Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Ανοιχτή επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων προς το Μ.Τρεμόπουλο

“Εδώ και αρκετό καιρό περιμέναμε να συναισθανθείς το βάρος των πολιτικών και ιστορικών ανοησιών που κατά καιρούς έχεις εκτοξεύσει, εις βάρος της ιστορίας, των προγόνων μας και της αξιολογήσεως των ιστορικών προσώπων.

Δυστυχώς όμως με την συνέντευξή σου στα ΝΕΑ του Κυριακάτικου φύλλου της 31/5/09, προτείνεις όχι η οδός Αγίου Δημητρίου αλλά η οδός του Απ. Παύλου, να μετονομαστεί σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ.

Αγαπητέ αγωνιστή ο οποίας καμιά φορά λες και «μαλακίες», δανείζομαι την απάντησή σου όπως ο ίδιος αυτολεξεί την είπες στα ΝΕΑ της Κυριακής χαρακτηρίζοντας τον εαυτό σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι δύο ήταν οι ιδεολογίες του θανάτου τον τελευταίο αιώνα στην Ευρώπη. Η ιδεολογία του Κεμάλ Ατατούρκ και του Χίτλερ και οι δύο είναι ιδεολογίες της φυλετικής καθαρότητας και των εθνοκαθάρσεων. Χωρίς την ιδεολογία του Κεμάλ Ατατούρκ, 353.000 Πόντιοι δεν θα ήταν νεκροί και εμείς θα ήμασταν ακόμα στην Τραπεζούντα, Σαμψούντα, Κερασούντα και τις άλλες ιστορικές περιοχές του Πόντου.

Εκατομμύρια Αρμένιοι, Ασσύριοι και άλλοι λαοί μη Τουρκικοί και Μουσουλμανικοί, δεν θα είχαν σφαγιασθεί και δεν θα είχαν ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους. Εάν η Ευρώπη μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος και τη βαρβαρότητα αυτής της ιδεολογίας και να την σταματήσει, εκατομμύρια Εβραίοι θα ήταν ζωντανοί, δεν θα υπήρχαν Άουσβιτς, Καλάβρυτα, Χορτιάτης και άλλα μέρη, όπου χιλιάδες αγωνιστές σφαγιάστηκαν από την ίδια ιδεολογία του θανάτου, με εκφραστή όμως αυτή τη φορά τον Χίτλερ.

Ως απάντηση της ανοήτου πολιτικά και ιστορικά προτάσεώς σου, σου προτείνουμε η οδός του Απ. Παύλου, η μισή να μετονομαστεί σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ και η άλλη μισή σε οδό Αδόλφου Χίτλερ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων μπροστά σ΄ αυτά που εσύ γνωρίζεις και αποτελούν τη Θεσσαλονίκη για σένα, σου προτείνει να ανοίξεις κανένα βιβλίο και να μάθεις για τον Βησσαρίωνα εκ Τραπεζούντας, στον Στράβωνα, τον Ενεπεκίδη, τον Ιασονίδη, τον Χρύσανθο εκ Τραπεζούντας και για να μην μακρηγορώ, αν διαβάσεις καλά θα ανακαλύψεις και άλλους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων ποτέ δεν άσκησε κομματική πολιτική καθοδήγηση στα εκατοντάδες σωματεία της, στα οποία μετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιοι.

Επειδή όμως μ΄ αυτά που λες και κάνεις σε θεωρεί επικίνδυνο πολιτικά, επικίνδυνο δηλαδή για όσα εμείς αγωνιζόμαστε και έχουμε ιεραρχήσει ως πρώτα στην κλίμακα των αξιών μας, για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια ιστορίας, σε καλούμε ευθέως και χωρίς περιστροφές να μας απαντήσεις:

1) Πώς δεσμεύεσαι και ποιες δράσεις θα αναλάβεις, για τη διεθνοποίηση του Ποντιακού ζητήματος, δηλαδή της αναγνωρίσεως της Γενοκτονίας μας από τους Τούρκους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

2) Πώς θα αγωνιστείς και αν σκοπεύεις, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον Πόντο χιλιάδων Ποντιόφωνων Χριστιανών ή και Μουσουλμάνων, των οποίων τα δικαιώματα σήμερα καταπατούνται;

3) Για την απόδοση προς χρήσιν και θρησκευτική λατρεία των θρησκευτικών και ιστορικών μας μνημείων στον Πόντο, ώστε οι εκκλησιές μας να πάψουν να είναι στάβλοι και αχούρια και η Παναγία Σουμελά μουσείο.

