Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Οι αρχαίοι Έλληνες στη χώρα των Ίνκας;

Το 1850 έφτασε στο Περού ο Ιταλός ερευνητής-περιηγητής Αντόνιο Ραϊμόντι. Για σαράντα ολόκληρα χρόνια έμεινε εκεί, ερευνώντας κάθε σπιθαμή της μακρινής και «περίεργης» -ιστορικά- αυτής χώρας και είναι οι δικές του περιηγήσεις και έρευνες πάνω στις οποίες βασίσθηκε ο φυσικομαθηματικός- ερευνητής συμπατριώτης του Ενρίκο Μάτιεβιτς, ώστε να φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι ναυτικοί του Αιγαίου πολλές χιλιετίες προ του Κολόμβου έφτασαν στην Κεντρική και Νότιο Αμερική.

Ο Μάτιεβιτς βεβαίως πρωτίστως παρακινημένος από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, τόσο από τον Όμηρο όσο και από τον Απολλόδωρο έβλεπε ότι οι γνώσεις που περιγράφονταν στους στίχους της Οδύσσειας και των Αργοναυτικών, και είχαν να κάνουν με τόπους πολύ μακρινούς, πολύ πέρα αυτού της Μεσογείου, δεν μπορούσε παρά να πιστεύει ότι ένα υπερατλαντικό ταξίδι και η επίσκεψη στις μακρινές εκείνες χώρες της Νοτίου Αμερικής ήταν τα πιθανότερα σημεία αναφοράς των συγγραφέων των μεγάλων επών, «Οδύσσειας» και «Αργοναυτικών» αντίστοιχα.

Σε απολογία Σμπώκος, Γκούντρουν και άλλοι τρεις για τις μίζες του Άκη

ΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

 Πέντε νέα πρόσωπα καλούνται σε απολογία με την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον ανακριτή που χειρίζεται την έρευνα για τις μίζες στα εξοπλιστικά και τα υποβρύχια.

Πρόκειται για την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ-Τσοχατζοπούλου, για τον άλλοτε στενό συνεργάτη του, πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, Γιάννη Σμπώκο, για τον Γιώργο Κωνσταντάτο και τον Φώτη Αρβανίτη, που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων και τον Νίκο Καρατζά, ιδιοκτήτη εκδοτικού οίκου στον οποίο φαίνεται να τοποθετήθηκαν χρήματα του πρώην υπουργού.

Ο ανακριτής της υπόθεσης απέστειλε σήμερα κλήσεις και στους 16 ήδη κατηγορούμενους στην δικογραφία για τις παράνομες αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου.