Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Επέτειος Ενωτικού Δημοψηφίσματος - Κύπρος 1950

κλικ για μεγέθυνση

Ενωμένοι μεγαλουργούμε ενώ διχασμένοι οδηγούμαστε στον όλεθρο και στην καταστροφή. 

Κανένας μεγάλος εθνικός στόχος δεν επιτυγχάνεται με το να αποκαλούμε ο ένας Έλληνας τον άλλο προδότη ή μειοδότη. 

Μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να απελευθερώσουμε ασυγκράτητες δυνάμεις και σκλάβες πατρίδες. 

Ευχαριστούμε τον φίλο Νικόλα για το άρθρο που μας έστειλε.

Ερωτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου στην βουλή


κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Ρωμαϊκό «θαύμα» στον Εβρο


Ενα εντυπωσιακό υδραυλικό έργο έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι ύστερα από πολύχρονες ανασκαφές στην Πλωτινόπολη Διδυμοτείχου

Μόλις 300 μέτρα από τον ποταμό Εβρο, σε μια πόλη διάσημη για τη βυζαντινή της ιστορία, μια ανασκαφή έφερε στο φως ένα σπουδαίο υδραυλικό έργο. Οχι μεσαιωνικό, όμως. Πρόκειται για ένα έργο υδραυλικό, της ρωμαϊκής εποχής, τότε που το Διδυμότειχο ονομαζόταν Πλωτινόπολη.

Η εντυπωσιακή ανασκαφή διαρκεί χρόνια. Ευτυχώς που γίνονται επιστημονικές διαλέξεις για να πάρει χαμπάρι η πρωτεύουσα, η οποία ως προς τον Εβρο ασχολείται μονάχα με τους φράχτες...

Εγιναν τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή


Οι αναφορές στο έργο, την προσφορά και την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που υπηρέτησε την Ελλάδα ως υπουργός, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυριάρχησαν στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεκίνησε ως νεωτεριστής πολιτικός. Στη συνέχεια έγινε εθνάρχης. Και σήμερα είναι σύμβολο», υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Επεσήμανε τον ενωτικό του ρόλο στη μεταπολίτευση, τόνισε πως η ΝΔ τιμά την παρακαταθήκη του και διδάσκεται από το έργο του κι έκανε ιδιαίτερη μνεία στο «δωρικό» ύφος και ήθος του, λέγοντας:

«Ήταν απέριττος, ευθύς και σαφής. Σαφής στη διατύπωσή του. Ευθύς στα μηνύματα που έδινε. Και απέριττος στον πολιτικό του λόγο. Δεν έκρυβε τις ιδέες του. Δεν λάτρεψε ποτέ τη λεγόμενη "πολιτική ορθότητα"».

Δελτίο Τύπου του Αργύρη Λαφαζάνη για την βιοποικιλότητα και την επιβίωση των ορεινών περιοχών

κλικ στο Δελτίο Τύπου για μεγέθυνση

Ένα ταξίδι στην καθημερινή ζωή της αρχαιότητας


«Σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Αρχαιότητα» θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι επιβάτες και οι επισκέπτες στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα πλαίσια της ομώνυμης πρώτης παρουσίασης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σε χώρο του αεροδρομίου που ξεκινάει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 30 Απριλίου.

Από τον κόσμο των θεών και των ηρώων, ο θεατής θα συνεχίσει στον κόσμο των ανθρώπων. Θα «εισβάλλει» στον ιδιωτικό χώρο των γυναικών και θα παρακολουθήσει τις δραστηριότητες των ανδρών στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο.

Η έκθεση είναι χωρισμένη σε εννέα θεματικές ενότητες: Θεοί και Ήρωες, Με τα φτερά του Έρωτα, Καλλωπισμός και Γάμος, Γυναικείες δραστηριότητες, Αθλητισμός, Συμπόσιο, Στην Αθηναϊκή Αγορά, Πόλεμος, Φροντίζοντας τους Νεκρούς. 

Ψήφισμα για την διευθέτηση θέματος των απλήρωτων συμβασιούχων του Δήμου Πολυγύρου


κλικ στο ψήφισμα για μεγέθυνση