Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κύπρος: Σαρωτική νίκη της Δεξιάς στις δημοτικές εκλογές


Εξέλεξε τους 26 από τους 38 υποψηφίους δημάρχους που στήριξε

Αλλάζει άρδην ο πολιτικός χάρτης της Κύπρου με την Δεξιά να εμφανίζεται πλέον να κυριαρχεί, αφού στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, πέτυχε να εκλέξει τους 26 από τους 38 υποψηφίους δημάρχους που στήριξε.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) του κ. Νίκου Αναστασιάδη (του μοναδικού σίγουρου υποψηφίου για την κούρσα των προεδρικών εκλογών τον Φεβρουάριο του 2013) διπλασίασε την επιρροή του, κερδίζοντας ταυτόχρονα τον Δήμο Λευκωσίας, τον Δήμο Στροβόλου (από τους μεγαλύτερους δήμους της Κύπρου), ενώ κατέλαβε ένα κάστρο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΕΛ στο Δήμο Λάρνακας. Επιπλέον μετρά ακόμη μία επιτυχία, της ανάδειξης 10 από τους 11 δήμους της επαρχίας (μείζονος) Λευκωσίας.

Ψηφιακά «μουσεία» από το υπουργείο Πολιτισμού


Πήλινα παιδικά παιχνίδια, «πλαγγόνες» και άλλα ειδώλια


Το κοινό θα μπορεί να δει περί τα 500.000 έργα χάρη στο νέο πρόγραμμα 

Μαρία Θερμού

Αρχαία αντικείμενα, τα οποία το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει μόνο σε μουσεία - αν είναι εκτεθειμένα - ή καθόλου, αν βρίσκονται σε αρχαιολογικές αποθήκες, θα μπορεί στο μέλλον να τα γνωρίσει μέσω του Διαδικτύου, χάρη στην ψηφιοποίησή τους στο πλαίσιο προγράμματος, που θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού.

Περί τις 500.000 είναι αυτά τα έργα, μερικά από τα οποία δεν έχουν καταγραφεί ποτέ και καθένα τους θα συνοδεύεται από κείμενα γραμμένα από τους αρχαιολόγους σε γλώσσα εύληπτη για το ευρύ κοινό.

Συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο


 Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

Συμφωνήθηκε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 18:30.

Αντίγραφα της Γης σε μακρινό ήλιο

Απεικόνιση του Kepler-20 f σε σύγκριση με τη Γη. Εικόνα Tim Pyle

Δυο πλανήτες στο μέγεθος του δικού μας εντοπίζονται για πρώτη φορά σε ένα άλλο ηλιακό σύστημα

Λαλίνα Φαφούτη

Όχι ένας αλλά δυο πλανήτες στο μέγεθος της Γης ανακαλύφθηκαν να περιφέρονται γύρω από έναν μακρινό ήλιο σαν τον δικό μας. Είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές εντοπίζουν εξωπλανήτες τόσο μικρού μεγέθους, σε μια ανακάλυψη η οποία θεωρείται η σημαντικότερη στη σύντομη ιστορία της εξερεύνησης «ξένων» ηλιακών συστημάτων.

Αν και μοιάζουν πολύ με τη Γη, οι δυο πλανήτες δεν φαίνονται ικανοί να φιλοξενήσουν ζωή. Οπως εξηγούν οι επιστήμονες στο σχετικό άρθρο τους στην επιθεώρηση «Nature»,

Ευχές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής

Αιματοκύλισμα αλλοδαπών με τρείς τραυματίες στην Μεσσηνία

Αιματοκύλισμα αλλοδαπών για τις συνθήκες εργασίας στις αγροτικές δουλειές είχαμε χτές στο χωριό Αριστομένη της Μεσσηνίας. Αποτυπώνοντας την κρίση που δοκιμάζει ολοένα και περισσότερο τη χώρα, οι καυγάδες μεταξύ των αλλοδαπών για την εύρεση εργασίας τείνουν να μετατραπούν σε καθημερινό φαινόμενο, στέλνοντας ανησυχητικά μηνύματα στην πολιτική ηγεσία της χώρας για τον κορεσμό που έχει επέλθει όσον αφορά την προσφορά εργασίας από αλλοδαπούς.

Πιο συγκεκριμένα δύο ομάδες αλλοδαπών, Αλβανοί και Βούλγαροι, ήρθαν στα χέρια σε ένα από τα καφενεία της περιοχής προκαλώντας τον τρόμο στους κατοίκους του χωριού. Η συμπλοκή συνεχίστηκε ακόμα πιο βίαια με την άφιξη περισσοτέρων αλλοδαπών, οι οποίοι δεν δίστασαν να βγάλουν μαχαίρια και να επιτίθενται ο ένας στον άλλο.

Επισήμανση Δ. Τσάμη για την εξέλιξη με τον Β. Παπαγεωργόπουλο

«Η ΝΔ από καιρό τώρα έχει επισημάνει ότι στο τέλος της δικαστικής διερεύνησης η Δικαιοσύνη θα δικαιώσει πλήρως τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Τα όσα είπε ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη συνέντευξη Τύπου είναι ξεκάθαρα. Αυτό που ζητούμε είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα η δικαστική διαδικασία και να αποδοθεί Δικαιοσύνη το δυνατόν συντομότερο.

Τόσο σοβαρές υποθέσεις, που αφορούν την ηθική και την εντιμότητα πολιτικών προσώπων δεν είναι δυνατό να σέρνονται για χρόνια!».

Süddeutsche Zeitung: «Ο υπουργός που δωροδοκήθηκε»

Υπόθεση Ferrostaal

«Ο υπουργός που  δωροδοκήθηκε». Με αυτόν τον τίτλο η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung «φωτογραφίζει» τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη δωροδοκίας από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal για την υπόθεση της αγοράς υποβρυχίων.

