Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ένα ταξίδι στην καθημερινή ζωή της αρχαιότητας


«Σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Αρχαιότητα» θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι επιβάτες και οι επισκέπτες στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα πλαίσια της ομώνυμης πρώτης παρουσίασης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σε χώρο του αεροδρομίου που ξεκινάει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 30 Απριλίου.

Από τον κόσμο των θεών και των ηρώων, ο θεατής θα συνεχίσει στον κόσμο των ανθρώπων. Θα «εισβάλλει» στον ιδιωτικό χώρο των γυναικών και θα παρακολουθήσει τις δραστηριότητες των ανδρών στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο.

Η έκθεση είναι χωρισμένη σε εννέα θεματικές ενότητες: Θεοί και Ήρωες, Με τα φτερά του Έρωτα, Καλλωπισμός και Γάμος, Γυναικείες δραστηριότητες, Αθλητισμός, Συμπόσιο, Στην Αθηναϊκή Αγορά, Πόλεμος, Φροντίζοντας τους Νεκρούς. 


Με την έκθεση αυτή εγκαινιάζεται η συνεργασία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά την οποία θα παρουσιάζονται αποσπάσματα από μεγάλες περιοδικές εκθέσεις ή από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από την έκθεση σύγχρονης τέχνης «The Last Grand Tour» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ενώ ο κύκλος κλείνει με σκηνές από την αρχαιολογική έκθεση «Άγονη Γραμμή», που διοργανώνει το Μουσείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του Καθηγητή και Διευθυντή Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νικόλαου Χρ. Σταμπολίδης και του Επιμελητή Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Γιώργου Τασούλα.

 Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών- «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Διάρκεια Έκθεσης: 17 Ιανουαρίου-30 Απριλίου

Πηγή: Ελεύθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: