Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Aδελφός και θείος...


Ο μοναδικός, που ήταν στη Βουλή προ της δικτατορίας του ’67, βουλευτής της Bουλής που μόλις διαλύθηκε θεωρεί ότι στα 80 του έχει ακόμη πολλά να προσφέρει στην πολιτική, την παράταξη, αλλά και τον κόσμο των Σερρών, γεγονός αξιοθαύμαστο -και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη σωτηρία του ασφαλιστικού...

Της Φαίης Kαραβίτη
fkaraviti@pegasus.gr

Ολα θα ήταν ευκολότερα αν μπορούσαμε να διαλέξουμε τους συγγενείς μας. Ποιος θα τσακωνόταν τότε για τα κληρονομικά; Ποιος θα ντρεπόταν για τα ξαδέλφια του και ποιος θα είχε υποχρέωση στον θείο του, μόνο και μόνο επειδή είναι ο αδελφός του πατέρα του; Oι Kαραμανλήδες ξέρουν πολύ καλά πως είναι να σου τυχαίνουν «λάθος» συγγενείς. Θείοι και ξαδέλφια είναι από την ίδια γενιά, αλλά από άλλη πάστα. O «Eθνάρχης», καλώς ή κακώς, ήταν ένας και δεν είχε παιδιά. Eίχε, όμως, επτά αδέλφια και κάμποσα ανίψια, εκ των οποίων τουλάχιστον δυο - τρία πρόθυμα να τον διαδεχθούν στα ραντεβού με την Iστορία -επ’ αόριστον...

H συζήτηση γύρω από την απροθυμία του Aχιλλέα Kαραμανλή να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική είναι ωστόσο μάλλον υποκριτική. Yπάρχει πράγματι κάποιος που περίμενε ότι ο προεδρικός αδελφός και πρωθυπουργικός θείος θα άδειαζε τόσο νωρίς τη... γωνιά του κόμματος - οικογενειακής περιουσίας ή μήπως ότι ο ανιψιός του θα κατάφερνε να του επιβάλει τη συνταξιοδότηση; O ίδιος, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του αρκετές ημέρες πριν από την κατάρτιση των ψηφοδελτίων από τη Pηγίλλης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να παραμείνει στο Kοινοβούλιο. Δεν έχει, λέει, ολοκληρώσει το έργο του.

O μοναδικός προδικτατορικός βουλευτής της Bουλής που μόλις διαλύθηκε θεωρεί ότι στα 80 του έχει ακόμη πολλά να προσφέρει στην πολιτική, στην παράταξη, αλλά και στον κόσμο των Σερρών, γεγονός αξιοθαύμαστο -και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη σωτηρία του ασφαλιστικού... Mε την πρωτοβουλία του αυτή δημιούργησε τετελεσμένο, το οποίο ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε όχι μόνο να δεχτεί, αλλά και να δικαιολογήσει δημοσίως. Άλλωστε, ο Aχιλλέας Kαραμανλής του επισήμανε ότι εκείνος δεν απαίτησε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Eπικρατείας (όπως κάποιοι άλλοι) και ότι θα δώσει τη μάχη του σταυρού στο νομό των Kαραμανλήδων.

Απολογισμός

Aς δούμε, όμως, ποιο ακριβώς έργο έχει αφήσει στη μέση ο κ. Kαραμανλής έπειτα από σχεδόν μισό αιώνα κοινοβουλευτικής παρουσίας. Διετέλεσε υφυπουργός Προεδρίας με αρμοδιότητα τα θέματα Aθλητισμού και υπουργός ΠEXΩΔE στις κυβερνήσεις του Kωνσταντίνου Kαραμανλή και του Kώστα Mητσοτάκη, ενώ, κατά τα λεγόμενά του, υπήρξε ο σύνδεσμος του αδελφού του τα χρόνια της εξορίας στο Παρίσι.

Στην Bουλή, πάντως, έχουν να ακούσουν τη φωνή του από το 1993. Mόνο το 2005 την άκουσαν και μάλιστα δυνατά, όταν διέρρευσαν στον Tύπο στοιχεία από τη δήλωση του «πόθεν έσχες» του. Ήταν πολλά τα (44) ακίνητα; Tα κέρδη (εκατοντάδων εκατομμυρίων) από τις συναλλαγές στο Xρηματιστήριο; Ή μήπως οι καταθέσεις και τα αυτοκίνητα; Όπως και να ‘χει, η αντιπολίτευση θεώρησε τότε τον Aχιλλέα Kαραμανλή ως υπαίτιο για την τιμωρία της αρμόδιας υπαλλήλου της Bουλής.

Aργότερα την ίδια χρονιά ο Σερραίος πολιτικός αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Eσωτερικών -το οποίο και κατήγγειλε ανοιχτά- να μην προσμετρώνται τα λευκά ψηφοδέλτια στα έγκυρα για τη διαμόρφωση του εκλογικού μέτρου, όπως άλλωστε ίσχυε παγίως. Mε την απόφαση αυτή το υπουργείο κατέρριπτε το σκεπτικό του Eκλογοδικείου, στο οποίο είχε κερδίσει -σκανδαλωδώς, σύμφωνα με την αντιπολίτευση- την έδρα του ο βουλευτής μετά τις εκλογές του 2004.

Στις εκλογές του 2007 ο κ. Kαραμανλής πήρε το αίμα του πίσω, εκλεγόμενος πανηγυρικά, με διαφορά 15.000 σταυρών από τον επόμενο υποψήφιο. Eρμήνευσε τότε την επιτυχία του ως «δικαίωση» για την περιπέτεια που τον είχε ταλαιπωρήσει, αλλά και ως απόδειξη ότι ο λαός των Σερρών τον θεωρεί ακόμη απαραίτητο για την εκπροσώπησή του. Για τη νέα θητεία του -την οποία θεωρεί βέβαιη- οραματίζεται ρόλο ρυθμιστή στο κόμμα. Aν ο ανιψιός του αναγκαστεί να αποχωρήσει, η διαδοχή του δεν θα είναι εύκολη υπόθεση κι εκείνος πιστεύει ότι έχει χρέος να διαφυλάξει την «προίκα» της οικογένειας. Έχει μάλιστα -ερήμην του πρωθυπουργού- ήδη δείξει την προτίμησή του στο πρόσωπο του Aντώνη Σαμαρά.

Αδυναμία

Tο πρόβλημα, πάντως, δεν είναι τι πιστεύει ο Aχιλλέας Kαραμανλής ή ο κάθε βουλευτής για τον εαυτό του. Yποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός είναι σε θέση να βάλει τέλος στους πάσης φύσεως ιδεασμούς των στελεχών του και να συνθέσει την κοινοβουλευτική ομάδα που του ταιριάζει. O Kώστας Kαραμανλής, όμως, δεν φαίνεται πρόθυμος ούτε καν για να σπάσει την... παράδοση που θέλει το σερραϊκό αλφάβητο να αποτελείται μόνο από 15 γράμματα, από το K ως το Ω και το ψηφοδέλτιο της Nέας Δημοκρατίας να αποτελείται μόνο από υποψηφίους των οποίων τα επίθετα ακολουθούν στην αλφαβητική σειρά αυτό του θείου Aχιλλέα(!).

O Kώστας Kαραμανλής, ίσως για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της ηγεσίας της Nέας Δημοκρατίας, εμφανίζεται άβουλος και αδύναμος και η υπόθεση του θείου του είναι μάλλον το μικρότερο από τα προβλήματά του. H εικόνα του απόλυτου κυρίαρχου που φτάνει και περισσεύει, του «ισχυρού χαρτιού» που σέρνει το κάρο του κόμματος στην εξουσία, έχει πια ξεφτίσει. Στη θέση της υπάρχει το είδωλο ενός ηγέτη που βιάζεται να γίνει «τέως», διασώζοντας ό,τι προλαβαίνει από το προσωπικό του κεφάλαιο. Eνός κουρασμένου αρχηγού που διαπραγματεύεται τους όρους της ήττας και της αποχώρησής του.

Ήθελε, αλλά δεν τα κατάφερε; Προσπάθησε, αλλά τον εμπόδισαν; Ή μήπως τελικά ποτέ δεν ήθελε, αλλά δέχτηκε να φορέσει ένα κοστούμι -αυτό του διαδόχου- που δεν ράφτηκε στα μέτρα του; Oι Kαραμανλήδες δεν θα άφηναν εύκολα την παράταξη στα χέρια κάποιου «ξένου». Aλλά, πάλι, δεν είναι κρίμα να μπαίνει κανείς σε περιπέτειες μόνο και μόνο εξαιτίας του επιθέτου του;

ΗΤΤΑ...

Το 2005 ο Σερραίος πολιτικός αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Eσωτερικών -το οποίο και κατήγγειλε ανοιχτά- να μην προσμετρώνται τα λευκά ψηφοδέλτια στα έγκυρα για τη διαμόρφωση του εκλογικού μέτρου

ΝΙΚΗ...

Στις εκλογές του 2007 ο κ. Αχ. Kαραμανλής πήρε το αίμα του πίσω, εκλεγόμενος πανηγυρικά, με διαφορά 15.000 σταυρών από τον επόμενο υποψήφιο. Eρμήνευσε τότε την επιτυχία του ως «δικαίωση»

... και όραμα

Για τη νέα θητεία του -την οποία θεωρεί βέβαιη- οραματίζεται ρόλο ρυθμιστή στο κόμμα. Aν ο ανιψιός του αναγκαστεί να αποχωρήσει, η διαδοχή του δεν θα είναι εύκολη υπόθεση κι εκείνος πιστεύει ότι έχει χρέος να διαφυλάξει την «προίκα» της οικογένειας.

Η παράδοση θέλει το σερραϊκό αλφάβητο να αποτελείται μόνο από 15 γράμματα, από το K ως το Ω και το ψηφοδέλτιο της Nέας Δημοκρατίας να αποτελείται μόνο από υποψηφίους των οποίων τα επίθετα ακολουθούν στην αλφαβητική σειρά αυτό του θείου Aχιλλέα(!)

Πηγή: Ημερησία

Γιώργος Μπίλης: Της χήρας το πηγάδι

Σόι πάει το πράσινο βασίλειο


Τα νέα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ είναι γεμάτα φρέσκα πρόσωπα. Μόνο τα επίθετα μένουν τα ίδια. Εντάξει , όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει αξιοκρατία. Απλώς μερικά παιδιά είναι πιο άξια από τα άλλα. Και βρίσκονται όλα στο νέο ΠΑΣΟΚ που δεν υπολογίζει "τζάκια".

Έχουμε και λέμε : Στην Α΄ Αθήνας η Άννα Ροκόφυλλου, κόρη του πρώην υπουργού Χρήστου Ροκόφυλλου. Στη Β΄ Αθήνας ο γιος του πρώην αντιπροέδρου και πρώην υπουργού Άμυνας επί κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, Γιώργος. Η κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Ντεντιδάκη, Έλλη, στην Α΄ Περιφέρεια του Πειραιά.

Στην Αιωτολοακαρνανία, εκεί όπου κόπηκε από τα ψηφοδέλτια ο Βερελής, υποψήφιος είναι ο γιος του αείμνηστου βουλευτή και αγωνιστή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Μπασαγιάννη, Θανάσης.

Στην Αρκαδία ο γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιαννόπουλου, Γιάννης, στην Αχαΐα ο Παναγιώτης Παπαγιαβής, γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, στη Δράμα υποψήφια είναι η κόρη του πρώην βουλευτή κ. Κεφαλίδη, Χαρά Κεφαλίδου.

Στην Εύβοια η κ. Αικατερίνη Καλαμακίδη, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Στη Ζάκυνθο η κυρία Μαρία Κλαυδιανού, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Στην Ημαθία ο γιος του πρώην υφυπουργού Γεωργίας Μόσχου Γικόνογλου, Θανάσης Γικόνογλου.

Στη Μεσσηνία ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, γιος του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων του Ανδρέα τη δεκαετία του ʼ80, και η κόρη του Γιάννη Γιαννακόπουλου, Νάντια.

Επίσης ισχυρό όνομα στη Φθιώτιδα είναι, λόγω ονόματος, ο Δημήτρης Δροσογιάννης, που ο πατέρας του, Αντώνης Δροσογιάννης, ήταν από τους ισχυρότατους υπουργούς του Ανδρέα. Όπως επίσης και ο Θωμάς Στάικος, γιος παλαιού βουλευτή που είχε θητεύσει και γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας, όταν υπουργός ήταν ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος.

Αν πάμε δε στις περιπτώσεις ανιψιών, όπως στην περίπτωση του Συμεών Κεδίκογλου στην Εύβοια, ή της κυρίας Τριαρίδου στην Α΄ Θεσσαλονίκης, τότε καταλαβαίνετε πως οι περιπτώσεις οικογενειοκρατίας γίνονται περισσότερες.

Επομένως, τα περί αλλαγής του πολιτικού συστήματος, που συνεχώς θέτει ως θέμα ο Γιώργος, τι νόημα έχουν, αφού δεν ξεκινάει από το ίδιο του το κόμμα;

Πηγή: Mediakias

Aντώνης Σαμαράς: O γέγονε, γέγονε, τώρα παλεύουμε για τη νίκη


Kαμία συζήτηση για τη διαδοχή δεν ανοίγει μπροστά στην κάλπη ο Aντώνης Σαμαράς. Παράλληλα δεν διαψεύδει ότι τηλεφώνησε στον Σάββα Tσιτουρίδη αμέσως μετά την αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο της N.Δ.

Aντώνης Σαμαράς Υπουργός Πολιτισμού

Kαμία συζήτηση για τη διαδοχή δεν ανοίγει μπροστά στην κάλπη ο Aντώνης Σαμαράς. Παράλληλα δεν διαψεύδει ότι τηλεφώνησε στον Σάββα Tσιτουρίδη αμέσως μετά την αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο της N.Δ.

Συνέντευξη στη Μαρία Σπυράκη

Ως προς το θέμα ηγεσίας, ασφαλώς και δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Aλλωστε αυτό δεν είναι μόνο «άποψή μου». Tο ξεκαθάρισε απολύτως -και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα- ο ίδιος ο Kώστας Kαραμανλής.

O υπουργός Oικονομικών επιμένει ότι στην οικονομία ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, προειδοποιώντας ότι οι προτάσεις του ΠAΣOK θα οδηγήσουν σε υπερφορολόγηση και τελικά στέγνωμα της αγοράς. O κ. Σαμαράς θέτει δίλημμα και στους ψηφοφόρους της N.Δ. που φλερτάρουν με το ΛAOΣ λέγοντας πως κάθε ψήφος στον Γ. Kαρατζαφέρη είναι ψήφος προς το ΠAΣOK.

Πληροφορούμαι ότι επικοινωνήσατε με τον κ. Tσιτουρίδη μετά την απομάκρυνσή του από το ψηφοδέλτιο της N.Δ. στο Kιλκίς. Σε τέτοιες συνθήκες σας περισσεύουν στελέχη και ψηφοφόροι, και απομακρύνατε από τα ψηφοδέλτια ένα βουλευτή εν ενεργεία που δεν ήταν υπουργός μετά τις εκλογές του 2007;

Tώρα όλοι δίνουμε τη μάχη για την 4η Oκτωβρίου. Kι αυτό έρχεται πάνω απ’ όλα...

O πρωθυπουργός πάντως είπε στη ΔEΘ ότι «έσφαλαν» οι υπουργοί που μίλησαν κατά των πρόωρων εκλογών. Eσείς πού εντοπίζετε το δικό σας σφάλμα;

Eίπα την άποψή μου πριν παρθεί η απόφαση. Oπότε τι άλλο να σας πω; Oμως, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Tώρα όλοι παλεύουμε για νίκη στις εκλογές.

Oι δημοσκοπήσεις προεξοφλούν βαριά ήττα για τη N.Δ. H άποψή σας ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη N.Δ. ισχύει ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος;

Tην ώρα της εκλογικής μάχης παλεύεις μόνο για τη νίκη. O αγώνας μου δεν εξαρτάται από τις δημοσκοπήσεις αλλά από τα πιστεύω μου. Ως προς το θέμα ηγεσίας, ασφαλώς και δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Aλλωστε αυτό δεν είναι μόνο «άποψή μου». Tο ξεκαθάρισε απολύτως -και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα- ο ίδιος ο Kώστας Kαραμανλής.

Σε περίπτωση αποχώρησης του Kώστα Kαραμανλή από την ηγεσία άμεσα ή στο μέλλον βλέπετε να κλείνει και ο κύκλος του αποκαλούμενου Kαραμανλισμού στο κόμμα και να προχωρά η Nέα Δημοκρατία σε ιδεολογικό επαναπροσδιορισμό και οργανωτική ανασύνταξη;

Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Tελεία και παύλα.

Θεωρείτε πως για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης το πάγωμα των μισθών και η περιοριστική πολιτική στις αμοιβές είναι μονόδρομος; Eρωτώ διότι άλλες κεντροδεξιές κυβερνήσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία υιοθετούν πολιτικές στήριξης της αγοράς με ενισχύσεις της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, ώστε να διατηρηθεί η κατανάλωση και τελικά η εισροή φορολογικών εσόδων.

Xαίρομαι που φύγαμε από τα κομματικά και μπήκαμε στα πολιτικά: Προσέξτε: Πρώτον, άλλες χώρες, όπως αυτές που αναφέρατε, δεν έχουν το τεράστιο δημόσιο χρέος, που έχουμε εμείς και που δημιουργήθηκε στην εικοσαετία διακυβέρνησης της χώρας από το ΠAΣOK. Eπειδή εμείς έχουμε και τέτοιο πρόβλημα, η αντιμετώπιση της διεθνούς κρίσης μας επιβάλλει ειδική μεταχείριση στα δημοσιονομικά. Για την ακρίβεια, μας επιβάλλει να δώσουμε υψίστη προτεραιότητα στον έλεγχο του ελλείμματος.

Δεύτερον, το πάγωμα των μισθών σε συνθήκες σχεδόν μηδενικού πληθωρισμού, δεν είναι «περιοριστική» πολιτική, όταν δίνεται ειδική βοήθεια για τους χαμηλόμισθους. Φέτος, για παράδειγμα, είχαμε πάγωμα αποδοχών στο δημόσιο για πάνω από 1.700 ευρώ, αλλά στους μισθωτούς μέχρι 1.500 ευρώ δώσαμε 500 ευρώ τον χρόνο, ενώ για όσους παίρνουν από 1.500 ως 1.700 ευρώ μηνιαίως, δώσαμε 300 ευρώ τον χρόνο.

Tι σημαίνει αυτό; Oτι παρά το «πάγωμα», για μικρά και μεσαία εισοδήματα του Δημοσίου δώσαμε αύξηση από 5% (για τους πολύ χαμηλόμισθους) ως 2% για τα μεσαία εισοδήματα. Oταν ο πληθωρισμός είναι σήμερα 0,7%! Oυσιαστικά αυτοί πήραν αυξήσεις πολύ πάνω από τον πληθωρισμό.

Aνάλογα προτάθηκαν από τον πρωθυπουργό και για το 2010.

Nομίζετε ότι η υπόσχεση για αυξήσεις «πάνω από τον πληθωρισμό σε όλους» είναι πιο «φιλολαϊκή» από την υπόσχεση για αυξήσεις πολύ πάνω από τον πληθωρισμό μόνο στους χαμηλόμισθους;

Γιατί εγώ νομίζω ότι η πρόταση της N.Δ. είναι πολύ πιο «φιλολαϊκή»: Eνισχύει περισσότερο μόνο όσους έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη. Xωρίς να επιδεινώνει και το έλλειμμα, δηλαδή χωρίς να επιβαρύνει κι άλλο τον φορολογούμενο...

Σ’ ό,τι αφορά το άλλο που με ρωτήσατε, κι εγώ πιστεύω ότι η στήριξη της αγοράς είναι απαραίτητη. Aλλά όταν μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές (όπως το κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια) στηρίζουμε την αγορά και το διαθέσιμο εισόδημα.

Oταν υποσχόμαστε να μειώσουμε κι άλλο τους φορολογικούς συντελεστές (από το 25% στο 20%) επίσης στηρίζουμε το διαθέσιμο εισόδημα.

Aντίθετα το ΠAΣOK υπονοεί ότι θα αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές. Kαι απειλεί άμεσα να μαζέψει «ανεξόφλητες οφειλές» εταιρειών, οι περισσότερες των οποίων δοκιμάζονται ήδη από την κρίση...

Kι αν αυτή τη στιγμή σπεύσουν να μαζέψουν «μερικά δισεκατομμύρια από την αγορά» όπως... απειλούν, τη βούλιαξαν - και την οικονομία και την αγορά!

H πρόταση της Nέας Δημοκρατίας είναι και δημοσιονομικά σωστή, κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά ισορροπημένη. Kαι μακροπρόθεσμα ενισχύει την αγορά.

Aντίθετα, η πρόταση του ΠAΣOK είναι ανεφάρμοστη, νεφελώδης και μακροπρόθεσμα οδηγεί σε υπέρ-φορολόγηση, από-επένδυση και υπερδανεισμό. Kι αυτό μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα -τόσο άμεσα όσο και μεσοπρόθεσμα. Στα οικονομικά «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός». Kι ότι ακούγεται «φιλολαϊκό» είναι συχνά κατ’ εξοχήν αντιλαϊκό...

Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι έχετε σημαντική διαρροή ψηφοφόρων προς το ΛAOΣ. Mε δεδομένο ότι ο κ. Kαρατζαφέρης και πολλά στελέχη του προέρχονται από τη N.Δ., πόσο σύμφωνο σας βρίσκει ο χαρακτηρισμός «άκρο» για το ΛAOΣ;

Tο μόνο βέβαιο είναι ότι σ’ αυτή τη μάχη κάθε νεοδημοκράτης που δεν ψηφίζει Nέα Δημοκρατία ουσιαστικά πριμοδοτεί το ΠAΣOK. Aυτό αρκεί...

Αυξήσεις
Παρά το «πάγωμα», για μικρά και μεσαία εισοδήματα του Δημοσίου δώσαμε αύξηση από 5% (για τους πολύ χαμηλόμισθους) ως 2% για τα μεσαία εισοδήματα. Oταν ο πληθωρισμός είναι σήμερα 0,7%! Oυσιαστικά αυτοί πήραν αυξήσεις πολύ πάνω από τον πληθωρισμό.

Φιλολαϊκές πολιτικές
Nομίζετε ότι η υπόσχεση για αυξήσεις «πάνω από τον πληθωρισμό σε όλους» είναι πιο «φιλολαϊκή» από την υπόσχεση για αυξήσεις πολύ πάνω από τον πληθωρισμό μόνο στους χαμηλόμισθους;

Για τον Γ. Παπανδρέου
«Πολιτικός αντίπαλος» όχι εχθρός

Ποιά είναι η γνώμη σας για το Γιώργο Παπανδρέου; Σας ερωτώ και λόγω της παλαιάς γνωριμίας σας.

Mε τον Γιώργο είμαστε φίλοι από παιδιά. Eίναι όμως πολιτικός μου αντίπαλος. Προσέξτε «πολιτικός αντίπαλος» δεν σημαίνει, βέβαια, «εχθρός»... Bρισκόμαστε σε αντίθετες παρατάξεις, προσπαθούμε να κερδίσουμε τη στήριξη του λαού για διαφορετικά προτάγματα και διαφορετικές πολιτικές. Δεν χάνω την εκτίμησή μου για το πρόσωπό του. Aλλά διατηρώ πλήρη την αντίθεσή μου για την πολιτική που προτείνει.

Πηγή: Ημερησία

Πολύγυρος: Εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ο Εθνομάρτυρας μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος

Η Σμύρνη στις φλόγες

Εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009.

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής
Γρ. Τύπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

10:00 Επίσημη δοξολογία στον Ι. Μ .Ναό Αγ. Νικολάου.
Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας.

10:30 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

20/9/2009 Γενικός Σημαιοστολισμός

Μαρίζα Κωχ: Λιανοχορταρούδια, Μήλο μου κόκκινο, Μέρμηγκας

Ηρωική έξοδος του Μιλτιάδη Έβερτ


Πριν λίγη ώρα έφτασε στα χέρια του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, επιστολή του Μιλτιάδη Έβερτ, στην οποία ζητά να είναι δωδέκατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ένα ακόμα ιστορικό στέλεχος αποχωρεί από την ενεργό πολιτική.

Αναμένεται απόφαση του Κώστα Καραμανλή για το αν θα κάνει δεκτό το αίτημα του κυρίου Έβερτ.

Μπράβο Μιλτιάδη, αποχωρείς με ψηλά το κεφάλι.

Δεν πήγε ο κόσμος στην συγκέντρωση του Καρατζαφέρη στην Κατερίνη

Μπροστά σε σχεδόν άδειες καρέκλες μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο μεγάλος αρχηγός Καρατζαφέρης στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης ενώπιον εκατό περίπου ατόμων που είχαν μαζευτεί από όλη την Πιερία, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη.

Ο λαός της Πιερίας έστρεψε την πλάτη του στο κάλεσμα του μεγάλου αρχηγού. Άσχημα τα σημάδια αρχηγέ.


Πηγή: Πιέριοι

Χαλκιδική: η μάχη της... τρίτης έδρας


Αμφίρροπος αγώνας για την εξασφάλιση της μιας από τις τρεις έδρες του νομού αναμένεται να διεξαχθεί μέχρι τις 4 Οκτωβρίου στη Χαλκιδική. Η παραδοσιακή επικράτηση της ΝΔ στο νομό, που θεωρείται ένα από τα «κάστρα» της παράταξης, τίθεται υπό αμφισβήτηση σ' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, με συνέπεια να έχουν φουντώσει τα σενάρια για την ενδεχόμενη κατάληξη της τρίτης έδρας.

Στις προηγούμενες εθνικές εκλογές του 2007, η ΝΔ είχε συγκεντρώσει το 46,37% των ψήφων στο νομό, εκλέγοντας δύο βουλευτές, και το ΠΑΣΟΚ το 38,11% παίρνοντας μία έδρα. Το ΚΚΕ είχε πάρει το 4,43% των ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ το 3,81%, ο ΛΑΟΣ 3,42% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 0,76%.

Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, με αποχή στο 40%, η ΝΔ έπεσε στο 39,31% και το ΠΑΣΟΚ στο 34,65%. Σημαντική ήταν η άνοδος του ΛΑΟΣ, που σκαρφάλωσε στο 6,90%, και ακολούθησαν το ΚΚΕ με 5,49%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,85% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,67%.

Στο νομό Χαλκιδικής, από το 1996 και έπειτα, η ΝΔ εκλέγει δύο βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ έναν, ενώ το αντίστροφο συνέβη μόνο στις εκλογικές αναμετρήσεις του 1981, του 1985 και του 1993.

Πάντως, στη Χαλκιδική οι ψηφοφόροι είναι ιδιαίτερα σταθεροί στις επιλογές τους, καθώς την τελευταία 20ετία έχουν εκλεγεί βουλευτές μόνον έξι πολιτικοί, οι τέσσερις από τη ΝΔ (Β. Γιοβανούδας, Β. Πάππας, Α. Φλωρίνης και Γ. Βαγιωνάς) και οι δύο από το ΠΑΣΟΚ (Χ. Πάχτας και Γ. Δριβελέγκας).

Το 2007, από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Γιώργος Βαγιωνάς ήρθε πρώτος με 11.353 σταυρούς και ακολούθησαν ο Αθηναίος Φλωρίνης με 8.508 (αρχική καταμέτρηση πριν από την ένσταση) και ο Βασίλειος Πάππας με 8.484, ενώ ο Ευθύμιος Καρανάσιος είχε λάβει 4.339 σταυρούς.

Στο ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Δριβελέγκας είχε εκλεγεί με 12.312 σταυρούς και δεύτερος ήταν ο Ιωακείμ Μουτάφης με 9.754.

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είχε πρωτεύσει ο Νικόλαος Παρθενιώτης με 1.145 σταυρούς, στο ΣΥΡΙΖΑ πρώτη ήταν η Κυριακή Μάλαμα με 953 ψήφους και στο ΛΑΟΣ ο Ζαφείρης Δρόσος με 704 ψήφους.

Οι υποψήφιοι

Για την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου στη ΝΔ το ψηφοδέλτιο που ανακοινώθηκε δεν έκρυβε εκπλήξεις, καθώς σ' αυτό συμμετέχουν οι δύο βουλευτές Γιώργος Βαγιωνάς και Βασίλειος Πάππας, καθώς και ο Αθηναίος Φλωρίνης, ο οποίος το 2007 εκλέχτηκε δεύτερος, αλλά έχασε την έδρα στο Εκλογοδικείο. Υποψήφιος είναι εκ νέου και ο Ευθύμιος Καρανάσιος, ενώ νέο πρόσωπο είναι η Ιφιγένεια Κυριάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής.

Στο ΠΑΣΟΚ, το ψηφοδέλτιο ανανεώθηκε κατά τα 4/5, καθώς μόνον ο εν ενεργεία βουλευτής Γιάννης Δριβελέγκας είναι εκ νέου υποψήφιος. Τα νέα πρόσωπα είναι ο πρώην νομάρχης Χαλκιδικής, Αργύρης Λαφαζάνης, ο πρώην δήμαρχος Πολυγύρου, Νικόλαος Βασιλάκης, η νομαρχιακή σύμβουλος Αννα Κατσαρού και η Αναστασία Ευτάτολγου.

Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ υποψήφιοι είναι ο Νικόλαος Παρθενιώτης, η Ειρήνη Τζίμου, ο Νικόλαος Τριπλής, ο Γεώργιος Τσακίρογλου και νέο πρόσωπο η Δήμητρα Χαραλαμπίδου.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν ο Γεώργιος Γεράκης, ο Ιωάννης Γλαράκης, ο Αριστομένης (Αρης) Δήμου, η Κατερίνα Ιγγλέζη και η Κυριακή (Κική) Μάλαμα.

Υποψήφιοι με το ΛΑΟΣ είναι η Ευαγγελία Αβέρη, η Πραξιθέα Γιαβουρόγλου, ο Ζαφείρης Δρόσος, ο Αλέξανδρος Ιωάννου και ο Αθανάσιος Μαρίνος.

Με τους Οικολόγους Πράσινους, υποψήφιοι είναι ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο Θεολόγης Καραδήμος, ο Αναστάσης Μπογρής και ο Νικήτας Χουχούτας.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη στη Θράκη, απασχολεί τα τουρκικά μέσα


Η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη στη Θράκη, απασχολεί τα τουρκικά μέσα

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ…

Ως «ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ», αναφέρεται σε άρθρο της SABAH
Το ΛΑ.Ο.Σ. είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τόλμησε να μιλήσει για το τουρκικό προξενείο, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Με τον τίτλο «Ο εχθρός των Τούρκων έθεσε την υποψηφιότητά του στη Δυτική Θράκη» η τουρκική εφημερίδα Sabah φιλοξενεί στις εσωτερικές της σελίδες ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη από την Αθήνα, για την παρουσία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη στο ψηφοδέλτιο του νομού Ροδόπης. Η είδηση της υποψηφιότητάς του στην περιοχή μας και οι επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει στο εκλογικό αποτέλεσμα, ήδη είχε σχολιαστεί από τον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο, όπου το ερώτημα ήταν κοινό για όλους και το εξής «από πού προέκυψε το ξαφνικό ενδιαφέρον του Γ. Καρατζαφέρη για τη Θράκη;».

Στο ερώτημα αυτό έσπευσε να απαντήσει και το γραφείο Τύπου της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΛΑ.Ο.Σ. που στην ανακοίνωσή του, αναφέρει, ότι «η υποψηφιότητα οποιουδήποτε αρχηγού κόμματος σε μία ακριτική περιοχή, κάθε άλλο παρά «ύποπτη και «περίεργη» μπορεί να θεωρηθεί. Καμία ψήφος δεν θεωρείται χαμένη (ακόμη και αν αυτή είναι η λευκή), πόσο μάλλον η ψήφος στο ΛΑ.Ο.Σ. το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τόλμησε να μιλήσει για το ρόλο του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, τον οποίον όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν τολμά να πάρει θέση».

