος

Οδυσσέας Ελύτης

Ελεγχος για την πορεία αποκατάστασης της Κορώνειας



Ερχεται σήμερα κλιμάκιο στη Θεσσαλονίκη

Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και καλεί ειδική συνάντηση για να εξετάσει τις καταγγελίες για τα έργα αποκατάστασης της λίμνης Κορώνειας, που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής.

Ταυτόχρονα, η Κομισιόν κάνει γνωστό πως έχει ήδη αρχίσει να περνά από «κόσκινο» την πορεία υλοποίησης των έργων και την τήρηση ή μη των ευρωπαϊκών Οδηγιών, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα λάβει μέτρα.

Η ειδική συνάντηση για το έργο «Αποκατάσταση λίμνης Κορώνειας Ν. Θεσσαλονίκης» πραγματοποιείται ύστερα από αίτηση των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την παραμονή της 5ης Επιτροπής Παρακολούθησης Ταμείου Συνοχής, για να εξετάσει την πρόοδο υλοποίησης του έργου, των λοιπών δράσεων που περιλαμβάνονται στην προγραμματική σύμβαση, καθώς και την πορεία εκπλήρωσης των ειδικών όρων που έχουν συμπεριληφθεί.

Την ίδια ώρα έφτανε η απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση που είχαν καταθέσει τον περασμένο οι Οικολόγοι Πράσινοι, μέσω της πράσινης ευρωβουλευτού Σ. Χάσι, για την Κορώνεια.

Στην απάντηση η Επιτροπή παρατηρεί πως το πρόγραμμα για την αποκατάσταση της λίμνης δεν παρέμεινε στο προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα «λόγω τεχνικών και διοικητικών δυσκολιών».

Παράλληλα αναφέρει πως με δική της πρωτοβουλία έχει αρχίσει να ερευνά αν τηρούνται οι οδηγίες 92/43 (οδηγία οικοτόπων), 2006/11 (για τη ρύπανση από ορισμένες επικίνδυνες ουσίες στο υδάτινο περιβάλλον) και 91/217 (για τη διαχείριση αστικών λυμάτων). Οπως επισημαίνει, εάν οι σχετικές απαιτήσεις δεν υλοποιούνται, θα λάβει μέτρα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν ικανοποίηση για τη γρήγορη κινητοποίηση της Κομισιόν, αλλά και ελπίδα ότι θα μπορέσουν να τροποποιηθούν προβληματικά στοιχεία του προγράμματος αποκατάστασης της λίμνης.

Πηγή: Έθνος

Blog Άγιος Πρόδρομος



Μια δυσάρεστη έκπληξη μας ετοίμασε το πολύ καλό blog Άγιος Πρόδρομος, που ασχολείται με θέματα λαογραφίας, ιστορίας και παράδοσης.

Από ότι καταλάβαμε, από άρθρο που έχει αναρτήσει ο φίλος Γιάννης, εξαιτίας κάποιων σχολίων στο blog του, οδηγήθηκε στην αφαίρεση πολύ σημαντικών δημοσιευμάτων για την ιστορία του Αγίου Προδρόμου και της Χαλκιδικής.

Κατ' αρχήν του ζητούμε να ανακαλέσει την απόφαση του και να αναρτήσει και πάλι τα άρθρα που έχει αφαιρέσει.

Φτωχαίνει το διαδικτυακό τοπίο της Χαλκιδικής. Είχε με πολύ κόπο μαζέψει άρθρα από παλιές εφημερίδες που αφορούσαν τον Άγιο Πρόδρομο και την Χαλκιδική γενικότερα.

Όσο περισσότερο υλικό είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, που αφορά την τοπική ιστορία, τόσο καλύτερο είναι για όλους μας και είναι μια προβολή για τον τόπο μας.

Αγαπητέ φίλε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις...

Νέα Μουδανιά Με θέατρο, μουσική και τη γιορτή της Σαρδέλας



Για άλλη μια χρονιά ο δήμος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Θάλασσας από 4 Ιουλίου μέχρι 18 Αυγούστου.

Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει με τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου, τον οποίο θα συνοδεύσει το γνωστό συγκρότημα Emigre.

Στη συνέχεια οι διοργανωτές θέλοντας να αγκαλιάσουν το νεανικό κοινό διοργανώνουν ένα beach party στις 9 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στην παραλία της πόλης με το σχήμα Γιάννης Κυρατσός & Friends, το συγκρότημα Vertigo και την ερμηνεύτρια Μαρία Άρνη.

Στις 11 Ιουλίου ακολουθεί “Η όπερα της πεντάρας” σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, ενώ στις 18 Ιουλίου σειρά έχει ο Σωκράτης Μάλαμας. Οι “Χοηφόρες” από το Θεσσαλικό Θέατρο θα παρουσιαστούν στις 25 Ιουλίου και αμέσως μετά στις 29 Ιουλίου η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών “Ο Φάρος” θα συνεχίσει με το έργο “Κολόμπ” του Ζαν Ανούιγ.

Οι βαλκανικοί ήχοι θα πλημμυρίσουν το χώρο στη 1 Αυγούστου, όταν ο Γκόραν Μπρέκοβιτς θα κάνει μια αναδρομή στο σύνολο της μουσικής πορείας του στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο “Alkohol Tour 2009”.

