Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Κωνσταντοπούλου προς Μαρκογιαννάκη: Τίνος παιδί είστε;

Οι φωνές του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής ακούστηκαν για άλλη μια φορά έως τον διάδρομο της Βουλής. «Είσαι ντροπή για το ελληνικό κοινοβούλιο» ακούστηκε να λέει έξαλλος ο Χρ. Μαρκογιαννάκης δίνοντας συνέχεια στην «βεντέτα» που έχει ξεσπάσει με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Είχε προηγηθεί για πολλοστή φορά μια έντονη αψιμαχία μεταξύ τους, παρουσία της μάρτυρος Μαρίας Παντελή, η οποία κορυφώθηκε με μια φράση που φέρεται να είπε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θίγοντας την οικογενειακή τιμή του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος και εξεμένη εναντίον της.

Ο Ευθύμης Καρανάσιος για την πρόσληψη συμβασιούχων Πυροσβεστών

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
Βουλευτής Χαλκιδικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολύγυρος   20 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση κατέθεσαν Βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο κ. Ευθύμης Καρανάσιος, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, με θέμα την Πρόσληψη Συμβασιούχων Πυροσβεστών και απορρόφηση επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές αναφέρουν:

Με το βλέμμα στη Μόσχα - Ποιές είναι οι επιλογές της Κύπρου

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μόσχα βρίσκεται η Λευκωσία, η οποία πλέον, μετά και την απόρριψη του Νομοσχεδίου για κούρεμα των καταθέσεων, έχει θέσει ως προτεραιότητά της την αναζήτηση «ολικής λύσης» εκτός Τρόικας, χωρίς όμως να θεωρείται κάτι δεδομένο, μέχρι στιγμής.

 Αναστασιάδης και Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, με τον δεύτερο να προσκαλεί τον κ. Αναστασιάδη στη Ρωσία για περαιτέρω διαβουλεύσεις.

Συνάντηση του Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Βατικανό.

Στην προσφώνησή του προς τον Πάπα Φραγκίσκο, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε: «η ενότης των Χριστιανικών Εκκλησιών τυγχάνει το πρώτιστον μέλημα ημών και είναι, ασφαλώς, μια εκ των βασικών προϋποθέσεων δια την ενώπιον των ομμάτων των εγγύς και των μακράν αξιοπιστίαν της χριστιανικής μαρτυρίας μας. Προς επίτευξιν αυτής χρειάζεται να συνεχισθεί ο αρξάμενος Θεολογικός διάλογος, δια να κατανοηθεί από κοινού και να προσεγγισθή η αλήθεια της πίστεως και η εμπειρία των Αγίων και η κοινή, δι' Ανατολήν και Δύσιν, παράδοσις της πρώτης χριστιανικής χιλιετίας».

Αστυνομική έρευνα στο σπίτι της Λαγκάρντ στο Παρίσι!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΤΑΠΙ» ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΑΡΚΟΖΙ

 Έρευνα στην κατοικία της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι πραγματοποιούν οι γαλλικές αστυνομικές αρχές για το σκάνδαλο Ταπί.

Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τη Λαγκάρντ ότι καταχράστηκε την εξουσία της εγκρίνοντας την καταβολή αποζημίωσης ύψους 285 εκατ. ευρώ στον Μπερνάρ Ταπί το 2007. Ο επιχειρηματίας κατηγορούσε την τράπεζα Le Credit Lyonnais (LCL) ότι τον εξαπάτησε στην διαδικασία της πώλησης του μεριδίου των μετοχών της εταιρίας αθλητικών ειδών Adidas που κατείχε.

Ο Ταπί είχε χάσει την υπόθεση το 2006 στο ανώτατο δικαστήριο και βρισκόταν στην διαδικασία της έφεσης όταν ο σημερινός πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία.

Ο Ευθύμης Καρανάσιος για το σχέδιο "Αθηνά"


ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
Βουλευτής Χαλκιδικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολύγυρος  20  Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013, τίθεται το Τμήμα Αλιείας –Υδατοκαλλιέργειας, παραρτήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στα Ν. Μουδανιά σύμφωνα με το τελικό σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας, σε αντίθεση με το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε τη μεταφορά του Τμήματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμιος Καρανάσιος σε δήλωσή του τόνισε:

Δήμος Πολυγύρου: Συνεχίζονται οι δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

κλικ για μεγέθυνση

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Newsletter νο12

κλικ για μεγέθυνση

Γερμανική κυβέρνηση: «Να μην περιμένει τη βοήθειά μας η Κύπρος...»

Πρώτο θέμα το «ΟΧΙ» των Κυπρίων στα διεθνή ΜΜΕ

Δανάη Δασοπούλου, Παναγιώτης Γκρουμούτης

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της απόρριψης, από το κυπριακό κοινοβούλιο, του νομοσχεδίου για την επιβολή φόρου επί των τραπεζικών καταθέσεων. Από τις ΗΠΑ, στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία, αλλά και την Αραβία ταξίδεψε η είδηση του ηχηρού κυπριακού «όχι» στο κούρεμα των καταθέσεων.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι αναλυτές είχαν προδικάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ιδίως από τη στιγμή που το κυβερνών κόμμα απείχε της διαδικασίας, η ... επικύρωση των προβλέψεων αυτών επανέφερε στα πρωτοσέλιδα των μίντια ανά τον κόσμο τα σενάρια της... επόμενης ημέρας τόσο για την Κύπρο, όσο και για την Ευρωζώνη.