Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ανατροπή: Μπροστά η ΝΔ σε δημοσκόπηση της Public Issue

Νέα δημοσκόπηση θα παρουσιάσει το βράδυ η Public Issue για λογαριασμό του Σκάι με ενδιαφέροντα ευρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσκόπηση βγάζει, μετά από πολύ καιρό, μπροστά την Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:

 -NΔ 29% (+3%)

-ΣΥΡΙΖΑ 28,5% (-2%)

-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10%

-ΠΑΣΟΚ 8%

-ΑΝΕΛ 8%

-ΔΗΜΑΡ 7%

-ΚΚΕ 5,5%

Το Γυμνάσιο της αρχαίας Ολυμπίας αναζητούν οι αρχαιολόγοι

Τα κατάλοιπα του Γυμνασίου σήμερα. Στο βάθος το τμήμα που πρέπει να ανασκαφεί

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές με σημαντικές προσδοκίες

Θερμού Μαρία

Οι  ανασκαφές  άρχισαν στην  αρχαία Ολυμπία όπου  αναμένεται  να  εντοπισθεί μεγάλο τμήμα του Γυμνασίου, το  οποίο  βρίσκεται ακόμη θαμμένο στη γη. Συγκεκριμένα οι αρχαιολόγοι θεωρούν, ότι πρόκειται να  έρθουν στο φως άλλα 50  μέτρα από το οικοδόμημα,  το  οποίο χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα για  την προπόνηση των  αθλητών,  που  λάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Σήμερα τα  κατάλοιπα του Γυμνασίου  είναι  εμφανή σε  μήκος 78  μέτρων,  που  είχαν αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια διευθέτησης του δρόμου που χωρίζει τον αρχαιολογικό χώρο από το μουσείο και πλέον   είναι  προς κατάργηση.

Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση - συζήτηση "Επιπτώσεις από την Μεταλλουργεία χρυσού"

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ο Πολιτιστικοκοινωνικός Φορέας “ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ” Πολυγύρου, σε συνεργασία με το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ των φορέων της Β.Α. Χαλκιδικής, διοργανώνει στον Πολύγυρο  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα:

 "Επιπτώσεις από την μεταλλουργεία Χρυσού, στο περιβάλλον και τα νερά, τις παραδοσιακές δραστηριότητες της τοπικής οικονομίας (ελαιοκομία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία κτλ) και τη δημόσια υγεία (αέριοι ρύποι, τοξικά απόβλητα κλπ)"

Ομιλητές οι Πανεπιστημιακοί:

ΕΛΣΤΑΤ: Εκτοξεύτηκε στο 26,8% η ανεργία τον Οκτώβριο

Πρώτες Αττική και Ήπειρος - Δ. Μακεδονία, τελευταία η περιοχή του Αιγαίου

Στο 26,8% εκτοξεύθηκε τον Οκτώβριο η ανεργία, από 19,7% έναν χρόνο νωρίτερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η ανεργία τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 26,2% από 26% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε στα 1.345.715 άτομα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.344.478 άτομα, ενώ το σύνολο των απασχολούμενων κατά τον Οκτώβριο του 2012 εκτιμάται ότι υποχώρησε σε 3.680.894 άτομα.

Χανιά: Επεισόδια από κουκουλοφόρους σε παρουσίαση βιβλίου του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ

Επεισόδια προκάλεσε απόψε στα Χανιά ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «Ο Χρυσόστομος», του βιβλίου του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη, «Ποια Τουρκία, Ποιοι Τούρκοι».

Η ομάδα εισέβαλε στην αίθουσα, όπου άδειασε πυροσβεστήρες, φώναξε διάφορα συνθήματα και προκάλεσε σημαντικές φθορές, ενώ φεύγοντας προκάλεσε ζημιές και στο αυτοκίνητο του ταξίαρχου της 5ης Μεραρχίας Κρητών.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής σημειώθηκαν και συμπλοκές μεταξύ των εισβολέων και ατόμων που βρίσκονταν στο χώρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Σε τουρκικά χέρια οι μαρίνες Κέρκυρας και Λευκάδας

Ο όμιλος έχει αποκτήσει και το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου

Το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας MedMarinas του ομίλου Κυριακούλη απέκτησε η D-Marin που ανήκει στον τουρκικό όμιλο Dogus γεγονός που σημαίνει ότι πλέον περνούν στα χέρια του γνωστές μαρίνες στην Ελλάδα, όπως των Γουβιών στην Κέρκυρα, και της Λευκάδας.

Ο όμιλος διαθέτει μάλιστα ποσοστό και στη μαρίνα της Ζέας, ενώ έχει αποκτήσει και το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου.

Με την εν λόγω εξαγορά η τουρκική εταιρεία αυξάνει το δυναμικό της από 5.143 σε 8.489 σκάφη σε μαρίνες στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Κροατία, όπως μετέδωσαν και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Αηδόνης - Ολόκληρη η επιστολή

ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ KATA ΒΕΝΙΖΕΛΟY ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 Την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε σήμερα με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής  Δράμας, Χρήστος Αηδόνης.

Ο κ. Αηδόνης είχε εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό την αντίθεσή του στην πολιτική του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ το κλίμα είχε επιδεινωθεί από την παρουσία του σε ομιλία του του Ανδρέα Λοβέρδου.

Aκολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Νέα τροπή στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»

Αντίγραφο του παραδοθέντος από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη το επίμαχο USB

Το ενδεχόμενο διάπραξης και τρίτου αδικήματος, αυτού της νόθευσης εγγράφου από τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, εξετάζουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, που κάλεσαν σήμερα σε εξηγήσεις τους κ.κ. Διώτη και Καπελέρη σε ανωμοτί καταθέσεις.

Οι δύο πρώην υπεύθυνοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που ήδη έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα, καλούνται να λογοδοτήσουν ως ύποπτοι για τη διάπραξη και νέου αδικήματος, πλην αυτών της υπεξαγωγής εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, για τα οποία ήδη έχουν δώσει εξηγήσεις και όπως φαίνεται θα είναι και οι τελευταίοι που θα περάσουν από το γραφείο των Εισαγγελέων πριν κηρύξουν το πέρας της έρευνας τους.