Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Τατούλης: «Βαρίδι για τη Ν.Δ. ο Καραμανλής»



Ως τη χειρότερη κυβέρνηση της τελευταίας εικοσαετίας χαρακτηρίζει τη σημερινή ο Π. Τατούλης, σε μία συνέντευξη που προκαλεί με το ύφος και την επιθετικότητά της. Υστερα από καιρό, επανέρχεται για να αποκαλέσει τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή «βαρίδι για τη Ν.Δ.» και τον γαλάζιο ηγετικό πυρήνα «απαίδευτους και ανεπάγγελτους επιτήδειους ιδιώτες που δεν διαθέτουν κοινωνική συνείδηση».

**«Ειδικά» πυρά εξαπολύει εναντίον του Α. Σαμαρά, αλλά και των δημοσιογράφων, ενώ για την υπόθεση Siemens θεωρεί ότι «αγγίζει πλέον και τον πρωθυπουργό», όπως και ένα άλλο κόμμα πέραν της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

**Ο Π. Τατούλης δηλώνει, τέλος, ότι θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, αρνείται όμως να αποκαλύψει με ποιο κόμμα.

* Η κυβέρνηση δείχνει να συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, παρά το μήνυμα των ευρωεκλογών. Μήπως η Ν.Δ. το έχει πλέον πάρει απόφαση ότι θα χάσει;

- Κατ' αρχήν δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει κανείς στην κορυφή της ηγεσίας αυτής της παράταξης που να είναι σε θέση να λαμβάνει μηνύματα. Ακόμη κι αυτές τις στιγμές, καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες ώστε να δημιουργηθεί η εικόνα ότι η κυβέρνηση άκουσε τον πολίτη και λαμβάνει μέτρα.

Για πολλοστή φορά, όμως, αποδεικνύει ότι ενδιαφέρεται για τους επικοινωνισμούς και όχι για την ουσία. Για παράδειγμα: Αντιλήφθηκαν ότι η άνοδος του κ. Καρατζαφέρη οφείλεται εν πολλοίς στη συστηματική του ενασχόληση με τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας; Ανοιξαν εσπευσμένως τον γνωστό προσχηματικό διάλογο, προκειμένου να σταματήσει η διαρροή προς τα δεξιά.

Με την ίδια ακριβώς λογική που τον Σεπτέμβριο, όταν θα ενταθεί η κοινωνική σύγκρουση, θα αρχίσουν να διαγκωνίζονται με την αριστερά για το ποιος είναι περισσότερο φιλολαϊκός. Αυτή είναι μια αστεία πολιτική. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας -και αναφέρομαι στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργού και των συνεργατών του- δεν ξέρει ούτε τι είναι αυτή η παράταξη, ούτε τι πρεσβεύει, ούτε ποιες αρχές εκπροσωπεί.

Είμαι βέβαιος ότι δεν την ενδιαφέρει καν αν θα χάσει τις εκλογές, αν θα συρρικνώσει δραματικά αυτόν τον κομματικό σχηματισμό ή αν τον διαλύσει. Το μόνο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι να μείνει στο θώκο του, προκειμένου να υπηρετήσει την ιδιοτέλεια του ιδίου και της παρέας του.

Δεν υπήρξε ποτέ κατά τη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης Καραμανλή σταθερή πολιτική. Υπήρξαν, απλώς, πρόσωπα που επένδυσαν (και αυτό κάνουν και σήμερα) στην εικόνα, προκειμένου να νέμονται όσο το δυνατόν περισσότερο την εξουσία και την ευπορία που προσφέρει.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στην Ελευθεροτυπία

Βίαια επεισόδια στη Μονή Αγ. Διονυσίου στο Λιτόχωρο εικόνες ντροπής...


Τονώνουν την αγορά οι «γείτονες»



Ήρθε από την Σερβία για ολιγοήμερες διακοπές στη Χαλκιδική με την σύζυγο και το δύο ετών παιδί του αλλά σταμάτησε προηγουμένως στην Θεσσαλονίκη, για ψώνια.

Βαλκάνιοι τουρίστες που έρχονται για διακοπές αφήνουν σημαντικά ποσά στις αγορές που κάνουν σε ρούχα, παπούτσια, και αναμνηστικά αντικείμενα, άλλωστε είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσουν. Δεν είναι λίγοι και οι τουρίστες που ταξιδεύουν αυθημερόν από τις γειτονικές χώρες μόνο και μόνο για να ψωνίσουν από την Θεσσαλονίκη.

Όπως λένε οι καταστηματάρχες οι ξένοι τουρίστες τονώνουν την αγοραστική κίνηση που το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετά πεσμένη. Σκοπιανοί, Βούλγαροι Γιουγκοσλάβοι τονώνουν την αγορά περισσότερο και από τους έλληνες.

Το Σάββατο είναι η μέρα που τα εμπορικά κέντρα στην Θεσσαλονίκη δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο των τουριστών.

Πηγή: alpha tv

Τρεμόπουλος: «Είμαι κατά του Κεμαλισμού»



Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, παραχώρησε συνέντευξη στον ανταποκριτή της εφημερίδας Hurriyet στην Ελλάδα. Ο τίτλος, στην συνέντευξη που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο, είναι: «καιρός να κλείσει η παλιά παρένθεση». Τα κύρια σημεία της συνέντευξης είναι τα κάτωθι:

- Πώς εξηγείται την εκλογική σας επιτυχία;

- Δεν είμαστε μόδα, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, είμαστε απλοί πολίτες που προσπαθούμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

- Τι λέτε για τις κατηγορίες που δεχτήκατε από τους αντιπάλους σας, όταν υποστηρίξατε την ύπαρξη δρόμου με την ονομασία Ατατούρκ στην πόλη σας;

- Ως Θεσσαλονικιός υποστήριξα τον πολυεθνικό χαρακτήρα της πόλης μου. Επειδή δεν έχουν κλείσει οι πληγές δεχτήκαμε σκληρή κριτική.

- Σκέφτεστε να ξαναφέρετε στην επικαιρότητα την ονομασία Ατατούρκ σε δρόμο της Θεσσαλονίκης;

- Από το 1938 μέχρι με το 1955, που δέχτηκαν οι Ρωμιοί της Πόλης επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη, υπήρχε δρόμος με την ονομασία «Κεμάλ Ατατούρκ». Τα επόμενα χρόνια οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν επίπονες, και θέλουμε να αποδειχτεί ότι όλα αυτά ήταν μια παροδική παρένθεση.

- Σε ποια κατάσταση θεωρείτε ότι βρίσκονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις;

- Μπορεί να είναι καλύτερες. Υπάρχουν διαφωνίες, αλλά για την λύση των προβλημάτων υπάρχει και το διεθνές δίκαιο. Στο Αιγαίο, όπου υπάρχει υψηλό σεισμικό ρίσκο, δεν πρέπει να γίνει καμιά έρευνα για πετρέλαιο. Είμαστε σε συνεργασία με τους φίλους μας Οικολόγους στην Τουρκία και είμαστε κατά της κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία.

- Τι σκέφτεστε για τον Ατατούρκ;

- Ο σχολιασμός ιστορικών προσώπων είναι δουλειά των ιστορικών. Από ιδεολογικής και πολιτικής άποψης είμαι κατά του Κεμαλισμού.

- Ποια είναι η άποψη σας για τις μειονότητες στην Ελλάδα και στην Τουρκία;

- Οι χώρες μας πρέπει να παραμένουν πιστές στις συμφωνίες που έχουν υπογράψει. Η Ελλάδα και η Τουρκία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στον τομέα αυτό έπιασαν πάτο. Η Τουρκία ως κίνηση καλής θέλησης πρέπει να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης και να διασφαλίσει τα περιουσιακά δικαιώματα των Ρωμιών. Πιστεύω ότι το Πατριαρχείο για την Τουρκία είναι πολύ σημαντικό.

Πηγή: Hellenic Business

Νέος μαραθώνιος για το Σκοπιανό



Εφόσον οι δύο πλευρές επιδείξουν ευελιξία, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μπορεί να επιλυθεί έως τα τέλη του 2009, δήλωσε ο Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος ξεκινά έναν ακόμα διπλωματικό μαραθώνιο μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών θα βρίσκεται στην ΠΓΔΜ το διήμερο 6-7 Ιουλίου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αθήνα.

