Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

“Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο κι όχι στον Γκιαούρ!”

Φωτό εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ»

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 

Επίδειξη δύναμης σε μουδιασμένο κοινό από τους ανεξάρτητους υποψηφίους της μειονότητας Σιμπέλ Μουσταφάογλου και Χουσεΐν Αχμέτογλου χθες στην Ξάνθη

Σύζυγο και γραμματέα επιστρατεύει στο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη στηρίζοντάς τον με όλες του τις δυνάμεις

Αποστάσεις και προσχήματα κρατούν από τον συνδυασμό στην Κομοτηνή οι βουλευτές του νομού Ροδόπης

Το «προφίλ» του αρχαϊκού ναού του Δία στη Νεμέα επιχειρεί να σκιαγραφήσει ο καθηγητής, Στίβεν Μίλερ. Δηλώσεις του για τα επεισόδια στην Ακρόπολη


Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο επίτιμος πρόεδρος της Αμερικανικής επιτροπής για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Στίβεν Μίλλερ.

Με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στην Ακρόπολη μεταξύ συμβασιούχων και αστυνομικών ερωτηθείς σχολίασε: «Τα επεισόδια στην Ακρόπολη και οι απεργίες αλλοιώνουν το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα».

«Έχω πει επανειλημμένα στους συμβασιούχους ότι δεν έχει νόημα να κάνουν επεισόδια. Μπορούν να δουλεύουν κανονικά, να κρατούν τις πόρτες των αρχαιολογικών χώρων ανοιχτές, αλλά χωρίς να κόβουν εισιτήρια. Έτσι και οι τουρίστες θα φεύγουν ευχαριστημένοι και το κράτος θα ζημιώνεται. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα βλέπουμε όλα ως ποδοσφαιρικό αγώνα», πρόσθεσε.

Στον Πολύγυρο τη Δευτέρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης


Την Δευτέρα 18/10 στις 6 το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, θα επισκεφθεί τον Πολύγυρο και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο.

Εξιτήριο από την Κόλαση


Ύστερα από 69 ημέρες παραμονής στα έγκατα της Γης, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση σωτηρίας των 33 μεταλλωρύχων, οι οποίοι βρίσκονταν παγιδευμένοι από τις 5 Αυγούστου στο ορυχείο San Jose, στην έρημο Ατακάμα της Χιλής

Και ο τελευταίος διασώστης ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης των μεταλλωρύχων που παρέμεναν παγιδευμένοι σε στοά του ορυχείου Σαν Χοσέ στην έρημο Ατακάμα της Χιλής βγήκε πριν λίγη ώρα σήμερα Πέμπτη στην επιφάνεια με ασφάλεια, στην ολοκλήρωση ενός δράματος που έλκυσε παγκόσμια προσοχή.

Πολλοί αποκάλεσαν "θαύμα" την διάσωση των μεταλλωρύχων, ο τελευταίος εκ των οποίων που βγήκε στην επιφάνεια, ο 54χρονος Λουίς Ουρσούα, ήταν ο επικεφαλής της βάρδιας τους και ο άνθρωπος που τους "κράτησε μαζί". Εκδηλώσεις χαράς σημειώθηκαν σε ολόκληρη τη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Ο Αργύρης Λαφαζάνς στην εκπομπή "Πολιτικών Αλήθειες"

Υπόθεση λαθραίων τσιγάρων: Παραδόθηκε ακόμη ένας, που φέρεται ως εμπλεκόμενος


Ένα ακόμη άτομο που εμπλέκεται στο πολυμελές κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, που εξαρθρώθηκε στη Χαλκιδική, παραδόθηκε αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 40χρονο που φέρεται να είχε «περιφερειακό» ρόλο στη δράση της σπείρας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν αρχικά 20 άτομα, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί, ενώ στη συνέχεια παραδόθηκε άλλο ένα άτομο.

Από το σύνολο των κατηγορουμένων έχουν κριθεί μέχρι στιγμής ως προσωρινά κρατούμενοι τέσσερις εξ αυτών. Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη εταιρίας «σεκιούριτι» που φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος,

Κλειστή πάλι η Ακρόπολη, τσιφλίκι συμβασιούχων και Υπουργών


Το χρονικό της ντροπής κάνει τον γύρο του κόσμου

Αποκλεισμένη και όμηρος των συμβασιούχων βρέθηκε και πάλι η Ακρόπολη, την ώρα που το κράτος προσπαθεί να συγκεντρώσει έσοδα και στύβει στην κυριολεξία μισθωτούς και συνταξιούχους.

Το απαράδεκτο φαινόμενο επαναλαμβάνεται σταθερά εδώ και χρόνια και το πολιτικό προσωπικό μας αδυνατεί να δώσει μια λύση για να λειτουργήσει επιτέλους κανονικά το σπουδαιότερο μνημείο της ανθρωπότητας.

Υποτίθεται ότι στην χώρα δίνεται η μεγάλη μάχη για την ανόρθωση των οικονομικών, για τις μεταρρυθμίσεις, για να πιάσουν τόπο οι θυσίες, για να βγούμε από το τούνελ.

Άνοιξε μετά από 47 χρόνια το οδόφραγμα Κάτω Πύργου-Λιμνίτη


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου τέλεσαν το πρωί τα εγκαίνια του σημείου διέλευσης Κάτω Πύργου-Λιμνίτη, κατά την οποία κόπηκε κορδέλα και αφέθηκαν ελεύθερα δύο περιστέρια.

Στην ομιλία του κατά την τελετή, ο κ. Ερογλου εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του σε αυτό το γεγονός, σημειώνοντας πως, όταν οι Τ/κ αναλάβουν έναν έργο, θεωρούν ότι πρέπει να το ολοκληρώσουν και υπό αυτή τη σκοπιά, αφότου ανέλαβε την τ/κ ηγεσία, προχώρησε για την υλοποίηση αυτού του έργου.

"Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται από τους Τ/κ", ανέφερε, σημειώνοντας πως η διαδικασία για υλοποίηση αυτού του έργου ήταν πολύ δύσκολη και πως στο γραφείο του εργαζόταν συνεχώς για να αντιμετωπίσει αναπάντεχα προβλήματα.

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το "Κουτί της Πανδώρας" με τον Κώστα Βαξεβάνη


"Αγρότης μόνος, ψάχνει…"

Δείτε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 23:00 στη ΝΕΤ

Γιατί η Ελλάδα μια γεωργική χώρα δεν παράγει πια γεωργικά προϊόντα; Γιατί ένας καλλιεργεί και δέκα μεταπωλούν; Γιατί ένα γεωργικό προϊόν καταλήγει έως και δέκα φορές πιο ακριβό στον καταναλωτή; Γιατί τα τρακτέρ είναι πλέον πιο γνωστά από τα μπλόκα και όχι από το όργωμα;

Η εκπομπή παρουσιάζει τη μοναχική πορεία του αγρότη και της γεωργίας τις τελευταίες δεκαετίες. Τι συνέβη στην Ελλάδα; Η αγωνιώδης προσπάθεια του Έλληνα καλλιεργητή, αλλά και ο χορός των δισεκατομμυρίων στο όνομά του. Πώς η πρακτική των επιδοτήσεων δημιούργησε παρασιτικές λογικές; Γιατί οι αγρότες προτιμούν να αφήνουν τη σοδειά να σαπίζει και να εισπράττουν τις επιδοτήσεις;

Νέο blog από τον Πολύγυρο: SARISA


Η ΣΑΡΙΣΑ είναι εδώ στην πόλη του ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ αλλά και σε όλη τη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ και τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!

Ένα νέο και πολύ ενδιαφέρον blog προστίθεται στην ηλεκτρονική συντροφιά της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία, πολλές αναρτήσεις και πολλούς αναγνώστες να έχετε παιδιά, καλή συνέχεια.

PASOK - Game Over


«Μας έλεγαν θα νικήσετε, όταν υποταχθείτε,

Υποταχθήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη…»

Γιώργος Σεφέρης

Τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάμε, με τους συνταξιούχους να τα βγάζουν πέρα με το ζόρι, τους νέους να βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας, τους επαγγελματίες να τους σφίγγει όλο και περισσότερο η θηλιά των τραπεζών και την απογοήτευση να έχει ρίξει βαρύ το πέπλο της, θα περίμενε κάποιος από τους ταγούς, πνευματικούς και πολιτικούς, μια αμυδρά ελπίδα. Ένα φώς αισιοδοξίας ό,τι υπάρχει μέλλον.