Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Γιάννης Κατέβας - Νησιώτικα

Ο Καρατζαφέρης μιλάει για τον Ηλία Ψινάκη

Κατηφής ο Δριβελέγκας μετά την κάθοδο του Αργύρη Λαφαζάνη


Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Γιάννης Δριβελέγκας δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένος με την κάθοδο, στις Βουλευτικές εκλογές, του Αργύρη Λαφαζάνη.

Υπάρχει ανοιχτό ακόμα το ενδεχόμενο, (παίζεται μέχρι αυτή την στιγμή) της συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής, του Χρήστου Πάχτα. Υπάρχουν πιέσεις από το περιβάλλον του Βουλευτή Χαλκιδικής, να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο.

Αν τελικά συμμετάσχει, αυτό είναι ένα σενάριο εφιαλτικό για τον Βουλευτή της Χαλκιδικής.

Ακούγεται επίσης ότι στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχει η Ελένη Τριανταφύλλου.

Κατά τα άλλα δεν τον απασχολεί η κάθοδος Βουλευτών στο ψηφοδέλτιο από την Βόρεια Χαλκιδική γιατί δεν τους θεωρεί επικίνδυνους πολιτικούς αντιπάλους.

Τους ρίχνουν τομάτες, μελιτζάνες και άλλα ζαρζαβατικά. Σοβαρά επεισόδια γύρω από την Δ.Ε.Θ.


Σοβαρά επεισόδια έχουν ξεσπάσει στην Θεσσαλονίκη, έξω από την Έκθεση, στις οδούς Αγγελάκη, Λεωφόρο Στρατού, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και στην αρχή της οδού Τσιμισκή.

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές, σπάνε κάμερες και ΑΤΜ τραπεζών.

Αγανακτισμένοι αγρότες πετάνε ζαρζαβατικά έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Ας ελπίσουμε να μην γενικευθούν τα επεισόδια αν και πιστεύουμε ότι θα περάσει μια δύσκολη νύχτα η Θεσσαλονίκη απόψε.

H τροχαία μετακίνησε τα αυτοκίνητά από το Μακεδονία Παλάς για λόγους ασφαλείας και τα βρήκαμε ανοιχτά.


Καταγγελία αναγνώστη

Όπως μας κατήγγειλε αναγνώστης πήγε πριν από λίγο σε χώρο κοντά στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς στην Θεσσαλονίκη όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του και το βρήκε πιο μακρικά από εκεί που το είχε αφήσει και το βρήκε ανοιχτό.

Τα καθίσματα ριγμένα και φαινόταν σαν να το είχαν ψάξει. Όταν τηλεφώνησε στην τροχαία για να διαμαρτυρηθεί του είπαν ότι τα αυτοκίνητα είχαν μετακινηθεί για λόγω ασφαλείας καθώς στο ξενοδοχείο διαμένει ο Κ.Καραμανλής.

Όταν διαμαρτυρήθηκε ότι το αυτοκίνητό του είχε ανοιχτεί ο αστυνομικός του είπε αδιάφορα και με ύφος ότι μάλλον θα είχε πέσει θύμα διάρρηξης.

Όταν άρχισε να διαμαρτύρεται πιο έντονα ο αστυνομικός του είπε να προσέχει πως μιλάει γιατί μιλάει σε έναν ένστολο και του έκλεισε το τηλέφωνο.

Πηγή: Seleo.gr

Στο ΛΑ.Ο.Σ. ο πρώην δήμαρχος Βιλίων Κωνσταντίνος Μακρυνόρης


Την προσχώρησή του στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ανακοίνωσε ο επί εικοσαετίας (1982 - 2002) δήμαρχος Βιλίων Κωνσταντίνος Μακρυνόρης, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη.

«Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι η νέα δύναμη της χώρας. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. πρόεδρο που μου έκανε την τιμή να με βάλει στο συνδυασμό του και πάνω απ’ όλα να με επιλέξει για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και με τη πείρα που έχω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο κ. Μακρυνόρης.

«Εάν η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε προσωποποίηση θα ήταν ο Κώστας ο Μακρυνόρης», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: ΅

«Είκοσι χρόνια Δήμαρχος. Έχει όμως μία ιδιαιτερότητα: Είναι μία από τις πενήντα υπογραφές που μάζεψε ο κ. Καραμανλής για να γίνει αρχηγός της ΝΔ. Όταν λοιπόν ο άνθρωπος που πρωτοπίστεψε στον κ. Καραμανλή είναι κοντά μας αυτό σηματοδοτεί τη νέα εποχή».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Έφη Θώδη: Ο πονηρός ο Βλάχος...


Ακόμα και η Έφη Θώδη κατάλαβε τι έκανε ο Σουφλέ στη Νέα Δημοκρατία...

Ο πρώην καταλληλότερος ακόμα να το πάρει χαμπάρι;

Tο άδοξο τέλος ενός πρωθυπουργού


Γράφει ο Γιώργος Καρυπίδης

Γιατί ο κ. Kαραμανλής προκήρυξε πρόωρες εκλογές ενώ ξέρει πως θα τις χάσει; «Eίναι η Oικονομία, ανόητε» θα απαντούσαν οι οικονομολόγοι. Πράγματι, αφού το ΠAΣOK είχε αποφασίσει να προκαλέσει οπωσδήποτε εκλογές τον Φλεβάρη, το εξάμηνο που απέμενε θα ήταν μία παρατεταμένη άτυπη προεκλογική περίοδος και αυτό η Oικονομία εν μέσω της κρίσης της δεν θα το άντεχε. H Oικονομία δεν θα άντεχε τη συνέχιση της ακυβερνησίας.

O κ. Kαραμανλής σε έξι μήνες δεν θα έκανε όσα δεν τόλμησε να κάνει σε έξι χρόνια. Όμως ο πρωθυπουργός δεν παραιτήθηκε εθελουσίως (γιατί ουσιαστικά περί παραιτήσεως επρόκειτο) χάριν του εθνικού συμφέροντος. H αγορά τον εξανάγκασε σε παραίτηση.

Γιατί όμως δεν είχε το σθένος να αντισταθεί, αφού οι πρόωρες εκλογές δεν ευνοούν ούτε αυτόν ούτε το κόμμα του; «Eίναι η ψυχολογία, ανόητε» θα απαντούσαν οι ψυχολόγοι. Πράγματι, ο κ. Kαραμανλής ύστερα από έξι χρόνια αποτυχιών δεν μπορεί να έχει και πολύ υψηλό ηθικό. Πολύ περισσότερο αφού το επικοινωνιακό του άστρο άρχισε να τρεμοσβήνει και αυτό για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει την πολιτική ως επικοινωνιακό τέχνασμα, είναι ανυπόφορο.

Σε αυτούς τους λίγους μήνες που απέμεναν, ο ανίσχυρος πλέον κ. Kαραμανλής θα βίωνε την αμφισβήτηση ίσως ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα και οπωσδήποτε από την κοινωνία.

Όμως ο κ. Kαραμανλής δεν σχεδίασε καλά ούτε την ηρωική του έξοδο. Aφησε, αδρανώντας ως συνήθως, υπουργούς και βουλευτές της Nέας Δημοκρατίας να εκφράζουν τον πανικό τους: δεν θέλουμε εκλογές, γιατί θα τις χάσουμε. Eτσι αντί μιας ηρωικής εξόδου είχαμε μια πανικόβλητη φυγή. Πρώτη φορά κατεβαίνει ένα μεγάλο κόμμα στις εκλογές, διατρανώνοντας με τόση ένταση και πάθος ότι θα τις χάσει.

Λέγεται ότι στην πολιτική όλα μπορούν να συμβούν. Aυτό ισχύει γιατί η πολιτική δεν αποτελεί κλειστό κύκλωμα. Aπροσδόκητες καταστάσεις μπορούν να δημιουργηθούν, νέοι παράγοντες μπορεί να εμφανιστούν και να μεταβάλουν τις ισορροπίες. Όμως με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται ότι ο κ. Kαραμανλής μπορεί να αναστρέψει το κλίμα. Δεν μπορεί να βγάλει λαγό από το μανίκι. O κ. Kαραμανλής έχει χάσει την πρωτοβουλία. Eλάχιστα πλέον εξαρτώνται από αυτόν και όλα εξαρτώνται από τον κ. Παπανδρέου και το ΠAΣOK.

Tο ΠAΣOK δεν απειλείται από τους κομματικούς αντιπάλους του, ουσιαστικά δεν έχει αντίπαλο. Στέκεται μόνο του απέναντι στους πολίτες τους οποίους πρέπει να πείσει ότι θέλει και μπορεί. Σε αυτές τις εκλογές μόνο δύο ενεργοί «παίκτες» υπάρχουν: το ΠAΣOK και η κοινωνία. Όλα τα άλλα κόμματα παίζουν παθητικό ρόλο. Tα εκλογικά τους αποτελέσματα θα εξαρτηθούν από την κατάληξη της προσπάθειας του ΠAΣOK να πείσει.

Aυτή η προσπάθεια όμως δεν θα είναι εύκολη γιατί η κρίση εμπιστοσύνης στην πολιτική είναι ισχυρή. Tο ΠAΣOK πρωτίστως οφείλει να δείξει ειλικρίνεια. Eπίσης πολιτική γενναιότητα. Πρέπει να απευθυνθεί όχι μόνο στο παραδοσιακό του ακροατήριο αλλά στο σύνολο της Kεντροαριστεράς. Kι αυτό αφορά τόσο στον προεκλογικό του λόγο όσο και στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του. H νίκη του ΠAΣOK ή θα είναι νίκη της Kεντροαριστεράς ή δεν θα συμβεί.

Πηγή: Ημερησία

Μακεδονία

Η μεγάλη ώρα για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στο Μουντιάλ

Αντιμετωπίζει απόψε (9:30, Mega) την Ελβετία

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στην Ελβετία.

Η μεγάλη ώρα για την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου έφτασε. Με νίκη στο αποψινό παιχνίδι με την Ελβετία στη Βασιλεία (9:30 μ.μ., Mega) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σφραγίζει το εισιτήριο για το Μουντιάλ που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Βέβαια ακόμα και η ισοπαλία θα είναι ευπρόσδεκτη, καθώς θα διατηρήσει την υπέρ μας κατάσταση στη βαθμολογία του ομίλου και το πρόγραμμα στη συνέχεια είναι αρκετά βατό.

Με ήττα θα δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα όσον αφορά στην πρώτη θέση, που στέλνει απευθείας στο Μουντιάλ, αλλά και πάλι θα υπάρχουν ελπίδες…

Ο Οτο Ρεχάγκελ, που έχει αποδειχθεί… γάτα στο να παίρνει αποτέλεσμα στα καθοριστικά ματς, δηλώνει ότι θα παίξει για τη νίκη, ωστόσο πρώτος στόχος είναι να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση. Ακόμη και με ισοπαλία, θα είμαστε κοντά στο όνειρο», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες και ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στο αποψινό παιχνίδι.

«Για μας είναι ξεκάθαρο ότι το ματς με τους Ελβετούς είναι ένας αγώνας σταθμός. Εχουμε όλοι συνειδητοποιήσει τη σημασία και τη σοβαρότητα της αναμέτρησης και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι.

Θέλουμε οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα, ξεκινώντας από τη νίκη και καταλήγοντας στην ισοπαλία κι αν φύγουμε αλώβητοι από τη Βασιλεία, νομίζω ότι θα είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την πρώτη θέση του ομίλου», πρόσθεσε ο επιθετικός της Σέλτικ…

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου πρόσθεσε από την πλευρά του: «Πρέπει όλοι οι παίκτες να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων για να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να μη χάσουμε!

Αυτό είναι το παν! Δηλαδή να φύγουμε για τη Μολδαβία και στη χειρότερη περίπτωση να παραμείνουμε στην κορυφή του ομίλου, ισόβαθμοι με τους Ελβετούς. Αν τα καταφέρουμε, τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια θα τα κερδίσουμε μόνο με την ψυχολογία».