«Θα ζητήσω από τους διαπραγματευτές των δύο χωρών να καταβάλουν σοβαρές προσπάθειες και να εργαστούν επίπονα. » Στα Σκόπια θα ακούσω με προσοχή τις θέσεις της ηγεσίας της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη διαπραγματευτική διαδικασία» δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι της ΠΓΔΜ.

Πηγή: Έθνος

Άγριες συμπλοκές στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στο Λιτόχωρο


Απίστευτες σκηνές βίας εκτυλίχτηκαν σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι μπροστά στην πόρτα του μοναστηριού του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω μετά την πορεία διαμαρτυρίας που είχε οργανώσει προς το μοναστήρι από το Λιτόχωρο ο δήμαρχος και η δημοτική επιτροπή αγώνα εναντίον του ηγούμενου της μονής, Μάξιμου, για τη γνωστή περίπτωση των υπό διαμάχη 4.500 στρεμμάτων, όπου εμπλέκονται οι αντιμαχόμενες πλευρές.

Μετά το συλλαλητήριο που οργανώθηκε στην πλατεία Λιτοχώρου εν απουσία όλων των βουλευτών της Πιερίας, αλλά και του Νομάρχη, κάτι που τονίσθηκε από το μικρόφωνο από τους οργανωτές, και μίλησαν ο δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος, ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστου, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης Τάκης Λεμονόπουλος, ο οποίος είπε και τη φράση προς τους συγκεντρωθέντες : "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος" και κατόπιν ακολούθησε πορεία προς το μοναστήρι με επικεφαλής τον δήμαρχο Λιτοχώρου.


Στο μοναστήρι είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί πιστοί μπροστά στην είσοδο προκειμένου να συμπαρασταθούν στον ηγούμενο Μάξιμο. Όταν έφτασε η πορεία με τους διαδηλωτές, αυτοί μπήκαν μέσα στο προαύλιο και επιχείρησαν να εισέλθουν μέσα στο μοναστήρι, διασπώντας τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει παρατεταγμένοι οι αντιδιαδηλωτές, άντρες, γυναίκες και παιδιά.

ΞΥΛΟ ΜΕΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΏΝ ΨΑΛΜΩΝ


Μόλις ήρθαν σε επαφή οι δύο πλευρές, άρχισαν οι φραστικές επιθέσεις και σε λίγη ώρα η είσοδος του μοναστηριού είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο ρινγκ και έπεφτε τέτοιο άγριο ξύλο, όπου για δεκαπέντε λεπτά περίπου δεν ήξερες ποιος έδερνε ποιον, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν εκκλησιαστικοί ψαλμοί που έψελναν καλόγεροι και πολίτες.

Η αστυνομική δύναμη ήταν μικρή και ανήμπορη να επέμβει και ενώ στο διαδίκτυο και στον τοπικό τύπο είχε γραφτεί ότι ενδέχεται να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια, όπως και έγινε σήμερα.

Κάποιοι όφειλαν να είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα αποτροπής τέτοιων άγριων συμπλοκών μπροστά στο μοναστήρι που αποτελούν ντροπή για όλους.

Γ.Κ

Πηγή: Λευτεριά

Περισσότερες πληροφορίες σε παλαιότερες αναρτήσεις σχετικά με το θέμα εδώ και εδώ

Θεσσαλονίκη: «Τύφλωσαν» με λέϊζερ αεροσκάφη στη προσγείωση



Τρεις διαφορετικές πτήσεις, δύο της Aegean και μία ξένης αεροπορικής εταιρείας, μπήκαν χθες το βράδυ στο «στόχαστρο» άγνωστου ο οποίος «σημαδεύει» με συσκευή λέϊζερ τα αεροσκάφη τη στιγμή που προσεγγίζουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Οι πιλότοι και των τριών αεροσκαφών υπέβαλαν αναφορά στα αρμόδια όργανα του αεροδρομίου, καθώς δημιουργείται σοβαρότατος κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων.

