Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ολλανδία: Το μυστήριο των τρομαγμένων μπαμπουίνων

Oι μπαμπουίνοι επί μέρες έχουν την πλάτη γυρισμένη στους επισκέπτες και μοιάζουν πολύ φοβισμένοι.

 Αμηχανία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στο προσωπικό ζωολογικού κήπου της Ολλανδίας η συμπεριφορά μιας ομάδας μπαμπουίνων, οι οποίοι επί μέρες έχουν την πλάτη γυρισμένη στους επισκέπτες και μοιάζουν πολύ φοβισμένοι.

Η αποικία του Ντίρενπαρκ Έμεν, που αποτελείται από 112 μπαμπουίνους της ανατολικής Αφρικής, σκαρφάλωσε στα δέντρα και σε βράχους εξαιτίας άγνωστης απειλής. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι η τέταρτη φορά μέσα σε 20 χρόνια που παρατηρούν τέτοια συμπεριφορά στους πιθήκους, όμως η περίπτωσή τους παραμένει μοναδική, είτε σε συνθήκες αιχμαλωσίας είτε στην άγρια φύση.

“Έχουμε ακούσει πολλές θεωρίες, αλλά καμία δεν είναι αρκετά πειστική”, λέει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο ζωολόγος Βέιμπρεν Λάντμαν.

Τουρκία - Εργκένεκον: Ισόβια στον απόστρατο στρατηγό Μπασμπούγ

Διαδηλωτές τρέχουν πίσω από όχημα των φυλακών Σιλιβρί, μέσα από το οποίο προτάσσει τη γροθιά του ένας εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση Εργκένεκον, καθώς οδηγείται στο δικαστήριο.

Βαριές ποινές, αλλά και 21 αθωώσεις

 Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τη Δευτέρα σε ισόβια κάθειρξη τον πρώην αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, απόστρατο στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ για την υπόθεση «Εργκένεκον».

Το δικαστήριο στο Σιλιβρί, δυτικά της Κωνσταντινούπολης, καταδίκασε επίσης σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης από 12 έως 35 ετών και τρεις βουλευτές του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ενώ απάλλαξε 21 από τους 275 κατηγορούμενους.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Δελτίο Τύπου για την 2η Έκθεση Χαλκιδική 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την αιγίδα του  Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και με την υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης , του Δήμου Ν. Προποντίδας και του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Π.Α.) του Δήμου, διοργανώνεται από τις 9 έως 11 Αυγούστου 2013 στην προβλήτα των Ν. Μουδανιών, η 2η Έκθεση  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2013, με θέμα :

«Υγραεριοκίνηση Αυτοκινήτου – Ενέργεια – Δόμηση – Οικιακός Εξοπλισμός - Βιβλίο».

Στην έκθεσή μας ο τελικός επισκέπτης αλλά και ο εκθέτης, θα μείνει ικανοποιημένος,
 γιατί ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής των εκθέσεων είναι  απλά ο ιδανικότερος.

Γιατί η έκθεση μας είναι στην καλύτερη ημερομηνία παραγγελιοληψίας και αποτελεί σημείο αναφοράς, συνάντησης και ενημέρωσης.

Μετρούν πληγές στο Μαραθώνα, κάηκαν σπίτια - Εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες

ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΦΩΤΙΑ

«Σε καλό δρόμο» βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Μαραθώνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία,  ενώ όπως δήλωσε στο newpost ο δήμαρχος Μαραθώνα, τουλάχιστον 20 σπίτια στον οικισμό Αύρα έχουν σοβαρές ζημιές και δεν μπορούν να κατοικηθούν.

Οι εστίες έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο και οι από αέρος επιχειρήσεις έχουν σταματήσει, ενώ στο σημείο παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις με 60 πυροσβέστες, με 30 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Αύρα, και λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα, το ένα εκ των οποίων κατευθύνεται προς το Σούλι Μαραθώνα.

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Π. Παναγιωτόπουλου στο Ηρώδειο (Video)

Ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αποδοκιμάστηκε κατά την διάρκεια του χαιρετισμού που απεύθυνε στην εκδήλωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, στο Ηρώδειο.

Αποδοκιμάστηκε ιδιαίτερα την ώρα που είπε ότι «οι Έλληνες μπορούν να ζουν και με λίγα».

Αυτό το σχόλιο προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του κοινού, με αποτέλεσμα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος να έρθει αντιμέτωπος με παρατεταμένα γιουχαρίσματα, τα οποία συνεχίστηκαν και σε άλλα σημεία της ομιλίας του.