Μια πρωτότυπη έκθεση από το Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ
Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ
Σε μέρες Μνημονίου και πτώσης της κατανάλωσης, ακόμη και σε είδη διατροφής, είναι παρηγορητικό να μαθαίνεις πως ένα χοιρινό μπουτάκι στην αρχαία Αθήνα κόστιζε όσο το ημερομίσθιο ενός ανειδίκευτου εργάτη, ήτοι μία αττική δραχμή.
Εμείς, ευτυχώς, δεν έχουμε φτάσει σ' αυτό το σημείο, να δουλεύουμε για ένα πιάτο φαΐ. Ούτε πληρώνουμε για τρία ποτήρια λάδι το ένα έκτο μιας ασημένιας δραχμής (3 κοτύλες λάδι κόστιζαν μισό οβολό, όταν οι 6 οβολοί αποτελούσαν 1 δραχμή).