Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πέθανε ο ελληνοαμερικανός καθηγητής Νικόλαος Σταύρου


Ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσιγκτον, Νικόλαος Σταύρου, έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών.

Ο γνωστός ακαδημαϊκός, ο οποίος ήταν μια από τις λίγες «μαχητικές φωνές» του Ελληνισμού στον αμερικανικό πανεπιστημιακό χώρο, απεβίωσε μετά από καρδιακό πρόβλημα, σε νοσοκομείο της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Ο αποθανών είχε γεννηθεί στη Γριάσδανη της Βορείου Ηπείρου και έγραψε βιβλία και μελέτες για σειρά θεμάτων που αφορούν τη χώρα μας, αλλά κυρίως αρκετά άρθρα σε αμερικανικά ΜΜΕ για τα «δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, που καταπατήθηκαν βάναυσα από τις αλβανικές αρχές», όπως υπογράμμιζε χαρακτηριστικά.

Δήλωση του Μιχάλη Καρχιμάκη σχετικά με τις δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη


Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όπως επεσήμανα  και στην τοποθέτησή μου στο Πολιτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη, την όποια συζήτηση και εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ και στην πορεία της χώρας, δεν θα την επιβάλλουν
ούτε οι οφειλέτες του Δημοσίου,
ούτε οι οφειλέτες των Τραπεζών,
ούτε οι φοροφυγάδες ,
ούτε οι Τράπεζες,

Ομολογία από ΜΙΤ: "Τους καίγαμε για αντίποινα στο PKK!"

Συγκλονιστικές ομολογίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έκαψαν τα νησιά της Ελλάδας, περιέχονται σε εκθέσεις που δημοσιεύονται σε δύο τουρκικές εφημερίδες, όπου ομολογείται ότι έβαζαν φωτιά στα δάση ως αντίποινα στην στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στο ΡΚΚ! Νέες αποκαλύψεις από την τουρκική εφημερίδα Milliyet έρχονται να επιβεβαιώσουν ουσιαστικά τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ, σύμφωνα με τις οποίες Τούρκοι πράκτορες πυρπολούσαν ελληνικά δάση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Can Dundar, αρθρογράφος στην τουρκική εφημερίδα, και αναφερόμενος  σε μυστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία έγινε διείσδυση Τούρκων πρακτόρων σε ελληνικό στρατόπεδο της Λαμίας, εκτός των επιδρομών εμπρησμών ελληνικών δασικών εκτάσεων σε Ρόδο αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές σε αντίποινα για την υποστήριξη που παρείχε η Ελλάδα στο PKK!

Έκκληση του πατριάρχη Μόσχας στον Κάρολο Παπούλια για απελευθέρωση του ηγούμενου Εφραίμ

Μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια απέστειλε ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τις ειδήσεις, που καταφθάνουν από την Ελλάδα γύρω από την προφυλάκιση του ηγουμένου της αθωνιακής Μονής Βατοπεδίου, αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

«Δεν αμφισβητώ τη δικαιοδοσία των οργάνων της ελληνικής δικαιοσύνης και εκφράζω την ελπίδα για μια δίκαιη και αντικειμενική απόφαση στην υπόθεση, σχετικά με την περιουσία της μονής Βατοπεδίου», αναφέρει ο πατριάρχης Κύριλλος, προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή διατελώ εν απορία λόγω της εφαρμογής της προφυλάκισης προ της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, επί της ουσίας, ενός μοναχού ο οποίος δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία και επανειλημμένως έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με την ανάκριση».

Σάββας Καλεντερίδης: Η Τουρκία είναι ένα κράτος - συμμορία


Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΟΥΤ ΓΙΛΜΑΖ

«Η συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς είναι επιβεβλημένη, όμως δεν είναι δυνατόν να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους του γκρίζου παρακράτους της Τουρκίας που είναι ενδεδυμένοι με την προβιά του πολιτικού, του επιχειρηματία,του τραπεζίτη ή του γιατρού»

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την υπόθεση Οτζαλάν και σήμερα συγγράφει και διευθύνει τον εκδοτικό οίκο Ινφο-Γνώμων υποστηρίζει ότι η ανασκευαστική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού έγινε κατόπιν επιχείρησης του τουρκικού βαθέως κράτους

Συνέντευξη Δήμος Μπακιρτζάκης

Ψευτομουφτήδες, τουρκική νεολαία και μέλη DEB είδε ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης

Περιήγηση στην πόλη μας του Τουγρούλ Μπιλκετίν με ξεναγό τον Μουσταφά Σαρνίτς

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με ξεναγό τον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίτς περιηγήθηκε χθες στην Κομοτηνή ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης Τουγρούλ Μπιλκετίν. Η επίσκεψη του διπλωμάτη πραγματοποιήθηκε χθες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του η τουρκόφωνη ιστοσελίδα Ροδόπ Ρουζγκαρί, από όπου αντλούμε την είδηση και τις φωτογραφίες.

