Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου του Συνδιασμού Δημοκρατική Συνεργασία

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΛΗΣ
ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Ανακοινώνουμε στους δημότες της Νέας Προποντίδας ότι ο Συνδυασμός μας εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια κατάθεσης του ψηφοδελτίου, προκειμένου να αξιοποιήσει αποδοτικότερα το ενδιαφέρον εκπροσώπων του ευρύτερου πολιτικού χώρου.

Ο υπερκομματικός χαρακτήρας του Συνδυασμού μας και τα υψηλά κριτήρια επιλογής των υποψηφίων μας καθιστούν αναγκαία την αξιολόγηση των συμμετοχών, ώστε η πρότασή μας για τη διεκδίκηση του Δήμου (ως πρόσωπα και πρόγραμμα) να είναι η καλύτερη επιλογή.

Ο Ερντογάν αναγνωρίζει με μισόλογα την γενοκτονία των Αρμενίων - «Συλλυπητήρια στα εγγόνια των θυμάτων»

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπέβαλε σήμερα τα συλλυπητήριά του «στα εγγόνια των Αρμενίων, οι οποίοι σκοτώθηκαν το 1915».

Βέβαια, ο Τούρκος πρωθυπουργός απέφυγε με κάθε τρόπο να αναφέρει τη λέξη «γενοκτονία», ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται για τόσο ανοικτά για τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στο 1915 και το 1917 και τη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων.

«Είναι ένα ανθρώπινο καθήκον να καταλάβουμε και να συμμεριστούμε τη βούληση των Αρμενίων να μνημονεύουν τα βάσανα που πέρασαν εκείνη την εποχή», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με απέπεμψε - φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης»

Συνέχεια στην υπόθεση της αποπομπής της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την Τρίτη του Πάσχα η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, γεγονός που αυξάνει τις αναταράξεις στην Κουμουνδούρου σχετικά με το θέμα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η μέχρι και χθες υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ουδέποτε παραιτήθηκα, ναι, με απέπεμψαν».

Η υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν αποσύρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα. Το όνομά της στην ευρωλίστα αντικαταστάθηκε από αυτό του Μεστάν Οζμάν Ουμίζ.

Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ για μουσουλμανική μειονότητα: «Ένα ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράγμα»


Σημείωση ιστολογίου: Η συνθήκη της Λωζάνης κάνει λόγο για "Μουσουλμανικές μειονότητες" και όχι για μια ενιαία μειονότητα Μουσουλμανική.


Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χριστόπουλου, ο οποίος αφού τοποθετείται θετικά για το θέμα της απόσυρσης της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, χαρακτηρίζει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «ένα ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράγμα» και εμμέσως πλην σαφώς ανοίγει θέμα για τα όσα ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης.

 Υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος στο XanthiPress.gr, λέγοντας: «Δύσκολα θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο με ένα πρόσωπο που στο στο χώρο της μειονότητας της Δυτικής Θράκης εκφράζει η υποψηφιότητα από το Δροσερό Ξάνθης που ευτυχώς αποσύρθηκε».

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2014

κλικ για μεγέθυνση
Η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας Βόρειας Ελλάδος συμμετέχει στο πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνοντας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Μουδανιών «ο Φάρος», πρόγραμμα εκδηλώσεων στον αρχαιολογικό χώρο Πετραλώνων με γενικό τίτλο:

«Σπήλαιο Πετραλώνων: Εικόνες του απώτερου παρελθόντος - Εικόνες του σήμερα».

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιούνται οικολογικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 από τις 10:00 έως τις 14:30.

Ευχές από τον Γιώργο Πιπερόπουλο

Χρόνια πολλά σήμερα σε
​συνεορτάζοντες/σες​
Γιώργηδες και Γεωργίες

με αγάπη

Γιώργος Πιπερόπουλος

Θεατρική Παράσταση "Ράφτης Κυριών"

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών «Ο ΦΑΡΟΣ» παρουσιάζει τη Θεατρική Παράσταση «ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ» του Ζωρζ Φεϋντώ σε σκηνοθεσία Ορέστη Τεάζη και σας προσκαλεί.

Διανομή έργου (με σειρά εμφάνισης):
ΕΤΙΕΝ: Αντώνης Καμμάς
ΜΟΥΛΙΝΩ: Παναγιώτης Τσαρούχας
ΥΒΟΝ: Μαρία Ατσέμογλου
ΜΠΑΣΙΝΕ: Κώστας Παπαδόπουλος
ΚΥΡΙΑ ΑΙΓΚΡΕΒΙΛ: Πίτσα Δαλαμπίρα

Το μήνυμα του Λάμπρου Φουντούλη για την εορτή του Γιώργου

"Χρόνια σου πολλά αγόρι μου! Για μας είσαι πάντα δίπλα μας και μέσα στις καρδιές μας. Η αύρα σου είναι παντού μέσα στο σπίτι σου - το σπίτι μας.

Το δώρο μου για την γιορτή σου είναι η αποδοχή της τιμητικής πρότασης που μου έγινε από την Χρυσή Αυγή να κατέβω υποψήφιος ευρωβουλευτής. Εάν καταφέρω να εκλεγώ, θα αγωνιστώ μέσα στην ευρωβουλή με όλες μου τις δυνάμεις για δυο πράγματα.