Η ενδεκάδα

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να ξεκινήσει στην ενδεκάδα τους Χαλκιά, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Κυργιάκο, Μόρα, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κατσουράνη, Πατσατζόγλου, Αμανατίδη, Χαριστέα και Σαμαρά.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δύο νάρκες για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ


Τα στελέχη που ενεπλάκησαν στις υποθέσεις του Βατοπαιδίου και της Siemens θέλουν να είναι και πάλι υποψήφιοι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Α. ΡΑΒΑΝΟΣ

Η «αμαρτωλή» υπόθεση του Βατοπαιδίου και η Siemens αλλά κυρίως τα στελέχη τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν σε αυτές τις ιστορίες δυναμιτίζουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η προσπάθεια από το Μέγαρο Μαξίμου να γίνουν εκκαθαρίσεις στα ψηφοδέλτια στον δρόμο προς τις εκλογές συναντά πολλές αντιδράσεις και δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα. Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα είναι πολλά για τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τον συνοδεύουν στην άνοδό του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα περιοδεύσει σήμερα το πρωί και θα μιλήσει το βράδυ.

Στη σκιά της αποχώρησης και των καταγγελιών από τον πρώην υπουργό κ. Μιχ. Λιάπη, το «παζάρι» που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες είναι σκληρό και οι βουλευτές που έχουν στιγματιστεί και έχουν στοχοποιηθεί από την εκλογική βάση της ΝΔ δίνουν αγώνα επιβίωσης. Ως εκ τούτου, ο δρόμος της ΝΔ προς τις εκλογές είναι γεμάτος «αγκάθια», αφού οι πιέσεις και οι εκβιασμοί κυριαρχούν και ενισχύουν την ηττοπάθεια στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Ο κύβος ερρίφθη στο Μέγαρο Μαξίμου και είναι οριστική η απόφαση από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ των βουλευτών που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους και τις ενέργειές τους τη «γαλάζια» κομματική βάση. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει κανέναν ενδοιασμό για την καρατόμηση ορισμένων ατόμων. Αυτό που εκκρεμεί και συζητείται ακόμη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ποια πρόσωπα θα αποκλειστούν από τις λίστες της ΝΔ.

«Ακόμη ο πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει πόσο βαθιά θα φθάσουν οι καρατομήσεις και κατά πόσον θα διευρυνθεί ο κύκλος των στελεχών που θα τεθούν εκτός ψηφοδελτίων» μεταδίδουν συνομιλητές του κ. Καραμανλή. Παρά την οριστική απόφαση του Πρωθυπουργού να θέσει εκτός ψηφοδελτίων όσους «αμαρτωλούς» έχουν προκαλέσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ, πολλοί αντιστέκονται και διακηρύττουν ότι θα είναι και πάλι υποψήφιοι.

Οι λεγόμενοι «Βατοπαιδινοί» κρατούν γερή άμυνα και είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με το Μέγαρο Μαξίμου μέχρις εσχάτων για να παραμείνουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο κ. Π. Δούκας αρνείται πεισματικά να συζητήσει το θέμα του αποκλεισμού του από τα ψηφοδέλτια και διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι ξανά υποψήφιος, θυμίζοντας τον αριθμό των σταυρών που έλαβε στις τελευταίες εκλογές, οι οποίοι ξεπερνούν τις 40.000.

Οι κκ. Αλ. Κοντός και Ευ. Μπασιάκος , έχουν αρχίσει τις περιοδείες τους στους νομούς Ξάνθης και Βοιωτίας αντιστοίχως.

Oσο για τον κ. Αρ. Παυλίδη , αυτός παρά τις αντιδράσεις ακόμη και συνυποψηφίων που ζητούν να μην είναι στο ψηφοδέλτιο κινείται σαν να μην τρέχει τίποτε, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει λόγος αποκλεισμού του.

Κάποια άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως π.χ. ο κ. Ι. Μανώλης, επαναφέρουν την υπόθεση της Siemens και μάλιστα, με μια κίνηση που προκαλεί ερωτηματικά για τον χρόνο που γίνεται και το ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της, ζητεί ακόμη και τον αποκλεισμό του βουλευτή κ. Κυρ. Μητσοτάκη , λέγοντας ότι αν αυτό δεν γίνει ο ίδιος δεν θα βοηθήσει το κυβερνών κόμμα στην Αργολίδα, όπου εκλεγόταν. Παρά την επίθεση του κ. Μανώλη, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχουν αρνητικά μηνύματα για τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα του και ευελπιστεί να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα στη Β΄ Αθηνών.

