Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρκική κορβέτα μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου


Σε απόσταση μικρότερη των έξι ναυτικών μιλίων από την Κύθνο, το Σούνιο, την Κέα και την Άνδρο, δηλαδή μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα έφτασε η φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Μπεϊκόζ», παραβιάζοντας κάθε κανόνα αβλαβούς διέλευσης!

Η τουρκική κορβέτα απέπλευσε το πρωί της Δευτέρας από το ναύσταθμο του Ακσάζ και χωρίς προφανή λόγο κινήθηκε δυτικά. Πέρασε βόρεια της Κρήτης και ξεκίνησε την περιπλάνησή της στο Αιγαίο.

Η «Μπεϊκόζ» συνέχισε με βόρεια πορεία και διέπλευσε τα Κύθηρα και την Μήλο, στο πλαίσιο υποτίθεται της αβλαβούς διέλευσης. Ενώ κινούνταν δυτικά της Κύθνου, το τουρκικό πολεμικό πλοίο άλλαξε ρότα και κατευθύνθηκε νότια προς το Σούνιο.

Αντώνης Ρέμος: «Με τον Ηρακλή έχασα τα πάντα»


Η εξομολόγηση του Α. Ρέμου στο Σπ. Χαριτάτο και το Γ. Καραμέρο

Ο Α. Ρέμος άνοιξε την καρδιά του για την αγαπημένη του ομάδα, τον Ηρακλή, και για το πως κατέληξε όλη η προσπάθειά του να βοηθήσει την ομάδα από τη θέση του προέδρου.

«Ασχολήθηκα με τον Ηρακλή με πολύ ζήλο και έχασα τα πάντα. Είχα μια διαμάχη με ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι των οπαδών της ομάδας που δεν με ήθελε στη θέση του προέδρου. Είχα την εικόνα ότι όλη η πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν εναντίον μου. Ένιωθα ο πιο μισητός άνθρωπος του κόσμου», είπε ο γνωστός τραγουδιστής.

Η βασίλισσα της Ισπανίας σε τσιπουράδικο


Εκπληκτοι έμειναν οι θαμώνες του παραδοσιακού τσιπουράδικου «Παπαδής» στην παραλία του Βόλου, όταν χθες το μεσημέρι αντίκρισαν τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία να πίνει τσίπουρο μαζί με τη συνοδεία της.

Η Βασίλισσα με την παρέα της κάθισε στο τσιπουράδικο και γεύτηκε παραδοσιακούς μεζέδες. Όπως μετέφερε στους εργαζομένους και στον ιδιοκτήτη του τσιπουράδικου είχε επισκεφθεί πριν από πολλά χρόνια το Βόλο μαζί με τον αδελφό της, τέως μονάρχη της Ελλάδας, όμως η τωρινή της επίσκεψή την ενθουσίασε, όπως δήλωσε.

Ψάρια βγήκαν στη στεριά στη Θεσσαλονίκη


Μαζική «αυτοκτονία» στη Θεσσαλονίκη
Άναυδοι έμειναν όσοι περπατούσαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, πίσω από το Μέγαρο Μουσικής, καθώς έβλεπαν μικρά ψάρια να πηδούν από τη θάλασσα προς τη στεριά και να πεθαίνουν.
Το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα το βράδυ, και για 2 ώρες τα ψάρια άρχισαν να βγαίνουν από τη θάλασσα και όσα δεν τα κατάφερναν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ξαναπροσπαθούσαν αυτό το περίεργο άλμα προς το θάνατο.

Συγκρούσεις για τον αδριάντα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη


Την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή  στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, στην αρχή της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου (απέναντι από το νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης), μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση για τη χωροθέτηση του ανδριάντα στον άξονα της οδού Αριστοτέλους, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση του δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξήγησε ότι διατύπωσε τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς εδώ και οκτώ μήνες δεν έχει εξεταστεί το ζήτημα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, όπου παραπέμφθηκε με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού. 

Νεκρός ιδιοκτήτης φορτηγού μετά από επεισόδια σε μπλόκο


Στις 5.00 το απόγευμα θα ληφθεί η απόφαση από τους προέδρους όλων των σωματείων ιδιοκτητών φορτηγών της χώρας για το μέλλον των κινητοποιήσεων, οι οποίες έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αγορά.

Μάλιστα όπως τονίζουν «θα αποφασίσει η βάση», διευκρινίζοντας ότι αυτή τη φορά θα στηθούν κάλπες και δεν θα ληφθεί απόφαση δια βοής, όπως την περασμένη Παρασκευή.

Ωστόσο η ψηφοφορία θα γίνει σε βαρύ κλίμα, καθώς ο κλάδος θρηνεί τον χαμό ενός 41χρονου που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις στο μπλόκο στο λιμάνι στο Ικόνιο, ο οποίος ήταν και πατέρας ενός μικρού παιδιού.

Πιπερόπουλος: Αποχή από την ΤV!

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Επειδή αποφάσισα να μην αποδεχτώ καμία πρόσκληση από σήμερα 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 28 Νοεμβρίου και να μην εμφανιστώ σε ΚΑΝΕΝΑ από τα Πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια που πολύ συχνά με φιλοξένησαν στη διάρκεια των τελευταίων 3 δεκαετιών, καταθέτω την σημερινή μου blog-άποψη ως «αιτιολογία» της πράξης μου…
           
Εκεί στις δεκαετίες του ’50 και ’60, ΕΙΚΟΝΑ σήμαινε αφίσες και φωτογραφίες από έργα που έπαιζαν στα συνοικιακά και κεντρικά σινεμά…Ανείπωτη η υποβλητική δύναμη που μας έκανε να θέλουμε να γινόμαστε μετά την προβολή τα αγόρια πειρατές και cowboys, μυστικοί πράκτορες και αδέκαστοι λειτουργοί της Θέμιδος…και τα κορίτσια ντίβες μυστηριώδεις,  γυναίκες πλανεύτρες και εξωτικές όσο και επιθυμητές…Υπήρχε στις ταινίες του σινεμά αρχή και τέλος, υπήρχε πλοκή και δράση και, φυσικά, όλες οι απαραίτητες προοπτικές για να εισπράξουμε κάποιο  «δίδαγμα και ρητό…»