Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης προς Πεταλωτή: «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειες των μελών της Κ.Α.Π.»


Επιστολή προς τον Γιώργο Πεταλωτή απέστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή δηλώσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, τονίζοντας τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν στην ίδρυση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, αλλά και πως αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειες των μελών της Κ.Α.Π.

Κύριε Πεταλωτή,
Εσείς πρώτος αποφασίσατε να θέσετε πάνω από τις προσωπικές σας σχέσεις το καθήκον σας ως πολίτη, που σας οδήγησε στους κόλπους της παρούσας Κυβέρνησης. Δικαίωμά σας, όπως είναι και δικαίωμά μου, όχι μόνο να διαφωνώ με την πολιτική της Κυβέρνησης αλλά και να τη θεωρώ επιζήμια και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας και του λαού μας...»

Ο Μέγας Αλέξανδρος ενώνει τέσσερις δήμους

Το Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Αν οι αρχαιολόγοι δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το σημείο όπου τάφηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, ουδείς είναι σε θέση να αμφισβητήσει την αφετηρία του. Μία καινούργια πρωτοβουλία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης στρέφεται «Στις ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» για να αναδείξει το τεράστιο απόθεμα μνημείων που περικλείουν σε ακτίνα μόλις 80 χιλιομέτρων οι περιοχές της Ημαθίας, της Πέλλας και της Πιερίας, εκεί όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ανατράφηκε ο Μακεδόνας στρατηλάτης.

Η δημιουργία ενός Δικτύου Αρχαιολογικών Μνημείων της περιοχής αυτής της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί το θέμα ημερίδας που διοργανώνεται αύριο (10.30) στο Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους με πρωτοβουλία του δήμου Νάουσας.

Αποδοκιμάστηκαν οι Οικονόμου, Ξυνίδης, Δριβελέγκας ... Λάρ'σα Λάρ'σα σε είδα και λαχτάρ'σα

Σούζα τ' αλογάκ'...

Σε κλοιό διαδηλωτών και «αγανακτισμένων», βρέθηκαν χθες κυβερνητικά στελέχη, που μετείχαν στη Λάρισα σε πανθεσσαλική συνδιάσκεψη, για την αναπτυξιακή προοπτική της περιφέρειας. 

Οι  Παντελής Οικονόμου, Σωκράτης Ξυνίδης, και Γιάννης Δριβελέγκας καθώς και βουλευτές και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασαν σε αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ξενοδοχείο της πόλης, καθώς σε απόσταση 100 μέτρων από αυτό είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, και της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.

Σταχτόχηνες στην Πρέσπα

Ενα απειλούμενο είδος το οποίο παλαιότερα ήταν κοινό σε όλη την Ελλάδα, σήμερα επιβιώνει μόνο στη Μικρή Πρέσπα

Στη Μικρή Πρέσπα φωλιάζει ένας απομονωμένος από τους υπόλοιπους πληθυσμούς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης πληθυσμός σταχτόχηνας ( Πηγή: ΕΠΠ-Π.Σταθόπουλος)

Αθήνα

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες αγριόχηνες της Ευρώπης. Σε μήκος φτάνουν τα 60 εκατοστά και σε βάρος ακόμη και τα 4 κιλά. Οι σταχτόχηνες (Anser anser rubrirostris), ένα άλλοτε κοινό είδος στης Ελλάδα, φωλιάζουν πλέον σταθερά μόνο στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών. Εως και τη δεκαετία του 1960, σύμφωνα με το Ελληνικό Κόκκινο Βιβλίο για τα απειλούμενα είδη, φώλιαζαν σε πολλούς ελληνικούς υγρότοπους - Δέλτα Εβρου, Ισμαρίδα, Κερκίνη κ.ά. - ενώ στις αρχές και τα μέσα του 20ου αιώνα πολλές διαχείμαζαν στην Αιτωλοακαρνανία, την Εύβοια, τη Βοιωτία κ.ά.

Η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα ενταχθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την συνάντησή του με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Μονή Πετράκη
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αθήνα

Η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα ενταχθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας και οι μισθοί των κληρικών θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά - πέραν των περικοπών που έχουν ήδη γίνει, όπως και στους άλλους δημοσίους υπαλλήλους - παρά τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τα καλά νέα για την Εκκλησία ανακοίνωσε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υπουργός Οικονομικών, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, κατά την σημερινή, πρώτη ως υπουργού Οικονομικών, επίσκεψή του στην Ιερά Σύνοδο.

Αναψε πράσινο για τα ορυχεία στη Χαλκιδική


Εξασφαλίζει -όπως όλα δείχνουν- τις περιβαλλοντικές άδειες η εταιρεία Ελληικός Χρυσός.

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός πήρε την άδεια και ο κ. Γ. παπακωνσταντίνου δηλωσε ότι θα προβεί σε ανακοινώσει στο τέλος του μήνα

Ο κύβος ερρίφθη. Tέλη Ιουλίου θα δοθεί η περιβαλλοντική άδεια στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός από το ΥΠΕΚΑ και θα εκκρεμεί μόνο η υποβολή τεχνικής μελέτης για την εκμετάλλευση τριών ορυχείων στη Χαλκιδική. «Βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας αδειοδότησηςκαι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις στα τέλη αυτού του μήνα», δήλωσε χθες ο νές Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.