Επίσης, άλλοι βουλευτές βάζουν ζητήματα για άλλους συναδέλφους τους οι οποίοι κατά τη διάρκεια των πεντέμισι ετών διακυβέρνησης από τη ΝΔ βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής και παραιτήθηκαν λόγω εμπλοκής των ονομάτων τους σε διάφορες υποθέσεις, που χαρακτηρίστηκαν σκάνδαλα από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η απόφαση για αποκλεισμούς, όπως φαίνεται, δεν είναι εύκολη για τον κ. Καραμανλή, αφού οι βουλευτές που είναι σε «μαύρη λίστα» αρνούνται να γίνουν από μόνοι τους «Ιφιγένειες». Και μια απόφαση εκκαθάρισης είναι λογικό να προκαλέσει αντιδράσεις, αν και σε Μέγαρο Μαξίμου και Ρηγίλλης θεωρούν ότι αυτή η κίνηση θα λειτουργήσει λυτρωτικά και συσπειρωτικά για τη «γαλάζια» κομματική βάση.

Επιτροπή αξιολόγησης στη Ρηγίλλης για τους συνδυασμούς

Στη Ρηγίλλης έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης διαφόρων προσωπικοτήτων για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και ήδη αξιολογούνται βιογραφικά και γίνονται συναντήσεις από τον Γραμματέα της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτη και τον γενικό διευθυντή του κόμματος κ. Μ. Δασκαλάκη .

Με τα ψηφοδέλτια θα ασχοληθεί και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την ερχόμενη εβδομάδα, μετά και την εμφάνισή του στη ΔΕΘ, και τότε θα «κλειδώσει» και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, στο οποίο θα είναι επικεφαλής ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς.

Εκτός από τα ψηφοδέλτια θα αρχίσει παράλληλα με την πρωθυπουργική επίσκεψη στη ΔΕΘ να ξεδιπλώνεται και η στρατηγική του κόμματος για τις εκλογές, ενώ η προεκλογική εκστρατεία θα είναι επικεντρωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της στον Πρωθυπουργό.

Το δίλημμα που θα τίθεται είναι ποιος πολιτικός αρχηγός είναι καλύτερος να κυβερνήσει τον τόπο. Ενδεικτική είναι η φράση της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη , η οποία τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ: «Ο λαός θα επιλέξει τον τιμονιέρη της κρίσης, που μπορεί να είναι ή ο Κ. Καραμανλής ή ο Γ. Παπανδρέου».

Πηγή: Το Βήμα

Γιώργος Μπίλης: Η κότα με τον κόκορα

«Λαβωμένος» στις Σέρρες ο ΠΑΟΚ για φιλικό και τεστ για... ρεζέρβες


Σχεδόν μια ενδεκάδα δεν θα βρεθεί στην διάθεση του Φερνάντο Σάντος, ενόψει του φιλικού αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό το Σάββατο στο στάδιο των Σερρών.

Για την ακρίβεια, ο Πορτογάλος προπονητής δεν υπολογίζει εννιά ποδοσφαιριστές. Το συγκεκριμένο γεγονός λειτουργεί ανασταλτικά προς την κατεύθυνση της εξαγωγής συμπερασμάτων, είναι σαφές όμως ότι θα δοθεί η δυνατότητα να πάρουν χρόνο συμμετοχής, παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Στη λίστα των απόντων εντάσσονται οι τραυματίες Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα, Τσιρίλο και οι διεθνείς Μουσλίμοβιτς, Κουτσιανικούλης, Χαλκιάς, Φωτάκης.

Σε ότι αφορά τον Μπράις Μουν, ο νοτιοαφρικάνος ποδοσφαιριστής ήταν στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, αλλά κόπηκε λόγω τραυματισμού.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και αναλόγως θα διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει έως την επιστροφή του σε κανονικούς ρυθμούς.

Λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στο κέντρο της άμυνας (σ. σ. δεν υπολογίζονται για τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης οι Κοντέρας, Τσιρίλο Μπιζέρα), δεν αποκλείεται, ο πορτογάλος προπονητής, να αρχίσει τις δοκιμές, ελπίζοντας στην προσωρινή κάλυψη του προβλήματος.

Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσει στη συγκεκριμένη θέση τον Μίρκο Σαβίνι. Ο έμπειρος ιταλός είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στο κέντρο της άμυνας, είναι σαφές όμως ότι δεν βρίσκεται και στα καλύτερα αγωνιστικά επίπεδα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 17 ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και οι Πάμπλο Γκαρσία, Σέρτζιο Κονσεϊσάο οι οποίοι επέστρεψαν στο ομαδικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Ειδικότερα, η αποστολή απαρτίζεται από τους Κρέσιτς, Αραμπατζή, Λίνο, Μαλεζά, Σαβίνι, Αμπουμπακάρι, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σορλέν, Ιβιτς, Φιλομένο, Παπαθανασίου, Καραντασιάδη, Παπάζογλου, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Βερόν.

Πηγή: Το Βήμα

Ισοπαλία του «Ήρα» με Λοκομοτιβ Μέζντρα


Ισόπαλο 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσα στον Ηρακλή και την Λοκομοτιβ Μέζντρα. Οι «κυανόλευκοι» παρότι αγωνίσθηκαν με βασικούς ποδοσφαιριστές ήταν μέτριοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα με τους Βούλγαρους. Το γκολ των Θεσσαλονικέων πέτυχε ο Παπαζαχαρίας στις καθυστερήσεις του φιλικού αγώνα. Για ένα ημίχρονο αγωνίσθηκε ο Ντάλα Μπόνα.

Ο Όλεγκ Προτάσοφ στο σημερινό φιλικό με αντίπαλο την Λοκομοτιβ Μέζντρα χρησιμοποίησε ενδεκάδα πρωταθλήματος με μοναδική αλλαγή αυτή του Ιβάν Μπόσνιακ αντί του τραυματία, Ντένις Επστάιν σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Στο πρώτο ημίχρονο ο απολογισμός για τους Θεσσαλονικείς ήταν φτωχός από φάσεις. Μόλις δύο των αριθμό. Στο 12ο λεπτό καλό σουτ του Ντίκα η μπάλα καταλήγει άουτ και στο 26’ εκτέλεση φάουλ του Ντιέ, ο Ιβάνοφ με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει τη μπάλα.

Η ομάδα του ΌΛεγκ Προτάσοφ δέχτηκε γκολ στο 16’ από τον Χαζούροφ από ένα σοβαρό λάθος των αμυντικών. Ο Ουκρανός τεχνικός δοκίμασε ένα σχήμα μ' ένα μόνο κλασικό πλάγιο χαφ τον Τουμά και τον Μπόσνιακ να πλαγιοκοπεί από την αντίθετη πλευρά από εκείνη που έπαιζε ο Σουηδός (ξεκίνησε στα δεξιά και γύρω στο 30' πέρασε στα αριστερά).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κυανόλευκοι» βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τρεις αλλαγές. Ο Περπερίδης μπήκε στη θέση του Γιαννούλη, ο Ντάλα Μπόνα αντικατέστησε τον Παπαστεριανό στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Παπαζαχαρίας τον Κατσαμπή στο κέντρο της άμυνας. Η εικόνα της ομάδας όμως δεν βελτιώθηκε σημαντικά, ασχέτως αν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Παπαζαχαρία, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης. ΟΙ Βούλγαροι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 51ο λεπτό. Τετ-α-τετ του Πέτκοφ, ο Παπαζαχαρίας με σωτήρια επέμβαση ανακόπτει τον Βούλγαρο. Στα τελευταία πέντε λεπτά της φιλικής αναμέτρησης ο Ηρακλής έγινε απειλητικός. Στο 85' φάση διαρκείας στην περιοχή της Λοκομοτίβ, σουτ του Ντίκα, η μπάλα, έπειτα από κόντρα, στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ. Στο 90' ο Περπερίδης επιχειρεί την σέντρα, πρώτη κεφαλιά του Ντίκα, δεύτερη του Γιάκομπ, ο Λίνκοφ με σωτήρια επέμβαση απομακρύνει σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις ο Παπαζαχαρίας παίρνει το ριμπάουντ από την ασθενή επέμβαση του Ιβάνοφ και με προβολή διαμορφώνει το τελικό 1-1.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Κατσαμπής (46' Παπαζαχαρίας), Λέκι, Γιαννούλης (46' Περπερίδης), Ντιέ, Παπαστεριανός (46' Ντάλα Μπόνα), Τούμα, Ντίκα, Μπόσνιακ (73' Βουτσιάς), Γιάκομπ.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΕΖΝΤΡΑ: Ιβάνοφ, Χριστόζοφ, Πάζιν, Μοράλες, Στάνκοφ, Σοφρόνιεφ, Πέτκοφ, Ίλιεφ, Αν. Τοντόροφ, Τούλιο, Χαζούροφ. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Λίνκοφ, Ζάρεφ, Μάτεφ, Ισά, Ουζούνοφ, Λ. Τοντόροφ.

Έφεση για το κεκλεισμένων

Έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης, που τιμωρεί με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και με πρόστιμο 60.000 ευρώ, για τα γεγονότα του Ηρακλής - Άρης, θα ασκήσει στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ ο νομικός του Ηρακλή Χάρης Γρηγορίου, την Δευτέρα 07/09. Ο λόγος έχει να κάνει με το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, το οποίο κάνει λόγο για "εκτεταμένα επεισόδια" και όχι για μεμονωμένο περιστατικό.

Για τεράστιες ευθύνες της εταιρίας που ανέλαβε τη φύλαξη του Καυτανζογλείου, έκανε λόγο ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ηρακλής, Χάρης Γρηγορίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero».

«Πιστεύω ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της εταιρείας σεκιούριτι», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια σχολίασε την απόφαση και εξήγησε για ποιο λόγο η ΠΑΕ Ηρακλής θα καταθέσει έφεση: «Με λυπεί που η απόφαση χαρακτηρίζει τα επεισόδια εκτεταμένα και ως Ηρακλής θα κάνουμε ένσταση γι’ αυτό. Κρίνοντας το ύψος του προστίμου, ήταν σε καλό επίπεδο. Την Δευτέρα πάντως θα γίνει έφεση για να απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός ως εκτεταμένα επεισόδια καθώς στην συνέχεια ο Ηρακλής θα θεωρηθεί υπότροπος σε περίπτωση που γίνουν επεισόδια κι άλλη φορά. Για να αυξηθεί η ποινή, θα πρέπει να κάνει ένσταση ο πρόεδρος της Επιτροπής. Αν γίνει αυτό, η υπόθεση θα συζητηθεί πάλι από την αρχή. Αν κάνουμε μόνο εμείς τότε δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης της ποινής».

Για την ένσταση του Άρη, είπε: «Δεν ανησύχησα για την ένσταση του Άρη από την αρχή και το είχα πει μάλιστα και στους ανθρώπους της διοίκησης του Ηρακλή. Στον κανονισμό δεν προβλέπεται τέτοιου είδους ένσταση, οπότε ήταν αβάσιμη. Ο Άρης σαφώς και μπορεί να κάνει ένσταση, έχει το δικαίωμα, αλλά και πάλι δεν ανησυχώ».

Πηγή: gazzeta.gr

Εγκαίνια την Κυριακή της Αυτόνομης Θύρας 10 στο Στρατώνι


Την Κυριακή ανοίγει ένα ακόμα παράρτημα στο Στρατώνι. Η Αυτόνομη Θύρα 10 καλεί όλους τους οπαδούς και φιλάθλους του Ηρακλή να δώσουν δυναμικό παρόν στα εγκαίνια του συνδέσμου.

Να πάμε...

Βιογραφικό Αργύρη Λαφαζάνη


Ο Αργύρης Λαφαζάνης (Πολύγυρος Χαλκιδικής, 1953) Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ, εργάσθηκε από το 1979 ως μελετητής βιομηχανικών και κτιριακών έργων και από το 1984 ως στέλεχος και στη συνέχεια ως Διευθυντής της ΔΕΗ Χαλκιδικής.

Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται συνεχώς με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Νομό. Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου το 1982 και επανεκλέχθηκε το 1986. Παράλληλα, την περίοδο 1982-87 συμμετείχε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ, ενώ από το 1998 ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Διετέλεσε Νομάρχης Χαλκιδικής τα έτη 2003-2006. Από το 2007 είναι επικεφαλής της μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Αυτό το μικρό βιογραφικό(;) το βρήκαμε στο site της Νομαρχίας. Αν θέλει ο Αργύρης Λαφαζάνης, ας μας στείλει ένα κανονικό βιογραφικό του για να το δημοσιεύσουμε. Αυτό είναι δείγμα βιογραφικού, δεν είναι βιογραφικό κανονικό.

