Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Εμείς τα λέγαμε ... το μεγάλο κόλπο με τα διόδια του Πυργετού


Πως να αποφύγετε τα καινούργια διόδια Πυργετού!

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, στο άκουσμα της είδησης πέρι αύξησης της τιμής των διοδίων κατα την μετεγκατάσταση τους στον σταθμό Πυργετού!Το belarisa.gr σας παρουσιάζει τους παραδρόμους που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να αποφύγετε το ”χαράτσι” των 4€, καθώς θεωρούμε τουλάχιστον αστείο, να προπληρώνεις για ένα έργο κινούμενος σε μία και μοναδική λωρίδα για 30 χλμ. (υποτίθεται ότι πρόκειται για εθνική οδό) και σημειωτόν λόγω του καθημερινού μποτιλιαρίσματος!

Διαδρομή Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Κινούμενοι από Λάρισα πρός Θεσσαλονίκη, λίγα μέτρα πριν τα διόδια του Πυργετού, υπάρχει πινακίδα που σας πληροφορεί ότι δεξιά στρίβετε για Πυργετό.Ακολουθείτε την πινακίδα και αφού στρίψετε ακολουθείτε τις πινακίδες με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη.

Διαδρομή Θεσσαλονίκη – Λάρισα

Καθώς έρχεστε από Θεσσαλονίκη και αφού περάσετε τον Πλαταμώνα και την παράκαμψη των Νέων Πόρων, ο δρόμος από μονής κυκλοφορίας μετατρέπεται σε διπλής.50 μέτρα από το σημείο αυτό, υπάρχει πινακίδα που σας πληροφορεί ότι δεξιά στρίβετε για Αιγάνη.Συνεχίζετε κανονικά την πορεία σας και ακολουθήτε τις πινακίδες για Λάρισα.

Ακολουθώντας αυτή την διαδρομή, πέρα του ότι ξεπερνάτε το σταθμό των διοδίων, γλιτώνετε και την ταλαιπωρία του μποτιλιαρίσματος, λόγω συσσώρευσης των οχημάτων πρίν τα διόδια !!!

Θα παραθέταμε ευχαρίστως χάρτες της google, αλλά δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνονται οι παράδρομοι της Εθνικής οδού!

Πηγή: belarisa

Δείτε σε αυτά τα links τι είχαμε γράψει και επιβεβαιωθήκαμε πανηγυρικά:

Η κυβέρνηση της συμφοράς αύξησε το αντίτιμο στα διόδια του Πυργετού

Τα διόδια του Πυργετού...

Όποιος Βορειοελλαδίτης θέλει, μπορεί να ακολουθήσει τις οδηγίες που δίνει το Λαρισινό portal προς Λαρισαίους για να αποφύγουν τα διόδια του Πυργετού.

Μπορεί να είναι πονηροί οι Λαρσινοί, αλλά κι εμείς δεν είμαστε κορόιδα. Γιατί αυτά που γράφουν μπορούν να τα ακολουθήσουν και οι Βορειοελλαδίτες αν θέλουν.

Εμείς δεν δώσαμε οδηγίες πως να αποφύγουν τα διόδια. Οδηγίες δίνουν οι Λαρισινές ιστοσελίδες. Για ποιό λόγο να μην επωφεληθούν και άλλοι άνθρωποι;

Ληστεία σε βάρος ιερέα σε Μοναστήρι στη Θεσσαλονίκη


Ληστεία σημειώθηκε σε βάρος ιερέα στη Ι.Μ Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο ιερέας βρισκόταν σε κατοικία εντός του χώρου της Ιεράς Μονής, όταν δύο άτομα, αφού κατάφεραν να εισχωρήσουν από τον περίβολο του μοναστηριού, μπήκαν στον χώρο όπου βρισκόταν.

Με απειλές και τη χρήση σωματικής βίας του απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, για να διαφύγουν στη συνέχεια προς άγνωστη κατεύθυνση...

Πηγή: newsblog

Στη ΝΙΚΗ Πολυγύρου ο Κώστας Πουρζιτίδης


Το 26χρονο στόπερ Κώστα Πουρζιτίδη απέκτησε η ΝΙΚΗ Πολυγύρου!

Ο προπονητής της ομάδας Χρ. Υφαντίδης ζήτησε την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής της ομάδας και η διοίκηση προχώρησε στην απόκτηση του δυναμικού κι έμπειρου κεντρικού αμυντικού.

Ο Κώστας Πουρζιτίδης στην προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο αγωνιζόταν με την ομάδα του Κιλκισιακού, παλαιότερα αγωνίσθηκε με τις ομάδες του Τυμπακίου, Ν.Ηράκλειας, Πτολεμαΐδας, Σίνδου και Β΄ ομάδα του ΠΑΟΚ.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής


Ως επίσημος ΗΡΑΚΛΗΣ, δεν συμμεριζόμαστε και διαφωνούμε κάθετα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Αρης (30/08/2009), καθώς λάβαμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τη φιλοξενία και την προστασία των επισήμων της ΠΑΕ Αρης στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Επειδή, λοιπόν, η αλήθεια είναι – πάντοτε – μία, αυτή έχει ως εξής:

1) Από τη σύσκεψη των Μέτρων Τάξης του αγώνα συμφωνήθηκε η παραχώρηση είκοσι πέντε (25) θέσεων εσωτερικού χώρου και εικοσιπέντε (25) εξωτερικού χώρου για την εξυπηρέτηση των αναγκών της φιλοξενούμενης διοίκησης και των προσκεκλημένων της.

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανταποκρίθηκε.