Όπως αναμεταδίδει και η Deutsche Welle (διαβάστε εδώ: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15617632,00.html), ο συντάκτης του άρθρου Κλάους Οττ, ο οποίος στο παρελθόν είχε αποκαλύψει στοιχεία για την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Siemens, υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός έλαβε «πολλά χρήματα ως δωροδοκία» και ότι εκατομμύρια ευρώ έφτασαν στην Αθήνα μέσω Ελβετίας, Κύπρου, ΗΠΑ ή άλλων διαδρομών και χρησιμοποιήθηκαν τελικά για την αγορά ακινήτων. Μάλιστα ο Γερμανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι σε ένα από τα ακίνητα αυτά κατοικεί σήμερα ο πρώην υπουργός.

Επιστολή Δημάρχου Πολυγύρου για τη μεταφορά των μαθητών

κλικ για μεγέθυνση
ΘΕΜΑ: «Χρηματοδότηση μεταφοράς μαθητών».

Σας γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί άμεσα με απόφαση
δέσμευσης κονδυλίων των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, ύψους
780.000,00€ ή χρηματοδότηση του έργου «Μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας &
δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πολυγύρου για το σχολικό έτος 2011-2012». Ο
Δήμος μας, λόγω της ισχνής οικονομικής κατάστασής του, αδυνατεί να ανταπεξέλθει
στην αρμοδιότητα αυτή που του έχει ανατεθεί.

Προκειμένου λοιπόν, να συνεχιστεί απρόσκοπτα το μεταφορικό έργο των
μαθητών του Δήμου Πολυγύρου, παρακαλούμε για την άμεση χρηματοδότηση του
έργου αυτού.

Βόρεια Ελλάδα: Επιδεινώνεται ο καιρός τις επόμενες ώρες

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι τα επόμενα 24ωρα για την Κεντρική και Δυτική Μακεδονίας.

Το κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ και αναμένεται να διατηρηθεί έως και την Παρασκευή. Στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται τσουχτερό κρύο με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά σε επίπεδα κάτω από το μηδέν.

Ήδη από τη Δευτέρα σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, ενώ στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Φλώρινας απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες εξαιτίας του παγετού.

Ευχές από τον Ευθύμη Καρανάσιο

Β. Κορέα: Εκεί που οι κυλιόμενες σκάλες γίνονται τόποι λατρείας (Video)


Ο ενορχηστρωμένος θρήνος για τον θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ συνεχίζεται.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο υπάλληλοι εμπορικού κέντρου οδύρονται μπροστά στις κυλιόμενες σκάλες που χρησιμοποίησε ο δικτάτορας στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του.

Εικόνες cult...

Καρατζαφέρης "Θέλω αυστηρό έλεγχο των blogs" (Video)



Γεώργιε, μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα τύπου Κίνας και Βόρειας Κορέας υπάρχει κρατική επέμβαση στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων στο διαδίκτυο...

Στις Δημοκρατικές χώρες δεν υπάρχουν τηλε-κόμματα, υπάρχουν μόνο κόμματα.

Το θλιβερό κρατίδιο των Σκοπίων, κρατά στην φυλακή ιερωμένο, επειδή «έτσι γουστάρει»

Το θλιβερό κρατίδιο των Σκοπίων, κρατά στην φυλακή ιερωμένο, επειδή «έτσι γουστάρει». Το 2012, θα είναι η «χρονιά» του Γκρουέφσκυ και των ομοίων του.

Επιμένοντας να λειτουργεί πέραν κάθε λογικής διεθνούς νομιμότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το καθεστώς που διοικεί το κρατίδιο των Σκοπίων, κρατά εδώ και πολλούς μήνες στη φυλακή για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις έναν ιερωμένο: Τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Ιωάννη. (wikipedia).

Ο Γκρουέφσκυ και η παρέα του, πιστεύουν πως θα συνεχίσουν να έχουν την κάλυψη της Δύσης και του αμερικανικού administration, στο διηνεκές, παραβιάζοντας κάθε διεθνή συνθήκη, η οποία προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα το δικαίωμα της διαφορετικότητας, στην έκφραση της θρησκευτικής πίστης.

18 οπαδοί του Παναθηναϊκού στα κρατητήρια της ασφάλειας Κατερίνης


18 οπαδοί του Παναθηναϊκού συνελήφθησαν χτες στο Πιερικό στάδιο της Κατερίνης και κρατούνται στα κρατητήρια της αστυνομίας Κατερίνης για τα επεισόδια που προκάλεσαν στον αγώνα ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ - SKODA - ΞΑΝΘΗ, όταν εισέβαλαν στο γήπεδο, φορώντας κουκούλες και κυνηγούσαν τον διαιτητή Καλόπουλο.

Οι 18 έχουν συλληφθεί από την ασφάλεια Κατερίνης με τον νόμο περί επαγγελματικού αθλητισμού και κατηγορούνται επίσης για διατάραξη κοινής ειρήνης, περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών και περί όπλων, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Δύο ένοχοι, 37 αθώοι λόγω αμφιβολιών αποφάσισε το Ναυτοδικείο


Τα συνθήματα τα φώναξε το άγημα αποφάνθηκε το Ναυτοδικείο Πειραιά και έκρινε δυο ενόχους και 37 αθώους λόγω αμφιβολιών.

Να σημειωθεί ότι η έδρα αποφάσισε την ποινή των 3 μηνών και 15 ημερών με αναστολή στους δυο που έκρινε ενόχους.

Πάλι καλά που τους αναγνώρισαν τον... πρότερο έντιμο βίο!

Πηγή: Στόχος