Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Αναστέλλει την άσκηση των καθηκόντων του ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ «ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ»

 Σε αναστολή των καθηκόντων του προχωρά ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά τα δημοσιεύματα που τον φέρουν ως εμπλεκόμενο σε υπόθεση «ξεπλύματος μαύρου» χρήματος μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς» και προσθέτει «Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».

Μήνυση Βουλγαράκη για την υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου χρήματος»

Κάνει λόγο για «λασπολόγους» και «μυθεύματα»

Μήνυση κατέθεσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βουλγαράκης, κατά των μαρτύρων που τον εμπλέκουν σε υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου χρήματος», ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Βουλγαράκης κατέθεσε μήνυση κατά των κ.κ. Ιωσήφ Λιβανού, Γιώργου Ζωγραφάκη και Ιωάννη Καρούζου οι οποίοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, εμπλέκουν τον πρώην υπουργό, μαζί με τους κ.κ, Μειμαράκη και Λιάπη, σε υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου χρήματος».

Ο κ. Βουλγαράκης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την πρώτη σελίδα της μήνυσής και έγραψε:

Θεσσαλονίκη: Μνημείο χαρακτηρίστηκε το Σιδηροδρομικό Μουσείο


Το κτίριο που στεγάζει το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε μνημείο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Το Μουσείο, που βρίσκεται επί της οδού Νέας Μοναστηρίου 7Β, στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, φιλοξενεί μια σπάνια συλλογή εκθεμάτων.

Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζει βαγόνι - τραπεζαρία του θρυλικού «Οριάν Εξπρές», που είναι αγγλικής κατασκευής και χρονολογείται από το 1900. Αποτέλεσε κομμάτι του αυθεντικού «Οριάν Εξπρές», που από το 1883 ταξίδευε με αφετηρία το Παρίσι και έφτανε ώς την Κωνσταντινούπολη. Τη συλλογή του μουσείου συμπληρώνουν ατμομηχανή του 1894, καθώς και χάρτες, σάλπιγγες μετάδοσης ακουστικών σημάτων, σήμαντρα ακύρωσης εισιτηρίων, μαγνητικά τηλέφωνα, τηλέγραφο, φανάρια, ρολόγια, γραφεία, γραφομηχανές, σημάνσεις.

Στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ για το πολιτικό χρήμα

Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ… ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ

Παρέμβαση του πρωθυπουργού προκάλεσε ο θόρυβος και η φημολογία γύρω από τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται σε πράξεις διαφθορά και πολιτικού χρήματος.

Ο Α. Σαμαράς ζήτησε από τον υπουργό των Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να αποστείλει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές τον φάκελο που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι το ΣΔΟΕ θα παράσχει στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης υποψήφιος για Μητροπολίτης Ιερισσού


-ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ π.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

-ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Ο πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης π.Χρυσόστος Μαϊδώνης θα είναι ένας εκ των υποψηφίων για την χηρεύσασα θέση της Μητρόπολης Ιερισσού, μετά την εκδημία του Μακαριστού κυρού Νικοδήμου.  Ο π.Χρυσόστομος έλαβε την ευλογία του Μακαριοτάτου  κ.κ. Ιερωνύμου, με τον οποίο είχε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή.

Ο πατήρ Χρυσόστομος που αγαπήθηκε για το πολυσήμαντο έργο του και την προσφορά του, έχει την υποστήριξη κλήρου και λαού όχι μόνο της Μητρόπολης Ιερισσού, αλλά και ολόκληρης της Χαλκιδικής.