Στην ανταπόκριση στην τουρκική εφημερίδα Sabah αναφέρεται ότι «ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ., που είναι το μοναδικό άκρως εθνικιστικό κόμμα της Ελλάδας, παραμερίζοντας όσα έχει δηλώσει κατά της Τουρκίας και προκειμένου να συλλέξει ψήφους, στράφηκε προς τη δυτική Θράκη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του σε εκλογική περιφέρεια της περιοχής, όπου και ζει «τουρκική» μειονότητα. Ο κ. Καρατζαφέρης, για τον οποίο δεν υπάρχει πιθανότητα να αποσπάσει τις ψήφους της «τουρκικής» μειονότητας, στοχεύει στις ψήφους των ακραίων εθνικιστών, οι οποίοι αντιδρούν εναντίον της «τουρκικής» μειονότητας. Μάλιστα, θεωρείται βέβαιο ότι με τις ψήφους, τις οποίες θα λάβει από εκεί, θα εισέλθει και στη Βουλή.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του, γνωστοποιώντας την υποψηφιότητά του στην περιοχή αυτή, είπε: «Αποτελεί απάντηση στη συνεχή προκλητική στάση της Τουρκίας». Όμως, δεν διευκρίνισε ακόμη σε ποια πόλη της δυτικής Θράκης θα είναι υποψήφιος. Ο Καρατζαφέρης επέκρινε με σκληρή γλώσσα και την κυβέρνηση, ότι προβαίνει σε συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και σημείωσε: «Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν και πετούν στο Αιγαίο, όποτε το επιθυμούν».

Στην ανταπόκριση αναφέρεται, επίσης, ότι οι ψήφοι της μειονότητας στη Δυτική Θράκη δίνουν τη δυνατότητα στα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να εκλέξουν τρεις βουλευτές χωρίς να αναφέρεται σε χριστιανούς ή μουσουλμάνους.

Αυτό που ήθελε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ το πέτυχε, αφού σε καθημερινή βάση πρωταγωνιστεί στις τουρκικές εφημερίδες. Πού να πατήσει και το πόδι του στην Θράκη.

Πηγή: Χρόνος

Ο Σάββας, η δισκέτα και τα σκάνδαλα


Από το στρατηγείο του Γ. Σουφλιά στο πλευρό του Καραμανλή με όραμα τη... διαδοχή!

Οι κουμπάροι και τα ομόλογα θάμπωσαν το άστρο του Τσιτουρίδη

Το πιο γνωστό γαλάζιο ανέκδοτο τον κρίσιμο μήνα Μάρτιο του 1997 είχε πρωταγωνιστή τον Σάββα Ττσιτουρίδη. Ήταν τότε που ο Κώστας Καραμανλής νίκησε με ευκολία τον Γιώργο Σουφλιά στη μάχη για τη διαδοχή τού Μ. Έβερτ. Ο βουλευτής του Κιλκίς, γνωστός εκείνη την περίοδο ως «ο Βρυξελλιώτης», με τις πολλές φιλοδοξίες είχε εγκαίρως τοποθετηθεί στο πλευρό του Γιώργο Σουφλιά και μπαινόβγαινε στο στρατηγείο του στην οδό Βεντήρη. Όταν όμως μπήκε στην κούρσα ο Κώστας Καραμανλής και μέσα σε λίγες ώρες άλλαξαν τα δεδομένα, ο Σάββας διέβλεψε αμέσως την ανατροπή και χωρίς δεύτερη σκέψη αυτομόλησε στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών τού νέου υποψήφιου αρχηγού.

Παρ΄ ότι δεν ήταν ο μόνος που άφησε τον Σουφλιά για τον Καραμανλή, ο Σάββας βρέθηκε (και τότε) στη δίνη του κυκλώνα. Οι εχθροί του μάλιστα διακινούσαν με βεβαιότητα την «κακία» ότι ήταν τόσο μεγάλη η πρεμούρα του να βοηθήσει τον Καραμανλή ώστε πήρε τη νύχτα κρυφά τη δισκέτα με τα αρχεία των κομματικών στελεχών της Ν.Δ. σε όλη τη χώρα από το γραφείο του Γιώργου Σουφλιά και την πήγε στο επιτελείο του Καραμανλή! Πού σταματάει η πραγματικότητα και πού αρχίζει ο μύθος σ΄ αυτήν την ιστορία δεν μάθαμε ποτέ. Η ρετσινιά όμως στον Σάββα έμεινε. Όπως έμεινε και η σταθερή εχθρότητα του Γιώργου Σουφλιά στο πρόσωπό του.

Ο Σάββας Τσιτουρίδης όμως είχε επενδύσει σωστά και για πολλά χρόνια δεν είχε ανάγκη τον Γιώργο Σουφλιά. Ανήκε- λένε στην Ρηγίλλης- πλέον στο κλαμπ των ισχυρών. Ήταν ο άνθρωπος του Καραμανλή, επίλεκτο μέλος της ομάδας των λοχαγών που ήταν οι πρώτοι υπερασπιστές του προέδρου, ενώ στην πορεία έγινε και πολιτικός φίλος του τσάρου της Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, επίσης ορκισμένου εχθρού του Γιώργου Σουφλιά.

«Μακεδονάρχης». Τα χρόνια πέρασαν και ο Σάββας δικαιώθηκε. Στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή πήρε δυνατό υπουργείο. Επειδή όμως- όπως λένε στελέχη της Ν.Δ.- οι φιλοδοξίες ήταν πολλές, αμέσως μόλις κάθησε στον θώκο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έβαλε μπροστά τις μηχανές για την επόμενη μέρα.

Ο πρώτος στόχος του ήταν να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη στη Μακεδονία. Ήθελεαναφέρουν οι ίδιες πηγές- να καλύψει το κενό που άφηνε ο Καραμανλής στη Βόρεια Ελλάδα και να γίνει «μακεδονάρχης». Κι αυτό, όπως έλεγαν με υπονοούμενα οι φίλοι του, ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Για το δεύτερο, ο πήχυς ήταν πολύ ψηλά. Η μύχια επιθυμία του- υποστηρίζουν οι συνεργάτες του- ήταν να διαδεχθεί τον Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία.

Ξαφνικά λίγους μήνες μετά τη μεγάλη νίκη της Ν.Δ. το 2004, «ο Ερμής έγινε ανάδρομος και το άστρο του Σάββα Τσιτουρίδη θόλωσε» λέει ένας απο αυτούς που τον αντιπαθούν σταθερά μέσα στο κόμμα. Η γνωστή περιπέτεια με τη μεταγραφή- ρουσφέτι του γιου του από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης στην Αθήνα τον οδήγησε εκτός κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός όμως- όπως φάνηκε στην πορεία- δεν καταδίκασε στη συνείδησή του τον καλό του φίλο γι΄ αυτή την πράξη. Άλλωστε αυτό για το οποίο είχε κατηγορηθεί ήταν ένα θέμα προσωπικό και ευαίσθητο. Έτσι, όταν η υπόθεση ξεχάστηκε, του έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία. Τον επανέφερε στην κυβέρνηση σε πιο ισχυρό και πιο μεγάλο υπουργείο. Του έδωσε το υπουργείο Απασχόλησης για να χειριστεί το καυτό θέμα της επίλυσης του Ασφαλιστικού.

Είπαμε όμως, το... άστρο του Σάββα είχε χαθεί και η νέα μεγάλη θέση ήταν γ΄ αυτόν καταστροφική. Εμφανίστηκε μπλεγμένος σε δύο κρίσιμες υποθέσεις σκανδάλων, τα ομόλογα και τους «κουμπάρους». Όσες εξηγήσεις και εάν έδωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, δεν κατάφερε να διασωθεί. Ο κ. Κ. Καραμανλής τον απομάκρυνε για δεύτερη φορά από την κυβέρνηση και από τον φιλικό του κύκλο. Παρ΄ όλα αυτά, κατάφερε να επανεκλεγεί στις εκλογές του 2007 και να παραμείνει στο παιχνίδι.


Ο αποκλεισμός από τα ψηφοδέλτια και τα χατίρια για το Βατοπέδι

Η ζωή όμως κάνει κύκλους και αυτοί οι κύκλοι στην πολιτική είναι πιο συχνοί και απρόβλεπτοι. Ο πιο μεγάλος αντίπαλος του Κώστα Καραμανλή το 1997, ο Γιώργος Σουφλιάς, έφτασε να είναι ο καλύτερος πολιτικός φίλος του- και να παίρνουν από κοινού όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Όπως αυτή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στις 4 Οκτωβρίου. Ο Σάββας Τσιτουρίδης δεν φτάνει που ήταν απέναντι στους δύο ισχυρούς άνδρες του κόμματος, τους προκάλεσε κιόλας διαφωνώντας ανοιχτά με την απόφασή τους για εκλογές.

Ήταν αυτός ο λόγος που κόπηκε από τη λίστα; Κάποιοι- μάλλον επιπόλαιοι λένε πως ναι. Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι κόπηκε από μια κρυφή δημοσκόπηση που παρήγγειλε ο κ. Καραμανλής για να μάθει τη γνώμη που έχουν οι πολίτες για τα στελέχη του. Οι φίλοι του Σάββα δεν συμμερίζονται ούτε τη μία ούτε την άλλη εκδοχή και ψιθυρίζουν έναν τρίτο λόγο: ότι ο Σάββας Τσιτουρίδης δεν δέχθηκε ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει χατίρια στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Εξηγήσεις. Όποιος και να είναι ο πραγματικός λόγος, προς το παρόν τον γνωρίζουν μόνον ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Γιάννης Αγγέλου και, ενδεχομένως, ο Γιάννης Λούλης.

Σίγουρα όμως τον ξέρει και ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης. Γι΄ αυτό- λένε στελέχη της Ρηγίλλης- είναι ρητορικό το ερώτημα που απηύθυνε στη χθεσινή ομιλία του προς τους ψηφοφόρους του στο Κιλκίς:

«Πρέπει ο Κώστας Καραμανλής να εξηγήσει και σ΄ εμένα και σ΄ εσάς τους λόγους για τους οποίους χωρούσα στα καθαρά ψηφοδέλτια του 2007 και δεν χωρούσα το 2009.

Την οφείλει αυτή την εξήγηση και σε εμένα και σ΄ εσάς». Ο Σάββας Τσιτουρίδης καλώς είπε ό,τι είπε για να κρατήσει τους ψηφοφόρους του ζεστούς. Ξέρει όμως καλά ότι αυτή την απάντηση δεν θα την πάρει ποτέ.

Πηγή: Τα Νέα

Φραστικό επεισόδιο του μητροπολίτη Πειραιώς με τον υφυπουργό Εσωτερικών Χρήστο Ζώη


Έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στο μητροπολίτη Πειραιώς και τον υφυπουργό Εσωτερικών Χρήστο Ζώη με αντικείμενο ένα τετρακίνητο εννεαθέσιο όχημα Cherokee συνέβη χθες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας.

Περιμένοντας να αφιχθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελασσόνα, ο κ. Σεραφείμ θυμήθηκε ότι ο κ. Ζώης δεν ενέκρινε τη χορήγηση από τον ΟΔΔΥ μικρού οχήματος για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στη στέγη γερόντων Άγιος Σπυρίδων.

"Το υπουργείο Εσωτερικών δεν χορηγεί οχήματα hummer παρά μόνο στο στρατό" ήταν η απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών. "Αυτό είναι ψέμα δεν λέτε την αλήθεια" ανταπάντησε ο μητροπολίτης Πειραιώς και πρόσθεσε "Εγώ είμαι άντρας και δεν έχω πρόβλημα να σας το πω. Λέτε ψέματα".

Εμφανώς ενοχλημένος ο μητροπολίτης Πειραιώς συνέχισε "Δεν κάνατε τίποτα και με αυτά που λέτε θα φάτε "μαύρο" δαγκωτό στις εκλογές θα σας δώσουμε μαύρο δαγκωτό". ο υφυπουργός Εσωτερικών ξαφνιασμένος από την αντίδραση του μητροπολίτη το μόνο που επαναλάμβανε μπροστά στον Αρχιεπίσκοπο στους έκπληκτους ιεράρχες, τους βουλευτές, τους πολιτευτές και τους τοπικούς παράγοντες που παρακολουθούσαν τη συζήτηση "Δεν μπορούσε το υπουργείο να διαθέσει Hummer".

O δυναμικός μητροπολίτης σηκώθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα όταν o δήμαρχος Λάρισας κ.Κώστας Τζανακούλης αντέδρασε και του είπε πως μιλάει έτσι στον υπουργό, για να λάβει την απάντηση: "Δέκα ημέρες σας έμειναν ακόμα, δέκα ημέρες σας έμειναν".

Αργότερα συνεργάτες του μητροπολίτη διευκρίνισαν πως η αντίδραση του κ. Σεραφείμ αφορούσε ένα εννεαθέσιο αυτοκίνητο τύπου van που ζητούσε η μητρόπολη για τους ηλικιωμένους και όχι jeep τύπου hummer όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών. Άφηναν δε να εννοηθεί πως το εν λόγω όχημα κατέληξε σε πρόσωπο που συνδέεται με το περιβάλλον του υφυπουργού.

Πηγή: amen.gr

ΝΙΚΗ Πολυγύρου - Καμπανιακός


Αρχίζει το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής στο ποδόσφαιρο!

Η ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ αγωνίζεται, 1η αγωνιστική, στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου με την ομάδα του ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΥ.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 16:00.

Η αναβολή της συγκέντρωσης της Νέας Δημοκρατίας στον Πολύγυρο


Η ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής ήθελε να φέρει ομιλήτρια τη Ντόρα Μπακογιάννη για την κεντρική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στον Πολύγυρο.

Η εκδήλωση ήταν να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στον πεζόδρομο.

Είναι γνωστό ότι η Ντόρα Μπακογιάννη εισήχθη στο νοσοκομείο με πνευμονία.

Τι έκανε λοιπόν η ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής; Αντί να κάνει το αυτονόητο και να φέρουν άλλο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας για να μιλήσει, ματαίωσαν την εκδήλωση!

Επειδή οι μέρες είναι πονηρές, η ΝΟ.Δ.Ε. ενδιαφέρθηκε να προβάλλει μόνο τη Ντόρα Μπακογιάννη. 'Η Ντόρα Μπακογιάννη ή τίποτα...

Με την απόφαση της αυτή όμως, η ΝΟ.Δ.Ε. δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα στην καταρρέουσα Νέα Δημοκρατία. Ούτε λίγο ούτε πολύ φαίνεται ότι δεν υπάρχει αξιόλογο στέλεχος για να έρθει στον Πολύγυρο.

Αυτά κύριοι της ΝΟ.Δ.Ε. φέρνουν αρνητικά αποτελέσματα στις κάλπες. Εσείς καθίστε να περιμένετε τη Ντόρα Μπακογιάννη ενώ το ΠΑΣΟΚ καλπάζει προς την αυτοδυναμία...

Το ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται μόνο του, η Νέα Δημοκρατία το φέρνει στην εξουσία...

Σχόλιο του Πετεφρή για την Απολλωνία

Νόμισμα της Απολλωνίας με την κεφαλή του Απόλλωνα και την επτάχορδη Λύρα με την επιγραφή "ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ"

Τώρα είδαμε το σχόλιο του φίλου Πετεφρή σχετικά με την Απολλωνία και το αναδημοσιεύουμε αμέσως. Δεν το είδαμε νωρίτερα γιατί το σχόλιο γράφτηκε σε μόνιμο θέμα και λόγω των εκλογών δεν το αντιληφθήκαμε εγκαίρως.

Το παρακάτω το θεωρούμε πολύ σημαντικό και το αναδημοσιεύουμε. Ο Πετεφρής σχολίασε:

Αυτή η 'Χαλκιδική' Απολλωνία βρίσκεται δυτικά του Πολυγήρου,σε οχυρό λόφο.Ανήκε στην Βοττική, όπως και η Ολυνθος. Αλλα Η Απολλωνία που κατέστρεψε ο Φίλιππος, μπορεί να είναι ανατολικά, στην Πιερική Λεκάνη, μεταξύ Φάγρητος και Γαληψού, εκεί όπου είχαν εγκατασταθεί, κατά Θουκυδίδη, οι Πίερες.

