Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Εορτασμός Μακεδονικού Αγώνα στον Πολύγυρο

Ο Μακεδονομάχος Γιάννης Παρλιάρης
από την Λόκοβη Χαλκιδικής με τα παλικάρια του


Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου με σειρά εκδηλώσεων θα τιμηθεί η καθιερωμένη επέτειος της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

- Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από την ανατολή του ηλίου μέχρι και τη δύση της ίδιας ημέρας.

- Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων.

ΓΡ. ΤΥΠΟΥ Ν.Α.Χ.

10:00 Επίσημη δοξολογία
στον Ι.Μ. Ναό Αγ. Νικολάου.
Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας.

10:30 Επιμνημόσυνη Δέηση
και κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο
Μακεδονικού Αγώνα (περίβολος Νομαρχίας).

Ο Νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος καλεί όλους τους κατοίκους
της Χαλκιδικής να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Μητσοτάκης: "Με έριξε ο Καραμανλής - ο Έβερτ είναι ανύπαρκτος - Τον Σαμαρά τον είχαμε διώξει"

Ο Αργύρης Λαφαζάνης την Κυριακή στη Νικήτη και τον Άγιο Νικόλαο


ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολιτικό Γραφείο Πολυγύρου: 23710 21313-314 fax : 23710 21315
Πολιτικό Γραφείο Μουδανιών : 23730 65413
email : alafazanis@yahoo.gr

www.argirislafazanis.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης θα επισκεφτεί την Κυριακή 11/10 στις 11:30 π.μ. τη Νικήτη και το βράδυ στις 8:00 μ.μ. θα επισκεφτεί τον Άγιο Νικόλαο για να ευχαριστήσει τον κόσμο που τον τίμησε με την ψήφο του.

Η μάχη της «γαλάζιας» διαδοχής


Του Σταυρου Λυγερου

Ανακοινώνοντας τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου, ο Κώστας Καραμανλής όρισε το πεδίο της μάχης για τη διαδοχή. Η δυναμική, όμως, της πρότασης για εκλογή προέδρου από τα μέλη και τους φίλους απειλεί να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πρωτοστατεί, επειδή στο συνέδριο δεν έχει ελπίδες να κερδίσει. Οι δύο επικρατέστεροι, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνουν ανοικτοί στην εκλογή από τη βάση για να δείξουν ότι δεν φοβούνται. Αυτή η διαδικασία, όμως, εμπεριέχει και για τους δύο αβεβαιότητα.

Το είδος του εκλεκτορικού σώματος θα παίξει ρόλο, αλλά ο παράγοντας που θα καθορίσει την έκβαση της μάχης θα είναι η συσπείρωση ή όχι του καραμανλικού κορμού. Η Ντόρα Μπακογιάννη προετοιμάζεται πολλά χρόνια γι’ αυτήν τη μάχη. Το δικό της (οικογενειακό) σύστημα είναι το πιο συνεκτικό και οργανωμένο. Εκτός από τα ερείσματα στη Ν.Δ., διαθέτει ισχυρές προσβάσεις στα ΜΜΕ και συμμαχίες με άλλα εξωκομματικά κέντρα εξουσίας, τα οποία ασκούν επιρροή στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Ολα αυτά δίνουν στην πρώην υπουργό Εξωτερικών ένα πλεονέκτημα, αλλά δεν της εξασφαλίζουν τη νίκη. Το κρίσιμο μειονέκτημά της είναι ότι παραμένει μειοψηφία και στον κομματικό μηχανισμό και στη βάση της παράταξης. Οι καραμανλικοί είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τον απερχόμενο αρχηγό τους. Από την άλλη πλευρά, όμως, κατά κανόνα δεν επιθυμούν η Ν.Δ. να ξαναπέσει στα χέρια της οικογένειας Μητσοτάκη. Το διάχυτο αυτό αίσθημα, ωστόσο, δεν αρκεί. Εάν οι καραμανλικοί επιδείξουν αδράνεια ή διασπασθούν, η νίκη της Ντόρας Μπακογιάννη θα είναι εύκολη. Η οργανωμένη μειοψηφία επικρατεί πάντα όταν έχει να αντιμετωπίσει μία πλειοψηφία που είναι σκορποχώρι.

Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη είναι ο κορμός των καραμανλικών να συσπειρωθεί γύρω από μία ισχυρή αντίπαλη υποψηφιότητα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα, έναντι των άλλων που ψαρεύουν στα ίδια νερά. Αυτό, όμως, δεν αρκεί. Εάν δώσει τη μάχη με οργανωτικούς - ψηφοθηρικούς όρους είναι εκ των προτέρων χαμένος. Αυτό είναι προνομιακό γήπεδο για την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η μόνη δυνατότητα του Μεσσήνιου πολιτικού να επικρατήσει είναι να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της αντιπαράθεσης στο ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο. Αν πει καθαρά τι Ν.Δ. θέλει, θα υποχρεώσει και τους συνυποψηφίους του να πράξουν το ίδιο. Εάν δώσει ιδεολογική ταυτότητα και πολιτική διέξοδο μπορεί να δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα. Η παράταση του καθεστώτος της θολούρας στο ιδεολογικό επίπεδο και του «βλέποντας και κάνοντας» στο πολιτικό, αποπολιτικοποιεί τη μάχη της διαδοχής και ως εκ τούτου ευνοεί την πλευρά που διαθέτει πόρους και μηχανισμό ψηφοθηρίας.

Πηγή: Καθημερινή

Ποιούς υποστηρίζουν οι εκλέκτορες της Χαλκιδικής;


Μήπως θα πρέπει να τοποθετηθούν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το ποιόν/α υποψήφιο/α υποστηρίζουν;

Καλά θα κάνουν να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους και να μην παίζουν κρυφτούλι. Εδώ και τώρα να τοποθετηθούν όλοι.

Ποιά είναι η προτίμηση του Βαγιωνά, του Καρανάσιου, του Φλωρίνη, του Πάππα, της Κυριάκου;

Η ΝΟ.Δ.Ε., ο Δήμαρχος, ο Νομάρχης, ποιούς υποστηρίζουν;

Θα μάθουμε ποτέ; ή όλοι θα είναι με τον νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας;

Τα μαθηματικά της Ντόρας...


Άστα να πάνε...

Δημοψήφισμα στα Σκόπια για την ονομασία;


Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα Vest αναφέρει ότι το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας είναι «ανοιχτό», σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα.

«Είσαστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ υπό την ονομασία Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας;», θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με την εφημερίδα, σημειώνοντας ότι η χώρα θα αλλάξει το όνομά της για διεθνή χρήση, αν λάβει ισχυρές εγγυήσεις για ένταξή της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, με συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι το διεθνές όνομα και το εύρος χρήσης του δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμη και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις στην ερώτηση του δημοψηφίσματος, σχετικά με το όνομα της χώρας.

Είναι σίγουρο, προστίθεται στο δημοσίευμα, πως η ερώτηση θα συνδέεται με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, διότι ζητείται διατύπωση που θα ικανοποιήσει και τη διεθνή κοινότητα και την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται η Vest έλεγαν ότι ήδη δοκιμάζεται, στο πλαίσιο επαφών με τη διεθνή κοινότητα, την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ, ποια είναι η καταλληλότερη ερώτηση για επιτυχές δημοψήφισμα, ενώ βολιδοσκόπηση της κοινής γνώμης διεξάγεται μέσω διάφορων δημοσκοπήσεων εκ μέρους ερευνητικών κέντρων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πάντως, δημοψήφισμα σίγουρα θα υπάρξει.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εμμένει σε αυτό και η διεθνής κοινότητα ήδη το έχει αποδεχτεί. Οι στρατηγικοί, όμως, εταίροι της ΠΓΔΜ, γράφει η ίδια εφημερίδα, θέλουν να είναι σίγουροι πως η έκβασή του θα είναι επιτυχής και για να είναι επιτυχής, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ πρέπει να θέσει ερώτηση που δεν θα άπτεται της εθνικής ταυτότητας, δεν θα χρειαστεί αλλαγή του Συντάγματος, ενώ δεν θα τεθεί υπό αίρεση η εσωτερική χρήση του συνταγματικού ονόματος.

ΑΠΕ

Πηγή: Foreign Press

Ποιον θέλει για Πρόεδρο της ΝΔ ο Βαγγέλης Πολύζος;


Βαγγέλης Πολύζος, πρώην βουλευτής ΝΔ Πιερίας : "Θα προτιμούσα έναν νεαρότερο Πρόεδρο που να μην έχει δημιουργήσει εσωκομματικές προστριβές στο παρελθόν, ώστε να μην προκληθεί μετά την εκλογή του καμιά ενδοκομματική τριβή. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό και κατεβούν οι τρεις παλιότεροι, τότε θα ψηφίσω τον Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: Λευτεριά

Συλλογή υπογραφών υπέρ της Ντόρας

Κείμενο με τίτλο «Στήριξη Υποψηφιότητας Ντόρας Μπακογιάννη» την καλεί να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ


Το «ντοκουμέντο» με τον τίτλο «Στήριξη Υποψηφιότητας Ντόρας Μπακογιάννη», από το οποίο προκύπτει σαφώς ότι η βουλευτής και πρώην υπουργός κυρία Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι υποψήφια- όπως αναμενόταν - για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτει «Το Βήμα». Με αναφορές σε μια νέα ηγεσία που να συνδυάζει «τον σύγχρονο πολιτικό λόγο με τη μαχητικότητα, την πολιτική εμπειρία, τη συνεχή και αδιάλειπτη πολιτική προσφορά στο κόμμα και την πολιτική καταξίωση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» τα μέλη της ΝΔ στο κείμενό τους καλούν την κυρία Μπακογιάννη να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΝΔ. Στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών που προχωρεί με γοργούς ρυθμούς, ενώ ταυτόχρονα η κυρία Μπακογιάννη πυκνώνει τις επαφές της με βουλευτές και στελέχη από όλη την επικράτεια.

Ιδιαίτερα σημαντικές για το πολιτικό πλαίσιο που θα τεθεί στην πορεία προς το συνέδριο είναι οι φράσεις-«κλειδιά» που χρησιμοποιούνται και ενδέχεται να βρεθούν στο επίκεντρο της εσωκομματικής συζήτησης, οι οποίες είναι οι εξής: «αναγέννηση της παράταξης», «ριζοσπαστικός εκσυγχρονισμός», «επαναπροσέγγιση με την κοινωνία», «εκσυγχρονισμός πολιτικής φυσιογνωμίας», «υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιπολίτευση», «διεύρυνση πολιτικής απήχησης», «ανανέωση του κόμματος», «ενότητα και ομοψυχία», «όχι ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί του παρελθόντος».

Το αποκαλυπτικό κείμενο που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα» αρχίζει ως εξής: «Σε όλη την ιστορική της διαδρομή η Νέα Δημοκρατία ήταν η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών. Του εθνικού χρέους και της υπευθυνότητας. Το κόμμα της ελευθερίας, της δημιουργίας, της κοινωνικής ευαισθησίας, το κόμμα των μεταρρυθμίσεων. Τις αρχές αυτές υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια ο Πρόεδρός μας, ο Κώστας Καραμανλής».

Οι υποστηρικτές της κυρίας Μπακογιάννη τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει μια ηγεσία που «να συνθέτει απόψεις μέσα στο κόμμα, αλλά και να διεισδύει αποτελεσματικά στους άλλους πολιτικούς χώρους» και υπογραμμίζοντας ότι εκφράζουν ξεκάθαρα τόσο την κοινή λογική όσο και την επιθυμία της λαϊκής βάσης της ΝΔ θεωρούν «αδιαμφισβήτηταως την καταλληλότερη για την ηγεσία του κόμματος, στη νέα εποχή που ξεκινά, την Ντόρα Μπακογιάννη».

Τ α μέλη της ΝΔ που υπογράφουν το κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού σημειώνουν ότι χρειάζεται μια νέα πορεία που θα επιτρέψει στην αξιωματική αντιπολίτευση να ανακτήσει σύντομα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου. «Μια νέα πορεία που να αναπτερώσει την πίστη της νέας γενιάς στο μέλλον της. Σε ένα μέλλον επαγγελματικής και προσωπικής καταξίωσης, μέσα σε μια χώρα που είναι επιτέλους αντάξια των ονείρων τους. Μια χώρα δημιουργική, ελεύθερη, και ένα φυσικό και δομημένο περιβάλλον εφάμιλλο του ιστορικού ονόματος της Ελλάδας μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα οι υπογράφοντες υιοθετούν την άποψη ότι για να επιτευχθούν αυτά πρέπει να γίνουν οι κινήσεις, με τις οποίες- όπως προκύπτει από πολλές συζητήσεις με στελέχη της ΝΔ- δεν διαφωνεί η κυρία Μπακογιάννη, αλλά αντίθετα τις προσυπογράφει και έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί σχετικά στα όργανα του κόμματος. Αυτές είναι οι εξής, όπως προκύπτει από το κείμενο: «Να εκσυγχρονίσουμε την πολιτική μας φυσιογνωμία. Να ασκήσουμε υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιπολίτευση, με βάση το συμφέρον των πολιτών και της χώρας. Να διευρύνουμε την πολιτική μας απήχηση. Να ανανεώσουμε το κόμμα μας σε πρόσωπα, πολιτικό λόγο και προγραμματικές θέσεις, ώστε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να εξασφαλίσουμε την ενότητα και την ομοψυχία του κόμματος. Να αξιοποιήσουμε όλα τα στελέχη, μακριά από ομαδοποιήσεις και διαχωρισμούς του παρελθόντος» .

Σ το κείμενο γίνεται θετική αναφορά στον πρόεδρο της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος «με την πολιτική του διαδρομήσφράγισε την πορεία του κόμματός μας και το οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των ποσοστών του στις εκλογές του 2000 και σε δύο μεγάλες εκλογικές νίκες, το 2004 και το 2007». Οι υπογράφοντες συνομολογούν ότι ο κ. Καραμανλής με τη γενναία απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009- παρά την εμπιστοσύνη που έχουν πάντα στο πρόσωπό του τα στελέχη και οι οπαδοί της ΝΔανοίγει τον δρόμο που οδηγεί σε μια νέα εποχή για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη συνέχεια επισημαίνουν ότι σε αυτή τη νέα εποχή «όλοι έχουμε λόγο» και «έχουν λόγο κυρίως τα μέλη, οι οπαδοί, τα στελέχη της παράταξής μας». Και συνεχίζει το κείμενο: «Σήμερα όλοι μας έχουμεμία και μόνο επιλογή. Να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε: Την αναγέννηση της παράταξης. Τον ριζοσπαστικό της εκσυγχρονισμό. Την επαναπροσέγγιση με την κοινωνία. Ολα αυτά θα μας εγγυηθούν στο άμεσο μέλλον μια νέα, νικηφόρα πορεία. Ξεκάθαρα».

Πηγή: Το Βήμα

O Bρύζας διάδοχος του Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ


Το Θοδωρή Ζαγοράκη στον προεδρικό θώκο θα διαδεχθεί ο «κολλητός» του φίλος Ζήσης Βρύζας. Σήμερα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ και εκεί λογικά θα ανακοινωθεί η συγκεκριμένη απόφαση από τον ίδιο τον Βρύζα.

Άλλος υποψήφιος για την προεδρία δεν εμφανίστηκε.

Άλλωστε μετά τον Ζαγοράκη, ο Ζήσης Βρύζας είναι το πρόσωπο με την μεγαλύτερη απήχηση στις τάξεις της ομάδας, από την πλευρά των διοικούντων.

Το ερώτημα είναι ποιο θα είναι το μέλλον του Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι: «όσο είναι ο Ζαγοράκης πρόεδρος, θα είμαι και εγώ. Μαζί του ήρθα, μαζί θα φύγω».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ο Αργύρης Λαφαζάνης σήμερα στο TV SUPER


ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Πολιτικό Γραφείο Πολυγύρου: 23710 21313-314 fax : 23710 21315
Πολιτικό Γραφείο Μουδανιών : 23730 65413
email : alafazanis@yahoo.gr
www.argirislafazanis.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο TV SUPER και συγκεκριμένα στο δελτίο ειδήσεων στις 9:00μ.μ. θα εμφανισθεί σήμερα ημέρα Παρασκευή, ο Βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης.

