Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Βρήκαν τον τάφο του... ζυθοποιού των Φαραώ

Ιάπωνες αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο του... ζυθοποιού των Φαραώ στη νεκρόπολη των Θηβών, στο Λούξορ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Η ανακάλυψη του τάφου του Χόνσο Εμ Χεμπ «είναι μια από τις σημαντικότερες» που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Λούξορ, μια πόλη στα νότια της χώρας, διάσημης για τους φαραωνικούς ναούς της στις όχθες του ποταμού Νείλου, ανέφερε ο υπουργός Μοχάμεντ Ιμπραχίμ.

Εκτιμάται ότι ο ζυθοποιός έζησε πριν από περίπου 3.200 χρόνια, την εποχή που στην αρχαία Αίγυπτο βασίλευε η 19η δυναστεία.

Ευχές από το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης


Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι ημέρες αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Σηματοδοτούν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και γεννούν προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Ένα δύσκολο έτος μας αφήνει και ένα καινούργιο έρχεται για να μας φέρει την ελπίδα!

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης σας εύχεται από καρδιάς

…κάθε μέρα του 2014 να σας φέρει την ευτυχία και την επιτυχία που ονειρεύεστε και σας αξίζει!!!

Ραγδαίες οι εξελίξεις με τις μίζες - Φυλακή ο Παπαχρήστος, ελεύθερος ο Ευσταθίου

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων, Δημήτρης Παπαχρήστος, για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο Παναγιώτης Ευσταθίου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, προχωρώντας σε σειρά αποκαλύψεων.

Ο 78χρονος κ. Παπαχρήστος, πρώην αντιπρόσωπος της Wegmann θα οδηγηθεί στη φυλακή, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, έπειτα από οκτάωρη απολογία του, αφού κρίθηκε ύποπτος για φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε δύο απόστρατους αξιωματικούς στους οποίους έδωσε ποσά συνολικού ύψους 50.000 ευρώ.

Πόπη Κουτρούλα - Μια κόρη μας τραγούδησε (Δημοτικό τραγούδι Πιερίας)


Αστρονόμοι εξηγούν το σχηματισμό των αστρικών συστημάτων

Τα δυαδικά αστρικά συστήματα (ζεύγη αστέρων που κινούνται σε τροχιά γύρω από το κοινό κέντρο βάρους τους) φαίνεται πως δημιουργούνται όταν γύρω από ένα νεαρό άστρο συνεχίζει να στροβιλίζεται ένας δίσκος αερίων και σκόνης.

 Μία αναβαθμισμένη ομάδα τηλεσκοπίων στις ΗΠΑ επέτρεψε στους αστρονόμους να παρατηρήσουν τη γέννηση νέων δυαδικών αστρικών συστημάτων, λύνοντας έτσι ένα μυστήριο γύρω από το σχηματισμό τους.

Οι αστρονόμοι γνωρίζουν πως σχεδόν τα μισά από τα άστρα που μοιάζουν με τον Ήλιο είναι μέλη αστρικών συστημάτων δύο ή και περισσότερων αστέρων, παρέμενε όμως άγνωστος ο μηχανισμός στον οποίο οφείλουν το σχηματισμό τους τα συστήματα αυτά, με διάφορες εναλλακτικές θεωρίες να ερίζουν για την εξήγηση του φαινομένου.

Χάθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα από το μουσείο Κομοτηνής!

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου

Καλούνται για να καταθέσουν στο τμήμα Ασφαλείας μέλη του προσωπικού του μουσείου προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση

Χρυσά νομίσματα και μεταλλικά αντικείμενα, αναζητούνται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», από το μουσείο της πόλης μας

Ο προϊστάμενος της ΙΘ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δημήτρης Μάτσας, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα, μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα, αλλά αρκέστηκε να δηλώσει ότι όταν ολοκληρωθεί η προανάκριση θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις

Γιώργος Πιπερόπουλος: Εμπρός για λύτρωση το 2014!...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Πέρασε ο 4ος κατά σειρά Δεκέμβρης στην Ελλάδα της τρόικα…

Χριστουγεννιάτικα φροντίσαμε, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι ως γονείς και παππούδες, να στολίσουμε το φυσικό ή πλαστικό έλατο, διατρανώνοντας τη διαπίστωση ότι για τα παιδιά κάνουμε όλοι θυσίες!..

Παραμονή και ανήμερα κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίττα και  ασπασθήκαμε σταυρωτά ευχόμενοι ευτυχισμένο, καλότυχο και γεμάτο υγεία το νέο χρόνο 2014.

Έτσι κρατάμε τα έθιμα και εξευμενίζουμε κάθε πρωτοχρονιά το φάσμα ενός άγνωστου χρόνου που έρχεται. Ίσως κάνουμε και ένα σύντομο απολογισμό του χρόνου που πέρασε και των πεπραγμένων μας.

Δίωξη για απιστία σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Κ.Κοντογεώργου

Για υπόθεση της νομαρχίας Ευρυτανίας

Λαμία
Διώξεις για το αδίκημα της απιστίας άσκησε ο εισαγγελέας Καρπενησίου στον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της ΝΔ στην Ευρυτανία Κώστα Κοντογεώργο, καθώς και σχεδόν σε όλα τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου την περίοδο 2002-2010.

Οι κατηγορίες προέκυψαν από την έρευνα της δικαιοσύνης για τον τρόπο με τον οποίο η άλλοτε Νομαρχία παρείχε εγγύηση σε εταιρεία της για να πάρει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Μίζες: Αδιαθεσία αισθάνθηκε ο Ευσταθίου

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του

Αδιαθεσία αισθάνθηκε ο Παναγιώτης Ευσταθίου εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας, μετά την μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή για τα εξοπλιστικά.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου θα παραμείνει φρουρούμενος μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.

Μέτα την αδιαθεσία Ευστάθιου επικράτησε ένταση, με τον δικηγόρο του, κ. Δημητρακόπουλο,