Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Δημήτρης Κοντομηνάς (Video)

ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Ελεύθερος κατά πλειοψηφία αφέθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς για την υπόθεση των παράνομων δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ανακριτής και εισαγγελείς αποφάσισαν με δύο ψήφους υπέρ και έναν κατά να του επιβληθεί η καταβολή χρηματικής εγγύησης πέντε εκατ. ευρώ, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση δύο φορές ανά μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

«Μονομαχία» Σαμαρά με τον Βρετανό ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ

Αντήλλαξαν σκληρές εκφράσεις

Δεν ελέγχεις τη χώρα, να μετονομάσεις τη ΝΔ σε Μη Δημοκρατία, είπε ο Φάρατζ στον κ. Σαμαρά - Ευχαριστώ για τα μαθήματα δημοκρατίας, θα περίμενα περισσότερη αλληλεγγύη, απάντησε οργισμένα ο πρωθυπουργός στον Βρετανό ευρωβουλευτή

Σκληρές εκφράσεις με τον Νάιτζελ Φάρατζ αντήλλαξε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής με αφορμή τις δηλώσεις του Βρετανού ευρωβουλευτή, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ελέγχει την χώρα του και ότι θα έπρεπε να μετονομάσει τη ΝΔ σε Μη Δημοκρατία.

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον ευρωβουλευτή για τα «μαθήματα δημοκρατίας», ωστόσο, με οργισμένο ύφος του είπε ότι θα περίμενε περισσότερη αλληλεγγύη.

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Φίλων Ιδρυμάτων Στέφανου Κότσιανου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΦΙΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
     ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ

Πολύγυρος 14 Ιανουαρίου 2014

Ε ν η μ έ ρ ω σ η,  προς τα μέλη του Συλλόγου και την κοινή γνώμη

Θέμα: Πραγματοποίηση Πνευματικού Μνημοσύνου προς τιμήν του Στ. Κότσιανου

Όπως ήδη γνωρίζετε, από προηγούμενες ανακοινώσεις και επαφές μας, πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου το Φιλολογικό Μνημόσυνο που οργανώσαμε, σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου, στο Δημαρχείο Πολυγύρου, στη μνήμη και προς τιμήν του Στ. Κότσιανου.

Σοβαρές αντεγκλήσεις στη Βουλή μεταξύ του Προεδρεύοντος Γ. Δριβελέγκα με τον Η. Κασιδιάρη

Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή. Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο πλαίσιο συζήτησης για νομοσχέδιο περί αγροτικής πολιτικής, κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως καταργεί το Σύνταγμα με την προφυλάκιση 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής. «Έχω το λόγο να μιλήσω, αλλά σε ποια Βουλή; Αποτελείται όχι από 300 αλλά 294 βουλευτές… Και ξέρω πως επεξεργάζεστε ανθελληνικά σχέδια, να μας θέσετε εκτός νόμου».

Ο Προεδρεύων του ζήτησε να μιλήσει επί του νομοσχεδίου (για αγροτικά θέματα) και τότε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής , είπε: «Ποιο νομοσχέδιο; Είναι παράνομο. Όπως παράνομα είναι τα μέτρα του μνημονίου. Εγώ όσο μένω ελεύθερος – γιατί ξέρω υπάρχει βρώμικο σχέδιο εναντίον μου… – θα έρχομαι στην αίθουσα για να λέω την αλήθεια. Είστε όλοι προδότες και πουλημένοι, κλέφτες και απατεώνες!»

Νέα προγράμματα στο Κέντρο δια Βίου Μάθησης Δήμου Σιθωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ  ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Σιθωνίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία νέα προγράμματα Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Σιθωνίας. Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας»

Σαμαράς: Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες - Βγαίνουμε από την κρίση (Video)

Τη βεβαιότητά του ότι η κρίση αρχίσει να ξεπερνιέται εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση των θέσεων της ελληνικής προεδρίας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες, βγαίνουμε ισχυρότεροι από την κρίση», εκτίμησε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η Ελλάδα κατέστη σύμβολο της Ευρώπης που δουλεύει και προχωρά μπροστά.

«Η κρίση αρχίζει να ξεπερνιέται επειδή η Ευρώπη άρχισε να ξεπερνά τις αδυναμίες της, είδε τα σφάλματά της και άρχισε να τα διορθώνει. Η κρίση μάς έδειξε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη», τόνισε ο Πρωθυπουργός που εκτός από την παραδοχή ελληνικών λαθών άσκησε κριτική στην αρχιτεκτονική του κοινού νομίσματος αλλά και στα λάθη στο σχεδιασμό του πρώτου προγράμματος.

Γιώργος Πιπερόπουλος: «Από Μηχανής» Θεός; - Πετρέλαιο στην Ελλάδα

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Επαναφέρω στη δημοσιότητα ένα άρθρο που είχα αναρτήσει στα blogs το 2011 καθώς έγινε και πάλι επίκαιρο με την ξαφνική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ Στουρνάρα για το «ελληνικό πετρέλαιο» η οποία οδήγησε κάποιους στο συμπέρασμα ότι αυτό ΔΕΝ υπάρχει (μάλλον εννοούσε σε ποσότητες) που θα μας έκαναν ΝΟΡΒΗΓΙΑ!

Καθώς περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα από αυτά που σε σχετικές δηλώσεις του ο κ Χριστόφιας είχε χαρακτηρίσει ως τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, θα αναφερθώ σήμερα, φίλες και φίλοι του blog, στη σύγχρονη ελληνική τραγωδία που από τον «ιστορικό-μνημονιακό» πλέον Μάη του 2010 εξελίσσεται στο παλκοσένικο της Τρόικας με δραματικές οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, ηθικές, πολιτισμικές, ίσως και επικίνδυνες εθνικές προεκτάσεις με την είσοδο στο Νέο Έτος 2014 (που, όπως πολλοί, και εγώ φοβάμαι, δεν θα είναι…Σωτήριο!).

Δελτίο Τύπου του Ευθύμη Καρανάσιου για την ακαρπία των δενδρωδών καλλιεργειών

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
Βουλευτής Χαλκιδικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολύγυρος 15 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είκοσι έξη βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο Ευθύμης Καρανάσιος, κατέθεσαν τροπολογία στη βουλή σχετικά με την ακαρπία των δενδρωδών καλλιεργειών που παρατηρήθηκε την περασμένη χρονιά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων αγροτών και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, οι βουλευτές με την τροπολογία τους, προτείνουν να προστεθεί στο άρθρο 5 του ν. 3877/2010, όπου προβλέπονται οι ασφαλιζόμενοι φυσικοί κίνδυνοι και η περίπτωση :

Αρουραιόπληκτη κηρύχθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Αρουραιόπληκτη κηρύσσεται, έως 31/12/2014, η Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Λάρισας, σύμφωνα με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένας Καραλαριώτου.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λάρισας θα καλύψει τις δαπάνες προμήθειας κατάλληλων αρουραιοκτόνων μόνο εφόσον εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι Δήμοι και οι Τοπικές Κοινότητες, όπου θα υπάρξουν προβλήματα, καλούνται να συνδράμουν το έργο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, με την συγκρότηση ειδικών συνεργείων για τον έγκαιρο εντοπισμό και την καταπολέμηση αρουραίων.