2) Πριν τον αγώνα εμφανίστηκε λεωφορείο, που συνόδευε αυτό της αποστολής του Αρη και στο οποίο επέβαιναν οι επίσημοι του Αρη, με υπεράριθμο πλήθος ατόμων, από αυτό, που αρχικώς είχε συμφωνηθεί.

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εξυπηρέτησε και πάλι, με συνέπεια να τοποθετηθούν είκοσι πέντε (25) άνθρωποι της ΠΑΕ Αρης στις δύο σουίτες, που τους διατέθηκαν και πολύ περισσότεροι των είκοσι πέντε (25) στην κερκίδα των επισήμων, κατά παράβαση της αρχικής συμφωνίας.

3) Με την δικαιολογία ότι δεν λειτουργεί επαρκώς ο κλιματισμός του Σταδίου στις σουίτες και επικρατεί ζέστη – αυτοβούλως - οι επιτελείς της ΠΑΕ Αρης εγκατέλειψαν τις σουίτες τους και… ενώθηκαν με τους υπολοίπους φιλοξενουμένους στην κερκίδα, όπου εξ αρχής είχε φροντίσει να λάβει μέτρα προστασίας η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, με προσωπικό ασφαλείας και αστυνομική δύναμη.

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ικανοποίησε και το αίτημα παρουσίας όλων των ανθρώπων του Αρη στον ανοικτό χώρο, παρά το γεγονός ότι είχε διαθέσει δύο σουίτες.

4) Λόγω του γεγονότος ότι οι μεμονωμένοι οπαδοί (οι οποίοι προφανέστατα αποτελούσαν τον κύριο όγκο των ανθρώπων του Αρη) προκαλούσαν με χειρονομίες και ύβρεις τους υπολοίπους θεατές, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της Super League, κ. Μαχαίρας, ζήτησε από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ να μεταφερθούν άπαντες σε κλειστό χώρο.

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ απάντησε θετικά και δήλωσε έτοιμη για την άμεση υποδοχή τους σε κλειστό χώρο.

5) Δια στόματος του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ Αρης, κ. Ελευθερούδη, εκφράστηκε η κάθετη άρνηση της φιλοξενούμενης πλευράς για μετακίνηση σε κλειστό χώρο.

Αυτά, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Πηγή: Π.Α.Ε. Ηρακλής

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης


Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ νιώθει την υποχρέωση απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της από την μία να επισημάνει τα όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο και αποτέλεσαν ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα στην εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και από την άλλη να καλέσει όλες τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα τηρώντας τους κανονισμούς ποδοσφαίρου που όλοι οι εταίροι στην Λίγκα έχουμε συνυπογράψει.

Τα κωμικοτραγικά γεγονότα ξεκίνησαν με την είσοδο αρχικά του Μιχάλη Σηφάκη και στην συνέχεια και της υπόλοιπης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανση. Παρά την επισήμανση ότι θα έπρεπε η προθέρμανση να γίνει μπροστά στον πάγκο μας, η απόφαση της γηπεδούχου ομάδας ήταν να πραγματοποιηθεί μπροστά στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών της. Καθ’ όλη την διάρκεια της προθέρμανσης ομάδες οπαδών του Ηρακλή περιφέρονταν ανενόχλητοι στο ταρτάν του γηπέδου, προφανώς… προετοιμαζόμενοι για το επικείμενο Γκραν Πρι Στίβου στο Στάδιο σε δύο εβδομάδες.

Πέρασαν 30 λεπτά, φτάσαμε πέντε λεπτά πριν την έναρξη, αλλά καμία κίνηση απομάκρυνσης τους από τον περιβάλλοντα χώρο. Κάποιοι πιο… τολμηροί βρίσκονταν πίσω ακριβώς από την εστία του ΑΡΗ και έβριζαν με χυδαίες εκφράσεις τον τερματοφύλακα της ομάδας μας.

Ένας από αυτούς ξεκίνησε δειλά-δειλά την πορεία του για να περάσει από το ταρτάν στον αγωνιστικό χώρο. Πάτησε χόρτο και κανείς δεν τον ενόχλησε, το παιχνίδι ξεκίνησε. Μπήκε μέσα από τις γραμμές του άουτ και κανείς δεν αντέδρασε. Πλησίασε τον Μιχάλη Σηφάκη και κανείς δεν κουνήθηκε για να τον αποτρέψει. Έφτασε στην μικρή περιοχή και κόλλησε το πρόσωπό του στον τερματοφύλακα του ΑΡΗ που από την μία προσπαθούσε να καταλάβει τι γινόταν και από την άλλη να κρατήσει την ψυχραιμία του. Ο εν λόγω… κύριος έβριζε με ακατανόμαστες εκφράσεις τον Σηφάκη και την οικογένειά του (ο τηλεοπτικός φακός τα έχει καταγράψει όλα) και αφού κανένας δεν αντιδρούσε αποφάσισε να προχωρήσει και σε πράξεις. Αρχικά έπιασε τον διεθνή τερματοφύλακα από τον λαιμό και άρχισε να τον σπρώχνει.

Κανείς από τους ανθρώπους της σεκιούριτι δεν επενέβη. Κάποια στιγμή και ενώ το παιχνίδι παίζονταν, αντιλήφθηκε το περιστατικό και ο κ. Δαλούκας διακόπτοντας το παιχνίδι. Οι παίκτες του ΑΡΗ (!) προσπαθούσαν να τραβήξουν τον οπαδό από τον Σηφάκη ( τον οποίο έσπρωχναν οι άνθρωποι της Σεκιούριτι!!!!), αλλά αυτός έδωσε κι ένα χαστούκι στον τερματοφύλακα της ομάδας. Στο μεταξύ ακόμα 20-30 άτομα είχαν φτάσει στο σημείο της μικρής περιοχής έφτυναν, έβριζαν και προπηλάκιζαν τους παίκτες του ΑΡΗ! Καμία επέμβαση από τους ανθρώπους ασφαλείας της γηπεδούχου ομάδας.

