Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης - Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη βουλή (Video)

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης άρχισε σήμερα Κυριακή με την παρουσίασή τους από τον πρωθυπουργό και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με ψηφοφορία.

«Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας». με αυτήν τη φράση και φανερά συγκινημένος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε (και έκλεισε) μια ιστορική ομιλία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι «αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης είναι να τηρήσει και να εφαρμόσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της» και εξειδίκευσε στις προγραμματικές θέσεις της νέας κυβέρνησης ανά τομέα.

Διονυσιακά-αποκριάτικα έθιμα αναβιώνουν στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες... κωδωνοφόροι, μουσικοί και χορευτές «αναστατώνουν» την πόλη
Ντυμένοι με δέρματα ζώων, φορώντας προσωπίδες, κρατώντας μαγκούρες και σπαθιά και ζωσμένοι με τεράστια κουδούνια στη μέση, εκατοντάδες άτομα «αναστατώνουν» από το πρωί το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η «Πομπή των Κωδωνοφόρων», ενόψει της Αποκριάς.

Στο πανάρχαιο αυτό διονυσιακό δρώμενο, που εξελίσσεται από την πλατεία Αριστοτέλους, μέχρι το Λευκό Πύργο, μαζί με τους μεταμφιεσμένους κωδωνοφόρους, συμμετέχουν μουσικοί, χορευτές, αλλά και χιλιάδες Θεσσαλονικείς, που παρακολουθούν έκπληκτοι,φωτογραφίζουν και χειροκροτούν. Άλλοι, διασκεδάζουν τραγουδώντας και χορεύοντας, μαζί με τους μεταμφιεσμένους, με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων, αλλά και των εκκωφαντικών - μεταλλικών ήχων που σκορπίζουν τα τεράστια κουδούνια.

Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Αγίου Νικολάου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Η Βουρβουρού"


Τετραμερής σύνοδος κορυφής στο Μινσκ για τον ουκρανικό εμφύλιο

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ, ΜΕΡΚΕΛ, ΠΟΥΤΙΝ, ΟΛΑΝΤ

Κορυφώνονται οι διπλωματικές διεργασίες για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στο θέμα του ουκρανικού εμφυλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία στη Γερμανία, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη τετραμερής σύνοδος κορυφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Στη σχεδιαζόμενη σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στη Γέφυρα Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου

Μετά τις τις πρόσφατες πλημμύρες

Σοβαρές ζημιές στα υποστυλώματα έχει υποστεί η γέφυρα Κοράκου στον Αχελώο ποταμό, στην Εθνική Οδό Καρδίτσας - Άρτας, από τις πρόσφατες πλημμύρες, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Ηπείρου να απαγορεύσει την κυκλοφορία.

Το γεγονός δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή Ηπείρου και Θεσσαλίας, γιατί κλείνει έτσι η Εθνική οδός Άρτας - Καρδίτσας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πρώην δημοτικής ενότητας Αχελώου του Δήμου Αργιθέας, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί παντελώς, καθώς έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία και στις γέφυρες Καταφυλλίου-Αυλακίου και Πετρωτού που επικοινωνούσαν αντίστοιχα με Αιτωλοακαρνανία και Καρδίτσα.

Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου "Η Βουρβουρού"

κλικ για μεγέθυνση