Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυβών "Μηκύβερνα"

κλικ για μεγέθυνση

κλικ για μεγέθυνση

Οι Άγγλοι κατάφεραν να σβήσουν την Ολυμπιακή φλόγα (Φωτογραφίες)


Οι... φίλτατοι Άγγλοι κατάφεραν κάτι που δύσκολα συμβαίνει: Έσβησαν την Ολυμπιακή φλόγα. Προφανώς , είναι απορίας άξιο πώς δεν σκέφτηκε κανείς από τους υπεύθυνους της βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής ότι αν η «αιώνια» φλόγα μπει μέσα σε φουρτουνιασμένα νερά, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σβήσει.

Κι όμως αυτό ακριβώς συνέβη χάρη στη φαεινή ιδέα κάποιου να τοποθετηθεί η δάδα με τη φλόγα μέσα σε μια βάρκα, στα αφρισμένα νερά των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ράφτινγκ. Ο νεαρός αθλητής που την κρατούσε, προσπάθησε απεγνωσμένα να την κρατήσει όσο πιο ψηλά μπορούσε, όμως δεν κατάφερε να γλυτώσει τη φλόγα από τα ορμητικά νερά.

Τζαμί στη Θεσσαλονίκη απαίτησε ο Μπαχτσελί

Επίθεση στο διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας εξαπέλυσε ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Μπαχτσελί ζήτησε από την κυβέρνηση Ερντογάν «πρώτα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των αδελφών μας ομοεθνών μας στη Θράκη», όπως δήλωσε προκλητικά. Παράλληλα, ζήτησε τη λειτουργία τζαμιού στη Θεσσαλονίκη!

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων επισκέφθηκε το Πατριαρχείο στο Φανάρι και αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, την ώρα που υπάρχουν πληγές των ομοεθνών, που ματώνουν. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Οσοι ασχολούνται για να δώσουν τα δικαιώματα των μειονοτήτων, ας δώσουν την προσοχή τους στα αδέλφια μας στη Δυτική Θράκη και να ακούσουν τις κραυγές αγωνίας τους».

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια απίστευτης δημαγωγίας (στην αρχή) και πανικόβλητων αποφάσεων στα όρια της εθνικής προδοσίας (μετά)…

Μετά από εννιά μήνες απίστευτης ακινησίας, που οδήγησε στον εκτροχιασμό ενός από την αρχή υφεσιακού και αντιαναπτυξιακού προγράμματος…

Μετά από τρεις μήνες αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων που τροφοδότησαν την δημαγωγία, την παραπλάνηση και την προπαγάνδα…

Ήλθε η ώρα του τέλους των ψευδαισθήσεων.

Ο Γιάννης Στουρνάρας πηδάει τα έδρανα στη Βουλή!

Μετά το χαρακτηστικό σάλτο που έκανε στα έδρανα της Βουλής η βουλευτής της ΝΔ, Γεωργία Μαρτίνου κατά την ορκωμοσία των βουλευτών, τη σκυτάλη πήρε την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος καθόταν στις υπουργικές θέσεις, θέλησε να ανέβει στην πάνω σειρά και σκέφτηκε έναν πιο σύντομο... δρόμο.

Έτσι αντί να χρησιμοποιήσει τον πλαϊνό διάδρομο, ο φωτογραφικός φακός τον κατέγραψε καρέ - καρέ την ώρα που πηδούσε ανάμεσα στα έδρανα.

Νέος Γενικός Διευθυντής και νέος Διευθυντής Γραφείου Τύπου στη Νέα Δημοκρατία

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά ορίζονται Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας και Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Κόμματος ο δημοσιογράφος κ. Σπύρος Καπράλος.

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος

Σκορποχώρι η συγκυβέρνηση ...
Είναι για το ρεκόρ γκίνες. Τόσες παραιτήσεις σε λίγες μέρες, δεν έχουν γίνει ποτέ σε νέα κυβέρνηση στο παρελθόν.


«Έπρεπε να τεθεί εμφατικά το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης και οι αλλαγές στα εργασιακά» σημειώνει στην επιστολή του προς τον Σαμαρά


Την παραίτησή του από την κυβέρνηση υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υφυπουργός Εργασίας κ. Ν. Νικολόπουλος, λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο λόγος που επικαλείται ο πρώην υφυπουργός και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας είναι άκρως πολιτικός και έχει σχέση με την εξαγγελθείσα πολιτική.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση

Πρόταση νόμου με την οποία προβλέπεται η κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τους μετανάστες κατέθεσε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο αρμόδιος για τον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης του υπουργείου Εσωτερικών, βουλευτής Β΄ Πειραιώς Γιάννης Κουράκος, αμέσως μετά τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση.

«Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί προεκλογική δέσμευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ό,τι λέμε το εννοούμε και το αποδεικνύουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης.

Πηγή: NewPost

Η Χρυσή Αυγή προσλαμβάνει εταιρείες σεκιούριτι για να περιπολούν στο κέντρο

Το νόμο στα χέρια της θέλει να πάρει η Χρυσή Αυγή, αφού ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνία με τρεις εταιρείες σεκιούριτι, ώστε να αναλάβουν από κοινού τη φύλαξη υποβαθμισμένων περιοχών στο κέντρο, όπου η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», οι υπάλληλοι των εταιριών φύλαξης θα περιπολούν σε συνεργασία με μέλη της Χρυσής Αυγής, και θα ενημερώνουν την αστυνομία για κάθε ύποπτη κίνηση.

Επίσης, η Χρυσή Αυγή προτίθεται να καλύψει τα κενά προσωπικού στις εταιρείες αυτές με άνεργα μέλη και φίλους του κόμματος, οι οποίοι θα πληρώνονται από την κομματική επιχορήγηση.

Εισιτήρια ΟΓΑ για τη θεατρική παράσταση "Ο παππούς έχει πίεση" - τι ισχύει

Από τους οργανωτές του Φεστιβάλ Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι οι δικαιούχοι του ΟΓΑ, παρότι ο ΟΓΑ δεν έχει ανοίξει ακόμη το πρόγραμμα διανομής εισιτηρίων για τη θεατρική παράσταση του Σαββάτου 14 Ιουλίου 2012, «Ο παππούς έχει πίεση», μπορούν να προμηθεύονται μειωμένο εισιτήριο των 12 € είτε από το σημείο προπώλησης (Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, ισόγειο δημαρχείου) είτε στην είσοδο του θεάτρου με απλή επίδειξη του βιβλιαρίου τους.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 50
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

ΠΛΗΡ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ
ΤΗΛ.: 23710 21420
ΦΑΞ: 2371350783
ΚΙΝ.: 6977 007729

www.polygyros.gr
e-mail: info@poligiros.gr

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 179 "ναι"

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων

Χρήστος Μπόκας

Με την ευρεία πλειοψηφία 179 βουλευτών πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Σαμαρά, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της, έτσι όπως το περιέγραψε ο πρωθυπουργός, αλλά και οι υπουργοί, κατά το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων.

Ειδικότερα, υπέρ -όπως αναμενόταν- ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), ενώ κατά τοποθετήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Η κόντρα Καμμένου – Χατζηδάκη στη Βουλή (Video)

Δευτερολογία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (Video)

Δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα (Video)


Πολιτικό και οικονομικό έγκλημα χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στη βουλή πριν από λίγο. Όπως είπε τον μνημόνιο επιδείνωσε την κρίση και τόνισε ότι σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας.

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για το ευρώ, αλλά απειλή για τους τοκογλύφους και τις αγορές. Αντίθετα, χαρακτήρισε απειλή για το ευρώ την κυβέρνηση η οποία, πρόσθεσε, θα μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1950.

"Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας. Είστε η τελευταία στάση στην πολιτική του μνημονίου, είμαστε η αφετηρία για την ανοικοδόμηση του τόπου", επισήμανε .

Η δευτερολογία του Πάνου Καμμένου (Video)



Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δυστυχώς η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης περιορίστηκε στο να μιλήσουν οι περισσότεροι υπουργοί και να αποκλειστούν οι περισσότεροι νέοι βουλευτές. Απέφυγε η κυβέρνηση δια του προεδρείου να δοθεί ο λόγος, όπως είχαμε ζητήσει από το πρωί, από χθες, προκειμένου να συμπληρωθεί το τριήμερο της συζητήσεως, σε νέους βουλευτές, να ακουστεί η φωνή του ελληνικού λαού, να ακουστεί η φωνή της περιφέρειας. Και αυτό δεν έγινε κατά λάθος. Έγινε προκειμένου να συνεχίσει η συγκυβέρνηση να εμπαίζει τον ελληνικό λαό.

Παραβιάσατε τον Κανονισμό, λοιπόν. Έπρεπε επί τρεις ημέρες να ακούγονται οι Βουλευτές και να εξαντληθεί ο κατάλογος. Αυτό λέει η Δημοκρατία.

Η δευτερολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου (Video)