Επιτελικοί χάρτες του μεσοπολέμου και έως το 1950, μνημονεύουν "Πύργο Απολλωνίας" που συναντούμε σήμερα στον παραλιακό δρόμο Τούζλας-Καβάλας. Είναι μεσαιωνικός, 14ου αιώνα. Μάλλον κτήμα της Λαύρας,του κατεπανικίου Ποπολίας ή Λυκοσχίσματος "κατέναντι Καυχανάδας" (δηλαδή του νησιού Καυκανά=Κάπρου, απέναντι από τα Στάγιρα που επίσης κατέσκαψε ο Φίλιππος.

ΤΟ μόνο που δεν καταλαβαίνω,φίλτατοι, είναι γιατί θεωρείτε ότι η Χαλκιδική είχε "πρωτεύουσα",καθώς ποτέ΄δεν ήταν έως την κυριαρχία των Αργεαδών Μακεδόνων ενιαίος πολιτικά χώρος.

Πιθανότερες οι επαναληπτικές εκλογές από τη συνεργασία - Σαμαράς στη "Σφήνα"


Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον Κωστή Παρρά για την «Σφήνα», σχολιάζει τις εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας πως «Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε πράγματα που πρώτον δεν γίνονται, δεύτερον δεν τα αντέχει η οικονομία τώρα, τρίτον δεν αγγίζουν το κύριο δημοσιονομικό πρόβλημα που είναι η άμεση μείωση του ελλείμματος και τέταρτον, αν επέμενε κανείς να τα εφαρμόσει θα αύξανε τη φορολογία και θα οδηγούσε τη χώρα σε πρόσθετο υπέρμετρο δανεισμό».

Αντίθετα θεωρεί πως τα μέτρα της ΝΔ είναι φιλολαϊκά, ρεαλιστικά και ισορροπημένα. Πιστεύει πως δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε πως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ενώ τέλος απέκλεισε την περίπτωση συνεργασίας, θεωρώντας πιο πιθανό το ενδεχόμενο να πάμε σε «επαναληπτικές εκλογές με το νέο εκλογικό νόμο που δίνει αυτοδυναμία».

Αποσπάσματα συνέντευξης του υπουργού Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά στον Κωστή Παρρά για την «Σφήνα»


-Πώς σχολιάζετε τα όσα εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη; Εσείς προτείνετε σκληρά οικονομικά μέτρα λέγοντας ότι είναι αναγκαία για το ξεπέρασμα της κρίσης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι με αυτά τα δεδομένα οι πολίτες θα σας προτιμήσουν;

«Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε πράγματα που πρώτον δεν γίνονται, δεύτερον δεν τα αντέχει η οικονομία τώρα, τρίτον δεν αγγίζουν το κύριο δημοσιονομικό πρόβλημα που είναι η άμεση μείωση του ελλείμματος και τέταρτον, αν επέμενε κανείς να τα εφαρμόσει θα αύξανε τη φορολογία και θα οδηγούσε τη χώρα σε πρόσθετο υπέρμετρο δανεισμό. Δηλαδή αυτά τα δύο που πρέπει να αποφύγουμε... Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία επικεντρώνει την προσοχή της στη μείωση του ελλείμματος με πάταξη της φοροδιαφυγής, περιστολή της κρατικής σπατάλης, χωρίς να αυξηθούν οι φόροι. Ποιος παίρνει σκληρά μέτρα; Αυτός που κατεβάζει τους φόρους -και το έχει ήδη κάνει, δηλαδή η ΝΔ; Ή αυτός που ετοιμάζεται να ανεβάσει τους φόρους, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ;

Όταν τους ρωτάνε -και ευλόγως- "πού θα βρουν τα λεφτά για τόσες παροχές;" αναφέρουν τα περιβόητα 31 δισεκατομμύρια από "ανείσπρακτες οφειλές" προς το Δημόσιο. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτών αφορά εταιρείες που έχουν ήδη χρεοκοπήσει, άρα είναι μη εισπράξιμα. Αρκετά αφορούν εταιρείες του ευρύτερου Δημοσίου. Άρα, δεν έχουν καθαρό ταμειακό όφελος για το δημόσιο ταμείο, αφού από τη μία τσέπη του μπαίνουν κι από την άλλη βγαίνουν. Τέλος, υπάρχουν και οκτώ δισεκατομμύρια πραγματικές οφειλές από πραγματικές εταιρείες. Γι' αυτά έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία διακανονισμού τους. Και με αυξημένα έσοδα, μάλιστα, για την τρέχουσα χρονιά. Αν προσπαθήσει κανείς να πιέσει, σε εποχή κρίσης, εταιρείες που βρίσκονται στο όριο για να πάρει... οκτώ δισεκατομμύρια άμεσα, τότε θα βουλιάξει και η οικονομία και η αγορά. Και θα εκτιναχθεί η ανεργία.

Ποιος παίρνει πιο "φιλολαϊκά" μέτρα; Αυτός που φορολογεί τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει τις εταιρείες να πληρώσουν τις οφειλές τους, δηλαδή η ΝΔ; Ή αυτός που απειλεί να... "ματώσει" τους μικρομεσαίους για να εισπράξει τις οφειλές τους με τη μία; Βλέπετε ότι το πραγματικά "σκληρό πρόσωπο" δεν είναι της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε μέτρα που είναι και ρεαλιστικά και ισορροπημένα».

-Οι λίστες υποψηφίων που δόθηκαν στη δημοσιότητα ικανοποιούν την απαίτηση της βάσης και των στελεχών της ΝΔ για «καθαρά» ψηφοδέλτια; Αλήθεια, γιατί όλα αυτά τα στελέχη που τώρα κόπηκαν ή υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν από υποψήφιοι δεν μπορούσαν να έχουν εκδιωχθεί από πέρυσι, όταν με τις συμπεριφορές τους πλήγωναν την παράταξη και προκαλούσαν τους πολίτες;

«Η απόφαση ήταν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Κάθε άλλος σχολιασμός είναι περιττός».

-Αν δεν κερδηθεί η μάχη των εκλογών ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στη ΝΔ; Θα τεθεί θέμα ηγεσίας; Ξέρω ότι είστε αντίθετος με μια τέτοια εξέλιξη, αλλά αν το θέσει ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής το θέμα, θα διεκδικήσετε την αρχηγία;

«Τώρα είναι ή ώρα της μάχης, δεν σχολιάζουμε τίποτε άλλο από τη νίκη. Άλλωστε, απορώ γιατί ρωτάτε εμένα, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγησε πολύ καθαρά και το επανέλαβε αρκετές φορές, μάλιστα, ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή. Οπότε δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα...».

-Πώς σχολιάζετε το... διαζύγιο Σημίτη - Παπανδρέου από τη μία και την εμμονή των λεγόμενων «βαρόνων» από την άλλη να είναι και πάλι υποψήφιοι στη ΝΔ, εμποδίζοντας τη δυνατότητα του Κώστα Καραμανλή να προχωρήσει σε ανανέωση;

«Δεν σχολιάζω τα εσωτερικά κανενός κόμματος τις παραμονές εκλογών. Ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΔ. Αυτό θα συντηρούσε εσωστρέφεια, που πάντα είναι κακή για ένα κόμμα, αλλά τις παραμονές των εκλογών είναι αδιανόητη. Πάντως, η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια έχει επιτύχει πολύ μεγαλύτερη ανανέωση προσώπων. Μην την αδικούμε λοιπόν...».

-Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και μπροστά στο φάσμα της ακυβερνησίας, πιστεύετε ότι θα μπορούσαν τα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν σε επίπεδο κυβέρνησης;

«Νομίζω ότι το ξεκαθάρισε και ο πρωθυπουργός: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις τέτοιας σύγκλισης για να μπορέσει να υπάρξει σήμερα τέτοια "συνεργασία εξ ανάγκης". Πολύ πιθανότερες είναι επαναληπτικές εκλογές με το νέο εκλογικό νόμο που δίνει αυτοδυναμία. Οπότε, έτσι κι αλλιώς, εμείς παλεύουμε για τη νίκη και την αυτοδυναμία της ΝΔ».