Καλή η οικολογία αγαπητέ Τρεμόπουλε, αλλά και ολίγη ιστορική μνήμη δεν βλάπτει. Όχι ως έκφραση επαρχιωτικού εθνικισμού ή ακροδεξιών κορόνων ή άναρθρων κραυγών, αλλά ως συνειδητή γνώση και αξιολόγηση της ιστορίας και αποφυγή καινούργιων ολοκαυτωμάτων.

Εάν λοιπόν επιμείνεις σε όσας μας λες, σου έχω και εγώ μια πρόταση. Στην νέα οδό Κεμάλ Ατατούρκ - Αδόλφου Χίτλερ, να εγκαταστήσεις το πολιτικό σου γραφείο.

Σε κάθε δε περίπτωση σου δηλώνουμε απερίφραστα, ότι αν δεν συναισθανθείς τα όσα είπες και δεν επανορθώσεις, μη έχοντας τη δυνατότητα να σου προσφέρουμε την οικολογική τούρτα που σου πρόσφερε η Νατάσσα Γερασιμίδου, χωρίς να είμαστε ενάντια στους οικολόγους και το πράσινο, θα σου προσφέρουμε «μαύρο στον Μαυρογιαλούρο» στις επερχόμενες εκλογές, διότι επιτέλους όπως και ΄συ ο ίδιος καλά γνωρίζεις, ένας πράσινος κόσμος δεν σημαίνει τίποτα όταν είναι αιματοβαμμένος.

Χαιρετίσματα και περιμένουμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Σ
Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος Αποστολίδης
Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω”

Οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ για την επόμενη χρονιά





Ονομα: Βασίλης Κουτσιανικούλης
Ομάδα: ΠΑΟΚ
Ημερ. Γεν.: 09/08/1988
Υψος: 1.68
Εθνικότητα: Ελλάδα
Πρ. Ομάδες: Αρης Λαρισας, Ηρακλης Χαλκης, Εργοτελης


Ονομα: Mohammed Abubakari
Ομάδα: ΠΑΟΚ
Ημερ. Γεν.: 15/02/1986
Υψος: -
Εθνικότητα: Ghana
Πρ. Ομάδες: Fetteh Football Academy, Feyenoord, Πανσερραϊκός FC


Ονομα: Dario Krešić
Ομάδα: ΠΑΟΚ
Ημερ. Γεν.: 11/01/1984
Υψος: 1.95
Εθνικότητα: Croatia
Πρ. Ομάδες: Eintracht Trier, Πανιώνιος F.C.


Ονομα: Αθανάσιος Παπάζογλου
Ομάδα: ΠΑΟΚ
Ημερ. Γεν.: 30/03/1988
Υψος: 1.95
Εθνικότητα: Ελλάδα
Πρ. Ομάδες: Άρης


Ονομα: Γιώργος Φωτάκης
Ομάδα: ΠΑΟΚ
Ημερ. Γεν.: 29/10/1981
Υψος: 1.75
Εθνικότητα: Ελλάδα
Πρ. Ομάδες: ΠΑΟΚ, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Kilmarnock, Λάρισα


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήδη αρχές Ιουνίου έχει ανακοινώσει τις πρώτες μεταγραφές για τη νέα σεζόν. Από τους νέους ποδοσφαιριστές ξεχωρίζει κατά την άποψη μας, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Για τη μεταγραφή του οποίου θα δαπανηθούνε συνολικά 1,2 εκατ. € συν τις εισπράξεις ενός φιλικού στην Τούμπα, από τον αγώνα αυτό ο Εργοτέλης θα εισπράξει 150.000€.