Στις 8 Αυγούστου έρχονται οι “Συμπέθεροι από τα Τίρανα”, η κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα που σκηνοθετεί το γνωστό δίδυμο των συγγραφέων.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα παραλάβει τη σκυτάλη στις 10 Αυγούστου και ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος στις 16 Αυγούστου μαζί με τη Δέσποινα Παγιούλα και τον Παναγιώτη Μπουσαλή.

Τέλος, στις 18 Αυγούστου το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με το έργο “Ο μάγος του Οζ” του Φρανκ Μπάουμ σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα.

Οι παραστάσεις και οι συναυλίες θα παρουσιάζονται στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών.
Εξάλλου, ένα παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων στα Νέα Μουδανιά περιλαμβάνει τη “Γιορτή Πολιτισμού” του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών “Ο Φάρος”, που πραγματοποιείται από τις 5 Ιουλίου και κορυφώνεται στις 12 Ιουλίου με τη γιορτή της Σαρδέλας.

Κ.ΤΣ.

Πηγή: Μακεδονία

"Δεν θέλουμε το δρόμο μέσα στα... σπίτια μας"

Της Φανής Σοβιτσλή

Εκατοντάδες κάτοικοι του δήμου Θέρμης ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στη χάραξη της εξωτερικής περιφερειακής οδού, μεγάλο τμήμα της οποίας θα περάσει από το Τριάδι και μάλιστα δίπλα από κατοικίες.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν συμβολικά και το δρόμο Χαριλάου - Θέρμης στο ύψος των γραφείων της Εγνατίας Οδού ΑΕ, η οποία προωθεί το φιλόδοξο έργο. Η κινητοποίηση, την οποία οργάνωσε ο δήμος Θέρμης, εκτός από τις φωνές διαμαρτυρίας, είχε και… θέαμα, αφού κάποιοι κάτοικοι μεταμφιέστηκαν σε αρκούδες, υποδηλώνοντας την πρόθεσή τους να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο σεβασμό από την Εγνατία Οδό, η οποία δαπάνησε πολλά χρήματα για να διασώσει τις αρκούδες στο πάρκο της Πίνδου.

Επιτροπή, αποτελούμενη από το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο και εκπροσώπους των φορέων, παρέδωσε ψήφισμα στον αντιπρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Ντώνα και το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κωτούλα, ζητώντας το πάγωμα των διαδικασιών για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ειδική υπηρεσία περιβάλλοντος, ώστε να υπάρξει διαδικασία διαβούλευσης.

ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Δήμος και κάτοικοι δήλωσαν στη διοίκηση της Εγνατίας ότι στηρίζουν την κατασκευή της εξωτερικής περιφερειακής, ωστόσο είναι κάθετα αντίθετοι στην προτεινόμενη χάραξη, η οποία, όπως υποστηρίζουν, επιλέχτηκε ερήμην του δήμου και των άλλων θεσμικών φορέων και παραβιάζει τους κανόνες που πρέπει να διέπουν τέτοια έργα.

“Απαιτούμε αντιμετώπιση ανάλογη με αυτήν των κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αττικής”, τόνισε ο δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι “οι κάτοικοι δεν πρόκειται στο όνομα της αναγκαιότητας του έργου να επιτρέψουν σχεδιαστικές αυθαιρεσίες, έλλειψη σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στις περιοχές διέλευσης του δρόμου”.

Αντίθετοι όμως στη χάραξη της εξωτερικής περιφερειακής δηλώνουν και οι κάτοικοι του οικισμού Κηπούπολης στην Πυλαία, τονίζοντας ότι αρνούνται τη διέλευση μέσα από τα οικόπεδά τους των δρόμων της εξωτερικής περιφερειακής και των κόμβων σύνδεσης, όπως αποτυπώνονται στο τελευταίο σχέδιο της Εγνατίας Οδού.

Πηγή: Μακεδονία

Τι θα γίνει με αυτούς τους κάτοικους του Τριαδίου τελικά;

Επειδή μπλόκαραν τον δρόμο Γαλάτιστας - Θέρμης και σκοτώνονται άνθρωποι συνεχώς σε αυτόν τον παλιόδρομο, νομίζουν ότι θα σταματήσουν και την Εγνατία;

Τα παλιοχώραφα τους αξίζουν περισσότερα από τις ανθρώπινες ζωές;

Μήπως δεν θα αποζημιωθούν;

Δεν χόρτασαν ακόμα αίμα οι βρυκόλακες;

Και είμαστε πολύ ήπιοι στους χαρακτηρισμούς για τους αχαρακτήριστους κατοίκους του Τριαδίου.

Φωτογραφία


κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Αττικό Μετρό - Τερματικός σταθμός Αιγάλεω

Κεραυνοβολήθηκε η Χαλκιδική



Δασικές εκτάσεις αποτεφρώθηκαν χθες στη Χαλκιδική μετά από πυρκαγιές που ξέσπασαν μετά από πτώση κεραυνών.

Συγκεκριμένα, στην ακτή της Καλογριάς, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, προκλήθηκε φωτιά από κεραυνό με αποτέλεσμα να καούν τριάντα στρέμματα δάσους. Άνδρες της Πυροσβεστικής έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, από την οποία δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, στη Σάρτη και τον Άγιο Αθανάσιο Χαλκιδικής, λόγω πτώσης κεραυνών αναζωπυρώθηκαν πυρκαγιές που είχαν τεθεί υπό έλεγχο.

Στο έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών συμμετείχαν συνολικά 20 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 60 άνδρες, ενώ από αέρος συνέδραμαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη, που κατάφεραν να κατασβέσουν τις εστίες.

Πηγή: zougla.gr