Πηγή: Newstime

Ιφιγένεια Κυριάκου: Επιστολή στις γυναίκες


Φίλη Χαλκιδικιώτισα,

Σ’ έναν τόπο όπου η ανιδιοτελής προσφορά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ευλογία, σε μια χρονική στιγμή, ομολογουμένως δύσκολη για τη χώρα και κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας, τολμώ να συμμετέχω στις Εθνικές Εκλογές , όχι μόνο ως γυναίκα αλλά ως ένας άνθρωπος που πιστεύει βαθιά σε Αξίες και Ιδανικά ισότητας και ευκαιριών, για τον Άνθρωπο και τον τόπο μας.

Απευθύνομαι σε σένα, που επιθυμείς ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σου, ένα μέλλον με λιγότερη ανεργία, με περισσότερες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση, με καθαρότερο περιβάλλον, με λιγότερες σπατάλες μα με περισσότερη ανθρωπιά. Σε σένα που έχεις οργιστεί από τις αδικίες που παρατήρησες γύρω σου, που έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου για τις εκλογές και που πολλές φορές σκέφτηκες πως εμείς που ζητούμε τη στήριξή σου «είμαστε όλοι ίδιοι».

Έχεις δίκιο για την οργή, για την απογοήτευση και πολλές φορές για τη σκέψη που κάνεις, όμως, το γνωρίζεις καλά πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Υπάρχουν άνθρωποι που κατέρχονται στο στίβο της πολιτικής, για να προσφέρουν. Για να βάλουν ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα ανάπτυξης της χώρας, για να ενδιαφερθούν για τα προβλήματά σου, για να σκεφτούν τη διευθέτηση βασικών , σημαντικών ζητημάτων, με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχουν άνθρωποι που κατέρχονται στην πολιτική σήμερα, για να μπορούν αύριο να σε κοιτάζουν στα μάτια.

Μέχρι τώρα δε δίστασα ποτέ να πω την αλήθεια. Δε σκέφτηκα ποτέ το πολιτικό κόστος , για κάθε τι που θεωρούσα σωστό για τη Χαλκιδική. Και Χαλκιδική είμαστε όλοι μας. Ο τόπος, αγαπητή φίλη, είναι οι άνθρωποί του. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, οι άνθρωποι που σχεδιάζουν ένα μεγαλύτερο βήμα, οι άνθρωποι που δε λιποψυχούν μπροστά στα δύσκολα. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι πάντα. Χωρίς να ξεχνώ ποτέ την πολύτεκνη μάνα, την εργαζόμενη γυναίκα, τη μάνα που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της, την οικογένεια του εργάτη, του συνταξιούχου, του Χαλκιδικιώτη που παλεύει καθημερινά.

Τώρα είναι ευκαιρία να σας κάνω γνωστά και σας υπενθυμίσω, τι έχουμε πετύχει, ως Κυβέρνηση, μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα: να θυμίσω ,

* Για πρώτη φορά, παρέχεται η δυνατότητα στη μητέρα - ασφαλισμένη σε οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, πλην ΟΓΑ, να αναγνωρίσει πλασματικό χρόνο, τόσο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και προσαύξηση της σύνταξής της. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στη μητέρα να μείνει δεκατρείς ολόκληρους μήνες πλάι στο παιδί της, τη στιγμή που το παιδί της την χρειάζεται.

* Η αναπλήρωση της άδειας μητρότητας και του κενού, που προκύπτει από την απουσία της ασφαλισμένης μητέρας, με άνεργο, μέσω ΟΑΕΔ -δηλαδή, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας-.

* Θεσπίσαμε τον νόμο 3500/2005 για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, προστατεύοντας την οικογένεια, τη μητέρα, τα παιδιά.

* Θεσμοθετήσαμε με νόμο, την προστασία της γυναίκας από τη σεξουαλική παρενόχληση (νόμος 3488/2006), απαγορεύοντας τη μη ευνοϊκή μεταχείριση της γυναίκας, λόγω εγκυμοσύνης στην εργασία ή την καταγγελία της σχέσης εργασίας για λόγους φύλου ή οικογενειακών βαρών του εργαζόμενου.

* Στηρίζουμε, με σειρά μέτρων, την πολύτεκνη και την τρίτεκνη οικογένεια.

* Θεσμοθετήσαμε το Σύμφωνο Συμβίωσης, προκειμένου να προστατεύσουμε τις γυναίκες και τα παιδιά, τα οποία προέρχονται από μακροχρόνιες συμβιώσεις και που, μέχρι τώρα, η νομοθεσία δεν τα προστάτευε.

* Αναγνωρίσαμε τον ρόλο της Ελληνίδας αγρότισσας, παρέχοντάς της τη δυνατότητα, είτε είναι άμεσα ασφαλισμένη, είτε έμμεσα, να έχει τις κοινωνικές παροχές και τις παροχές υγείας από τον ΟΓΑ, λαμβάνοντας επίδομα μητρότητας (κυοφορίας και λοχείας) και παροχές περιθάλψεως.

* Αυξάνουμε , από 1-5-2009, το επίδομα ΟΑΕΔ για τις μητέρες, κατά τη διάρκεια της εξάμηνης άδειας μητρότητας, στα 739,56 ευρώ.

Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι μια μικρή ένδειξη της αναγνώρισης, την οποία είναι υποχρεωμένη να δείχνει η Πολιτεία, στην προσφορά της μητέρας στη στήριξη της οικογένειας.

Θα αγωνιστώ και θα στοχεύσω :

1. Την επέκταση της ελάχιστης περιόδου άδειας μητρότητας στις 20 εβδομάδες , με καταβολή πλήρους μισθού για τις πρώτες έξι εβδομάδες και 85% ενός πλήρους μισθού τις υπόλοιπες.

2. Τη διεύρυνση των ωραρίων των δημόσιων παιδικών και βρεφικών σταθμών, που ιδρύθηκαν και λειτουργούν από τους Δήμους ή τις Κοινότητες κατά 2 ώρες, προκειμένου να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους γονείς.

3. Την αναγνώριση της εργασίας, την οποία προσφέρουν στην οικογένεια και στην κοινωνία, οι ανεπάγγελτες νοικοκυρές. Η απασχόληση στο σπίτι αποτελεί παρεχόμενη εργασία με οικονομική, κοινωνική, ανθρωπιστική και εκπαιδευτική αξία.

4. Στήριξη στην πολύτεκνη , τρίτεκνη και μονογονεϊκή οικογένεια, με αύξηση του μηνιαίου επιδόματος και αύξηση των ορίων ηλικίας των προστατευόμενων παιδιών της μονογονεϊκής από 16 ετών στα 24 έτη.

5. Σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, τη λειτουργία του θεσμού "Βοηθού Μητέρας".

Η ΝΔ είναι η Παράταξη εκείνη που μπορεί να μας πλήγωσε μα δε μας εξέθεσε σε εθνικούς κινδύνους. Είναι εκείνη που άκουσε τα προβλήματά μας και που προσπάθησε να λύσει τα περισσότερα μια για πάντα. Όχι, θαύματα δεν έγιναν, πως θα μπορούσαν άλλωστε, αλλά έγιναν βήματα. Βήματα σταθερά, βήματα σίγουρα. Η ΝΔ είναι η παράταξη εκείνη που έτεινε χείρα βοηθείας στο Νομό Χαλκιδικής. Που άκουσε με προσοχή και δικαίωσε τους αγώνες του Νομάρχη μας . Που έδωσε στη Χαλκιδική έργα και χρηματοδοτήσεις που ποτέ δεν είχε ονειρευτεί. Είναι η Παράταξη που μας δίδαξε να αγωνιζόμαστε.

Ως Στέλεχος της ΝΔ έχω να σου δηλώσω πως πολλές φορές ένιωσα υπερήφανη που ανήκω στην Παράταξη. Κάποιες φορές πληγώθηκα και γω, όπως όλοι οι Έλληνες, μα η εμπειρία μου με έχει διδάξει να μη στέκομαι στα λάθη αλλά να παλεύω, να εργάζομαι και να προσπαθώ πάντα για το καλύτερο.

Στις 4 Οκτώβρη σε καλώ να με στηρίξεις. Σε καλώ να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ. Σε καλώ να αποφασίσεις και συ με υπευθυνότητα για το μέλλον των παιδιών μας.

Με τιμή

Ιφιγένεια Κυριάκου
Υπ. Βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής