Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Τραυματισμός ορειβάτη στον Όλυμπο

Ο 63χρονος ορειβάτης κατευθυνόταν από το Οροπέδιο των Μουσών προς το Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» όταν έπεσε, μετά από γλίστρημα στο χιόνι, και χτύπησε στο κεφάλι.

 Σοβαρά τραυματίστηκε ορειβάτης μετά από πτώση στη θέση Χιονούρα, στον Όλυμπο και, συγκεκριμένα, στο μονοπάτι που οδηγεί από το Οροπέδιο των Μουσών στο Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», σε υψόμετρο 2.200 μ.

Ο 63χρονος ορειβάτης κατευθυνόταν από το Οροπέδιο των Μουσών προς το Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» όταν έπεσε, μετά από γλίστρημα στο χιόνι, και χτύπησε στο κεφάλι.

Τρία μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που βρίσκονταν σε επιφυλακή στον Όλυμπο, σπεύδουν ήδη στην περιοχή,

Οι Νεάντερταλ είχαν τα… Hermès τους!


Στο σκίτσο παρουσιάζεται ένα από τα εργαλεία κατεργασίας δέρματος που εντόπισαν οι ερευνητές και περιγράφεται το πώς το χρησιμοποιούσαν οι Νεάντερταλ

Εντοπίστηκαν εξειδικευμένα εργαλεία κατεργασίας δερμάτων

Θοδωρής Λαΐνας

Νέα ευρήματα στηρίζουν τη θεωρία ότι οι Νεάντερταλ ήταν πολύ πιο έξυπνοι και εφευρετικοί από όσο πιστεύαμε μέχρι πρόσφατα. Διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε πανάρχαια εξειδικευμένα εργαλεία που, όπως όλα δείχνουν,  είχαν αναπτύξει οι Νεάντερταλ. Κάποια από αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούνταν στην κατεργασία δερμάτων. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς,  είναι πολύ πιθανό οι Νεάντερταλ να δίδαξαν στον σύγχρονο άνθρωπο την τέχνη τους.

Αίγυπτος: Ο στρατός άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών - Λουτρό αίματος στο Κάιρο


Η αιγυπτιακή αστυνομία άρχισε σήμερα το πρωί τη διάλυση των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του αποπεμφθέντα ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σε δύο πλατείες του Καΐρου, σε μία επιχείρηση που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 20 διαδηλωτών και 2 μελών των δυνάμεων ασφαλείας.

 Νωρίς το πρωί, οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων στις πλατείες Ραμπάα αλ-Ανταουίγια και Νάχντα, όπου είχαν οχυρωθεί εδώ και περισσότερο από έναν μήνα οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι ζητώντας την επιστροφή του στην προεδρία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τουλάχιστον 43 διαδηλωτές σκοτώθηκαν, ορισμένοι από τους οποίους από σφαίρες, κατά τη διάλυση των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι στις πλατείες Νάχντα και Ραμπάα αλ-Αλαουίγια του Καΐρου,

Αύξηση 19,1% των επισκεπτών των μουσείων τον Απρίλιο

Περισσότερες κατά 2% οι εισπράξεις σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012

Αύξηση των επισκεπτών των μουσείων σε ποσοστό 19,1% καταγράφηκε τον Απρίλιο 2013, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), καθώς και αύξηση των εισπράξεων κατά 2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Στους αρχαιολογικούς χώρους επίσης παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 32,7% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων σε ποσοστό 18,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Κατά το πρώτο τετράμηνο του 2013 παρατηρείται αύξηση 19% στους επισκέπτες των μουσείων και ομοίως αύξηση 6,9% στις εισπράξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Τραγωδία: 19χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ

ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΗΣ

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του αργά το βράδυ της Τρίτης όταν πήδηξε από τρόλεϊ κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα άρχισαν στις 10 το βράδυ της Τρίτης όταν ο νεαρός επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ της γραμμής 12 από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Στην επόμενη στάση μπήκε στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και κατευθύνθηκε προς τον νεαρό ζητώντας του το εισιτήριο. Ο 19χρονος δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα.

Μαρτυρίες, που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι ακολούθησε συμπλοκή μετά από την έντονη διαμαρτυρία του νεαρού.