Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

To (μεταλλικό) χρονικό του Γαλαξία

Καλλιτεχνική απεικόνιση της συμμετρίας του γαλαξία μας ο οποίος πιθανότατα αναπτύχθηκε με φορά από μέσα προς τα έξω

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν την εξέλιξη και τον σχηματισμό του

Θοδωρής Λαΐνας

Ακρως ενδιαφέροντα δεδομένα για την εξέλιξη του γαλαξία μας προέκυψαν από τα ευρήματα μελέτης που πραγματοποίησε διεθνής ομάδα επιστημόνων. Οι ερευνητές εντόπισαν στοιχεία που δείχνουν το πώς εξελίχθηκε ο Γαλαξίας. Οπως φαίνεται η ανάπτυξη του έγινε από… μέσα προς τα έξω.

ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ.: Εθνικό Μνημόσυνο του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή στην Αθήνα


Το ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. σας καλεί στο 40ο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχηγού του Ενωτικο - απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, το οποίο φέτος διοργανώνεται από την "Επιτροπή Μνημοσύνου".

Το μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 26/1/2014 και ώρα 10:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας.

Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος Στρατηγού Γ.Γ. Διγενή, Νίκος Ερρ. Ιωάννου, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Βρυξέλλες - Έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων «Nαυτίλος: Ταξιδεύοντας την Ελλάδα»


«Nαυτίλος: Ταξιδεύοντας την Ελλάδα» είναι ο τίτλος της έκθεσης που ανοίγει επισήμως για το κοινό την Πέμπτη με αφορμή την ελληνική προεδρία. Η έκθεση περιλαμβάνει 93 αρχαιότητες προερχόμενες από 29 δημόσια αρχαιολογικά μουσεία ολόκληρης της χώρας και από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς και έργα 24 σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, που προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές, συλλογές καλλιτεχνών και μουσεία. Xoρηγοί της έκθεσης είναι η Aegean και ο ΟΛΠ.

Έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, οπτικές και ηχητικές δράσεις και video art, σε έναν τολμηρό και δημιουργικό διάλογο με πήλινα αγγεία, μαρμάρινα ειδώλια και γλυπτά, τοιχογραφίες, σφραγιδόλιθους, νομίσματα, επιγραφικά μνημεία και δείγματα της αργυροχρυσοχοΐας από το 3200 π.Χ. έως τον 2ο αι. μ.Χ.

Υποστολή ελληνικής σημαίας και έπαρση…τουρκικής σε σχολεία της Καβάλας: Απίστευτο και όμως αληθινό!

Η αλήθεια είναι ότι όταν μας το ανέφεραν δεν το πιστεύαμε…ωστόσο πλέον είναι επιβεβαιωμένο: Μέσα σε διάστημα μόλις 4 ημερών (από την περασμένη Πέμπτη) σημειώθηκαν 2 περιστατικά στα οποία άγνωστοι εισήλθαν σε σχολικές μονάδες της Καβάλας, κατέβασαν την ελληνική σημαία, την έκαψαν και έβαλαν στην θέση της…την σημαία της Τουρκίας!

Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει από τον Καβαλιώτη φωτογράφο Γιάννη Καπάιο, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο facebook ανέφερε (με σχετική ανάρτησή του το περασμένο Σάββατο τα εξής):

Περίμενα μία μέρα να δώ αν θα υπάρξει από κάπου ενημέρωση , αλλά αυτή δυστυχώς δεν υπήρξε… Σας ενημερώνω λοιπόν ότι άγνωστοι το βράδυ της Πέμπτης κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό της στο 5ο γυμνάσιο Καβάλας , την έκαψαν και ανέβασαν στην θέση της την τουρκική !!! Τα συμπεράσματα δικά σας !

Γ. Σταθάκης: Μόνο 5% το επαχθές χρέος, το υπόλοιπο πρέπει να το αποπληρώσουμε

Μόνο το 5% του δημόσιου χρέους είναι επαχθές, το υπόλοιπο είναι παραδοσιακό και πρέπει να αποπληρωθεί, υποστήριξε ο βουλευτής και εκ των εκπονητών του οικονομικού του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Μιλώντας στην εκπομπή του Κ. Αρβανίτη το πρωί της Τρίτης, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι το επαχθές χρέος που αναλογεί στα εξοπλιστικά ανέρχεται στο 5% του ΑΕΠ ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (95%) όπου κι αν χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα (τρύπες στον Προϋπολογισμό, Ολυμπιακοί, ακριβά έργα), είναι «παραδοσιακό» και δεν μπορεί να διαγραφεί, ως εκ τούτου οφείλει να αποπληρωθεί.

 Υποστήριξε δε ότι σήμερα η ευτυχία περνάει μόνο μέσα από το ευρώ, και από κανένα άλλο νόμισμα.

Άγριος καβγάς Κωνσταντοπούλου - Κανέλλη στη Βουλή

Μία ακόμη αντιπαράθεση προκλήθηκε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την ακρόαση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, με πρωταγωνίστρια τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντόπουλου και τις αλλεπάλληλες διακοπές και ερωτήσεις της προς τον κ. Ρακιντζή.

 Η στάση της βουλευτού εξόργισε τον πρόεδρο της επιτροπή Τάσο Νεράντζη, αλλά και τη Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ, που επέπληξαν την κ. Κωνσταντόπουλου για τη στάση της. Χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι μεταξύ των τριών βουλευτών:

Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: Δεν θα κάνετε την προεδρεύουσα.

Γλέζος: «Το σύστημα άφησε ελεύθερο τον δολοφόνο της 17Ν»

Για αποπροσανατολισμό του λαού από την τραγωδία που βιώνει κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος σε δήλωσή του για τον Χριστόδουλο Ξηρό.

«Ποιόν συμφέρει η διαφυγή του δολοφόνου της 17 Ν; Το σύστημα και μόνο, διότι αποπροσανατολίζει από την τραγωδία του λαού, και είναι αυτό που τον άφησε ελεύθερο.

Όσο για την απόπειρα του αυτόκλητου δικαστή και τιμωρού να βρει κοστούμι για να δικαιολογήσει το μίσος και τις δολοφονικές προθέσεις του, μια είναι η απάντηση.

Αντιμέτωπος με μια σοβαρή κρίση ο Ερντογάν

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή κρίση της 11ετούς πρωθυπουργίας του, έφθασε χθες, Δευτέρα, το βράδυ στις Βρυξέλλες για να επιχειρήσει να εξουδετερώσει τις επικρίσεις τις οποίες προκαλεί η πολύ αμφισβητούμενη πρόσφατη δικαστική μεταρρύθμισή του.

Δύο ως τρεις χιλιάδες οπαδοί του είχαν συγκεντρωθεί μπροοστά απο το μεγάλο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Ο Ερντογάν απευθύνθηκε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε μια πλατεία και κουνούσε ενθουσιωδώς τουρκικές σημαίες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρθηκε στην κρίση στη Συρία, τις υποθέσεις διαφθοράς στη χώρα του και τις συναντήσεις που θα έχει σήμερα με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαμός στο Twitter με το μήνυμα Ξηρού: Στο βίντεο ήσουν σαν πλεϊμομπίλ. Θες επειγόντως κομμωτήριο

Φαίνεται πως το χιούμορ στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο twitter υπερνικά (ευτυχώς) τα πάντα, όπως και έγινε με την περίπτωση του μηνύματος του Χριστόδουλου Ξηρού.

Όπως αποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση που έρχεται στην επικαιρότητα και απασχολεί την ελληνική κοινωνία, το twitter είναι το μέσο, όπου ο καθένας έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί με απόλυτη ελευθερία, χωρίς έλεγχο, χωρίς «λογοκρισία», αλλά και χωρίς να έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τα λεγόμενά του.

Σε χρόνο μηδέν από την προβολή του βίντεο, άρχισαν τα κάθε είδους - χιουμοριστικά - σχόλια από χιλιάδες χρήστες του twitter, που ασχολήθηκαν κυρίως με την εμφάνιση του δραπέτη: τα μαλλιά, το κούρεμα και το χρώμα, αλλά και η μπλούζα που φαίνεται να φοράει «τιμήθηκαν» δεόντως...

Γιωτόπουλος: Η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική άφησαν τον Ξηρό να αποδράσει

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ 17Ν ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Με επιστολή του στην Ελευθεροτυπία, ο καταδικασμένος για την υπόθεση της 17Ν, Γιωτόπουλος αναφέρεται στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική και αναδεικνύει ένα σενάριο διαφορετικό για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ΕΥΠ ήξερε και ξέρει τα πάντα για τον Ξηρό και τον χρησιμοποιεί όπως την βολευει, ενώ το ίδιο κάνουν και οι πολιτικοί.

Αναλυτικά η επιστολή