Ο άγνωστος δράστης «στοχεύει» τα αεροσκάφη από κάποιο σημείο της ευρύτερης περιοχής της Ν.Μηχανιώνας, το μεγάλο ζήτημα όμως δημιουργείται καθώς η «ακτίνα» της συσκευής λέϊζερ «χτυπάει» απευθείας στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, «τυφλώνοντας» ουσιαστικά τους πιλότους, στην κρίσιμη στιγμή της προσέγγισης στο αεροδρόμιο για την προσγείωση.

Πηγή: Hellenic Business

Ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς μιλάει για κάθαρση...


κλικ στην εφημερίδα για μεγέθυνση
το δημοσίευμα το πήραμε από το φιλικό blog Χολομώντας

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς έδωσε συνέντευξη στην Real News και ζητάει κάθαρση!!!

Ας θυμηθούμε τι έγινε λίγα χρόνια πριν με τον αδερφό του Δημήτρη Βαγιωνά...



ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) κ. Δημήτρης Βαγιωνάς, καθισμένος στο γραφείο του στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Μεσογείων, βυθίζεται στη σιωπή. Αιτία δεν είναι η ένταση της δουλειάς και τα υπηρεσιακά θέματα που καλείται να διεκπεραιώσει. Οπως φάνηκε προ δεκαπενθημέρου, όταν βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα για τους ελέγχους που διενεργεί ο ΕΟΦ στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που προμηθεύονται τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, κάτι τέτοια... δεν τον πτοούν. Η άριστη γνώση της αγοράς του φαρμάκου, κυρίως όμως οι πολυεπίπεδες γνωριμίες που διατηρεί στα κορυφαία κλιμάκια του κομματικού και κυβερνητικού μηχανισμού, επιτρέπουν στον κ. Βαγιωνά να αισθάνεται ασφαλής ακόμη και όταν οι παροικούντες το υπουργείο της οδού Αριστοτέλους διαβεβαιώνουν ότι η πρώτη βίδα από την καρέκλα του έχει ήδη πέσει στο πάτωμα.

Περισσότερα στο Βήμα της 24 Σεπτεμβρίου 2006

Αυτά είναι...

Πολύ εύκολα ξεχνάμε τους συγγενείς μας και θέλουμε κάθαρση για τους υπόλοιπους.

Μαζί σου Αρναία για μια Ελλάδα νέα...

Χαλκιδική "Γυμνή" από ασθενοφόρα και προσωπικό



Με το φόβο να μην… αρρωστήσουν ή πάθουν κάποιο ατύχημα ζουν κάθε καλοκαίρι οι κάτοικοι και οι τουρίστες στο νομό Χαλκιδικής. Οι συνθήκες που επικρατούν στις μονάδες υγείας της περιοχής, η οποία τους θερινούς μήνες “βουλιάζει” από επισκέπτες, είναι τραγικές.

Της Νικολέτας Μπούκα

Ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς, νοσηλευτές που καλούνται να εξυπηρετήσουν έως και 300 άτομα σε κάθε βάρδια και εποχικό προσωπικό που πιάνει δουλειά το… φθινόπωρο ή το χειμώνα, είναι μόνο μερικά από τα “αγκάθια” που πληγώνουν τη Χαλκιδική.

Οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και πληρωμάτων στα ασθενοφόρα, αποτελούν τα βασικά προβλήματα των τεσσάρων κέντρων υγείας της Χαλκιδικής, δηλαδή των Νέων Μουδανιών, της Κασσανδρείας, του Παλαιοχωρίου και του Αγίου Νικολάου. Άλλωστε, τα κέντρα αυτά σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετούν πληθυσμό 30.000 κατοίκων, ενώ σήμερα ο νομός Χαλκιδικής έχει 104.000 κατοίκους, αριθμός που τους μήνες αιχμής φτάνει το 1.000.000.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ

Την ίδια στιγμή, ολόκληρος ο νομός δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, αφού, σύμφωνα με τους γιατρούς, τώρα ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής της, ενώ θα χρειαστεί εξοπλισμός και, φυσικά, προσλήψεις προσωπικού.

