Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Πέταξε το φιλολαϊκό του προσωπείο ο Γ. Καρατζαφέρης


Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα
Blog: www.danagennisi.eu
Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr
Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης
Τηλ.: 6979112273


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3/12/09

Χολή για τις κατακτήσεις των εργαζομένων « έχυσε» σε ένα αντεργατικό και αντιλαϊκό παραλήρημα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, από το βήμα της βουλής με αφορμή συζήτηση για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης .

Ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι την οικονομική κρίση που την δημιούργησαν οι πολυεθνικές και τα golden boys, πρέπει να την πληρώσουν οι μισθοσυντήρητοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Ως γνήσιος κήρυκας, της αντιλαϊκής πολιτικής ο Γ. Καρατζαφέρης, παρομοίασε την οικονομική κρίση , με τον Πόλεμο «όπου τον κάνουν οι Στρατηγοί, αλλά θυσιάζονται οι στρατιώτες».

Η Δημοκρατική Αναγέννηση θα αγωνιστεί για να μην καταπατηθεί κανένα εργασιακό κεκτημένο, και να μην καταργηθεί ο 14ος μισθός, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Καταδικάζουμε τέτοιου είδους λογικές που θέλουν να θυσιάζονται οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στον βωμό του κέρδους όπως επιθυμεί ο Γ. Καρατζαφέρης, o οποίος πέταξε το φιλολαϊκό προσωπείο και φάνηκε το πραγματικό του αντιλαϊκό πρόσωπο.

Απάντηση στις κατηγορίες εις βάρος της Αρχαιολογίας


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έτος ιδρύσεως 2009

Αριστοτέλους 32, τ.κ. 54631 Ε.Κ.Θ.
e-mail: metro.thess@gmail.com
blog: metro-thessalonikis.blogspot.com

αρ.πρωτ.: 8771/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την σύσκεψη που έγινε με εκπροσώπους της «Μετρό Θεσσαλονίκης - Αττικό Μετρό ΑΕ», της αναδόχου κοινοπραξίας, των αρχαιολογικών υπηρεσιών και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο εργοτάξιο του έργου στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, από τα λεγόμενα και τη στάση των παρευρισκομένων, έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ενάντια στις ψευδείς και αβάσιμες κατηγορίες ενός ανθρώπου, ο οποίος για τρία χρόνια αδιαφορούσε για την πορεία των έργων και την δείνη θέση στην οποία βρέθηκαν πολλοί καταστηματάρχες. Ξαφνικά τις τελευταίες μέρες έχει αναγορευτεί σε καταπέλτη υπερασπιζόμενος τους ανθρώπους που τόσο καιρό αγνοούσε, κατηγορώντας για την καθυστέρηση του έργου το τμήμα της αρχαιολογίας.

Επειδή έχει πλήρη άγνοια τόσο για το έργο, όσο και για το αντικείμενο της Αρχαιολογίας, καλό θα ήταν πριν κατηγορήσει εργαζόμενους, που προσπαθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες να εξασφαλήσουν τα απαραίτητα για τις οικογένειες τους, να ενημερωθεί για τις πραγματικές αιτίες καθυστέρησης του έργου.

Η ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

Δεν μπορεί να φταίνε οι εργάτες, όταν ενώ το έργο ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2006, η ανασκαφή στο Βαρδάρι ξεκίνησε τον Μάϊο του 2009. Μέσα σε 6 μήνες αρχαιολογικού έργου, με ελλειπή προσωπικό, βλέπετε καθυστέρηση, ενώ στους 34 που προηγήθηκαν όχι. Εθελοτυφλείτε, αποπροσανατολίζοντας τους καταστηματάρχες αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο της Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τους αδύναμους εργάτες κι όχι αυτούς που πραγματικά σας έφεραν σ'αυτή τη θέση.

Φοβάστε να πείτε να πράγματα με το όνομα τους. Φοβάστε να αναφέρετε τον υπαίτιο.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Το είπαμε και θα το ξαναπούμε. Τις ευθύνες να τις αναζητήσετε στο αείμνηστο ΥΠΕΧΩΔΕ. Η οικονομική εξασφάλιση του έργου και η διοικητική του στελέχωση ήταν δικές του υποχρεώσεις. Δυστυχώς για όλους μας λεφτά δεν εξασφάλισαν και όσο για τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν να διαχειριστούν την κατασκευή του Μετρό, μόνο ικανά δεν μπορούν να κριθούν αν αναλογιστούμε την κάκιστη πορεία του έργου.

Κατηγορήστε αυτούς που αδιαφόρησαν για το Μετρό της Πόλης μας, οργανώνοντας μόνο φιέστες διαφημιστικές και κοροϊδεύοντας τους Θεσσαλονικείς πως θα το έχουν έτοιμο τον Οκτώβριο του 2012, ίσως και νωρίτερα Να είστε έτοιμοι να κατηγορήσετε και την ηγεσία του νέου Υπουργείου, αν δεν φανούν αντάξιοι των προσδοκιών μας.

Σταματήστε όμως να κατηγορείτε τους εργάτες και γενικότερα την Αρχαιολογία. Ξέρουμε τη δουλειά μας και την κάνουμε όχι μόνο καλά, αλλά και γρήγορα σε αναλογία με άλλες αρχαιολογικές ανασκαφές. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κατηγορεί τον ιδρώτα μας και την εργασία μας. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και γνώσεις να αποκαλύψουμε την ιστορία της Πόλης μας και θα αντιμετωπίσουμε όποιον προσπαθήσει να θέσει σε κίνδυνο τις αρχαιότητες για να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εργασίες και να καλύψουμε το χρόνο που έχασαν άλλοι.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΣΥΧΡΟΝΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Θεσσαλονίκη, 03/12/2009

Με αποχώρηση απειλούν μειονοτικά στελέχη της Ν.Δ.


Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκλογή Σαμαρά

Της Βασιλικής Σιούτη

Σε ανακοίνωση της αποχώρησης τους από τη Νέα Δημοκρατία, ως έκφραση δυσαρέσκειας στην εκλογή Σαμαρά, ετοιμάζονται να προβούν αύριο κομματικά στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας, με επικεφαλής τον Ιλχάν Αχμέτ, δικηγόρο και πρώην βουλευτή.

Ο Ιλχάν Αχμέτ είχε προειδοποιήσει εδώ και μερικές μέρες, ότι εάν εκλεγεί ο Αντώνης Σαμαράς θα αναστείλει την κομματική του ιδιότητα. Την επόμενη της εκλογής του νέου προέδρου όμως, ξεκίνησαν ευρύτερες συζητήσεις στους κόλπους των ηγετικών στελεχών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Σε πρόσφατη σύσκεψη των μειονοτικών στελεχών της Ν.Δ. αποφασίστηκε να υπάρξει αποχώρηση και μάλιστα όσο το δυνατόν μαζικότερη, ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα.

Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ, όπως αναφέρουν, τους ενόχλησε με τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες μέρες στην Αλεξανδρούπολη, όταν καταφέρθηκε εναντίον της Τουρκίας και του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. “Δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς να έρχεται στην Αλεξανδρούπολη και να υποστηρίζει να κλείσει το προξενείο” σχολίαζε τότε ο Ιλχάν Αχμέτ , χαρακτηρίζοντάς τον προκλητικό και κατηγορώντας τον ότι δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα και την ελληνοτουρκική φιλία.

Ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις που είχε κάνει κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, είχε ισχυριστεί ότι δεν αποτελούν ελληνοτουρκική διαφορά τα θέματα της μειονότητας , καθώς “θεωρούμε τους συμπολίτες μουσουλμάνους αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από θρησκεία ή καταγωγή.

Επιτέθηκε όμως στην Τουρκία για το ότι δεν μπορεί να δίνει μαθήματα μειονοτικής πολιτικής : “Το ιστορικό παρελθόν της Τουρκίας, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα” είπε και την κάλεσε “να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων” και “να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία”. Επίσης, ζήτησε από την Τουρκία “να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας”.

Την απάντηση αναμένεται να την πάρει αύριο από τα στελέχη της μειονότητας που αναμένεται να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες την είδηση πληροφορήθηκαν πριν από λίγο και στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι επιφυλάχθηκαν για να απαντήσουν αργότερα, χωρίς να δείχνουν όμως ότι εκπλήσσονται.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δικαίωμα του είναι του κ. Ιλχάν Αχμέτ. Αφού δεν του αρέσει γιατί εξελέγη Αρχηγός ο Αντώνης Σαμαράς, ας αποχωρήσει. Να μάθουν όμως να σέβονται την απόφαση της πλειοψηφίας.

Ο Σαμαράς είχε πει ότι αν νικήσω θα σεβαστώ τον ηττημένο, αν ηττηθώ θα σεβαστώ τον νικητή.

Αποχώρησε από τη ΝΔ ο νομάρχης Χανίων Γρ. Αρχοντάκης που στήριξε Ντόρα


"Το κόμμα της ΝΔ αυτή τη στιγμή και μετά τη στροφή της ΝΔ προς τα δεξιά δεν με εκφράζει. Εγώ δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΝΔ ως την προηγουμένη Κυριακή, που συνειδητά πήγα και γράφτηκα για να ψηφίσω. Μετά και τη σημερινή μου δήλωση δεν ανήκω στη ΝΔ“.

“Τη δήλωση αυτή την κάνω όχι ως νομάρχης που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ το 2006, άλλα ως άνθρωπος που τάχθηκε φανερά, συνειδητοποιημένα, υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Μπακογιάννη και με βάση τη δήλωση που έκανα την προηγουμένη εβδομάδα που ήταν μια ιδεολογική προσέγγιση και μια ιδεολογική στήριξη σε αυτό που εκφραζόταν από την κ. Μπακογιάννη, σήμερα κάνω τη συγκεκριμένη δήλωση που και αυτή είναι καθαρή και απολύτως συνειδητοποιημένη“.

Πηγή: AntiNews

Τι μας είπε; Ότι γράφτηκε πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία μόνο για να ψηφίσει τη Ντόρα.

Ε δεν είναι και κανένα ιστορικό στέλεχος για να τα βάψουμε και μαύρα. Στο καλό να πάει.

Ίσως να παίξουν κάποιοι το παιχνίδι της διάσπασης, θα δείξει. Θα ακολουθήσουν άλλοι;

Το παζάρι των μητροπολιτών με το κράτος τώρα αρχίζει


Μπορεί να πέρασε στον τύπο και στα κανάλια ως άτακτη υποχώρηση η απόφαση της ΔΙΣ να πληρώσουν το αυξημένο ΕΤΑΚ και να δεχθούν οι προσλήψεις να γίνονται και στην Εκκλησία μέσω ΑΣΕΠ.

Αιτία για την υποχώρηση αποτέλεσε η επιστολή Παπακωνσταντίνου που κάνει λόγο για έκτακτη εισφορά ειδικά για φέτος και καλεί την Εκκλησία για διάλογο από μηδενική βάση. Στην επιστολή του, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζήτησε απο την Εκκλησία να καθορίσει τους εκπροσώπους της για τη σύσταση διμερούς επιτροπής για τη συζητηση της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στο μέλλον, σημειώνοντας: "Η διατήρηση του ΕΤΑΚ αφορά το έτος 2009 και μόνον, και θα καταργηθεί στη συνέχεια, όπως και η έκτακτη εισφορά. Θεωρούμε συνεπώς αυτονόητο οτι ο διάλογος στο πλαίσιο της επιτροπής για τα ζητήματα αναφορικά με τη φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας θα ξεκινήσει σε μηδενική βάση".

Οι ιεράρχες μάλιστα στην συνεδρίαση, εξέφρασαν το φόβο ότι ....

θα ακολουθήσουν τα χειρότερα με τον φόρο υψηλής περιουσίας που θα διαδεχθεί το ΕΤΑΚ, από την άλλη όμως αναπτύχθηκε ο προβληματισμός πως θα αντιμετωπιστεί η καχυποψία της κοινωνίας ότι η Εκκλησία επιχειρεί να ξεφύγει της φορολογίας (δίνοντας επιχειρήματα σε όσους επιζητούν τον χωρισμό Πολιτείας Εκκλησίας).

Έτσι φρόντισαν να δώσουν ότι λιγότερο μπορούσαν και να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να σταματήσουν τα επόμενα δύσκολα που φοβούνται. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο να μεταβαίνει τις επόμενες μέρες στο Μαξίμου συνοδεία πέντε μητροπολιτών για να συζητήσει το θέμα και με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Οι ιεράρχες, πάντως, θέτουν προϋποθέσεις για τη φορολόγηση, όπως να ισχύει για ένα έτος και να εξαιρεθούν τα ακίνητα ιδιόχρησης ή άλλα που έχουν διάφορα "βάρη" και δεν είναι αξιοποιημένα, καθώς και ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν ή παραμένουν αναξιοποίητα επειδή θα ανεγερθούν ιδρύματα.

Οι ιεράρχες αποδέχθηκαν και την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να προσλαμβάνονται οι λαϊκοί υπάλληλοι των μητροπόλεων μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, εφόσον -όπως σημειώνουν- μισθοδοτούνται απο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αποδεκτή έγινε και η απόφαση να μην ξεπερνούν τα 1.400 κυβικά τα αυτοκίνητα των μητροπόλεων, με τον όρο να ισχύει μόνο για τα οχήματα που η προμήθειά τους βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μια επίσης κρίσιμη παράμετρος της Συνοδικής ανακοίνωσης είναι ότι απαντά θετικά στη φορολόγηση μόνο στο μέτρο που αφορά την ίδια, και όχι τα υπόλοιπα εκκλησιαστικά ν.π.δ.δ. (ναοί, μοναστήρια κ.λ.π.).

Άρα όπως εύκολα συνάγεται, το παζάρι των ιεραρχών με την κυβέρνηση μόλις τώρα αρχίζει......

Πηγή: Ακτιβιστής

Να πως τιμάται η ημέρα ΑΜΕΑ στο κέντρο της Κατερίνης: Εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο σε διάβαση των ΑΜΕΑ εδώ και πολύ καιρό!


Πλατεία Σιντριβανίου στο κέντρο της Κατερίνης : ΝΤΡΟΠΗ!!!...

Κατά τα άλλα κύριοι τοπικοί πολιτικοί εσείς βγάλτε ανακοινώσεις για την παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ...

Για κοιτάξτε να κάντε παρέμβαση να απομακρυνθεί ΑΜΕΣΩΣ το αυτοκίνητο αυτό από εκεί, αν θέλετε να βοηθήσετε τα άτομα με αναπηρία και αφήστε τις ανακοινώσεις...

Πηγή: Λευτεριά

ΛΑΟΣ και πολιτική ανευθυνότητα


Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε βέβαια και τα εκλογικά ποσοστά που καταγράφουν τα κόμματα στις κάλπες. Τα μικρά κόμματα είναι μικρά, ακριβώς διότι μικρή είναι η αποδοχή τους από τους Έλληνες πολίτες. Άλλα από αυτά τα μικρά κόμματα προσπαθούν να μεγαλώσουν εκλογικά και πολιτικά, επενδύοντας στην εικόνα ενός υπεύθυνου κόμματος που αξίζει να έχει αυξημένη εμπιστοσύνη από το εκλογικό σώμα. Άλλα, πάλι, ασχολούνται με την εμπέδωση της ανευθυνότητάς τους, ουσιαστικά ελπίζοντας όχι να μεγαλώσουν εκλογικά, αλλά απλώς να μην εξαφανιστούν.

Στην Ελλάδα, κανόνας είναι η δεύτερη περίπτωση. Τα μικρά κόμματα αποδεδειγμένα πια ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνουν μεγάλα, συνεπώς είναι καταδικασμένα να συνθλιβούν, αργά ή γρήγορα, από τα δυο κόμματα εξουσίας. Ενδόμυχα όλοι το γνωρίζουν αυτό, γι αυτό οι λεγόμενοι “μικροί” κάνουν συνεχείς ασκήσεις ανευθυνότητας.

Κλασικό παράδειγμα συνιστά η νέα “κυβίστηση” του κυρίου Καρατζαφέρη. Που μόλις 55 μέρες -όπως σωστά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής- μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ζητεί… ξανά εκλογές, προτείνοντας στη ΝΔ να μην ψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια, οδηγώντας τη χώρα στις κάλπες και σε νέες περιπετειες, εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης και βεβαίας επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας από τις Βρυξέλλες.

Τι προσδοκά από αυτή του την πρόταση ο επιφανέστερος των εν Βουλή entertainers; Όχι βέβαια να… αλλάξει γνώμη ο ελληνικός λαός. Ούτε, φυσικά, να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία (και οι πέτρες ξέρουν ότι είναι αβάσταχτη πολυτέλεια άλλος ένας προεκλογικός αγώνας). Προσδοκά με κάθε τίμημα να δείχνει ότι δήθεν “ορίζει τις εξελίξεις”. Αλλάζοντας θέσεις. Αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του τόπου. Εκθέτοντας και μερικούς -όχι πολλούς…- σοβαρούς ανθρώπους που έκαναν το λάθος να ταυτίσουν την πολιτική τους παρουσία με το κόμμα του.

Εκλογές το Μάιο, πρότεινε λοιπόν ο μέγας ηγέτης του λαϊκισμού, προσβάλλοντας 10 εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών, που ψήφισαν τον Οκτώβριο για 4 χρόνια κυβέρνηση. Που ζητούν να κυβερνηθούν. Που είναι διατεθειμένοι να υποφέρουν, προκειμένου να βγει από το τέλμα η ελληνική οικονομία και, στη συνέχεια, να δουν μιαν άσπρη μέρα. Που κρίνουν δίκαια, αλλά αυστηρά. Ο κύριος Καρατζαφέρης εκμεταλλεύτηκε μια συγκυρία και δημιούργησε ένα λαϊκίστικο κόμμα στα άκρα του πολιτικού μας σκηνικού. Η συγκυρία αλλάζει. Τώρα, ο εντυπωσιασμός δεν αρκεί. Τώρα, χρειάζεται πολιτική πρόταση. Δύσκολα τα πράγματα…-

Πηγή: Τα Πράγματα