Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ για την επίθεση κατά κληρικών στη Πρεμετή

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εξωτερικών των Aνεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σχετικά με τις νέες απίστευτες προκλήσεις των αλβανικών Αρχών στη Πρεμετή.

Με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Τέρενς Κουίκ, στηλιτεύει το συνεχώς διογκούμενο ανθελληνικό αλβανικό εθνικισμό, που έδωσε για μία ακόμη φορά απτά δείγματα των προθέσεων της νέας «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, η οποία δρομολογεί να ανέχεται βίαιες πράξεις ενάντια στην ελληνορθόδοξους Βορειοηπειρώτες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή (16/8/2013), σημειώθηκαν πρωτοφανείς σκηνές αγριότητας σε βάρος κληρικών στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην πόλη Πρεμετή της Αλβανίας.

Ολινγκίτο, ένα νέο είδος θηλαστικού

Το ολινγκίτο είναι το πρώτο σαρκοβόρο θηλαστικό που ανακαλύπτεται τον 21ο αιώνα, ύστερα από τρεις και πλέον δεκαετίες

Είναι σαρκοβόρο, ζει στις Ανδεις και είναι το πρώτο που ταυτοποιείται τα τελευταία 35 χρόνια

Ένα νέο είδος θηλαστικού που ζει στην αμερικανική ήπειρο ταυτοποίησαν επιστήμονες -μία σπάνια ανακάλυψη για τον 21ο αιώνα που διαψεύδει την αντίληψη ότι ο κόσμος δεν έχει ακόμη κρυφές γωνιές.

Πρόκειται για ένα μικρό σαρκοβόρο θηλαστικό που μοιάζει με ρακούν και ζει μόνο στα δάση των Άνδεων. Oνομάστηκε ολινγκίτο και είναι το πρώτο σαρκοβόρο θηλαστικό που ανακαλύπτεται στο δυτικό ημισφαίριο τα τελευταία 35 χρόνια.

Το βάρος του κυμαίνεται κοντά στο ένα κιλό, το μήκος του φτάνει τα 35 εκατοστά και το τρίχωμά του έχει ανοικτό καστανό χρώμα.

Στο Area 51 γίνονταν τελικά μόνο δοκιμές αεροπλάνων

Προειδοποιητική πινακίδα κοντά στη βάση, στην έρημο της Νεβάδα. Η αμερικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει για πρώτη φορά την ύπαρξη και τη χρησιμότητα του Area 51 (Πηγή Wikimedia Commons)

Αυτό αποκαλύπτει για τη διαβόητη βάση των θεωριών συνωμοσίας για εξωγήινους έγγραφο της CIA

Βαγγέλης Πρατικάκης

Τελικά δεν ήταν πάρκινγκ για ιπτάμενους δίσκους, ούτε χειρουργείο για νεκροτομές σε εξωγήινους: το Area 51, η διαβόητη βάση στην έρημο της Νεβάδα (και ίσως η παγκόσμια πρωτεύουσα των συνωμοσιολόγων σε όλο τον κόσμο) ήταν απλώς ένα πεδίο δοκιμών για κατασκοπευτικά αεροπλάνα, αποκαλύπτει ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA.

Με τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, η αμερικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει για πρώτη φορά την ύπαρξη και τη χρησιμότητα του Area 51, σχολιάζουν την Παρασκευή τα αμερικανικά μέσα.

Νέα Τρίγλια: Γεωργιανός χτύπησε τον αστυνομικό φρουρό και δραπέτευσε

Συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στη Νέα Τρίγλια

Με τη χρήση σωματικής βίας, ένας 25χρονος Γεωργιανός κατάφερε μετά από συμπλοκή να εξουδετερώσει τον αστυνομικό που τον φρουρούσε, στο κρατητήριο του τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νέας Τρίγλιας και να αποδράσει.

Ωστόσο ο Γεωργιανός,που κρατούνταν στο πλαίσιο διοικητικής απέλασης για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην ίδια περιοχή, όπου κρυβόταν προκειμένου να διαφύγει.

Σε βάρος του 25χρονου, ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, σχηματίστηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένου.

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Θάσο


Μνήμες του '89 ζουν οι κάτοικοι

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 93 πυροσβέστες με με 36 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα-Έχουν αποτεφρωθεί 4.000 στρέμματα με πεύκα και πλατάνια
Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαράδρα στην περιοχή Καλλιράχη Θάσου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή κοντά σε εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο, στην ορεινή Καλλιράχη, και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο νησί, και φτάνουν σε ένταση τα 7 μποφόρ.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 93 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Βίαια επεισόδια κατά κληρικών και πιστών στην Πρεμετή της Βορείου Ηπείρου

Καμπαναριό πεσμένο στο έδαφος στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πρεμετή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Καταδικάζει το ΥΠΕΞ

«Βία εις βάρος των κληρικών και πιστών της Πρεμετής» καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας. Τα βίαια επεισόδια καταδίκασε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, τονίζοντας ότι η πρεσβεία και οι προξενικές Αρχές στη χώρα «έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα».

«Απ' το πρωί σήμερα, Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013, και ενώ όλη η Ορθόδοξη Κοινότητα συνεχίζει να βιώνει το Πανηγύρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου [...] ομάδες παραστρατιωτικών (με τη συμπαράσταση δημοτικών υπαλλήλων και την κάλυψη της Δημοτικής αρχής),