“Εργάζομαι πάνω από δέκα χρόνια στη Χαλκιδική, και κάθε χρόνο τα προβλήματα είναι τα ίδια. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μόνο υποσχέσεις και λόγια ακούμε. Τα δικά μας προβλήματα, με τις απλήρωτες εφημερίες, τα έχουμε ξεχάσει. Αυτό που μας ‘καίει’ περισσότερο είναι η έλλειψη ασθενοφόρων και πληρωμάτων”, δηλώνει στη “ΜτΚ” ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Χαλκιδικής, παθολόγος στο κέντρο υγείας Νέων Μουδανιών, Άρης Τσαχουρίδης.

ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΤΟΥ… ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

Σοβαρές είναι και οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τον κ. Τσαχουρίδη, στα κέντρα υγείας Αγίου Νικολάου και Κασσανδρείας υπάρχουν πέντε νοσηλευτές και αναλαμβάνει ένας σε κάθε βάρδια. Όσο για τους γιατρούς, αυτοί είναι κυρίως γενικοί γιατροί, παθολόγοι και κάποιοι παιδίατροι και οδοντίατροι, και αναγκάζονται να κάνουν 10-12 εφημερίες το μήνα. “Τα Σαββατοκύριακα, οπότε η κίνηση είναι αυξημένη, ένας νοσηλευτής καλείται να εξυπηρετήσει έως και 300 άτομα στη βάρδια του. Όσο για το εποχικό προσωπικό, το ζητάμε για τους θερινούς μήνες κι έρχεται το… φθινόπωρο”, λέει ο κ. Τσαχουρίδης.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Χαλκιδικής Δημήτρης Βαρνάβας τονίζει ότι κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι ζητούν την ενίσχυση των κέντρων υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο.

“Ζητάμε κυρίως χειρουργούς και αναισθησιολόγους, ώστε να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση σε βαριά περιστατικά και ασφαλής διακομιδή τους στο νοσοκομείο, χωρίς να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον Αύγουστο έχουμε τριπλασιασμό των ατυχημάτων στη Χαλκιδική. Εξάλλου, λόγω της έλλειψης προσωπικού, οι γιατροί αναγκάζονται να εργάζονται και να εφημερεύουν συνεχώς έως και 40 ώρες, φτάνοντας σε όρια πλήρους εξάντλησης”, επισημαίνει ο κ. Βαρνάβας.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι φέτος το αίτημα για επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό αφορούσε 60 άτομα. Τελικά, μόλις τον Ιούνιο εγκρίθηκαν τα 30, τα οποία αναμένεται να πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και όχι τους μήνες αιχμής.

“Φέτος, η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης ζήτησε από εργαζομένους άλλων νοσοκομείων να δηλώσουν εάν ενδιαφέρονται να μετακινηθούν στη Χαλκιδική, για να εργαστούν εκεί το καλοκαίρι. Ωστόσο, κανείς δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, κι αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Επιπλέον, δεν αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα”, δηλώνει ο κ. Βαρνάβας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αναγκαία η ενίσχυση των κέντρων υγείας με παιδίατρους, καθώς στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας υπάρχει μόνο ένας.

“Ανακούφιση θα μπορούσε να προσφέρει το κέντρο υγείας αστικού τύπου που αναμένεται να γίνει στην Καλλικράτεια και το οποίο θα στελεχωθεί με καρδιολόγους και χειρουργούς. Ωστόσο, αυτό είναι ακόμα υπό κατασκευή”, λέει ο κ. Βαρνάβας.

Από τα Μουδανιά μέχρι την Κασσάνδρα υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τμήμα ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα οι περιοχές από τα Μουδανιά έως και την Κασσάνδρα να καλύπτονται με μόλις ένα ασθενοφόρο, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τους πολίτες.

“Αυτή τη στιγμή, το κέντρο υγείας Μουδανιών δεν έχει κανένα ασθενοφόρο. Τέσσερα οχήματα “κάθονται”, καθώς δεν υπάρχουν πληρώματα για να τα κινήσουν, κι ένα ενεργό που είχε πλήρωμα και στάθμευε εδώ έφυγε από το κέντρο υγείας και πλέον έχει έδρα το σταθμό αποχιονισμού στον κόμβο των Μουδανιών”, τονίζει ο κ. Τσαχουρίδης.