Η επέμβαση της αστυνομίας μετά από αρκετή ώρα οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με απόφαση του διαιτητή κ. Δαλούκα. Ο ρέφερι της αναμέτρησης παρά το γεγονός ότι οι κανονισμοί είναι σαφείς ( δεν ξεκινάει ο αγώνας με παρουσία οπαδών στο γήπεδο ή στο περιβάλλοντα χώρο) και μετά από 55΄λεπτά αποφάσισε να επαναρχίσει το παιχνίδι. Ούτε ο διαιτητής, αλλά ούτε και ο παρατηρητής έπραξαν αυτά που έπρεπε βάσει κανονισμού να πράξουν. Να μην ξεκινήσουν δηλαδή το παιχνίδι, αλλά και στην συνέχεια να το διακόψουν οριστικά, όπως όφειλαν.

Τα γεγονότα πλέον μεταφέρονται από τον αγωνιστικό χώρο στην θύρα των… επισήμων, όπου τοποθετήθηκαν οι μισοί από τους 50 συνολικά… φιλοξενούμενους της ΠΑΕ Ηρακλής. Οι μισοί… χωρίστηκαν και τοποθετήθηκαν σε δύο σουίτες και οι άλλοι μισοί ( στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν το ΔΣ της ΠΑΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Αθανασιάδη) τοποθετήθηκαν μέσα στην κερκίδα των φιλάθλων των γηπεδούχων!

Στο πρώτο γκολ του ΑΡΗ εκτοξεύτηκαν προς την πλευρά των ανθρώπων της ομάδας μας μπουκάλια με νερό, φραπέδες, πορτοκαλάδες και άλλα… αναψυκτικά. Καμία απολύτως αντίδραση προστασίας από την ΠΑΕ Ηρακλής. Στο δεύτερο γκολ έκαναν την εμφάνισή τους και ιπτάμενες σιδερόβεργες (επτά τον αριθμό) που χτύπησαν μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ. Την ίδια στιγμή το… άλλο μέτωπο εκτόξευε γυάλινα μπουκάλια προς τις δύο σουίτες που βρίσκονταν οι άλλοι μισοί… φιλοξενούμενοι.

Φυσικά όλα αυτά εξ αποστάσεως και μέσω… ρίψεων προφανώς και πάλι στα πλαίσια των προπονήσεων ενόψει του Γκραν Πρι Στίβου στο Στάδιο. Πριν κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα καμία απολύτως προσπάθεια προστασίας των φιλοξενούμενων δεν υπήρξε από την ΠΑΕ Ηρακλής, παρά την δεδομένη υποχρέωσή της.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ επισημαίνει προς όλους τους φορείς ότι από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Καλεί τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν τους κανονισμούς- στοιχειωδώς τουλάχιστον- προστατεύοντας τους αγωνιζόμενους, αλλά και τους παρευρισκόμενους. Οι κανονισμοί καταστρατηγήθηκαν αναφορικά με την ασφάλεια και της αποστολής της ομάδας, αλλά και των… φιλοξενούμενων στην κερκίδα. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και τονίζει ότι σε συνεργασία με το νομικό της τμήμα θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την προάσπιση των συμφερόντων της.

Υ.Γ. Ότι και να αναφέρει κανείς για την (μη) αντίδραση του Μιχάλη Σηφάκη είναι λίγο. Ο διεθνής γκολκίπερ απέδειξε για μία ακόμα φορά ποιοι είναι οι πραγματικοί μάγκες και ποιοι πραγματικά φοράνε παντελόνια!

Πηγή: Π.Α.Ε. Άρης

Ιστορικά Στοιχεία του Α.Ο.Π.

Γενικά

Ο Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου ιδρύθηκε το 1969 με αρχική ονομασία “Αθλητικός Όμιλος Χαλκιδικής”. Πρώτο τμήμα ήταν αυτό του στίβου και σήμα του ο ακοντιστής. Ιδρυτής του Ομίλου ήταν ο γυμναστής του Γυμνασίου Πολυγύρου Ντέμος Ναπολέων. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν επίσης οι γυμναστές Δόμβρου Ανδρομάχη από τα Μουδανιά, Γιάτσης Σωτήρης από την Αρναία, Βασιλειάδης Γεώργιος από την Κασσάνδρα και Αυγίδης Θεόδωρος από τον Πολύγυρο. Επίτιμοι Πρόεδροι του Ομίλου είναι ο Δημήτρης Σισμανης και ο Μόμτσιας Ιωάννης των οποίων η συνεισφορά στον όμιλο για πολλά χρόνια ήταν καταλυτική για την μετέπειτα πορεία του.

Το 1977 ιδρύθηκε το δεύτερο τμήμα του Α.Ο. Χαλκιδικής, αυτό του Βόλλευ, από τον Καραφουλίδη Γιάννη. Ακολούθησε το 1979 το τμήμα Ping pong, από τον Οικονόμου Νικόλαο (μετέπειτα προπονητή της Εθνικής Ομάδας ping-pong). Το 1980 ιδρύθηκε το τμήμα Μπάσκετ από τους Μόμτσια Ιωάννη και Προεστόπουλο Κομνηνό. Από το 2008, και μετά τη συνένωση με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πολυγύρου, λειτουργεί τμήμα Tέννις.

Το 1990 άλλαξε η ονομασία της ομάδας σε “Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου” επί προεδρίας Μόμτσια, ενώ το 2008 – στα πλαίσια του εορτασμού για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Ομίλου – εκσυγχρονίστηκε το σήμα της ομάδας με τη βοήθεια του Τάσου Λέκκα (web designer). Τέλος, μεγάλη στιγμή για τον Α.Ο.Π αποτελεί η κατασκευή της ιστοσελίδας του Ομίλου από την εταιρία Gnomon Design των Σαλτέα – Καλογερά Παναγιώτη και Μαστοροστέργιου Βασίλειου το καλοκαίρι του 2009.

Αυτή τη στιγμή ο Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου αριθμεί στο δυναμικό του περίπου 220 εν ενεργεία αθλητές.

Στίβος


Την δεκαετία του 1970 ο Α.Ο Χαλκιδικής με το τμήμα στίβου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες τόσο σε πανελλήνια όσο και σε διασυλλογικά πρωταθλήματα. Μάλιστα 5 αθλητές του φόρεσαν τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας Στίβου. Αυτοί είναι: Ψαθάς Δημήτριος στα 5.000 μ και 10.000 μ, Υψηλάντης Παναγιώτης στα 5.000 μ και 10.000 μ, Μόμτσιας Ιωάννης 800 μ και 1500 μ, Καραγιάννη Χριστίνα στο πένταθλο, Καραπιλάφη Στέλλα στα 1500 μ.

Επίσης, πολλοί άλλοι αθλητές του Ομίλου πρωταγωνίστησαν σε πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα (Φαρδογιάννης Αυγ, Μαρίνου Τρ, Κοσμαρίκος Ιωάννης, Μπουλάκη Βάσω, Παυλίδου Άννα, Λιόντας Γεώργιος, Πυλούδης Νικόλαος, Φαρδογιάννης Βασίλειος, Βασιλάκης Ιωάννης, Καπετάνος Δημήτριος κ.ά.)

Τα τελευταία χρόνια συχνές είναι οι συμμετοχές της ομάδας Στίβου σε διεθνείς αγώνες του εξωτερικού όπως ο Διεθνής Μαραθώνιος Λωζάνης και ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Βερολίνου.

Ping Pong


Το 1979 ιδρύθηκε το τμήμα Ping pong από τον Οικονόμου Νικόλαο (μετέπειτα προπονητής της Εθνικής Ομάδας).

Το τμήμα ping pong έχει πάρα πολλές διακρίσεις με κυριότερη την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων τη σεζόν 1986-87, επιτυχία που επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά 1987-88.

Επίσης το τμήμα αναδείχτηκε πρωταθλητής Β’ Εθνικής Βορείου Ελλάδος τις σεζόν 1995-96 και 2007-08. Τις παραπάνω επιτυχίες συμπληρώνουν πολλές ακόμα ατομικές και συλλογικές διακρίσεις.

Μπάσκετ

Το 1980 ιδρύθηκε το τμήμα Μπάσκετ ανδρών από τους Μόμτσια Ιωάννη και Προεστόπουλο Κομνηνό. Χρειάστηκε να περιμένει 20 χρόνια για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, κάτι που έκανε τη σεζόν 2000-01, πανηγυρίζοντας παράλληλα την άνοδό του στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Την ίδια χρονιά κατέκτησε και το Κύπελλο Χαλκιδικής. Το τελευταίο πρωτάθλημα για την ομάδα ανδρών ήρθε τη σεζόν 2005-06.

Το 1991 ιδρύεται και τμήμα μπάσκετ γυναικών από το Μόμτσια Ιωάννη.Το τμήμα αυτό κατέκτησε τα εξής πρωταθληματα: 1991-92, 1992-93 και 1996-97. Ενδιάμεσα, το 1995, ιδρύθηκε και το τμήμα μπάσκετ κορασίδων.

Το παιδικό τμήμα μπάσκετ του Α.Ο.Π. έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Χαλκιδικής για πρώτη φορά τη σεζόν 1995-96, επιτυχία που επανέλαβε και την περίοδο 2008-09.

Βόλλευ

Το τμήμα Βόλλευ ανδρών ιδρύθηκε από τον Καραφουλίδη Γιάννη το 1977 και αποτελεί το δεύτερο τμήμα του Α.Ο.Π. μετά από αυτό του στίβου.

Η ομάδα αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία Θεσσαλονίκης. Ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με συμμετοχή μεγάλων ομάδων όπως ο Μακεδονικός, η ΧΑΝΘ, ο Παναθλητικός, ο Βότσης. Τα παιδιά που αποτελούν την ομάδα είναι μαζί εδώ και πολλά χρονιά και η αγάπη τους για το άθλημα και την ομάδα τους βοηθά κάθε χρόνο να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες της κατηγορίας και να κάνουν αξιόλογη πορεία.
Το τμήμα κορασίδων ιδρύθηκε το 2006 και συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης την σαιζόν 2007-2008. Αντιμέτωπες με ομάδες όπως η ΧΑΝΘ, ο ΑΡΗΣ, η ΜΕΝΤ, ο Ε.Ο. Σταυρούπολης οι κορασίδες του Α.Ο.Π. είχαν μια αξιόλογη πορεία στα 2 χρόνια συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα.

Πηγή: Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου - ΑΟΠ

«Τριάρα» με... σφραγίδα «Μέσι»


Οταν όλα για τον ΠΑΟΚ έμοιαζαν μουντά στο ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Λεβαδειακό στο γήπεδο της Τούμπας (3-0), η ηλιαχτίδα φωτός ήρθε από έναν παίκτη που έχει συνηθίσει να θαμπώνει με την αγωνιστική του δράση αλλά πρόλαβε ήδη ν’ αμφισβητηθεί πολύ στη νέα του ομάδα.

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ξεκίνησε μάλλον... αναγκαστικά από τον Φερνάντο Σάντος στο αρχικό σχήμα του «Δικέφαλου», καθώς οι ελλείψεις στο έμψυχο δυναμικό δεν επέτρεπαν πολυτέλειες στον Πορτογάλο τεχνικό και με την απόδοσή του στο β’ μέρος αποτέλεσε το «Α και το Ω» στο να μετατραπεί μια αναμέτρηση γεμάτη άγχος για τους γηπεδούχους σε θρίαμβο.

Και τι δεν έκανε ο «Μέσι των φτωχών» για να ξεχαστεί από τους περίπου 16.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ, που βρέθηκαν στην Τούμπα, η κακή εμφάνιση του α’ μέρους κι οι αποδοκιμασίες που ακολούθησαν προς τα πρόσωπα παικτών και Σάντος να μετατραπούν σε ζεστό χειροκρότημα κι επιστροφή της αισιοδοξίας.

Μετά το 60’ όταν κι οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, βάζοντας τέλος σε ένα νωθρό έως κακό αγωνιστικό πρόσωπο, ο Κουτσιανικούλης ήταν «μέσα» και στις τρεις φάσεις που από το 62’ έως και το 73’ μετέτρεψαν το «στείρο» 0-0 στο «πλούσιο» 3-0.

Στο 62’ αρχικά, σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο «Μέσι»προσπάθησε να πλασάρει τον Μπλάζιτς, που απέκρουσε προσωρινά, για να πάρει το «ριμπάουντ» ο Βιεϊρίνια και ν’ ανοίξει το σκορ. Στο 65’ ο Κουτσιανικούλης έβγαλε τον Φιλομένο απέναντι από τον Μπλάζιτς και ο νεοφερμένος Αργεντινός με εξαιρετικό «σκαφτό» σουτ έκανε το 2-0, ενώ το τελικό σκορ «έγραψε» ο ίδιος ο πρώην άσος του Εργοτέλη με δεξί φαλτσαριστό σουτ από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής.

Οι δύο ομάδες εξάλλου, είχαν από ένα δοκάρι. Με τον Μουσλίμοβιτς στο 59’ οι γηπεδούχοι και με τον Μπάρκογλου στο 71’ (κεφαλιά) οι φιλοξενούμενοι, που στο α’ μέρος είχαν κατορθώσει με μαζική άμυνα να κρατήσουν τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία τους.

Σύμμαχος του συγκροτήματος του Βούκοτιτς οι πολλές απουσίες των γηπεδούχων (ούτε 18άδα δεν συμπλήρωναν), ο κακός αγωνιστικός χώρο, το άγχος της πρεμιέρας και η ζέστη. Στο β’ μέρος ωστόσο, μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και ήταν η τελική νικήτρια.

Κίτρινες: Αμπουμπακαρί, Φιλομένο, Μαλεζάς - Κόλτζος


ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Βιτόλο, Μουσλίμοβιτς (79' Βερόν), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Ιβιτς (46' Φιλομένο), Μπιζέρα (78' Σαβίνι), Αμπουμπακαρί

ΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μαρτορέλ, Σερτζίνιο (79' Μπαλβορίν), Ζησόπουλος, Μπράνκο (59' Μασάδο), Ταραλίδης (73' Μπούσι), Καψής, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Πήγε να δώσει αίμα στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ και το μετάνοιωσε !!!


κ.Παντελιάδη, διοικητή του Ιπποκρατείου, τι είναι αυτά που καταγγέλει ο συμπατριώτης μας;;;

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ;

Να πάρετε τηλέφωνο ο ίδιος στον εθελοντή και να του ζητήσετε συγνώμη. Λες και έχουμε πολλούς δότες μυελού !!!

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:

"Είμαι εθελοντής αιμοδότης από το 1992 και δότης μυελού οστών, με ομάδα αίματος 0 ρέζους αρνητικό.

Στις 26 Αυγούστου 2009 μου τηλεφώνησαν από το τμήμα αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να πάω να δώσω αίμα για αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης.

Πήγα στο Νοσοκομείο αμέσως μόλις ...επέστρεψα στην Θεσσαλονίκη στις 29 Αυγούστου 2009 στις 11:00 πμ για να δώσω αίμα. Οι φύλακες του νοσοκομείου δεν με άφησαν να μπω μέσα με το αυτοκίνητο μου λέγοντας ότι είναι νέα διαταγή του διευθυντή να μην μπαίνουν μέσα αυτοκίνητα (τόσα χρόνια μου επέτρεπαν να παρκάρω μέσα για τα 15 λεπτά που διαρκεί η αιμοδοσία)

Αφού ταλαιπωρήθηκα για 1 ώρα, χωρίς να βρίσκω χώρο παρκαρίσματος, κατέληξα σε ιδιωτικό parking - πλήρωσα και τελικώς πήγα και έδωσα αίμα.

Το ερώτημα που με βασανίζει είναι:

Έχουν ή όχι ανάγκη τα νοσοκομεία από εθελοντές αιμοδότες (και μάλιστα σπανίων ομάδων ?) και πως αυτοί αντιμετωπίζονται από τα ίδια τα νοσοκομεία για μια κορυφαία πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Αντί για διευκόλυνση και ευχαριστίες εντούτοις δημιουργούνται πάσης φύσεως δυσκολίες και προσκόμματα στους εθελοντές αιμοδότες?

Τι γνώμη έχει για αυτό το κράτος και η κοινωνία?

Υ.Γ

Mε τις παρούσες συνθήκες αρνούμαι να ξαναδώσω αίμα

Ευστάθιος Κυρσ.
Σταυρούπολη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πηγή: taxalia

Γιατί θέλει ο Σερζ Ντιέ να φιλήσει τον διαιτητή;

Απ’τη σκοπιά του Έλληνα …αλλοδαπού!