Ισπανία: Το χωριό που «επέστρεψε» στην πεσέτα

Χρυσές δουλειές με το παλιό νόμισμα από τα καταστήματα της Σαλβατέρα ντε Μίνιο

Οπως το «γαλατικό χωριό» του Αστερίξ, η Σαλβατέρα ντε Μίνιο, ένας μικρός οικισμός στα βόρεια σύνορα της Ισπανίας με την Πορτογαλία, μοιάζει να αντιστέκεται στο ευρώ. Στην πραγματικότητα οι καταστηματάρχες δεν κάνουν κανενός είδους αντίσταση. Απλώς εκμεταλλεύονται το δικαίωμα που τους δίνει η κεντρική τράπεζα.

Οι Ισπανοί μπορούν να εξαργυρώνουν τις παλιές πεσέτες που κυκλοφορούσαν μέχρι και την εισαγωγή του ευρώ το 2002 χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Αυτό το θυμούνται ελάχιστοι πλέον. Μεταξύ αυτών και οι περίπου 50 έμποροι αυτού του χωριού της Γαλικίας, το οποίο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής Le Monde, προσελκύει εκατοντάδες καταναλωτές που σπεύδουν να κάνουν τις αγορές τους με τα χαρτονομίσματα που είχαν μέχρι σήμερα φυλαγμένα.

Κίνημα εναντίον των χαρατσιών στο Νομό Πιερίας


Χθες, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση για τα χαράτσια της ΔΕΗ, μετά από κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα».

Μετά από σύντομη ενημέρωση από την ομάδα που συγκεντρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το λόγο έλαβαν οι νομικοί της πρωτοβουλίας, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πολίτες για τα ασφαλιστικά μέτρα και την επικείμενη δίκη. Όπως είναι γνωστό, την 19.12.2011 το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης εξέδωσε προσωρινή διαταγή περί απαγόρευσης διακοπής της παροχής ηλεκτροδότησης εκ μέρους της Δ.Ε.Η. Α.Ε. σε κατοικία λόγω μη πληρωμής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (“χαράτσι” της Δ.Ε.Η.). Δικάσιμος για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ορίσθηκε η 12.01.2012.

Ευχές από τον Γιώργο Νικολαΐδη

κλικ για μεγέθυνση

Μεγάλη συγκέντρωση Ελλήνων έξω από την πρεσβεία της Ελλάδος στην Λευκωσία για τον Εφραίμ


ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΞΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΚΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Υποστηρικτές του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ συγκεντρώθηκαν απόψε έξω από την ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία για να καταδικάσουν τη σύλληψη του Γέροντα.

Στην ελληνική Πρεσβεία επιδόθηκε ψήφισμα με αποδέκτες τον Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για «απεχθές δικαστικό έγκλημα» που συντελέστηκε στις 23/12 στην Αθήνα εναντίον της Εκκλησίας στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ.

Πέθανε, σε ηλικία 80 ετών, η Τσίτα του θρυλικού Ταρζάν (Video)


Η Τσίτα, ο χιμπατζής που πρωταγωνίστησε στις θρυλικές ταινίες του Ταρζάν, πέθανε σε ηλικία 80 ετών από νεφρική ανεπάρκεια, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα που την φιλοξενούσε στο Παλμ Χάρμπορ της Φλόριντα.
Δείτε βίντεο με τη θρυλική Τσίτα

«Με μεγάλη μας θλίψη η κοινότητά μας έχασε έναν καλό φίλο και ένα μέλος της οικογένειάς μας στις 24 Δεκεμβρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του το Καταφύγιο Προστασίας Πρωτευόντων Θηλαστικών Suncoast.

Η Τσίτα μεταφέρθηκε στο καταφύγιο γύρω στο 1960 από το κτήμα του ηθοποιού Τζόνι Βαϊσμίλερ, ο οποίος υποδυόταν τον Ταρζάν στις ταινίες της MGM,

Δικαστές: «Ιθύνων νους και εμπνευστής» των ανταλλαγών ο Εφραίμ

Ο ηγούμενος Εφραίμ είναι ο «ιθύνων νους και εμπνευστής» των ανταλλαγών μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού δημοσίου, αναφέρουν οι δικαστές που τον προφυλάκισαν, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τον ηγούμενο ως άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση, που ενεργεί επιτήδεια και μεθοδευμένα.

Στο σκεπτικό του βουλεύματος (αριθμ. 3682/2011), όπου γίνεται αποδεκτή η θέση της ανακρίτριας της υπόθεσης για προσωρινή κράτηση, αναφέρεται πως ο ηγούμενος Εφραίμ «είναι άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση, ως στοιχείο της προσωπικότητας του, ενεργώντας επιτήδεια και μεθοδευμένα».

Υδρογονάνθρακες στον Πλούτωνα

Ακόμα και το Hubble δεν διακρίνει καθαρά την επιφάνεια του μακρινού Πλούτωνα

Οργανικά μόρια στον νάνο του Ηλιακού Συστήματος εντόπισε το τηλεσκόπιο Hubble

Βαγγέλης Πρατικάκης

Φασματικές ενδείξεις που κατέγραψε στον Πλούτωνα το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ενισχύουν τις υποψίες για την ύπαρξη οργανικών ουσιών ακόμα και στις παγωμένες παρυφές του Ηλιακού Συστήματος.

Οι παρατηρήσεις του Hubble δείχνουν ότι ο Πλούτωνας απορροφά περισσότερο από το αναμενόμενο υπεριώδες φως, ένδειξη για την παρουσία οργανικών μορίων, πιθανώς σύνθετων υδρογονανθράκων και ουσιών που περιέχουν άζωτο.