Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Δέκα… «Ιντιάνα Τζόουνς» στην Πιερία


Ψάχνουν βαρέλια με χρυσό

Δέκα σύγχρονοι… «Ιντιάνα Τζόουνς» αναζητούν έναν αμύθητο θησαυρό στην περιοχή του Πλαταμώνα της Πιερίας, εν γνώσει των αρμόδιων αρχών που τους έχουν δώσει την σχετική άδεια να ξεκινήσουν εργασίες εκσκαφής σε συγκεκριμένο σημείο. Οι χρυσοθήρες αναζητούν βαρέλια γεμάτα με χρυσό, που φέρονται ότι έχουν θαφτεί την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.

Η ομάδα αποτελείται από δέκα άτομα, όλοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν λεπτομερείς πληροφορίες για τον θησαυρό και το σημείο όπου είναι κρυμμένος, από έναν ηλικιωμένο γνωστό τους. Ως νομοταγείς πολίτες, ακολούθησαν τη νόμιμη οδό ζητώντας άδειες από όλες τις συναρμόδιες κρατικές και κοινοτικές υπηρεσίες, η οποία τους δόθηκε μια και οι πληροφορίες που είχαν κρίθηκαν σοβαρές.

Η μηχανή του χρόνου


Ταξιδέψτε στο χρόνο με τη βοήθεια του YouTube

Μία νέα υπηρεσία εγκαινίασε πρόσφατα το YouTube, προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν, μέσω 4.000 βίντεο που έχουν ήδη επιλεγεί και αρχειοθετηθεί.

Το Time Machine (Μηχανή του Χρόνου) ξεκινάει το ταξίδι στο παρελθόν από το 1860, με την πρώτη ηχογράφηση του Edouard-Léon Scott de Martinville, και φτάνει στο σήμερα!

Ξεκινήστε το ταξίδι στο χρόνο

Πηγή: Newsbeast.gr

Η Ελλάδα βασική πύλη εισόδου λαθρομεταναστών στην Eυρώπη


Η Ελλάδα είναι πλέον η μοναδική πύλη μαζικών εισόδων στην Ε.Ε. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, το δεύτερο τρίμηνο του 2010 από τη χώρα μας πέρασε το 90% του συνολικού αριθμού των ανθρώπων που αποπειράθηκαν να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Οι ροές από τη δυτική Αφρική προς Κανάρια νησιά και ηπειρωτική Ισπανία είναι πλέον μηδαμινές, οι ροές από βόρεια Αφρική προς κεντρική Μεσόγειο αμελητέες. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έχουν παίξει: α) η οικονομική κρίση και β) οι συμφωνίες Ιταλίας-Λιβύης, Ισπανίας-Σενεγάλης και Μαυριτανίας. Γι’ αυτό τον λόγο και τα τελευταία δύο χρόνια έχουν μειωθεί εντυπωσιακά οι περιπολίες της FRONTEX στη θαλάσσια περιοχή και το βάρος έχει πέσει στο Αιγαίο. Μείωση έχει σημειωθεί και στις ροές από Ουκρανία προς Σλοβακία.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος για τον Γιάννη Μπουτάρη


ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης – ΛΑ.Ο.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
02-10-2010

Τις εξής δηλώσεις έκανε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος    του συνδυασμού «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες» σε συνέντευξή του ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Μπουτάρη στην εφημερίδα Karfitsa:

¨Δεν ξέρω αν κανείς υποχρεώνει τον κ. Μπουτάρη να ζει στη Θεσσαλονίκη, για την οποία ντρέπεται, αλλά αντί να ¨ντρέπεται¨ όπως λέει για την πόλη μας θα έπρεπε να ντρέπεται για το ΠΑΣΟΚ που τον στηρίζει στην υποψηφιότητά του και τη ΝΔ που επί 40 χρόνια δεν έκαναν τίποτα για την Κ. Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Νίκη Πολυγύρου: Στα πράσινα ο Μπλιθικιώτης


O Mπάμπης Μπλιθικιώτης θα φορέσει τη φανέλα της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου για την αγωνιστική σεζόν 2010-2011, μετά τη συμφωνία που επήλθε με το Δ.Σ. της ομάδας. Ο πολύπειρος παίχτης που αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στη μεγάλη φετινή προσπάθεια της ΝΙΚΗΣ, προσθέτοντας ποιότητα και εμπειρία στο νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον ΠΑΣ Γιάννενα, τους ΗΛΤΕΞ Λύκους, την Κασσάνδρα (στη Β' Εθνική Κατηγορία), τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Αγροτικό Αστέρα, τη Νίκη Βόλου και τον ΠΑΟΝΕ. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, μέχρι το Γενάρη φόρεσε τη φανέλα του Πυρσού Γρεβενών, ενώ στο δεύτερο γύρο αγωνίστηκε για το Μακεδονικό.

To τελευταίο αντίο στη Δούκισσα


Με ένα δυνατό χειροκρότημα αποχαιρέτησαν την Δούκισσα δεκάδες θαυμαστές, φίλοι και συνεργάτες, που την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών. Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια «έφυγε» τα ξημερώματα της Πέμπτης, μετά από «μάχη» 18 ετών με τον καρκίνο
Το μεσημέρι του Σαββάτου πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στο Α’ νεκροταφείο για να αποχαιρετίσουν την τραγουδίστρια.
Μεταξύ των επώνυμων που βρέθηκαν εκεί ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος, η Ζωζώ Σαπουτζάκη, ο Σταμάτης Κόκοτας, η Τζένη Βάνου, ο Νίκος Κατσαρός, η Κατερίνα Στανίση, ο Γιάννης Φλωρινιώτης, ο Πάνος Μεταξόπουλος και η Μαρινέλα.

Τα κινητά ξεσκέπασαν τους λαθρέμπορους


Δίκτυο κινητών τηλεφώνων έστησαν τα μέλη του κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης τσιγάρων στη Χαλκιδική, μεταξύ των οποίων κατηγορούμενοι είναι και τρεις αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και ένας αστυφύλακας. Χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνα μόνο για τις μεταξύ τους συνομιλίες και ειδικά για τις αναφορές τους στον “αρχηγό”.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Οι επικεφαλής του πολυμελούς κυκλώματος επιχειρούσαν να κρατήσουν όλα τα στεγανά, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από την αστυνομία. Ετσι αρχικά είχαν 15 τηλεφωνικούς αριθμούς που είχαν αγοράσει ως εταιρικά κινητά τηλέφωνα και επικοινωνούσαν μόνο μεταξύ τους.

Σε Φλώρινα και Κοζάνη ο Αντώνης Σαμαράς


Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία

Στους νομούς Φλώρινας και Κοζάνης περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ο οποίος χθες επισκέφθηκε τα Γρεβενά και το βράδυ μίλησε σε κομματική εκδήλωση στην Καστοριά, απ’ όπου κάλεσε τους πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου «να αντισταθούν στο φόβο που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση και να ψηφίσουν την ελπίδα που δίνει το πρόγραμμα της ΝΔ».

Το πρωί, ο κ. Σαμαράς συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους των γουνοποιών και άλλων παραγωγικών φορέων του νομού Καστοριάς, άκουσε τα προβλήματά τους, που όπως είπαν έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και εξέφρασε την συμπαράστασή του στα αιτήματά τους λέγοντας ότι η ΝΔ θα κάνει ότι μπορεί για να δοθούν λύσεις και να υπάρχει ανάκαμψη στην περιοχή.

Neil Sedaka: Oh Carol