Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ιππασία - Υπερπήδηση εμποδίων - Επετειακός ο διεθνής αγώνας «Ανθέμια CSI*» στη Χαλκιδική


Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος ο διεθνής αγώνας υπερπήδησης εμποδίων "Ανθέμια CSI*", που διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Ιππασίας Βασιλικών και αρχίζει αύριο (θα ολοκληρωθεί την Κυριακή) στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική.

Η διοργάνωση ξεκίνησε ως ένας αγώνας Grand Prix το 2000 και μέσα σε εννέα χρόνια εξελίχθηκε σε θεσμό για την Ελλάδα και σημαντικό διεθνή αγώνα.

Φέτος θα λάβουν μέρος 150 ιππείς από 10 χώρες, όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Γαλλία κ.α.

Οι αγώνες όλες τις ημέρες θα αρχίζουν στις 18:00.

Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αγωνίσματα ύψους 1,10 και 1,20μ.

Την Παρασκευή θα γίνουν επίσης δύο αγωνίσματα ύψους 1,15μ. και 1,25μ, ενώ το Σάββατο θα γίνουν τρία αγωνίσματα ύψους 1,15μ, 1,30μ. και το six bars, που συνήθως "κλέβει" την παράσταση.

Την Κυριακή θα γίνει ένα αγώνισμα ύψους 1,25μ. και το υψηλότερο και σπουδαιότερο αγώνισμα Grand Prix ύψους 1,35-1,40μ.

Πηγή: Εξπρές

Το επικίνδυνο μπαλκόνι της οδού Σιθωνίας στον Πολύγυρο

κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Αυτό το επικίνδυνο μπαλκόνι βρίσκεται στην οδό Σιθωνίας, που είναι πάρα πολύ στενή. Το μπαλκόνι μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή και να τραυματίσει ή να σκοτώσει άνθρωπο.

Είχαμε βγάλει αυτή τη φωτογραφία για να το κάνουμε θέμα, όμως είχαμε δει ότι έχει ασχοληθεί με αυτό το καλό blog του Πολυγύρου Ρεσπέντζα και για λόγους δεοντολογίας, μιας και μας πρόλαβε, δεν είχαμε δημοσιεύσει αυτή την φωτογραφία.

Κάνουμε έκκληση σε κάθε αρμόδια αρχή, να φροντίσει για το θέμα γιατί μπορεί να καταπλακώσει αυτοκίνητο ή πεζούς.

Μετά δεν θα υπάρχει η δικαιολογία ότι οι αρχές δεν το γνώριζαν.

Ας κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται για να υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης ή να το επισκευάσει ή να το γκρεμίσει.

Γεννήθηκε γουρουνάκι - μαϊμού στην Κίνα

Η γέννηση ενός μικρού γουρουνιού με πρόσωπο που παραπέμπει σε... μαιμού σόκαρε την τοπική κοινωνία στο χωριό Fengzang της Κίνας.

"Είναι αποκρουστικό. Κανείς δεν θα ήθελε να το αγοράσει και σοκάρει οποιονδήποτε το κοιτάει" είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του προσθέτοντας ότι το ζώο που έχει πολύ λεπτά χείλη, μικρή μύτη και τεράστια μάτια μοιάζει με παράξενη μαϊμού ενώ ακόμη και τα πόδια του δεν είναι φυσιολογικά και μοιάζουν με αυτά των... καγκουρό!

"Ήταν τόσο τρομακτικό. Δεν γνώριζα τι πλάσμα ήταν. Πραγματικά τρομοκρατήθηκα" πρόσθεσε ο ίδιος που ωστόσο κράτησε το ζώο μετά τα παρακάλια του γιού του.

Πηγή: Έθνος

Ψωμιάδης: Να ζητήσει συγγνώμη ο Καραμανλής


Σκληρή πολιτική παρέμβαση από τον νομάρχη Θεσσαλονίκης λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα για τα εγκαίνια της 74ης Διεθνούς Εκθέσεως και τις καθιερωμένες οικονομικές εξαγγελίες.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από το βήμα της ΔΕΘ, όχι μόνο για τις πυρκαγιές αλλά εν γένει για τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης. Ο κ. Ψωμιάδης δεν δίστασε να εστιάσει την κριτική του σε όσα έχει υποσχεθεί αλλά δεν έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη, στην εκλογική περιφέρεια του κ. Καραμανλή.

“Μόνο να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη και να υλοποιήσει η κυβέρνηση αυτά που υποσχέθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Τι καινούργιο να πει; Καθυστερήσαμε, ειπώθηκαν πράγματα για τη Θεσσαλονίκη που ακόμα ούτε έχουν ξεκινήσει. Γιατί θα κλείσω το στοματάκι μου; Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, πρέπει να καταλάβουμε ότι στη Θεσσαλονίκη έχουμε καθυστερήσει”, δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης στο ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι 1” του Πειραιά.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης απέδωσε πολιτικές ευθύνες για τις πυρκαγιές (κυρίως στον τομέα της πρόληψης), χαρακτήρισε “φοβισμένη” την κυβέρνηση Καραμανλή και επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο αλλά και στο σύνολο των κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι έλαμψαν διά της απουσίας τους το τριήμερο των καταστροφικών πυρκαγιών. “Ο κ. Σουφλιάς λέει αρμοδιότητες έχουν οι νομαρχίες. Ποιες νομαρχίες; Όταν το 65% των εργατικών θέσεων είναι κενές, όταν μια υπηρεσία χρειάζεται εκατό υπαλλήλους και έχει 45; Δίνουμε εντολές και λέμε κάν’ το;”, είπε για τον κ. Σουφλιά.

Επί της ουσίας, ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε την απομάκρυνση του κυβερνητικού εκπροσώπου κρίνοντάς τον ακατάλληλο να διαχειριστεί την επικοινωνιακή πολιτική εκ μέρους της κυβέρνησης.

“Ο Αντώναρος είναι σεμνός, σοβαρός και έμπειρος δημοσιογράφος, αλλά όταν δεν ξέρεις να πουλήσεις το ‘προϊόν’ κάνε στην μπάντα να έρθει κάποιος άλλος”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι χρειάζεται ανασχηματισμός νοοτροπίας και συμπεριφοράς και όχι αλλαγή προσώπων, και συμφώνησε με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Παρά τη σκληρή κριτική που άσκησε στο Μέγαρο Μαξίμου και στο σύνολο του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Ψωμιάδης χαρακτήρισε αναστρέψιμη την κατάσταση, εάν και εφόσον αλλάξουν πολιτικές συμπεριφορές και πρόσωπα…

Πηγή: Μακεδονία

Απεβίωσε ο Εντουαρντ Κένεντι


Πέθανε αργά χθες το βράδυ, σε ηλικία 77 ετών, ο γερουσιαστής Εντουαρντ Κένεντι. Γνωστός ως «Τέντι», ήταν ένας από τους μακροβιότερους, αλλά και πλέον σημαντικούς γερουσιαστές των Δημοκρατικών. Το περιοδικό Time τον είχε κατατάξει στους «δέκα καλύτερους γερουσιαστές», ο οποίος είχε συμβάλει στο να περάσει νομοθεσία «που είχε επηρεάσει τις ζωές κάθε άνδρα, γυναίκας και παιδιού στη χώρα».

«Ο Εντουαρντ Μ.Κέννεντι, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας, παππούς, αδελφός και θείος, πέθανε αργά χθες το βράδυ στο σπίτι του στη Μασαχουσέτη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας.

«Για πέντε δεκαετίες, σχεδόν κάθε σημαντικό νομοσχέδιο για την προώθηση των πολιτικών δικαιωμάτων, της υγείας και της ευημερίας του αμερικανικού λαού έφερε το όνομά του και ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών του», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνοντας συντετριμμένος για το θάνατο του Δημοκρατικού γερουσιαστή.

Ο Κένεντι είχε διαγνωστεί τον Μάιο του 2008 ότι πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου.

Ηταν ο τελευταίος των αδελφών Κένεντι, μετά τον Τζο, πιλότο που σκοτώθηκε στο B' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον πρόεδρο Τζον Κένεντι και τον γερουσιαστή Ρόμπερτ που δολοφονήθηκαν και ο μοναδικός από τους τέσσερις αδελφούς που πέθανε από φυσικά αίτια.

Μετά το θάνατο των αδελφών του, σήκωσε όλο το βάρος των πολιτικών προσδοκιών της οικογένειάς του, που κάποιες φορές αποδείχθηκε δυσβάσταχτο. Ωστόσο, παρόλο που τα όνειρα για την κατάκτηση της προεδρίας δεν πραγματοποιήθηκαν, ο Έντουαρντ έγινε πολύ επιτυχημένος γερουσιαστής.

Στις 11 Αυγούστου ένα άλλο μέλος της οικογένειας Κέννεντι, η Γιούνις Κέννεντι Σράιβερ πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Η ζωή και το έργο του

Ο Εντουαρντ Κέννεντι γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1932 στη Βοστώνη, ο μικρότερος από τα εννιά παιδιά του Τζόζεφ και της Ρόουζ Κένεντι. Οι ιρλανδικής καταγωγής γονείς του προέρχονταν από εύπορες οικογένειες πολιτικών και ο πατέρας του είχε υπηρετήσει ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βρετανία πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εξελέγη για πρώτη φορά γερουσιαστής το 1962 στη θέση του αδελφού του Τζον που κατέκτησε το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ. Από τότε εκπροσώπησε χωρίς διακοπή μέχρι το θάνατό του τη Μασαχουσέτη στη Γερουσία.

Δικηγόρος, με σπουδές στο Χάρβαρντ και στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, ο Τεντ Κένεντι παρέμεινε στη σκιά των δύο μεγαλύτερων αδελφών του μέχρι τη δολοφονία του Ρόμπερτ το 1968, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Μετά το γεγονός αυτό, ο Τεντ ανέλαβε να εκπροσωπήσει την οικογένεια Κένεντι στην πολιτική ζωή της χώρας και να φτάσει ίσως ως τον Λευκό Οίκο Ομως το σκάνδαλο που ξέσπασε το 1969 όταν ενεπλάκη σε τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή της η συνεργάτης του Μέρι Τζο Κόπεσν έβαλε τέλος στις προεδρικές του φιλοδοξίες.

Ο μόνος επιζών από τους αδελφούς της οικογένειας δεν έλαβε ποτέ το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

O Έντουαρντ ωστόσο ξαναέχτισε την πολιτική του καριέρα ως υπέρμαχος των ελευθεριών των Αμερικανών πολιτών.

Σιγά-σιγά, οι γνώσεις του για τις πολιτικές διαδικασίες και η όλο και πιο ισχυρή θέση του στις τάξεις των Δημοκρατικών συνέβαλαν ώστε να θεωρείται από τις πιο σημαντικές φωνές στις συζητήσεις της Γερουσίας, ενώ σύμμαχοι και αντίπαλοι αναζητούσαν τη στήριξή του.

Παρά τις καθολικές του ρίζες, εγκατέλειψε την αρχική του αντίθεση στις εκτρώσεις και αγωνίστηκε για το δικαίωμα των γυναικών να επιλέγουν. Ήταν ακόμα ένας από τους ελάχιστους γερουσιαστές που υποστήριζαν την ιδέα του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων. Ήταν επίσης υπέρμαχος των δικαιωμάτων των μεταναστών και των αυστηρότερων ελέγχων στην οπλοκατοχή.

Μετά την αμερικανική εισβολή το 2003 στο Ιράκ, ο Τεντ Κένεντι κατηγόρησε ανοικτά τον Τζορτζ Μπους ότι υπερέβαλε την ιρακινή απειλή για να δικαιολογήσει τον πόλεμο. Συνέκρινε τον Μπους με τον Νίξον και το Ιράκ με το Βιετνάμ, μιλώντας για την «χειρότερη γκάφα στην ιστορία της αμερικανικής διπλωματίας», ενώ στήριξε ανοιχτά τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Κένεντι παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε πέντε παιδιά.

Οι τραγωδίες των Κένεντι

Οι ζωές των μελών της οικογένειας Κένεντι σημαδεύτηκαν και από άλλες τραγωδίες εκτός από τις δολοφονίες του Τζον και του Ρόμπερτ Κένεντι.

Το 1941 η Ρόζμαρι Κένεντι μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, η οποία είχε διανοητικά προβλήματα, υποβλήθηκε σε λοβοτομή και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της σε ίδρυμα. Πέθανε το 2005.

Το 1944 ο Τζοζεφ Κένεντι Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια σκοτώνεται σε ηλικία 29 ετών, ενώ πετούσε πάνω από τη Μάγχη στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 1948 η Καθλίν Κένεντι Κάβεντις, τέταρτο παιδί της οικογένειας, σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα στη Γαλλία, σε ηλικία 28 ετών.

Το 1963 ο πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δολοφονείται σε ηλικία 46 ετών στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου.

Το 1964 ο γερουσιαστής Εντουαρντ Κένεντι, ο νεαρότερος της οικογένειας, γλυτώνει από θαύμα όταν το αεροσκάφος στο οποίο επιβαίνει συντρίβεται.

Το 1968, στις 5 Ιουνίου, δολοφονείται ο γερουσιατής Ρόμπερτ Κένεντι στο Λος Αντζελες σε ηλικία 42 ετών.

Το 1969 το αυτοκίνητο που οδηγεί ο Εντουαρντ Κέννεντι πέφτει από γέφυρα στο νησί Τσαπακουιντίκ της Μασαχουσέτης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η γραμματέας του Μέρι Τζο Κόπεσν.

Το 1984 πεθαίνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών ο 28χρονος Ντέιβιντ Κένεντι, γιός του Ρόμπερτ.

Το 1997 ο άλλος γιος του Ρόμπερτ, ο Μάικλ σκοτώνεται σε δυστύχημα στο σκι στο Ασπεν του Κολοράντο.

Το 1999 ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ πετάει με δικό του αεροσκάφος προς το Μάρθας Βίνεγιαρντ της Μασαχουσέτης. Το αεροπλάνο πέφτει στη θάλασσα και ο ίδιος, η σύζυγος του Καρολίν και η αδελφής της σκοτώνονται.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Γιάννης Κατέβας - Χαλκιδικιώτικα

Η Χαλκιδική εκπέμπει SOS, κάποιοι θέλουν να την καταστρέψουν

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Τους προειδοποιούμε ότι θα υπάρξουν πολλές και ποικίλες αντιδράσεις. Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να καταντήσει ο Πολύγυρος μια απέραντη χωματερή της Βόρειας Χαλκιδικής και ίσως της Θεσσαλονίκης.

Αντί να κοιτάξουν να φτιάξουν τον δρόμο καρμανιόλα που έχει κοστίσει τόσες ανθρώπινες ζωές από τον Κόμβο της Θέρμης ως την Γαλάτιστα, αυτοί σχεδιάζουν πως θα καταστρέψουν την Χαλκιδική.

Θέλουν να μετατρέψουν τον ωραίο Πολύγυρο, την Πρωτεύουσα μας σε Άνω Λιόσια και την Τρίγλια σε Ελευσίνα...

Δεν θα τους αφήσουμε. Δεν πρόκειται να περάσει τίποτα από αυτά που σχεδιάζουν. Αρκετά έχουν καταστρέψει την Χαλκιδική.

Αλλά φταίμε κι εμείς, που δεν αποκλείουμε τους δρόμους για Πολύγυρο και Τρίγλια, μόνο έτσι θα καταλάβουν τα τομάρια αυτά.

Ερώτηση του Βουλευτή Γιάννη Δριβελέγκα για τον υποθαλάσσιο αγωγό καυσίμων στη Νέα Τρίγλια


Κατατέθηκε 25/8/2009
Αρ. πρωτ. 3480

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Τους κ. Υπουργούς 1.Εμπορικής Ναυτιλίας, 2. ΥΠΕΧΩΔΕ, 3. Τουριστικής Ανάπτυξης

Θέμα : « Υποθαλάσσιος αγωγός μεταφοράς καυσίμων στις εγκαταστάσεις της ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥΛΙΑΣ Α.Ε. στην περιοχή Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής ».

κκ. Υπουργοί

Η Α.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥΛΙΑ έχει υποβάλει αίτημα παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και θαλάσσιου χώρου για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς καυσίμων στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στην περιοχή της Ν. Τρίγλιας Χαλκιδικής.

Η περιοχή όπου η εταιρία προτίθεται να εγκαταστήσει τον αγωγό, αντίθετα με ότι αναφέρει η ίδια, σε έγγραφό της, παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Υπάρχουν οργανωμένες ακτές, τουριστικά συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων, ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης – αναψυχής κ.τ.λ.. Επί πλέον επειδή η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως ζώνη παραθεριστικής κατοικίας και είναι εύκολα προσβάσιμη από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδος τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται έντονα η επένδυση σε παραθεριστική κατοικία.

Ως εκ τούτου, όπως αντιλαμβάνεστε η εγκατάσταση του αγωγού μεταφοράς καυσίμων έρχεται σε αντίθεση με τη μορφή ανάπτυξης που υπάρχει και η οποία συνεχώς βελτιώνεται και εξαπλώνεται στην εν λόγω περιοχή.

Επειδή όλοι οι κάτοικοι, οι σύλλογοι, οι φορείς του Νομού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Ν.Α., οι όμοροι Δήμοι είναι αντίθετοι με το εν λόγω αίτημα της εταιρίας, φοβούμενοι την υποβάθμιση την περιοχής, λόγω περιβαλλοντικών επιπτώσεων ( σχετικό έγγραφο και υπογραφές σας έχουν αποστείλει )

Σας ερωτώ

Είναι στις προθέσεις σας να χορηγήσετε σχετική άδεια εγκατάστασης θαλάσσιου αγωγού μεταφοράς καυσίμων στην εταιρία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥΛΙΑ Α.Ε. ή όχι ;

Αθήνα 25/8/2009

Ο ερωτών Βουλευτής
Δριβελέγκας Ιωάννης

Το καμένο σπίτι που δεν ''ξέρει'' ο δήμαρχος Διονύσου!


Φίλες και φίλοι bloggers

Σου στέλνω τη φωτογραφία του ενός εκ των δύο σπιτιών που κάηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Διόνυσο. Ανήκει σε μία οικογένεια, με 3 μικρά παιδιά που δεν έχουν που να μείνουν και που μέσα στη δυστυχία τους, έχουν έναν γραφικό δήμαρχο, ένα κουρασμένο παλικάρι που δεν μπορεί να προσφέρει σε ώρα μάχης τίποτα να λέει ότι δεν είναι στο δήμο του, αλλά ανήκει στη Ροδόπολη.

Βέβαια ο δήμαρχος Διονύσου έδωσε χαρτί στην οικογένεια ότι ανήκουν στο Διόνυσο όπως και ισχύει, για να γράψει τα παιδιά της στο σχολείο του Διονύσου. Όμως δεν θέλει να έχει στο δήμο του ένα καμένο σπίτι!!!

Επίσης είναι ο δήμαρχος που ενώ καιγόταν ο Διόνυσος είχε παρκαρισμένη πίσω από το σπίτι του μία υδροφόρα από το Δήμο Περιστερίου για καλό και για κακό, ενώ δεν είχε νερό, ούτε σταγόνα η περιοχή.

Είναι ο ίδιος δήμαρχος που παρακαλούσε την αστυνομία να τον αφήσει να περάσει όταν είχαν κλείσει τους δρόμους και που του επέτρεψαν όταν πολίτες είπαν στους "Ζ"ητάδες να τον αφήσουν για να δει τα χάλια του. Το περιστατικό έγινε στην Διονύσου και Κυδωνιών το βράδυ του Σαββάτου.

Επίσης είναι ο Δήμαρχος που άφησε για δύο μέρες τις περιοχές που είχαν το πρόβλημα χωρίς νερό, όταν ο γειτονικός δήμος της Ροδόπολης έδινε νερό σε πολύ ψηλότερα σημεία απ' ότι εμείς.

Τέλος είναι ο Δήμαρχος που ενώ στις καλές εποχές βγαίνει και κάνει δηλώσεις στα κανάλια επειδή μένουν αρκετοί εκεί στο Διόνυσο, την Κυριακή... κρύφτηκε. Δεν ήταν να συντονίσει σε κανένα σημείο, ούτε όταν η φωτιά περνούσε το γήπεδο Διονύσου, ούτε στην Αιολίδος, ούτε στη Ραπεντώσα.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.

Λυπάμε αν είμαι αγανακτισμένος, αλλά τρεις μέρες τώρα είδα και κατάλαβα καλά γιατί καιγόμαστε. Είναι οι...βαλτοί που τις βάζουν, αλλά εκτός από τον "στρατηγό άνεμο" στηρίζουν την... επιτυχία τους, σε αυτούς που δεν μπορούν να συντονίσουν και να ελέγξουν την περιοχή τους.

Και αυτοί μπορεί να γύρισαν σήμερα να κοιμηθούν σπίτι τους, να τα ξεχάσουν όλα σε μερικές ημέρες και να πλάθουν ιστορίες, όμως τι μπορεί να πει κανείς σε αυτά τα τρία παιδιά που έμειαν άστεγα.

Προσωπικά σοκαρίστικα από το θέαμα του σπιτιού.

Δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε, όμως κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει.

Να φύγετε κύριε Δαρδαμάνη. Να πάτε αλλού...

Το κείμενο μου το έστειλε με e-mail, φίλος blogger. Αν το θελήσει ο ίδιος θα τον αναφέρω σαν πηγή.

Τα όσα περιγράφει, είναι αποκαλυπτικά του τρόπου που λειτουργούν Δημοτικοί άρχοντες (ευτυχώς όχι όλοι) και σοκαριστικά για τ' αποτελέσματά τους.

Το να πάει σπίτι του και γρήγορα ο συγκεκριμένος Δήμαρχος, είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει. Η αποκατάσταση της άστεγης οικογένειας, είναι το ζητούμενο!

Πηγή: Μαγνήτης

Έφη Θώδη Live


Έτσι απλά Έφη Θώδη... μας αρέσει...

Τί ξεφτίλα και αυτή!! Στα διόδια του Πυργετού ζητούσαν χρήματα από τους εθελοντές. Τα πλήρωσε η .. αστυνομία!

Το ότι στους εθελοντές που κατέβηκαν στην Αθήνα ζητούνταν η καταβολή διοδίων είναι αναμφισβήτητα το πρώτο στάδιο της ξεφτίλας.

Το ότι τα διόδια για τους εθελοντές από τη θεσσαλονίκη στον Πυργετό, όπου η διαχειρίστρια εταιρεία επέμενε να εισπράξει, τα κατέβαλε αστυνομικός, κατόπιν εντολής του Γενικού Αστυνομικού Επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας Στέργιου Αποστολίδη, ώστε στη συνέχεια ο ίδιος ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής να τα καταβάλει από την τσέπη του, αυτό είναι μία άλλη διάσταση της ζοφερής μας πραγματικότητας.

Και όλα αυτά για ανθρώπους που αφήνοντας πίσω τους τις δουλειές και τις οικογένειες τους, έδιναν τη μάχη με τις φλόγες για τρία συνεχόμενα 24ωρα…

Πηγή: Newsblog.gr