Ακούγεται ότι θα ακολουθήσει η μεταγραφή του Victor Vitolo που αγωνίσθηκε ως δανεικός στον Άρη από την Ρασίνγκ Σανταντέρ.

Σταυροδρόμι δουλεμπόρων η Χαλκιδική



Στο χάρτη με τα δρομολόγια των κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών έχει μπει η Χαλκιδική. Στις αμέτρητες παραλίες της ξεφορτώνουν το ανθρώπινο «φορτίο» τους χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές.

Χτες τα ξημερώματα σκάφος ξεφόρτωσε σε παραλία της Νέας Σκιώνης στη Χαλκιδική 34 Πακιστανούς λαθρομετανάστες, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε και φορτηγό με διπλό πάτο που θα τους παραλάμβανε. Στελέχη της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι υπάρχουν πληροφορίες πως τα κυκλώματα ξεφορτώνουν πλέον λαθρομετανάστες, που προέρχονται από τα τουρκικά παράλια, ακόμη και σε περιοχές του Αγίου Ορους.

Οπως επισημαίνουν αστυνομικοί, οι «εγκέφαλοι» των κυκλωμάτων αναζητούν πλέον νέους «δρόμους» για να διασχίζουν την Ελλάδα με ασφάλεια, αλλά και προορισμούς που ακόμη δεν έχουν καταγραφεί από τις αρχές.

Στην παραλία της Νέας Σκιώνης βρέθηκαν συνολικά 34 Πακιστανοί λαθρομετανάστες, οι οποίοι ανέφεραν ότι διακινητές τους έβγαλαν στην περιοχή με φουσκωτό σκάφος.

Το πιθανότερο είναι πως οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει από τα παράλια της Τουρκίας με πλοίο, το οποίο εκτιμάται ότι παρέμεινε σε μεγάλη απόσταση από τη Χαλκιδική, ώστε να μην εντοπιστεί από τις αρχές. Μάλιστα, στην παραλία εντοπίστηκε και φορτηγό μάρκας Μερσεντές με διπλό πάτο, όπου επρόκειτο να μπουν οι λαθρομετανάστες με σκοπό να φτάσουν μέχρι την Αθήνα. Οι αλλοδαποί κατέβαλαν περίπου 2.000 ευρώ ο καθένας, με σκοπό να μεταφερθούν στην Αθήνα, ενώ από τις αρχές αναζητείται τουλάχιστον ένας Γεωργιανός ως μέλος του κυκλώματος.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι αρκετοί δουλέμποροι αποφεύγουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, τις οδικές μετακινήσεις και στρέφονται πλέον προς τη «λύση» της μεταφοράς λαθρομεταναστών με πλοία. Η αύξηση των ελέγχων και οι συλλήψεις πολλών διακινητών κατά τη διάρκεια μεταφοράς αλλοδαπών από Εβρο προς Θεσσαλονίκη έχουν θορυβήσει τα κυκλώματα, που προσπαθούν να επανακτήσουν το χαμένο έδαφος και φυσικά να προστατεύσουν την κερδοφόρα... επιχείρησή τους.

Φορτηγίδες και ταχύπλοα

Και κατά το παρελθόν έχουν εντοπιστεί σε παραλίες της Χαλκιδικής αλλοδαποί, οι οποίοι ανέφεραν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν ότι άγνωστοι τους είχαν «φορτώσει» σε φορτηγίδες στα τουρκικά παράλια. Τα πλοία έφταναν μέχρι τα διεθνή ύδατα και από εκεί οι λαθρομετανάστες μεταφέρονταν με ταχύπλοα, που πραγματοποιούσαν διπλά και τριπλά δρομολόγια σε ερημικές παραλίες της Χαλκιδικής.

Τόσο αστυνομικοί όσο και συνοριοφύλακες της Χαλκιδικής είχαν εντοπίσει κατά καιρούς ταχύπλοα, που κρίθηκαν ύποπτα, να κινούνται κοντά σε φυσικά λιμανάκια ή απομονωμένες παραλίες του νομού και είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μέλη κυκλωμάτων που επιχειρούσαν να «χαρτογραφήσουν» συγκεκριμένες περιοχές. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι οι αμέτρητες παραλίες της Χαλκιδικής χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια και από διεθνή κυκλώματα λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Συλλήψεις

Στο μεταξύ, έντεκα λαθρομετανάστες από το Ιράκ, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στην Ορεστιάδα. Μάλιστα, από τις αρχές συνελήφθησαν και τέσσερις διακινητές, ένας Ιρακινός και τρεις Αλβανοί, ηλικίας από 21 έως 41 ετών.

Οι λαθρομετανάστες θα μεταφέρονταν αρχικά στη Θεσσαλονίκη όπου πιθανότατα θα παρέμεναν για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνταν στην Αθήνα. Επίσης, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού δύο Ελληνες διακινητές, τη στιγμή που βοηθούσαν να επιβιβαστεί σε αμαξοστοιχία λαθρομετανάστης από τη Μαλδαβία μαζί με τον 8χρονο ανιψιό του.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Ελάτε να παρκάρετε το δίτροχο σας στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης...


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Ελάτε να παρκάρετε το κάθε είδους δίτροχο σας στην πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης και με την άδεια της ... δημοτικής αστυνομίας, αφού η εικόνα τα λέει όλα σε καθημερινή βάση!... Δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει κανένας...

Πηγή: Λευτεριά

Στην Κατερίνη βρήκε τρόπο ο Δήμαρχος να λύσει εν μέρει το συγκοινωνιακό. Έδωσε την Κεντρική πλατεία της Κατερίνης για parking στις μηχανές.

Φαντάζεστε να γίνει το ίδιο στην πλατεία Επιμελητηρίου στου Κουρού το πλατάνι στον Πολύγυρο;

Η εισβολή της Χρυσής Αυγής στην παρουσίαση του ψευτομακεδονικού λεξικού

Video Ντοκουμέντο



Πρόκληση από τους πράκτορες των Σκοπίων.

Χθές βράδυ στην ένωση ανταποκριτών ξένου τύπου στην Αθήνα, στην Οδό Ακαδημίας 23, οι γνωστοί φιλοσκοπιανοί Βοσκόπουλος, Λιθοξόου, ο Τρίμης από τον Ιό της Ελευθεροτυπίας, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος και άλλοι παρουσίαζαν το ψευτομακεδονικό λεξικό 5 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ομιλητές ήταν οι:

* Victor Friedman – Καθηγητής Βαλκανικών και Σλαβικών Γλωσσών. University of Chicago

* Παρίσης Θανάσης - Πρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής EBLUL (Γραφείο για τις Λιγότερο Διαδεδομένες Γλώσσες)

* Δρ. Riki Van Boeschoten - Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

* Λιθοξόου Δημήτρηs – Συγγραφέας

Αυτή η παρουσίαση είχε σαν αποτέλεσμα την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής.

Πιέριοι



Ένα πολύ καλό αποκαλυπτικό blog από την Πιερία.

Ασχολείται με θέματα που αφορούν το Νομό τους αλλά και με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Είναι πολύ καλό πέρα από τα τοπικά blogs που παρακολουθούμε, να παρακολουθούμε και blogs της Πιερίας γιατί όλοι μας έχουμε περάσει από την Πιερία και μας αφορούν κι εμάς πολλά θέματα με τα οποία ασχολούνται οι φίλοι του blog "Πιέριοι".

Συγχαρητήρια στα παιδιά του blog για την καλή δουλειά που έχουν κάνει.

http://pierioi.blogspot.com

Απαγορευμένη Ολλανδική διαφήμιση