Η κατάσταση στην Πιερία σχετικά με το νέο Πρόεδρο της ΝΔ


Εδώ και δύο ημέρες άρχισαν οι βολιδοσκοπήσεις και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις για το τί θα ψηφίσουν οι σύνεδροι της Πιερίας στο συνέδριο της ΝΔ στις 7 Νοεμβρίου, για την ανάδειξη του νέου αρχηγού και ο ένας προσπαθεί να "ψαρέψει" και να αξιολογήσει τις αντιδράσεις του άλλου.

Σύνεδροι που αυτοπροσδιορίζονται ως "δεξιοί" φαίνεται να διαφοροποιούνται από τη "ντορική γραμμή" που προσπαθούν να επιβάλλουν κάποιοι τοπικοί παράγοντες. "Φθάνουν τα πειράματα με τους κεντρώους και το μεσαίο χώρο" λένε αγανακτισμένοι "Αυτό το 34% που παρέμεινε στη ΝΔ είναι ποσοστό δεξιών ψηφοφόρων και δεν φεύγουν με τίποτα από το κόμμα ότι και αν γίνει" τονίζουν.

"Δεν θέλουμε κεντρώο αρχηγό να κάνει κουμάντο στη δεξιά παράταξη, αρκετά τους ανεχθήκαμε" λένε αγανακτισμένοι και δηλώνουν ότι "δεν πρόκειται με τίποτα να ψηφίσουν Ντόρα, όσο και αν προωθείται από το εγχώριο και ξένο κατεστημένο".

Πάντως πέραν από τους "ντορικούς" που εκδηλώνονται, άρχισαν κάποιοι άλλοι σύνεδροι να τάσσονται υπέρ του Αντώνη Σαμαρά και άλλοι πάλι να μιλούν για Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι θα εμφανισθεί σύντομα όνομα- έκπληξη που ως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί.

Δ. Ν.
Κατερίνη

Πηγή: Λευτεριά

«Ανοίγει» το... κάδρο των ποινικών διώξεων

Περίπου 23,5 εκατομμύρια ευρώ είναι μέχρι στιγμής η «τρύπα» σττο δήμο Θεσσαλονίκης


Συντάκτης: Βασίλης Κυριακούλης

Ανοίγει το... κάδρο των ποινικών διώξεων για το έλλειμμα -«μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ «βαθαίνει» η μαύρη τρύπα που αποκαλύφθηκε στα ταμεία.

Χτες, μετά τη συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διευρύνεται ο κύκλος των φερόμενων ως εμπλεκομένων στο έλειμμα - μαμούθ, το ύψος του οποίου έχει φτάσει τα 23.451.351 ευρώ και αναμένεται να αγγίξει τα 30 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δικαστικών αρχών.

«Φωτογραφίζονται» συνολικά 17 άτομα

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων στον Παναγιώτη Σαξώνη, υπάλληλο επί σειρά ετών στην Ταμειακή Υπηρεσία και φερόμενο ως πρωταγωνιστή στην υπόθεση, χτες ασκήθηκαν διώξεις με τις οποίες «φωτογραφίζονται» συνολικά 17 άτομα, αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο απυρόβλητο δε μένει ούτε ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς ήδη κλήθηκε να δώσει ανωμοτί κατάθεση στην οικονομική επιθεωρήτρια που διερευνά την υπόθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Μεταξύ άλλων ασκήθηκε δίωξη και για παράβαση καθήκοντος με την οποία αποδίδεται πλημμελής έλεγχος και παραλείψεις στον εποπτικό μηχανισμό του δήμου που είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το έλλειμμα - «μαμούθ» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε βαθμό κακουργήματος

Οπως έγινε γνωστό από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, χτες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος «για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και ΝΠΔΔ από την οποία η προκληθείσα ζημιά και το όφελος που πέτυχε ξεπερνά το ποσό των 146.735 ευρώ ενώ το αντικείμενο της υπεξαίρεσης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, απλή συνέργεια σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και ΝΠΔΔ», καθώς και για παράβαση καθήκοντος που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος. Η συμπληρωματική δίωξη ασκήθηκε αφού η οικονομική επιθεωρήτρια του υπουργείου Οικονομικών διαβίβασε στην Εισαγγελία και τη δεύτερη έκθεση προσωρινών διαπιστώσεων με την οποία προστέθηκαν άλλα 16.303.664 ευρώ στο έλλειμμα που έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής στα ταμεία του δήμου. Ηδη η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά στοιχεία του δήμου -σύμφωνα με την επιθεωρήτρια- έχει φτάσει στα 23,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπόμνημα του δημάρχου