Παράλληλα, προσθέτει ότι “εκεί υπάρχει σταθερό τηλέφωνο, αλλά, σε περίπτωση που το πλήρωμα λείπει σε περιστατικό, δεν υπάρχει κανείς για να δεχτεί επείγουσα κλήση. Οι πολίτες καλούν στο κέντρο υγείας Μουδανιών για να ζητήσουν ασθενοφόρο, αλλά δεν έχουμε να στείλουμε. Μόνο με ασύρματο ή μέσω των κινητών μας τηλεφώνων μπορούμε να ειδοποιήσουμε το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο, το οποίο μπορεί να βρίσκεται σε άλλο συμβάν και να μην μπορεί να εξυπηρετήσει και δεύτερο”.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Τσαχουρίδης, τα οκτώ άτομα που αποτελούσαν πλήρωμα ασθενοφόρου στο κέντρο υγείας Μουδανιών μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε μόλις τρία άτομα πλήρωμα και δεν μπορούσε να βγάλει τις βάρδιες. Επιπλέον, στο κέντρο υγείας του Αγίου Νικολάου και στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου υπάρχουν από ένα ασθενοφόρο και από δύο άτομα ανά βάρδια.

“Τραγικότερη είναι η κατάσταση στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας, όπου υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο, κι αυτό από δωρεά της δασκάλας Παναγιώτας Σταμπουλή. Ωστόσο, από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ παραμένει καθηλωμένο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Συνεπώς, αν συμβεί ένα ατύχημα στα 500 μέτρα, θα χρειαστεί να έρθει ασθενοφόρο από τον κόμβο των Μουδανιών, κάνοντας τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Αν όμως κι αυτό είναι σε άλλο συμβάν, δεν ξέρω τι θα απογίνει ο ασθενής”, ομολογεί ο κ. Τσαχουρίδης.


* "Αγκάθια" που πληγώνουν το νομό

* Ελλειψη ασθενοφόρων και πληρωμάτων
* Νοσηλευτές καλούνται να εξυπηρετήσουν έως και 300 άτομα σε κάθε βάρδια
* Εποχικό προσωπικό που πιάνει δουλειά το… φθινόπωρο ή το χειμώνα
* Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Χωρίς χειρουργούς και αναισθησιολόγους, ώστε να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση σε βαριά περιστατικά
* Φέτος αναζητούνται για επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό 60 άτομα

Πηγή: Μακεδονία

Ο δρόμος του αίματος Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου


κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση


κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση


κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Σας παρουσιάζουμε τρείς φωτογραφίες από τον δρόμο του αίματος μπας και συγκινηθεί κανένας χοντρόπετσος αυτοδιοικητικός ή βουλευτής της Χαλκιδικής ή της Θεσσαλονίκης...

Έχουμε μια απορία, αυτοί με ελικόπτερα πάνε στα σπίτια τους;

Αφορά μόνο τους απλούς θνητούς αυτός ο δρόμος;

Είναι ντροπή να συνδέεται η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής μέσω αυτού του παλιόδρομου με την Θεσσαλονίκη...

Στην δεύτερη φωτογραφία μπορείτε να δείτε πως ο δρόμος καρμανιόλα μετατρέπεται σε λίμνη μετά τη βροχή. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει τη βάρκα του, το κανό, το καγιάκ του και να πάει εκεί για προπόνηση.

Διαμαρτυρηθείτε όλοι για αυτό το αίσχος...

Όχι άλλο αίμα στον δρόμο της ντροπής...

Γιατί έχουν τέτοια μούτρα;


κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Βγαίνουν από το Μαξίμου μετά από συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ...

Λες και γυρίζουν από κηδεία είναι...


Μέσα στην αισιοδοξία όλοι τους...

Είναι να τους κλαίνε και οι ρέγγες, μαύρο χάλι...

Από το Πάρτυ Μασκέ των Καρναβαλιστών Πολυγύρου