Ο μύθος της ...’’Μακεδονίας’’ των Σκοπίων καταρρέει πλέον. Αδιάψευστα: το όνομά τους, όπως φαίνεται-αποδεικνύεται στο ίδιο τους, το γραμματόσημο αυτό, είναι VARDARSKA!

‘’Καυτή Ερώτηση’’ προς τη Βουλή των Ελλήνων για το ύψιστο αυτό, εθνικό μας πρόβλημα, την υπόθεση των Σκοπίων!

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Δημοκρατίας, Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και λοιπά πολιτικά Κόμματα, ΜΜΕ κι’όλους τους άλους, επίσημους Φορείς εντός κι’εκτός Ελλάδος…! (Την έκκληση αυτή στέλνω απανταχού και συνεχίζω να τη στέλνω αδιάκοπα απ’το 1996 έως και σήμερα.) Αφορά: το εικονιζόμενο γραμματόσημο της Γιουγκοσλαβίας που εκδόθηκε το 1939 και κυκλοφόρησε επίσημα έως και το 1944 - έτος …βαπτιστηρίων των Σκοπίων, απ’τον ανθέλληνα Τίτο, σε …’’Μακεδονία’’!

Με το γραμματόσημο αυτό – ντοκουμέντο μεγίστης σημασίας για την Ελλάδα – αναμφισβήτητα πλέον καταρρέει ο μύθος της …’’Μακεδονίας’’ των Σκοπίων: το όνομά τους, όπως φαίνεται-αποδεικνύεται σ’αυτό, είναι „VARDARSKA“…!

Με αγανάκτηση, λύπη και απογοήτευση μεγάλη, εμείς οι ξενιτεμμένοι Έλληνες, αποδώ απ’τον αφιλόξενο παγωμένο βορρά, ρωτάμε όλους εσάς, της πρώην και νύν Βουλής των Ελληνων, που ο ευκολόπιστος ελληνικός λαός σας ψήφισε για να προστατεύσετε την Ιστορία του, τον Πολιτισμό του, την Τιμή του: γιατί δεν υποχρεώσατε τους εκάστοτε άμεσα και έμμεσα υπεύθυνους ν’αξιοποιήσουν τέτοια ‘’ζωντανά’’ κι’αδιάψευστα ντοκουμέντα για να σταματήσει ο εξευτελισμός και η ταπείνωση αυτή του Ελληνισμού;;; Γιατί επιτρέψατε, ν’αναγνωρστούν εν ψυχρώ τα Σκόπια σαν ‘’κράτος’’ με τ’όνομα Μακεδονία – αφού η Ελλάδα συναλάσσεται πλέον επίσήμα κι’αδιάκοπα μ’αυτό, που αναιδέστατα αποκαλείται πλέον ντε φάκτο: …Μακεδονικό Έθνος(;;;)

Και μην μας πείτε ότι: <<…ναι μεν συνεργαζόμασται με το κράτος αυτό, αλλά δεν το αναγνωρίζουμε …>> Διότι κύριοι: ό’τι δεν αναγνωρίζουμε, αυτό δεν υπάρχει και με κάτι που δεν υπάρχει δεν μπορούμε να συνεργαστούμε…! Κι’όταν εμείς …μπορούμε και συνεργαζόμαστε με κάτι που …δεν υπάρχει, τότε μας έχει εγκαταλήψει η λόγική μας, είμαστε παράλογοι…!

Ήδη, στα σχολικά βιβλία των ‘’κυρίων’’ αυτών αναφέρονται σχολαστικά και περίτρανα οι …ένδοξοι ‘’πρόγονοί’’τους: Μ. Αλέξανδρος κι’ Αριστοτέλης…!

Σε χαρτονόμισμά τους φιγουράρει, σαν σύμβολό τους, ο Λευκός Πύργος στην παραλία Θεσσαλονίκης…! Στο χάρτη τους, τα σύνορά τους με την Ελλάδα είναι η …Κοζάνη...! Και τώρα στείνουν στην κεντρική τους πλατεία και το άγαλαμα του Μ. Αλέξανδρου σε ύψος οκταώροφης πολυκατοικίας…!

Κι’ εσείς τους στρώνετε …κόκκινα χαλιά ερχόμενοι στην Ελλάδα σαν αρχηγοί ’’Μακεδονικού Έθνους’’ και μάλλιστα με αεροπλάνο τους που γράφει πάνω ’’Μακεδονία’’…! Η απάθειά σας (όλων σας) απέναντι στην ταπείνωση αυτή του Ελληνισμού απ’τους Σκιοπιανούς, σίγουρα θα καταγραφεί στην Ιστορία σαν η πιό μαύρη κηλίδα στο πέτο σας - όπως σίγουρο είναι ότι οι απόγονοί σας θα ντρέπονται που τους …γεννήσατε…!

Είναι ακόμη καιρός ν’αποτρέψετε την ατίμαση αυτή της Ελλάδας και του Ελληνισμού: Απομονώστε, πάραυτα, το …’’συνονθήλευμα’ αυτό των Σκοπίων κόβοντας, διά νυκτός, κάθε σχέση μαζί τους: σχέση πολιτική, οικονομική, εμπορική, πολιτιστική – ’’εξαφανίστε’’ τους έστω διά …σκέψεως! (Αν δεν σας απέμεινε ίχνος από τιμή και φιλότιμο Ελληνανθρώπου, για να στείλετε μιά διμοιρία …απόστρατους Λοκαντζίδες στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων να ‘’στήσουν’’ την …πάλε ποτέ ένδοξη ελληνική Σημαία – να ησυχάσουμε…!

Το κοινοβούλιο των Τουρκαλάδων γιατί έστειλε πρόσφατα 100.000 στρατό κι’ άρπαξε, χωρίς καμιά αιτία, τη μισή Κύπρο και τώρα, οι Ευρωπαίοι, όλοι αυτοί οι …’’αγαπημένοι’’ μας φίλοι, βλέπε Günther Beckstein, απολαμβάνουν εκεί τις πιό …ευτυχισμένες διακοπές;;;)

Ήδη, τα κόκκαλα των μεγάλων νεκρών της φιλής μας αναδείονται στούς τάφους τους κι’όπου νάναι θ’αρχίσουν να εξφενδονίζονται στα κεφάλια σας…! Θα είστε άχριστοι και ανάξιοι να κουβαλάτε στην πλάτη σας το βαρύ φορτίο της κληρονομιάς του πολιτισμού της Γης, αν αφήσετε το …’’συνονθήλευμα’’ αυτό να ποδοπατήσει τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων …!

Μ’ελπίδα μεγάλη - ακόμα – σ’εσάς όλους Κώστας Γκαλιμάνης, Γερμανία, Αύγουστος 2009, KostasGalimanis@yahoo.de

Υ.Γ. Ο ίδιος είμαι πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε και για οτιδήποτε αφορά το γραμματόσημο αυτό, πρωτότυπο του οποίου πολύ ευχαρίστως παραχωρώ πάραυτα σε οποιοδήποτε επίσημο πολιτικό πρόσωπο … δια τα περαιτέρω…!

Είμαι ένας …αναλφάβητος, αλλά περήφανος για την καταγωγή μου, σαν Έλληνας. Θ. Κολοκοτρώνης. Η Ελλάδα ζεί και υπάρχει μέσα από χιλιετηρήδες διότι την προστατεύει ο πολιτισμός της η ιστορία της και ο Θεός!

*Μόνη γαρ η Ελλάς αψευδώς ανθρωπογονεί, φυτόν Ουράνιον και βλάστημα Θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικιούμενον επιστήμην. Ι.Χ.

olympia.gr

Πηγή: gianniotis.gr

Ένα Σωματείο κι ένα blog διαφορετικό.......


Η τροχοπρόληψη αρχίζει…

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το 2003 ,μία ομάδα πολιτών του Ρεθύμνου πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε σωματείο, με σκοπό να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα το όλο ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων στο Νομό Ρεθύμνου.

Αφορμή της ίδρυσης του σωματείου μας ,αποτέλεσε το γεγονός ,ότι ο αριθμός των νεκρών από τροχαία ατυχήματα στο Ρέθυμνο, το 2003, πλησίασε τους τριάντα(30).

Όπως αντιλαμβάνεσθε, η όλη κατάσταση των τροχαίων ατυχημάτων , εδώ και τόσα χρόνια, έχει εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερο δραματικό γεγονός, ζήτημα το οποίο, δυστυχώς στη συλλογική συνείδηση των πολιτών, αλλά και πολλών υπευθύνων με το θέμα αρχών, καταγράφεται απλά και επιδερμικά.

Τα τελευταία δεκαεπτά (20) χρόνια στο Ρέθυμνο (1988-2007), ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 373 και ο αριθμός των βαριά τραυματισθέντων περίπου τους 900.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των νεκρών στη Κρήτη προσεγγίζει τους 2.300,ήτοι (100 ετήσιος μέσος όρος Χ 20 έτη = 2.000).

Αυτή η δραματικότητα και η σκληρότητα των αριθμών και οι περαιτέρω σοβαρές συνέπειές τους (αναπηρίες ,τραυματισμοί, οικονομικό και κοινωνικό κόστος, θλίψη, πόνος και δυστυχία), μας έκαναν να φωνάξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας : ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτής της προσπάθειάς μας, αρχίσαμε να οικοδομούμε, σιγά-σιγά τη στρατηγική πρόληψης του σωματείου μας ,για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στο Ρέθυμνο και η παρούσα ιστοσελίδα μας δίνει την ευκαιρία να παλέψουμε οργανωμένα για να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτό το «μακελειό»που γίνεται στους Ελληνικούς δρόμους .

Θέλουμε δε να διαβεβαιώσουμε όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου ότι θα εργασθούμε μεθοδικά και με σύστημα, προκειμένου να ανατρέψουμε αυτή την παράλογη θυσία στους δρόμους του Ρεθύμνου και να σώσουμε έστω και τον ένα …

Περαιτέρω, η Πρωτοβουλία μας θα προσπαθήσει μ΄ αυτό τον οργανωμένο τρόπο να κινητοποιήσει τους πολίτες τους Ρεθύμνου, τους οδηγούς, τους φοιτητές ,τους μαθητές σε θέματα ασφαλούς οδήγησης και περαιτέρω να καταστήσει το Ρέθυμνο βασικό κόμβο επικοινωνίας με όλο τον κόσμο και ανταλλαγής γνώσεων και εμπειρίας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου ,δεδομένου ότι, το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, κάθε χρόνο, καταγράφεται με δραματικό ρυθμό. Διαβάζουμε :

Ρέθυμνο : Νεκροί κάθε χρόνο (Μέσος όρος) 18
Κρήτη : Νεκροί κάθε χρόνο (Μέσος όρος) 100
Ελλάδα : Νεκροί κάθε χρόνο (Μέσος όρος) 2.000
Ε.Ε : Νεκροί κάθε χρόνο (Μέσος όρος) 45.000

Αρχίζουμε, λοιπόν, η τροχοπρόληψη αρχίζει…

Από troxoprolipsi

Πηγή: Μαγνήτης

Ευχαριστούμε το blog Μαγνήτης που ανακάλυψε αυτό το πολύ χρήσιμο blog για όλους μας.

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά...

«Αγοράζοντας ένα βιβλίο, ένα τετράδιο ή ένα στυλό για το παιδί σου, σκέψου και το παιδί που δεν έχει αυτή τη δυνατότητα»

O Eθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν μπορεί να αγνοήσει το πρόβλημα. Γι' αυτό λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, ξεκινάει μία πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος των σχολικών απαιτήσεων.

Είδη που χρειάζονται τα παιδιά:

Tετράδια (μπλε και χρωματιστά)
Σχολικές τσάντες
Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)
Ακουαρέλες
Τέμπερες
Μπλοκ ζωγραφικής
Μαρκαδόρους
Ξυλομπογιές
Μολύβια
Στυλό
Γόμες
Ξύστρες
Πινέλα
Παλέτες
Τετράδια μουσικής
Κασετίνες
Ντοσιέ (μικρά και μεγάλα)
Φύλλα ανταλλακτικά
Φακέλους με αυτιά
Χαρτί Α4 Διαφάνειες Χαρτόνια Κόλλες γλασέ, βελουτέ, οντουλέ UHU Χαρτί μιλιμετρέ Πλαστελίνες Διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων Ετικέτες Γεωμετρικά όργανα
Ψαλιδάκια

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να νοιώσει κανένα παιδί μειονεκτικά απέναντι στα άλλα παιδιά, να βρεθεί στη δύσκολη θέση να δικαιολογηθεί στο δάσκαλό του γιατί δεν έχει τα απαραίτητα για το μάθημα και, το σπουδαιότερο, να μην μπορεί να αποδώσει στο μάθημα ανάλογα με τις δυνατότητες του γιατί δεν έχει τα απαιτούμενα.

Τα σημεία συγκέντρωσης των σχολικών ειδών είναι τα εξής:

Αθήνα - Στουρνάρη 16 - Τηλ. 210 3306140
Καρέας - Δάφνης 2 & Λ. Ι. Καρέα - Τηλ. 210 7609550
Νίκαια - Αργυρουπόλεως 9 & Aνω Τζουμαγιάς - Τηλ. 210 4256040
Περιστέρι - Τεμπών - Δημητροκάλη και Δραγούμη 4 - Τηλ. 210 5785820
Μαρούσι - Πανός 25 - Τηλ. 210 8026021
Μελίσσια - Τέρμα Βιτσίου - Τηλ. 210 8040918
Αρχαία Κόρινθος - Θέση «Θέατρο» - Τηλ. 27410 32628
Πάτρα - Σολωμού 121 - Τηλ. 2610 332499
Πύργος - Αραχώβης 3 - Τηλ. 26210 81040
Κέρκυρα - Χαμηλή Μαγουλάδων - Τηλ. 26630 51755
Θεσσαλονίκη - Εγνατίας 82 - Τηλ. 2310 250160
Χαλκίδα - Αβάντων 65 - Τηλ. 22210 79788
Κυλλήνη - Πύργος Ηλείας - τκ. 27068 Τηλ. 26230 93933
Κέντρο Στήριξης - Γκλιάτη 2 - Τηλ. 210 6095844
Φοίνικας Καλαμαριάς - Εθνικής Αντιστάσεως & Θησέως - Τηλ. 2310 383141
Τρίπολη - Ελευθερίου Βενιζέλου 22 - Τηλ. 2710 234154

Από το Καλά Νέα και το Γονείς-Υγεία-Παιδιά

Πηγή: Μαγνήτης

Λειβήθρια 2009

Πολύ καλή από ποιοτικής πλευράς η εκδήλωση "ΛΕΙΒΗΘΡΙΑ 2009" που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στην αρχαία πόλη των Λειβήθρων στη Λεπτοκαρυά και διοργάνωσε ο δήμος Ανατολικού Ολύμπου με το Ινστιτούτο "Αριστοτέλης".

Μεγάλη επίσης η συμμετοχή του κόσμου στο μαγευτικό τοπίο των Λειβήθρων.Υπέροχη η συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους προσωπικότητες της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας, εκπρόσωποι τωνΑΧΕΠΑΝΣ, της unesco, πολιτικοί εκπρόσωποι και εκπρόσωποι διάφορων φορέων και οργανώσεων.

Στόχος των οργανωτών της εκδήλωσης, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Ανατολικού Κώστας Γιάντσιος : "είναι να κάνουμε γνωστές αυτές τις εκδηλώσεις και να καθιερώσουμε την εορτή αυτή της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής και Φιλοσοφίας, καθώς και των αθλητικών εκδηλώσεων σε πανελλαδικής μορφής ενδιαφέροντος και συμμετοχής".

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί τις εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Διονύσης Αρωνιάδης τα "λέει" με το δημοσιογράφο Αποστόλη Λέινα λίγο πριν αρχίσουν οι εκδηλώσεις "ΛΕΙΒΗΘΡΙΑ 2009"...

Πηγή: Λευτεριά

Γιώργος Μπίλης: Η χήρα η κακομοίρα


Συλλεκτικό σατυρικό τραγούδι, κατεβάστε το για το αρχείο σας.

Μια ευχάριστη συνάντηση...

Συναντήσαμε αυτή την μικρή αλεπού στον δρόμο μας. Την φωτογραφίσαμε και ήταν πολύ φιλική μαζί μας.

Παίξαμε για λίγο μαζί της και ήταν μια σπάνια εμπειρία γιατί αυτή η μικρή αλεπού μας ... μιλούσε. Της μιλούσαμε κι εμείς και ήταν όλο παιχνίδια.

Δυστυχώς δεν είχαμε μαζί μας κάτι για να της δώσουμε να φάει. Θα ξαναπάμε όμως, αυτή τη φορά με φαγητό...