Στο νέο πόρισμα που έφτασε στις εισαγγελικές αρχές περιλαμβάνονται οι τέσσερις ανωμοτί καταθέσεις που έδωσαν οι Αναστάσιος Γερογιάννης, Απόστολος Τσουρέκας, Θεόδωρος Αθανάσαρος και Μιχάλης Ζορπίδης, οι οποίοι διατέλεσαν αντιδήμαρχοι Οικονομικών, αλλά και του δημάρχου ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε να δώσει και αυτός εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος παρέδωσε μέσω των συνηγόρων του υπόμνημα με το οποίο αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο οικονομικό σκάνδαλο, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δε γνώριζε καν τον Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης. Επίσης φέρεται να είπε ότι υπήρχαν όλοι εκείνοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την εποπτεία της διαχείρισης των οικονομικών.

Στο πλαίσιο των εξηγήσεων που ήδη έδωσαν και οι τέσσερις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών όλοι αρνήθηκαν την κατηγορία ότι «ήταν εν γνώσει τους οι παράνομες πράξεις που διέπραξε ο υπάλληλος, που είχε οριστεί από το 1991 μέχρι και το 2007 ως διαχειριστής κρατήσεων στο δήμο Θεσσαλονίκης». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύουν να καταθέσουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει παραδεχτεί μέρος των παράνομων πράξεων που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας όμως ότι «τις ενέργειές του γνώριζαν οι ανώτεροί του».

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Από τον Κρίτωνα Αρσένη - Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άμεση εφαρμογή των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων (προμηθειών, κατασκευών και υπηρεσιών) στα κράτη μέλη με στόχο την τόνωση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, ζητά με ερώτηση του ο Ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης.

Με αφορμή την κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε: «Στη κρίσιμη αυτή στιγμή για τον πλανήτη, το «δημόσιο» στα κράτη μέλη έχει υποχρέωση να συμβάλει με κάθε δύναμη στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Πόσο μάλλον, όταν οι προτεινόμενες λύσεις μειώνουν την σπατάλη και την κακοδιαχείριση και δημιουργούν νέες τοπικές θέσεις εργασίας και νέες τοπικές οικονομικές δραστηριότητες. Πόσο μάλλον, όταν η συμβολή του δημοσίου τομέα στην κλιματική αλλαγή είναι σοβαρότατη. Ο δημόσιος τομέας πανευρωπαϊκά καταναλώνει ετησίως για την προμήθεια αγορών και υπηρεσιών 1.000 δις Ευρώ, ενώ η κατανάλωση ηλεκτρισμού για τις ανάγκες του αντιστοιχεί σε εκπομπή 60 εκ. τόνων αερίων θερμοκηπίου ή με άλλα λόγια στο 18% των δεσμεύσεων της ΕΕ σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει την επίτευξη ποσοστού 50% πράσινων συμβάσεων σε σχέση με το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων από την πλευρά των κρατών μελών έως το τέλος του 2010. Όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα κράτη μέλη με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα οι περισσότερες κυβερνήσεις να αδιαφορούν. Η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση δεν μας επιτρέπει να αναπαυτούμε σε αδράνειες του παρελθόντος. Απαιτεί δράση τώρα. Απαιτείται το «δημόσιο» σε κάθε κράτος μέλος να σταματήσει να επιδοτεί την περιβαλλοντική καταστροφή και να στραφεί στην επιδότηση της πράσινης ανάπτυξης μέσω των πράσινων δημόσιων συμβάσεων».

Πηγή: Κράχτης

Εμφύλιος στη ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Δράμας


Δημήτρης Κυριαζίδης - πρώην βουλευτής: Ανακοίνωση για ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας

Η φερόμενη ως ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας υποχρεώθηκε χθες (7-10-2009) στην πραγματοποίηση «συνεδρίας», όπου ελάχιστα πρόσωπα καταξιωμένα πέραν της γνωστής «παρεούλας» είπαν πέντε αλήθειες. Όσα δε απλά μέλη θέλησαν να παραβρεθούν και να ακούσουν εκδιώχθηκαν.

Φιλάρεσκα, ο φερόμενος ως πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κατέληξε ότι, για το οδυνηρό αποτέλεσμα ευθύνονται όλοι το ίδιο, δηλαδή ο ίδιος μέχρι και ο τελευταίος ψηφοφόρος.

Στην εν λόγω «συνεδρίαση» την συζήτηση της οποίας πληροφορήθηκα εξώδικα, το μόνο που διαπίστωσα και πάλι με λύπη, ήταν το γεγονός ότι η εν λόγω «παρεούλα» ταυτίζει το καλό του κόμματος, αν έχει να κάνει με το δικό τους καλό, καθόσον ουδεμία ευθύνη ανέλαβε και αρκέστηκε σε γενικές αναφορές και διαπιστώσεις, έχοντας ως κύριο στόχο να επιβάλλει τη «σιωπή των αμνών» σε όσους εκφράζουν μια διαφορετική άποψη.

Από πλευράς μου διατυπώθηκαν καθαρά οι παρακάτω απόψεις – προτάσεις, οι οποίες ως ήταν επόμενο και δεν συμπεριλήφθησαν στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ως φερόμενη ΝΟ.Δ.Ε.:

α) Για το αποτέλεσμα του διασυρμού της παράταξης στο Νομό μας, ως αυτό αποτυπώθηκε στις εκλογές της 4-10-2009, υπάρχει αναλογική ευθύνη και αυτή κεντρικά αναλήφθηκε, με την παραίτηση του προέδρου του κόμματος κ. Κώστα Καραμανλή. Κατ΄ αναλογία λοιπόν δεν έχει την αυτή ευθύνη ο αρχηγός του κόμματος στο Νομό, δηλαδή ο κ. Θωμάς Ιωαννίδης και η παρέα του;

Η απάντηση που δόθηκε αναφέρθηκε παραπάνω.

β) Εφόσον αποτελεί κοινό τόπο, ότι δηλαδή η ΝΟ.Δ.Ε. δεν έχει πλέον την δεδηλωμένη του συνόλου των μελών – ψηφοφόρων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο Νομό, είναι επιβεβλημένο να υπάρξει παραίτησή της έτςι, ώστε να υπάρξει έκτακτη συνέλευση, όπου να συμμετέχουν όλα τα μέλη – ψηφοφόροι, τα οποία και να αναδείξουν μέσα από ανοικτή ψηφοφορία νέους συνέδρους για το επικείμενο έκτακτο Συνέδριο. Αυτό θα σήμαινε το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και βεβαίως μια τέτοια συνολική διαδικασία περιέχει και το στοιχείο της συνευθύνης για την δημιουργική πορεία και την αναδιοργάνωση του κόμματος. Όταν ένα κόμμα, το οποίο μέχρι χθες ήταν αντιπολίτευση και σήμερα κυβέρνηση εξέλεξε τον πρόεδρό του με ανοιχτές διαδικασίες, δηλαδή ψηφίζοντας ψηφοφόροι, ακόμα και φίλοι, γιατί αυτό δεν μπορεί να έχει εφαρμογή και στη δική μας παράταξη μια και οδηγηθήκαμε σ΄αυτή τη φάση;

Επ΄ αυτού η φερόμενη ως ηγεσία της ΝΟ.Δ.Ε. αρκέστηκε να ψιθυρίσει ότι αυτό δεν προβλέπεται από το καταστατικό, παρότι της έγινε γνωστός ο τρόπος που μπορεί να επιτευχθεί.

Ως είναι επόμενο έχω χρέος έναντι όλων των υγειών και δημοκρατικά σκεπτόμενων και λειτουργούντων Νεοδημοκρατών να αναλάβω σχετικές πρωτοβουλίες, έτσι, ώστε το κόμμα τοπικά τουλάχιστον να καταστεί ανοιχτό στη Δραμινή κοινωνία.

Δημήτρης Κυριαζίδης

Μεγαλύτερο 10 φορές από το σκάνδαλο Κοσκωτά το σκάνδαλο Βατοπαιδίου!


ΓΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ ΜΕ OFF SHORE-BUISNESSMAN ΜΙΛΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Ενοχή κατά το κατηγορητήριο ζητά ο εισαγγελέας Βασ. Φλωρίδης, λέγοντας ότι υπήρχε «ανοικτή γραμμή της δικαστού με την Μονή. Αν δεν υπήρχε αυτή η κυρία δεν θα είχαμε ανταλλαγές ούτε όλη αυτή την εξέλιξη…»

Συγνώμη δημοσίως για το τηλεφώνημα στην πρόεδρο πρωτοδικών Μαρία Ψάλτη, ζήτησε ο μοναχός Αρσένιος στην απολογία του

Συνεχίζεται η δίκη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης που είναι ογκόλιθοι της νομικής επιστήμης

Επιστολή του Δημήτρη Αλευρομάγειρου προς τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου


Ερωτηματικά για τον Αξιότιμο κ. Δρούτσα

ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς τον Αξιότιμον Κυριον Πρωθυπουργόν,

Κοινοποιηση,
-Αρχηγους των εν τη Βουλή Κομματων,
-Αρτι νεοεκλεγέντες βουλευτές του Ελληνικου Κοινοβουλίου,[δυο εκ των οποίων εχω και σταυροδοτησει]
-Προεδρον της Κυπριακής Δημοκρατιας,
-Αρχηγους των Κυπριακων Κομματων,
-ΜΜΕ και Εφημερίδες Ελλαδας- Κυπρου,

Αθηνα 7η Οκτωβριου 2009,

Αξιότιμε Κυριε Πρωθυπουργέ,
Κυρίες και Κυριοι,

1. Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πανηγυρική σας εκλογή ,με ποσοστό 43,92% των εγκύρων ψηφοδελτίων [ή 3.012.373 ψηφοφόρων]

2. Μετά την βαθύτατη αντίθεση μου και καθολική πικρία και αγανάκτηση για την κατάργηση των Υπουργείων Μακεδονίας -Θράκης και Αιγαίου καθώς και την κατάργηση του ορου “Εθνικής” απο το [νυν] Υπουργειο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευματων, δύνασθε να μας εξηγείστε ποιος ο Λόγος της επιλογής του Κυριου Δημήτρη Δρούσα ως Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών;

3. Γνωρίζετε οτι ο (πανελληνίως άγνωστος μέχρι σήμερα),κύριος Δρουτσας μετείχε στην υπό τον Κυριο Χάνευ συντακτικής επιτροπη κατάρτισης του παναθλίου σχεδιου Ανναν το οποιο απέρριψε με 76% ο περήφανος Κυπριακος Λαος (και εν πασει περιπτώσει, οπως γράφει και η σημερινή Καθημερινη είναι και φανατικός υποστηρικτής αυτού του πανάθλιου Σχεδίου;;; )

4. Τα 3.012.373 ψηφοφόροι που σας έφεραν αυτήν την εκπληκτικην νίκη γνωρίζανε εκ των προτέρων αυτές σας τις προθεσεις;
Γιατι δεν ενημερώσατε προεκλογικώς τον Ελληνικον Λαον;
Αυτο συναδει με τις δημοκρατικές ευαισθησίες σας, όπως επαίρεσθε;

Αν οχι, με όλον το Σεβασμον προς το ύψιστον τιμητικον σας Λειτούργημα στο οποίον σας ετοποθέτησε ο Ελληνικός Λαός, θα μου επιτρέψτε να το ονομάσω [λιαν επιεικώς] ως υφαρπαγή ψήφων .

Με εκτίμηση προς το ύψιστον λειτούργημα σας,

Δημήτρης Αλευρομάγειρος,

Αντιστράτηγος ε.α,

Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού επιλεγείς εις τον βαθμον του Αντιστρατήγου από το ΚΥΣΕΑ ,την 23ην Δεκεμβριου 1993, Προεδρεύοντος του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργεύοντος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κ. Γεράσιμου Αρσένη