Βιογραφικό Κυριάκου Βελόπουλου


Ο Κυριάκος Βελόπουλος γεννήθηκε στις 24-10-1965 στην Γερμανία. Κατάγεται από αγροτική οικογένεια προσφύγων. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Δενδροποτάμου εγγράφεται σε Σχολή Δημοσιογραφίας, τα μαθήματα της οποίας παρακολουθεί ως υπότροφος. Είναι έφεδρος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στην ηπειρωτική χώρα. Eίναι έγγαμος και έχει μία κόρη.

Είναι μέλος της Ακαδημίας της Ελληνικής γλώσσας στη Γερμανία και της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, εργάσθηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Θεσσαλονίκη» και «Ερμής», όπου παρουσίαζε την εκπομπή «Η Βουλή των Πολιτών», καθώς και στην τηλεόραση «Εγνατία» την εκπομπή «Βουλή», και την εκπομπή «Ελληνόραμα» στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ, με χαρακτηριστικό την ομολογουμένως μεγάλη τηλεθέαση. Εκτός από την ανελλιπή αναφορά σε επίκαιρα γεγονότα, το προσφιλές θέμα είναι ο σχολιασμός των Εθνικών ζητημάτων και η ανάπτυξη δραστηριότητος για την ενίσχυση των δεσμών του ομογενειακού Ελληνισμού με τη Μητέρα Ελλάδα.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του καταγράφονται:

* Η συγκέντρωση 18.000 Θεσσαλονικέων στην πλατεία Αριστοτέλους –παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες- με σκοπό τη διαμαρτυρία για την απότροπή της ονομασίας των Σκοπίων με πρώτο ή δεύτερο συνθετικό το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

* Η επίσκεψη στους Έλληνες στην Κάτω Ιταλία και Σικελία (Μεγάλη Ελλάδα), το Πάσχα του 1996.

* Επίσης, με συντονισμένες ενέργειες πέτυχε –μέσω της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης- την φιλοξενία 30 παιδιών Ελληνικής καταγωγής από την Κ. Ιταλία στην κατασκήνωση «Κοινωνικής πρόνοιας» της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής.

* Με προσωπικές του ενέργειες συγκεντρώθηκε σημαντικό προϊόν βοήθειας προς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς Ελληνοποντίους της Κομοτηνής και των Σαππών, καθώς επίσης και στους Έλληνες Σαρακατσάνους της Ανατολικής Ρωμυλίας.

* Οργάνωσε «Οδοιπορικά» στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, Πέλλας και Λευκαδίων εν είδει προσκυνήματος στην κοιτίδα των Αρχαίων Μακεδόνων.

* Ακόμη, πραγματοποίησε ομιλίες σε σχολεία και συλλόγους σχετικές με την Ιστορία της Μακεδονίας και τους αγώνες των παλικαριών της ενάντια σε κάθε απειλή.

* Έγραψε τα ιστορικού περιεχομένου πονήματα «Μακεδονία και Ύβρεις», «Αυτοί είναι οι Τούρκοι», «Αλέξανδρος, ο Μέγιστος των Ελλήνων», «Η Ελλάδα αιμορραγεί» και «Αριστοτέλους: Αθηναίων Πολιτεία», «Παγκοσμιοποίηση», «Θάνατος του έθνους», «Ελλήνων μυστικά», Περί Ελλήνων αγωγή», «Ελλήνων προϊστορία», «Οι σαρκοφάγοι της Δημοκρατίας».

* Είναι συνιδρυτής του Ελληνοκεντρικού συλλόγου «Δίαυλος Ελλήνων».

* Η ανάμιξή του στην πολιτική για πρώτη φορά ήταν το 2004 στις εθνικές εκλογές του 2004 όταν έλαβε μέρος στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. και έλαβε 5.700 ψήφους σε σύνολο 7.200! Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος νομάρχης Πέλλας και έλαβε 7.903 ψήφους και ποσοστό 7,3%, ενώ το 2007 εκλέγεται βουλευτής στην Β΄ Θεσσαλονίκης με 6.130 ψήφους σε σύνολο 11.200.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι Βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης.