Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ιταλία: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μάριο Μόντι


Στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο έφτασε στις 19.00 (τοπική ώρα) ο Μάριο Μόντι, όπου αναμένεται να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μία ημέρα μετά την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ιταλός πρόεδρος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ολοκλήρωσε τον κύκλο των διαβουλεύσεων προκειμένου να δρομολογηθεί ο σχηματισμός μεταβατικής κυβέρνησης.

Μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρόεδρο, ο γραμματέας του κόμματος του Μπερλουσκόνι «Λαός της Ελευθερίας», Αντζελίνο Αλφάνο, εξέφρασε την στήριξή του στην πρωτοβουλία ανάθεσης σχηματισμού νέας κυβέρνησης υπό τον Μάριο Μόντι.

Κυβέρνηση «ποτ-πουρί», για τη διαπόμπευση των κυβερνήσεων συνεργασίας

Υπογραφή:Αθανασία Μπαξεβάνη

Γιατί χρειάζονταν ...48 υπουργοί «για να οδηγηθεί η χώρα ομαλά στις εκλογές»; Γιατί όλος ο κρατικός μηχανισμός έπρεπε να μείνει «παγωμένος» για τρεις μήνες - όπως είναι βέβαιο ότι θα συμβεί -μέχρι να φτάσουμε στην ώρα της κάλπης;

Γιατί μέχρι να αποκτήσουν δικαίωμα υπογραφής οι υπουργοί, να πρέπει να έρθει πάλι η ώρα της εκλογικής αναμέτρησης; Ούτε καρέκλα δεν θα βρίσκουν τόσοι που ορκίστηκαν !

Γιατί, εάν είναι καλός ο Λ. Παπαδήμος, όπως θέλει να πιστεύει ο λαός με βάση τις δημοσκοπήσεις,

Ξύλο στο Καυταντζόγλειο! (Video)

Επεισόδια έγιναν στον αγώνα του Ηρακλή με τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου στο Καυταντζόγλειο για τη 2η αγωνιστική της Δ' Εθνικής, με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι!

Οι οπαδοί του «Γηραιού» σήκωσαν πανό με μήνυμα κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου και ο διαιτητής Ισαάκ Τσακαλίδης από το σύνδεσμο Χαλκιδικής έδωσε εντολή να κατέβει. Παρά τις συστάσεις το πανό δεν κατέβαινε και όταν δυνάμεις των ΜΑΤ πλησίασαν τους οπαδούς του Ηρακλή ζητώντας τους να κατέβει το συγκεκριμένο πανό, η κατάσταση ξέφυγε και έγιναν σοβαρά επεισόδια.

Το ματς ήταν στο 6ο λεπτό, όταν ο διαιτητής του αγώνα πήρε τις ομάδες,

Reuters: Κόβουν την προμήθεια πετρελαίου στη Ελλάδα που αναζητεί διέξοδο στο Ιράν

Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα φοβίζει εμπόρους και τράπεζες, με αποτέλεσμα οι επιλογές της χώρας για εισαγωγή του μεγαλύτερου μέρους του πετρελαίου της να περιορίζονται στο Ιράν.

Οι έμποροι, σύμφωνα με το Reuters, λένε ότι η Ελλάδα έχει στραφεί στο Ιράν ως ύστατη επιλογή προμηθευτή, παρά την αυξανόμενη πίεση από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες για να σταματήσει το εμπόριο ως μέρος μιας εκστρατείας κατά του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Φαίνεται ότι σχεδόν παρέλυσαν οι συμφωνίες για πετρέλαιο σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η οποία έχει τέσσερα διυλιστήρια, δείχνοντας ότι το εμπόριο στην Ευρώπη θα μπορούσε να επιβραδυνθεί λόγω των φόβων, που προκάλεσε η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και που απειλεί να εξαπλωθεί σε άλλες χώρες.

Χρ. Πρωτόπαπας : Ο Παπανδρέου πρέπει να ανοίξει το θέμα της διαδοχής

Προβληματισμένος και απογοητευμένος από τo χαμηλότατo ποσοστό του 11,9% που πήρε το ΠΑΣΟΚ στην δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Realnews, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Μιλώντας στον Realfm, ο Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε ότι με αυτά τα δεδομένα, είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάει σε εκλογές , αν πρώτα «δεν αλλάξουν πολλά» προκειμένου να αποκατασταθεί η σχέση του κόμματος με τον κόσμο.

«Λάθη, καθυστερήσεις και λάθος πρόσωπα σε καίριες υπουργικές θέσεις καθώς και αδυναμία της κυβέρνησης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της,

Ευλόγησον τον Σογιούζ

Καλή η τεχνολογία, αλλά μετά και από την ατυχία με το ρωσικό διαστημικό σκάφος Phobos-Grunt, που εκτοξεύτηκε την Τρίτη, αλλά δεν μπόρεσε να λάβει την τελική πορεία του προς τον Άρη και θεωρείται ως «χαμένο», οι επικεφαλής στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ είπαν να επιστρατεύσουν και άλλες δυνάμεις.

Για το λόγιο αυτό, το πρωί του Σαββάτου, ο πατέρας Sergiy ευλόγησε τον Σογιούζ και το προσωπικό του κοσμοδρομίου.

Π. Καμμένος: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Την πρόθεσή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, προανήγγειλε μέσω του «Βήμα 99,5» ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος. Είναι ο πρώτος βουλευτής κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας, ο οποίος δηλώνει ότι θα την καταψηφίσει.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «χούντα» την κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι η τοποθέτησή του αποτελεί συνέχεια της δήλωσης του συμβούλου του προέδρου της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη, ότι «μια κυβέρνηση συνεργασίας θα αποτελούσε κοινοβουλευτική χούντα».

Τα μυστικά σύμβολα των χάρτινων συσκευασιών στο γάλα

Πόσο φρέσκο είναι το γάλα που πίνετε;

Ξέρετε ότι αν το γάλα στη χάρτινη συσκευασία δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει στις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία...

Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί.

Κλειστά από αύριο τα Τέμπη

Εναλλακτικές διαδρομές θα χρησιμοποιούν στην περιοχή των Τεμπών οι οδηγοί, από αύριο, Δευτέρα έως τις 25 Νοεμβρίου, λόγω των εργασιών βραχοπροστασίας στην περιοχή. Διαβάστε αναλυτικά τις εναλλακτικές διαδρομές.

Οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων, βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία. Οι διαδρομές αυτές θα χρησιμοποιούνται κατ’ αποκλειστικότητα από αύριο 14 Νοεμβρίου το πρωί (06:00) έως την 25η Νοεμβρίου το βράδυ (20:00). Το κλείσιμο της Κοιλάδας των Τεμπών θα είναι καθολικό, λόγω των εργασιών ξεσκαρώματος για λόγους βραχοπροστασίας που πραγματοποιούνται εκεί.

Τι έλεγε ο Μάκης Βορίδης το 2009 για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ (Video)

Ήξερε κάτι παραπάνω ο Μάκης Βορίδης;
Τυχαίο; Έχει το κληρονομικό χάρισμα μήπως;

Τέλος... γραμμής για την γραφομηχανή

Γραφομηχανή, το αντικείμενο που κυριαρχούσε στα γραφεία όλου του κόσμου για 60 χρόνια. Μέχρι την δεκαετία του 1990 ήταν, μαζί με την αριθμομηχανή, το σημαντικότερο εξάρτημα. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής την έστειλε (δυστυχώς) στα... αζήτητα.

Και τώρα, μια ιστορική στιγμή. Η εταιρεία Godrej and Boyce - η τελευταία εταιρεία στο κόσμο που κατασκευάζει γραφομηχανές - ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή τους στο εργοστάσιο της στην Βομβάη. Για όσους ενδιαφέρονται εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές εκατοντάδες σε στοκ.

Οι γραφομηχανές χρησιμοποιούνταν στην Ινδία έως και πρόσφατα. Η ραγδαία ανάπτυξη της χώρας οδήγησε σε σταδιακή αντικατάσταση τους από τα κομπιούτερ.

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι της Περαίας για τα χαράτσια

Εξαπλώνεται το κύμα των αντιδράσεων των πολιτών για την φοροεπιδρομή του υπουργείου Οικονομικών και την επιβολή δυσβάσταχτων χαρατσιών. Στην παραλία της Περαίας σε λίγη ώρα, στις 11.00, οι κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Θα συζητήσουν σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να αντιδράσουν στα χαράτσια, ενώ παράλληλα θα εξετάσουν εάν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν μαζικά σε άρνηση πληρωμών.

Πηγή: Thestival

Δεν θέλουν πια να μπουν στο ευρώ !


Παναγιώτης Γρουμούτης

Η Ουγγαρία το… ξανασκέφτεται

Η κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη εδώ και πάνω από δύο χρόνια, μια κρίση που αντί να περιορισθεί επιδεινώνεται και απειλεί πλέον να συμπαρασύρει ακόμα και κραταιές οικονομίες, έχει και ακόμα μια παράπλευρη απώλεια: την απροθυμία χωρών που βρίσκονται στον προθάλαμο της Ευρωζώνης να δείχνουν μιαν … απροθυμία να συνεχίσουν στο δρόμο αυτό!

Τελευταίο, χρονικά, παράδειγμα η Ουγγαρία. Πολύ περισσότερο η Ουγγαρία που το περασμένο διάστημα υποχρεώθηκε να περάσει από τη λεγόμενη διαδικασία του "υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος", να καταφύγει στη βοήθεια του ΔΝΤ και της ΕΕ για να ξεπεράσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα, βίωσε μια πρωτοφανή πολιτική κρίση και ΑΦΟΥ ολοκλήρωσε αυτές τις επίπονες διαδικασίες τώρα ΔΕΝ θέλει να μετέχει στη ζώνη του ευρώ!!!

«Θερμή» υποδοχή στη νέα κυβέρνηση ετοιμάζουν οι κουκουλοφόροι


Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Τα είπαν Παπαδήμος – Παπουτσής ενόψει της Πέμπτης

Με δεδομένο ότι το πρώτο πράγμα που βρίσκεται στο μυαλό του πρωθυπουργού είναι η οικονομία, το δεύτερο φαίνεται ότι είναι η επικείμενη επέτειος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δηλαδή η επόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Η νέα κυβέρνηση φοβάται “θερμή υποδοχή” από τους κουκουλοφόρους και, προφανώς, δεν είναι τυχαίο ότι το Σάββατο, εκτός από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ.Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε και με τον κ. Χρήστο Παπουτσή, υπουργό Προστασίας του Πολίτη.